Balansujący Na Osi 1199 #7277 Posted June 10, 2025 Strach tak kłaść, szkoda by było 1 Share this post Link to post Share on other sites
Harpagon 77 #7278 Posted June 11, 2025 Również i moja sztuka już do mnie dotarła, wrażenia po pierwszej godzinie na nadgarstku: [...] - pierwszy raz mam do czynienia z automatem Miyoty, no głośny skubaniec jest (rotor) Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta :/ . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat.Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4391 #7279 Posted June 11, 2025 1 minutę temu, Harpagon napisał(-a): Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat. Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka Odeslij, bo szczerze mi ich brakuje. Sprzedałem więcej niż udało się złożyć. A mam pewne zobowiązania 😕 2 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87997 #7280 Posted June 11, 2025 1 godzinę temu, Harpagon napisał(-a): Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat. Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka Praca tego mechanizmu to minus tego zegarka. Ale całokształt to wynagradza. A chińczyki chociażby od Xicorra pracują znacznie ciszej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 50427 #7282 Posted June 11, 2025 5 hours ago, Harpagon said: To serio tak głośno chodzi? Dokładnie z tego powodu pozbyłem się prawie wszystkich zegarków z tym lub podobnym werkiem… została tylko Bulova MillShips bo w tej kopercie to najmniej słychać, chociaż zegarek trzęsie się jak rotor nabierze rozpędu, co też jest bardzo irytujące. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 72131 #7283 Posted June 11, 2025 Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Kukiee 362 #7284 Posted June 11, 2025 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu. Dokładnie. Zdecydowanie wolę cieńszy zegarek z Miyota, nawet mimo tej ujmy związanej z kulturą pracy rotora, od grubszego oraz dużo mniej dokładnego NH35. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kopeć 14 #7285 Posted June 12, 2025 No właśnie. Mój też dotarł i na żywo wywala z kapci 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87997 #7286 Posted June 12, 2025 Paskolub 😜 13 Share this post Link to post Share on other sites
clusca 4905 #7287 Posted June 12, 2025 (edited) Ja również cieszę się nowym nabytkiem i muszę przyznać, że im dłużej go noszę, tym bardziej mi się podoba Edited June 12, 2025 by clusca 12 Share this post Link to post Share on other sites
marsalus95 652 #7288 Posted June 12, 2025 3 godziny temu, clusca napisał(-a): Ja również cieszę się nowym nabytkiem i muszę przyznać, że im dłużej go noszę, tym bardziej mi się podoba Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87997 #7289 Posted June 13, 2025 10 godzin temu, marsalus95 napisał(-a): Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? Ten ori jest ok. Chodzi o fun 😀 0 Share this post Link to post Share on other sites
ddman 34 #7290 Posted June 21, 2025 Zorientowałem się, że niespodziewanie stał się moim EDC🫠. 11 Share this post Link to post Share on other sites
Ralf58 875 #7291 Posted June 22, 2025 Vratka w tym roku idzie jak burza https://www.facebook.com/100060475076112/posts/pfbid0giApQLZRSveJycTaBf3Ag3VffyAX7saE3R1uByU9PqCANBykT8Bv9y8oYF3jbtb2l/?app=fbl 0 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 50765 #7292 Posted June 23, 2025 Architekt 3. Niedawno wyjęty z paczkomatu, bransoleta szybko skrócona, więc pierwsze wrażenia są na gorąco. I są to wrażenia pozytywne. Koperta, tarcza, wskazówki, antyrefleks udane. Czytelność świetna, nie ma tu mowy o przeroście formy nad treścią. Bransoleta z teleskopami do szybkiej zmiany, z mikroregulacją w zapięciu (cztery dziurki), skręcane ogniwa. Śrubokręcik w zestawie. Subiektywnie, zmniejszyłbym go o 2mm i byłby dla mnie ekstra, a tak jest tylko super. Tyle, że mam szczupły nadgarstek i lubię małe zegarki. Dla większości będzie idealny. 17 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
paul221 42103 #7293 Posted June 23, 2025 Godzinę temu, AK&AK napisał(-a): Piękny zegarek! Powoli przymierzam się do kupna. 1 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 50765 #7294 Posted June 23, 2025 Architekt 3 nocą. 13 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
sviety 6335 #7296 Posted June 25, 2025 Świetny minimalistyczny dizajn. Dzięki Marcinie 👌 12 Share this post Link to post Share on other sites
nononame 655 #7298 Posted June 29, 2025 IMHO jedyna słuszna bransoletą do tej Vratki 8 Share this post Link to post Share on other sites
nononame 655 #7299 Posted June 29, 2025 W dniu 12.06.2025 o 10:18, sanik napisał(-a): Paskolub 😜 Taki dobry AR czy polar? Brakuje mi polerowanych ramek wskazówek. Raz, że zwiększają czytelność w czasie szarówki, kiedy luma jeszcze mało widoczna, a dwa... IWC - generyczny pilot z magią wskazówek. RZE Resolute Pro czy Omega AT dodatkowo ma ten sam efekt na indeksach. Zachwycam się za każdym razem jak widzę 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonimowyAlkoholik 263 #7300 Posted June 29, 2025 Jako że aktualnie mamy w kosmosie trzeciego Polaka, po Twardowskim i Hermaszewskim, VC coś przygotuje z tej okazji? 1 Share this post Link to post Share on other sites