Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

muchacho_

Plany zegarkowe na 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Zamowiony (starsza wersja combata suba o srednicy 39mm):

c2.jpg

a ten w najblizszych planach:

Expensive+Watches+for+Men+-+Ebel+9120R41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony (ten z lewej, będzie na bransolecie) :)

W dalszych planach mam zamiar ograniczyć ilość swoich zegarków do 4 szt. + G-Shock, ale wiem, że będzie ciężko :lol:

10892836487616533785.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamowiony (starsza wersja combata suba o srednicy 39mm):

c2.jpg

a ten w najblizszych planach:

Expensive+Watches+for+Men+-+Ebel+9120R41

Ten Ebel jest super ale czcionka uzyta do napisania nazwy firmy jest dla mnie nie do zaakceptowania . Moze tylko narazie , inaczej bardzo bymbyl zainteresowany tym modelem 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze wlasnie ta czcionka dodaje zycia dosc sterylnej tarczy zegarka. Mnie to w kazdym razie odpowiada, choc rozumiem twoja niechec do czcionki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie to wygląda ale trochę przypomina Wedel, jednak to bardzo estetyczna tarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak logo wygladalo w poczatkowej dzialalnosci producenta (lata miedzywojenne), a jako ze zegarek ma upamietniac 100 letnia dzialalnosc marki, wybor wlasnie takiej czcionki zupelnie mnie nie dziwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze taka czcionke uzywali , natomiast jak dla mnie za bardzo sie taki fikusny napis gryzie z prostota tarczy . Ale ogolnie zegarek jest bardzo ladny 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by chyba zrobić ankietę w tej sprawie  ;) 

Dla mnie też napis ma raczej charakter ożywiający na plus dość purystyczną tarczę. Do tego stylistyka ładnie się chyba komponuje z kształtem i długością głównych wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że jestem zauroczony....

post-24238-0-84374400-1395775432_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junghansy są fajne tyko ten polski dystrybutor... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urodził mi się kolejny plan zegarkowy na ten rok :

post-27475-0-39396100-1395995032.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale - plan zacny. Podoba mi się niezmiernie ta kolorystyka...

Ja zostaję przy planach garniturowych :) Na razie nrem jeden jest A.Lange, ale wszystko się rozstrzygnie po przymiarkach.

Większość zegarków które biorę pod uwagę będzie można pomacać w Rzeszowie, więc jakby ktoś z podkarpacia miał ochotę na dobrego garniturowca to walić na priv. Podam termin :)

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urodził mi się kolejny plan zegarkowy na ten rok :

attachicon.gifimage.jpg

Ale w nim niewiele zmieniono w stosunku do "starej" juz wersji a juz na 100% nie zmieniono wielkosci koperty w stosunku do bransolety, co jak pamietam Ci sie nie podobalo. To co teraz tak Cie naszlo - ze nowosc? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W starszej wersji nie podobały mi się jak wiesz proporcje, tutaj zegarek jest mniejszy od poprzednika, więc wydaje się być idealny. Myśle, że na żywo się tylko potwierdzą moje słowa.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejszy? Moze cos przeoczylem ale co - wysokosc zmienili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś pomieszałeś, bo jeśli dobrze pamiętam, to Michałowi przeszkadzały proporcje w SDDS, a nie w starszym SD.

Inaczej wygląda ta bransoleta w 44 mm i grubaśnej kopercie, a inaczej w sporo mniejszym i cieńszym Subie czy SD

edit: Michał użył faktycznie słowo "poprzednika", więc to mogło Cię zmylić, bo SDDS nim nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podobały mi się proporcje w Deepsea 116660, w nowym Seadwellerze wszystko się wydaje być cacy.

EDIT : nawiązując jeszcze do powyższej rozmowy, to oczywiście Rychu ma racje, że Deepsea nie jest poprzednikiem pokazanego teraz na Basel modelu Seadweller, sam palnąłem głupote pisząc "poprzednik", bo myślałem, że rozmawiamy właśnie o Deepsea. Pamiętam, że z kolegą Artme kiedyś dyskutowaliśmy na temat proporcji w tym zegarku, natomiast o Seadwellerze z 2005/6 bodajże roku nigdy nic nie pisałem, a już na napewno nie o proporcjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Mi się nowy SD też podoba i krótko przechodziło mi przez myśl, aby mój 16600

może zamienić na nowego...ale tylko krótko. Ja na razie celuje w DS. Przy aktualnym Sub

i 16600 jakoś ten nowy SD mi się narazie nie wpasuje. Po DS jakiś fajny GMT..a potem może

nowy SD...aczkolwiek jest piękny!

Ale do tego chciałbym najpierw Breitlingi sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja nie jestem nim zainteresowany B)

1/3 ceny wiecej niz Sub i co dostaje? Ten sam mechanizm, ten sam wyglad plus zawor helowy do niczego nieuzywalny a jeszcze bez lupki co jednak w Rolkach jest wg mnie sporym minusem. Poza tym historia Suba bije go o glowe. Nie mowiac juz o tym, ze w Polsce go nie mozna serwisowac. Jesli mialbym sie pozbywac Suba i dokladladac tyle kasy, to wolalbym albo na cos, co znacznie sie rozni od Suba albo isc jeszcze w wyzsza polke typu AP RO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale - plan zacny. Podoba mi się niezmiernie ta kolorystyka...

Ja zostaję przy planach garniturowych :) Na razie nrem jeden jest A.Lange, ale wszystko się rozstrzygnie po przymiarkach.

Większość zegarków które biorę pod uwagę będzie można pomacać w Rzeszowie, więc jakby ktoś z podkarpacia miał ochotę na dobrego garniturowca to walić na priv. Podam termin :)

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Walę na priv.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mi nie wyszedł jakiś czas temu zakup zakup Baume et Mercier  więc mam szanse na kupienie czegoś innego a w wybieram pomiędzy dwoma modelami :

- Breitling Superocean

breitling-superocean-heritage-42-a173212

- Zenith Captain Port Roya (tylko musi się pojawić na rynku i muszę go sprawdzić na żywo :)

03_2020_3001_01_c493.jpg

Plus jest taki że zakupy będą dokonywane w US a więc i ceny bardziej ludzkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym nowym Zenicie tyka Sellita SW-300?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przekonany, ze jest to raczej sellita. Nazwa werku podobna. Zenith 3001 (Sellita SW 300-1).

Specyfikacja obu werkow identyczna. I z wygladu tez bardzo podobne, zeby nie napisac identyczne (Zenith na stronie domowej w rysunkach technicznych werkow opuszcza wachnik).

Nie slyszalem tez o jakichs nowych werkach producenta a nie jest to Elite 670 uzywany w Zenithach Captain CS.

Wiec co to moze byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Zenicie sellita ? nie sądzę ..

Niestety wygląda na to, że jednak tak. Jest cała dyskusja na watchuseek: Zenith it's no longer Zenith

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.