Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę to coś tu nie gra, ale nie jestem specjalistą. Popieram opinię, że indeksy i cyfry coś nie zgrywają. Poza resztą argumentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ale ohydna podróbka. Od razu rzuciło mi się w oczy logo Seiko. Charakterystycznym w 017 było, że ono w porównaniu do indeksów nie było błyszczące, a bardziej matowe. Już po tej różnicy wszystko wiadomo, ale tu jest tyle tego... Ogólnie cała tarcza woła "FAKE"! Obie koronki inne... Ręce opadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co czytam, to bardzo dobrze się sprzedają. niech naród korzysta z okazji cenowych i cieszy się zegarkiem "must have". 

choć mojego po wyjęciu z pudelka od razu wystawiłem na sprzedaż. całkowity brak uczucia między nami ;)

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ale ohydna podróbka. Od razu rzuciło mi się w oczy logo Seiko. Charakterystycznym w 017 było, że ono w porównaniu do indeksów nie było błyszczące, a bardziej matowe. Już po tej różnicy wszystko wiadomo, ale tu jest tyle tego... Ogólnie cała tarcza woła "FAKE"! Obie koronki inne... Ręce opadają...

Nie zwróciłem na to uwagi zupełnie. U mnie jest matowe i różni się od indeksów. Kumpel potwierdził, że jest identyczne jak indeksy u niego. Musiał rozpakować bo już przygotował do odesłania.

To wszystko jasne. Oryginalny to chyba jest pasek tylko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio pojawiło się m.in. na ebay sporo marnej jakości podróbek SARBów i Seiko Presage z chińskiego wish. Tam różnice są bardzo duże. Tutaj widać, że zegarek nie jest oryginalny, ale różnice nie są aż tak duże. Niestety sporo kupujących, którzy nie mieli wcześniej oryginału w rękach będzie żyło w przeświadczeniu, że zegarek jest ok. Pierwsze pozytywne opinie w komentarzach na ebay już są...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet indeksy - kropki a w drugim proste indeksy co zupełnie inaczej się prezentuje. No ale jeżeli tak udany model nie jest już dostępny a cena poszybowała w górę to Sarb opłaca się podrabiać bo nie wierzę, żeby ten sam zegarek tak odbiegał od wzorca. Nie zdziwiłbym się jeżeli mechanizm jest oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w ten sposób wszyscy właściciele Alpinistów rzucili się obejrzeć jak wyglądają ich sztuki ;)

Z rzeczy które widać na filmie na pierwszy rzut oka to numer seryjny dziwnie się odznacza, a folia na deklu nie powinna mieć paska. Z ciekawości co tam siedzi pewnie spróbowałbym odkręcić dekiel piłką.

Jeżeli jest pewność, że są to podróby to napisałbym do PayPala i ebaya czym gość handluje - chociaż tyle można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze chciałbym przeprosić za wrzutke aukcji z tym fake Sarb017. Tych co kupili i tych co żałowali że nie zdążyli. Okazuje się że Alpinisty także podrabiaja. Cholera tylko jakim cudem dostaje pozytywne opinie na ebay. Eh. P. S. Ktoś podpowie jaka jest procedura zgłaszania takich rzeczy w życiu mi się to nie zdążyło. :)

Edytowane przez Krzysztof23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze chciałbym przeprosić za wrzutke aukcji z tym fake Sarb017.

Skąd mogłeś wiedzieć.

Napisałem do chłopaka, który wystawił z tego samego źródła zegarek na olx, czy jest świadomy, że to nie oryginał.

Spodziewałem się odpowiedzi typu nie znasz się, nie twoja sprawa, spadaj.

Gość się wkurzył ale nie na mnie tylko na sprzedawcę z ebay. Prosił o szczegóły i widzę, że aukcję zakończył i z tego co napisał to zegarek będzie chciał oddać.

Cieszy mnie taka postawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze chciałbym przeprosić za wrzutke aukcji z tym fake Sarb017. Tych co kupili i tych co żałowali że nie zdążyli. Okazuje się że Alpinisty także podrabiaja. Cholera tylko jakim cudem dostaje pozytywne opinie na ebay. Eh. P. S. Ktoś podpowie jaka jest procedura zgłaszania takich rzeczy w życiu mi się to nie zdążyło. :)

Aukcja wyglądała i wygląda ok. Płynie z tego spory walor edukacyjny zgodny z tematyką i przeznaczeniem forum - SARBy też zaczęli podrabiać i to nie tylko w tak ordynarny sposób, że widać z drugiego końca pokoju. Ciekawe jaki mechanizm siedzi w środku.

Tutaj pytanie do kolegi Keff - można wrzucić Twoje zdjęcie dwóch SARBów na grupy zegarkowe na fb, żeby przestrzec więcej osób?

Edytowane przez tomek.wzr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj pytanie do kolegi Keff - można wrzucić Twoje zdjęcie dwóch SARBów na grupy zegarkowe na fb, żeby przestrzec więcej osób?

Pewnie - możesz je wykorzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej sztuce zewnętrzny ring pracuje prawidłowo nie widzę żadnych skaz na tarczy ale faktycznie barwa jest ciut bardziej brązowa, idealne byłoby porównanie dwóch obok siebie. Sprzedawca zgodził się na zwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej sztuce zewnętrzny ring pracuje prawidłowo nie widzę żadnych skaz na tarczy ale faktycznie barwa jest ciut bardziej brązowa, idealne byłoby porównanie dwóch obok siebie. Sprzedawca zgodził się na zwrot.

Sprawdzałeś co jest w środku?

Edytowane przez gruby2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie mam narzędzi by otworzyć i zamknąć by śladu nie było a będę go zwracał więc nie chcę by sprzedający robił problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem oba , zobaczymy co z tego będzie

Do Tuna idealne ;). Domówiłem też te dwa. d5ca86a18dab910efd1b6c205bba022a.jpg212f5294865017a3a2044f813473d50f.jpg

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem oba , zobaczymy co z tego będzie

Tez zamowilem po jednej z mysla o tych dwoch zegarkach:

5CkovXQETqBYcGQst40q_PC.png?auto=format&

sportuhr_prodiver-schwarz_schwarz-stowa-

Edytowane przez jlw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawialiście standardową wysyłką?

Tak. Za 9,9F

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Apartu przecenili dużo Breitków. Głownie superoceany, podstawowe navitimery 8 i pojedyncze galaktiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dutyfreeisland mała dostawa zegarków. Kilka Orientów w dobrych cenach. Warto zajrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi