sanik 87417 #7276 Napisano 10 Czerwca 2025 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1185 #7277 Napisano 10 Czerwca 2025 Strach tak kłaść, szkoda by było 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harpagon 77 #7278 Napisano 11 Czerwca 2025 Również i moja sztuka już do mnie dotarła, wrażenia po pierwszej godzinie na nadgarstku: [...] - pierwszy raz mam do czynienia z automatem Miyoty, no głośny skubaniec jest (rotor) Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta :/ . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat.Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4307 #7279 Napisano 11 Czerwca 2025 1 minutę temu, Harpagon napisał(-a): Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat. Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka Odeslij, bo szczerze mi ich brakuje. Sprzedałem więcej niż udało się złożyć. A mam pewne zobowiązania 😕 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87417 #7280 Napisano 11 Czerwca 2025 1 godzinę temu, Harpagon napisał(-a): Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat. Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka Praca tego mechanizmu to minus tego zegarka. Ale całokształt to wynagradza. A chińczyki chociażby od Xicorra pracują znacznie ciszej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kukiee 362 #7281 Napisano 11 Czerwca 2025 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50356 #7282 Napisano 11 Czerwca 2025 5 hours ago, Harpagon said: To serio tak głośno chodzi? Dokładnie z tego powodu pozbyłem się prawie wszystkich zegarków z tym lub podobnym werkiem… została tylko Bulova MillShips bo w tej kopercie to najmniej słychać, chociaż zegarek trzęsie się jak rotor nabierze rozpędu, co też jest bardzo irytujące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 71661 #7283 Napisano 11 Czerwca 2025 Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kukiee 362 #7284 Napisano 11 Czerwca 2025 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu. Dokładnie. Zdecydowanie wolę cieńszy zegarek z Miyota, nawet mimo tej ujmy związanej z kulturą pracy rotora, od grubszego oraz dużo mniej dokładnego NH35. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopeć 14 #7285 Napisano 12 Czerwca 2025 No właśnie. Mój też dotarł i na żywo wywala z kapci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87417 #7286 Napisano 12 Czerwca 2025 Paskolub 😜 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #7287 Napisano 12 Czerwca 2025 (edytowane) Ja również cieszę się nowym nabytkiem i muszę przyznać, że im dłużej go noszę, tym bardziej mi się podoba Edytowane 12 Czerwca 2025 przez clusca 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsalus95 642 #7288 Napisano 12 Czerwca 2025 3 godziny temu, clusca napisał(-a): Ja również cieszę się nowym nabytkiem i muszę przyznać, że im dłużej go noszę, tym bardziej mi się podoba Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87417 #7289 Napisano 13 Czerwca 2025 10 godzin temu, marsalus95 napisał(-a): Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? Ten ori jest ok. Chodzi o fun 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ddman 34 #7290 Napisano 21 Czerwca 2025 Zorientowałem się, że niespodziewanie stał się moim EDC🫠. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralf58 875 #7291 Napisano 22 Czerwca 2025 Vratka w tym roku idzie jak burza https://www.facebook.com/100060475076112/posts/pfbid0giApQLZRSveJycTaBf3Ag3VffyAX7saE3R1uByU9PqCANBykT8Bv9y8oYF3jbtb2l/?app=fbl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 50334 #7292 Napisano 23 Czerwca 2025 Architekt 3. Niedawno wyjęty z paczkomatu, bransoleta szybko skrócona, więc pierwsze wrażenia są na gorąco. I są to wrażenia pozytywne. Koperta, tarcza, wskazówki, antyrefleks udane. Czytelność świetna, nie ma tu mowy o przeroście formy nad treścią. Bransoleta z teleskopami do szybkiej zmiany, z mikroregulacją w zapięciu (cztery dziurki), skręcane ogniwa. Śrubokręcik w zestawie. Subiektywnie, zmniejszyłbym go o 2mm i byłby dla mnie ekstra, a tak jest tylko super. Tyle, że mam szczupły nadgarstek i lubię małe zegarki. Dla większości będzie idealny. 17 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42090 #7293 Napisano 23 Czerwca 2025 Godzinę temu, AK&AK napisał(-a): Piękny zegarek! Powoli przymierzam się do kupna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 50334 #7294 Napisano 23 Czerwca 2025 Architekt 3 nocą. 13 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42090 #7295 Napisano 25 Czerwca 2025 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sviety 6332 #7296 Napisano 25 Czerwca 2025 Świetny minimalistyczny dizajn. Dzięki Marcinie 👌 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4320 #7297 Napisano 26 Czerwca 2025 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 632 #7298 Napisano 29 Czerwca 2025 IMHO jedyna słuszna bransoletą do tej Vratki 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 632 #7299 Napisano 29 Czerwca 2025 W dniu 12.06.2025 o 10:18, sanik napisał(-a): Paskolub 😜 Taki dobry AR czy polar? Brakuje mi polerowanych ramek wskazówek. Raz, że zwiększają czytelność w czasie szarówki, kiedy luma jeszcze mało widoczna, a dwa... IWC - generyczny pilot z magią wskazówek. RZE Resolute Pro czy Omega AT dodatkowo ma ten sam efekt na indeksach. Zachwycam się za każdym razem jak widzę 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 263 #7300 Napisano 29 Czerwca 2025 Jako że aktualnie mamy w kosmosie trzeciego Polaka, po Twardowskim i Hermaszewskim, VC coś przygotuje z tej okazji? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach