Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie mogę się przekonać do tych malowanych indeksów. Dla mnie jak Pam to tylko sandwich....no może z wyjątkiem Sub'a 1305 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Jak miałbym mieć tylko jednego PAM'a to wolałbym sausage niż sandwich, malowanka ma niepowtarzalny klimat...

Od dłuższego czasu poszukuję 112 z serii G: malowane indeksy, przeszklony dekiel i pięknie dekorowany Unitas :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie kanapka była jednym z podstawowych kryteriów wyboru. Drugim był sekundnik. Dlatego początkowo przymierzałem się do 112, finalnie stanęło na P9000 co też uważam za plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kiełbaski są dużo ładniejsze niż kanapka - przynajmniej w 380, bo dawno nie miałem w ręku żadnego luminora logo aby porównać.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza z kiełbasą jest żywsza wizualnie bo indeksy mają większą powierzchnię niż przy kanapce.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja za kanapką. Delikatna trójwymiarowość, cięcie indeksów i nie tak często spotykany element. Malować może każdy :)

panerai_1.jpg

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanapki z kiełbaską.... czuję, jak niepohamowany apetyt znów powoli zaczyna się budzić! ;)

Obiecałem sobie ostatnio kilka miesięcy wstrzemięźliwości od wszelkich pokus na literę "P"! Heh... - (swiss made)  ;)

No i jak tu wytrwać...?  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kanapką i kiełbasą jest jak z Grand Seiko Hi beat kontra Omega AT. Z bardzo bliska kanapka fajniejsza, przekonuje koncepcją i wykonaniem a już z metra i więcej, w "normalnych" warunkach ciekawiej wygląda kiełbasa. Jeśli kanapka to jak dla mnie koniecznie metaliczne wskazówki, które z pewnej odległości przejmują rolę magnesu dla oka.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kanapką i kiełbasą jest jak z Grand Seiko Hi beat kontra Omega AT. Z bardzo bliska kanapka fajniejsza, przekonuje koncepcją i wykonaniem a już z metra i więcej, w "normalnych" warunkach ciekawiej wygląda kiełbasa. Jeśli kanapka to jak dla mnie koniecznie metaliczne wskazówki, które z pewnej odległości przejmują rolę magnesu dla oka.

A Ty Piotrek z bliska czy z daleka na swój zegarek patrzysz ? No i komu on ma się podobać w związku z tym ;-)

post-55792-0-03733100-1515709063_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis Albinos wyprany sie trafil he,he.

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobotnie ładowanie  luminora.   B)

post-87943-0-70563500-1515856460_thumb.jpeg

Edytowane przez piotr_3miasto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

...w naturalnym środowisku ;) 
post-64114-0-24500900-1516049431_thumb.jpeg
post-64114-0-27020000-1516049467_thumb.jpeg

Edytowane przez Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Tomek, nie tak łatwo to cholerstwo zazielenić...ledwo co przestało się świecić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra jest to bronzo  ^_^

Swoja drogą dziwną i odważną drogę obrał Panerai wypuszczając 38mm model  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wrocil do łask

post-31778-0-99184300-1516051873_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia, niestety to co Panerai zaprezentował na Sihh poza luminorami logo to totalna porażka.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uwazam, ze jest fajnie/ciekawie. Oczywiscie purystow to nie zaskoczy, jednak dla mnie wygladaja ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uwazam, ze jest fajnie/ciekawie. Oczywiscie purystow to nie zaskoczy, jednak dla mnie wygladaja ciekawie.

Byłoby ciekawie gdyby nie WR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to spójne ani z historią marki ani z typem zegarków które proponują ( militarne divery) . Obawiam się, że miłośników komplikacji i zdobień to i tak do marki nie przyciągnie a zdeklarowanych fanów zdegustuje.

Z drugiej strony nie mają łatwo - rozwijać się w tak wąskim spektrum modeli i wzorów. Nie pomagają też limitacje na najfajniejsze projekty bo blokują te pomysły na jakiś czas dla rynku masowego. To mają wyzwanie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi