Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

07.09.24 kupiłem BB58 czarny. Wczoraj zauważyłem że spieszy minutę (prawie). Zastopowałem i wyrównałem. Odesłać do serwisu? Czy to akceptowalne odchylenie? 2 sek x 30 dni.

Edited by chejron74

36 minut temu, chejron74 napisał(-a):

07.09.24 kupiłem BB58 czarny. Wczoraj zauważyłem że spieszy minutę (prawie). Zastopowałem i wyrównałem. Odesłać do serwisu? Czy to akceptowalne odchylenie? 2 sek x 30 dni.

To akceptowalne odchylenie. Z COSC mógłby przyspieszyć o 3 minuty w ciągu miesiąca.

Moim zdaniem to bardzo dobry wynik.

Forstner dotarł ;) 

w sumie czasowo nieźle - kupiłem 4 października, 8 dopiero faktycznie nadali paczkę…przez 9 dni zgodnie z trackingiem krążyła po USA, a dziś tj. 23.10 przyniósł mi ją listonosz w Baku :) 

Co do jakości to oczywiście nie jest to fabryczna bransa Tudora czy tym bardziej rolexa ;) (która jednak moim zdaniem stylistycznie ma swoje wady - mówię o tudorowej), ale płacąc 170 dolarów z darmową przesyłką i nie dopłacając żadnych innych opłat, to za 680 PLN oceniam zakup jako udany.  

Dla zainteresowanych film z działaniem mechanizmu przy klamrze - czy to będzie trwałe to zobaczymy, ale wygody dodaje sporo. 

IMG_1258.jpeg

;)

Wygląda ok, a jak ze spasowaniem (maskownice)? Nie ma ostrych brzegów, problemów z wykończeniem ogniw?

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Godzinę temu, ledr napisał(-a):

Wygląda ok, a jak ze spasowaniem (maskownice)? Nie ma ostrych brzegów, problemów z wykończeniem ogniw?

Ja jestem mało bransoletowy…spasowanie wygląda moim zdaniem niegorzej niż oryginalnej. Maskownice są mega solidne, dobrze obrobione. Nie czuje niekomfortowych brzegów. Ogniwa skręcane i powiem że śruby mocne a gwint dłuższy niż w innych które miałem skręcane. Ogniwa są ciasno spasowane, przy skracaniu bransy miałem w jednym miejscu problem z połączeniem bransy z powrotem. Trochę bransoleta grzechocze, może nie mocno ale takie wrażenie robi - na to jest stary sposób z wykąpaniem w jakieś oliwce dziecięcej lub coś podobnego 😉 

;)

40 minut temu, qbapiasek napisał(-a):

Ja jestem mało bransoletowy…spasowanie wygląda moim zdaniem niegorzej niż oryginalnej. Maskownice są mega solidne, dobrze obrobione. Nie czuje niekomfortowych brzegów. Ogniwa skręcane i powiem że śruby mocne a gwint dłuższy niż w innych które miałem skręcane. Ogniwa są ciasno spasowane, przy skracaniu bransy miałem w jednym miejscu problem z połączeniem bransy z powrotem. Trochę bransoleta grzechocze, może nie mocno ale takie wrażenie robi - na to jest stary sposób z wykąpaniem w jakieś oliwce dziecięcej lub coś podobnego 😉 

Dzięki!

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Wygląda dobrze!  Ta forma zapięcia (boczne przyciski) stylistycznie srednio do mnie przemawia ale to szczegół.

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

5 godzin temu, PKS napisał(-a):

A ile kosztuje OEM?

Dokładnie może któryś z kolegów wie…mnie oryginalna nie zachwyciła na tyle żeby chcieć ją dokupić (za szeroka plus to wykończenie boków nie dla mnie) - na szybko na eBay używki 22mm bransolet Tudora kosztują 600-800 dolarów, nową znalazłem za 1200 dolarów (oczywiście nie wiem czy w salonie nie jest taniej, nie mam wiedzy i nie mam potrzeby tego ustalać, bo i tak nie kupię 😉).

;)

Ja ze 3 lata temu pytalem o koszt OEM bransy do bb36 i było to 3k, więc do bb teraz spodziewałbym się kwoty między 4 a 5k

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Daj kolejne zdjecie już na nato ;) swoja drogą te paski od Adriana sa calkiem porzadne

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

9 godzin temu, ledr napisał(-a):

Hmm, na canvasie chyba też daje radę:

IMG_6572.thumb.jpeg.66784b4cad3a290551e2834d89a3a1bc.jpeg

Wg mnie fajnie 😎

12 godzin temu, ledr napisał(-a):

Bardzo fajnie Leszek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

W dniu 26.10.2024 o 09:23, ledr napisał(-a):

O dziwo, pasuje mu 👊

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown