PKS 611 #18676 Posted November 7, 2024 9 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a): btw Panie mówiły że jest za mały dla faceta 😆 A ponoć rozmiar nie ma dla nich znaczenia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sisqo 6744 #18677 Posted November 8, 2024 Piątek na sportowo. Zastanawiam sie czy FXD GMT tez jest taki fajny... Trzeba przymierzyć! 14 Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #18678 Posted November 9, 2024 10 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
przemekspce 8619 #18679 Posted November 10, 2024 19 Instagram: przemekspce Share this post Link to post Share on other sites
Sierżant Julian 1916 #18680 Posted November 10, 2024 (edited) W dniu 7.11.2024 o 13:57, gszydlowsky napisał(-a): ostatnio w czasie promo był chyba w Wawie egzemplarz na gumie . btw Panie mówiły że jest za mały dla faceta 😆 Takie same panie sklepowe poinformowały mnie również, że Longines Spirit 37 mm (którego akurat od pewnego czasu posiadam) jest, cytuję, damski 🙂 Chyba nie należy brać pod uwagę ich opinii, a tylko przymierzać samemu. Edited November 10, 2024 by Sierżant Julian 2 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 12863 #18681 Posted November 10, 2024 Wiadomo , noszę zegarki które mi się podobają i celuje w rozmiary 36-38 mm . A w Tudorach akurat zawsze mi coś nie pasuje co mnie ostatecznie zniechęca do zakupu , ale nie mówię że nigdy nie kupię 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17562 #18682 Posted November 11, 2024 17 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5748 #18683 Posted November 11, 2024 Najs. Jaki masz obwod nadgarstka?bibbi 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17562 #18684 Posted November 11, 2024 2 godziny temu, bibbi napisał(-a): Najs. Jaki masz obwod nadgarstka? Zdecydowanie, jednak optycznie wydaje sie nieco duzy (zwykly fxd nie robi takiego wrażenia) może kwestia proporcji? Ale co do zasady leżał dobrze. Nadgarstek 17,6-18 zalezy od dnia 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
przemekspce 8619 #18685 Posted November 16, 2024 19 Instagram: przemekspce Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17562 #18687 Posted November 19, 2024 (edited) W newsletterze Bucherera pojawił sie czarny/granatowy(?) 58 w pełnym złocie. Widoczny jest wyłącznie na poniższej grafice, więc dorobiono teorie że to wyciek nowego modelu dla Bucherera. Dla mnie to raczej wynik kiepskiej pracy grafika. A Wy jak myślicie? Edited November 19, 2024 by Jan 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2451 #18688 Posted November 19, 2024 Widziałem post na jednej z grup. Z jednej strony, był już kiedyś granatowy Bronze dla Bucherera, więc wszystko możliwe. Z drugiej strony, odcień złota na tej grafice bardziej pasuje mi do brązu, ale indeksy wyglądają jak ze złotego (brązowe mają 3, 6, 9). Jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. 0 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4206 #18689 Posted November 19, 2024 Powoli rodzi mi się w głowie plan sprzedaży niebieskiego BB58, może też Seamastera 300 i zakupu Pelagosa FXD Black. Nie miałem jeszcze styczności z formatem FXD (ani z Pelagosem w ogóle) i zastanawiam się czy to dobry wybór na zegarek do codziennego noszenia, zakładając, że co do zasady nie jestem wielkim fanem bransolet i często noszę zegarki na paskach single pass. Pewnie część z Was posiada/przymierzała te modele - jak zresztą widzę u kolegów powyżej. Jakie są Wasze odczucia odnośnie wygody użytkowania, samego konceptu FXD i traktowania go jaki główny diver/EDC? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 14694 #18690 Posted November 19, 2024 Powoli rodzi mi się w głowie plan sprzedaży niebieskiego BB58, może też Seamastera 300 i zakupu Pelagosa FXD Black. Nie miałem jeszcze styczności z formatem FXD (ani z Pelagosem w ogóle) i zastanawiam się czy to dobry wybór na zegarek do codziennego noszenia, zakładając, że co do zasady nie jestem wielkim fanem bransolet i często noszę zegarki na paskach single pass. Pewnie część z Was posiada/przymierzała te modele - jak zresztą widzę u kolegów powyżej. Jakie są Wasze odczucia odnośnie wygody użytkowania, samego konceptu FXD i traktowania go jaki główny diver/EDC? Mnie się FXD bardzo spodobał. Gdybym szukał typowego toola z nieco wyższej półki, to prawie na pewno byłby do FXD. Lekki, wygodny, fajnie układa się na nadgarstku i na mnóstwo charakteru. Na temat codziennego użytkowania w praktyce niestety się nie wypowiem, bo tylko mierzyłem. 2 Share this post Link to post Share on other sites
J. Black 1864 #18691 Posted November 19, 2024 2 godziny temu, wojtek91 napisał(-a): Powoli rodzi mi się w głowie plan sprzedaży niebieskiego BB58, może też Seamastera 300 i zakupu Pelagosa FXD Black. Nie miałem jeszcze styczności z formatem FXD (ani z Pelagosem w ogóle) i zastanawiam się czy to dobry wybór na zegarek do codziennego noszenia, zakładając, że co do zasady nie jestem wielkim fanem bransolet i często noszę zegarki na paskach single pass. Pewnie część z Was posiada/przymierzała te modele - jak zresztą widzę u kolegów powyżej. Jakie są Wasze odczucia odnośnie wygody użytkowania, samego konceptu FXD i traktowania go jaki główny diver/EDC? Miałem i bardzo polecam FXD. Świetnie wykonany zegarek, lekki co za tym idzie komfortowy w noszeniu . Jedynym minusem był dla mnie oryginalny pasek na rzep. Średnio mi się układał na nadgarstku 17cm i nie podobało mi się zgrubienie po zapięciu właśnie paska na wspomniany rzep. Problem rozwiązał pasek od ZULUDIVER z zapięciem jak w bransolecie. U mnie niestety na codzień się nie sprawdzał bo brakuje daty, której wymagam w zegarku codziennym. Na czas wakacji i ogólnie lata zegarek świetny ! Poniżej fotki na oryginalnym pasku jak i od ZULUDIVER. 4 Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4206 #18692 Posted November 19, 2024 Dzięki za Wasze opinie! Sporo ostatnio myślałem o Submarinerze, ale chyba jeszcze nie czas na Roleksa. O ori paskach do FXD słyszałem głównie złe opinie, co nieco mnie zdziwiło bo Tudory zawsze miały świetne paski single pass. Zuludiver to dobry trop, ja jeszcze myślałem o paskach Nick Mankey. No nic, muszę spróbować zobaczyć go na żywo, ale zapowiada się dobrze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17562 #18693 Posted November 19, 2024 Zulu gmt noe ma rzepa jak coś 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Sisqo 6744 #18694 Posted November 20, 2024 15 hours ago, wojtek91 said: Dzięki za Wasze opinie! Sporo ostatnio myślałem o Submarinerze, ale chyba jeszcze nie czas na Roleksa. O ori paskach do FXD słyszałem głównie złe opinie, co nieco mnie zdziwiło bo Tudory zawsze miały świetne paski single pass. Zuludiver to dobry trop, ja jeszcze myślałem o paskach Nick Mankey. No nic, muszę spróbować zobaczyć go na żywo, ale zapowiada się dobrze. Zgadzam sie z przedmówcami w temacie pasków i wygody. Używam aftermarketowego single pasa, który nie podbija wysokości koperty. Słyszałem, o eksperymantach z paskami tekstylnymi od Garmina. Trzeba spawdzić.... Ja przesiadłem sie z BB58 na FXD, ponieważ BB58 był dla mnie za bardzo biżuteryjny, a FXD idealnie pasuje mi jako tool watch, adventure watch, jak zwał... Na EDC sie nie nadaje z uwagi na brak daty, który u mnie jest również istotny na codzień. Nie żałuję przesiadki. Musisz jednak pamietać, że bedziesz miał zupelnie inne odczucie na rece z uwagi na rozmiar i materiał, ale o tym to chyba nie musze Ci pisac W BB58 praca bezela jest aksamitna i bez dwóch zdań powala na głowę prace bezela w FXD. Ja mam wersje niebieską z dwukierunkowym bezelem i jego praca nie podoba mi sie, ale broni sie swoje użytecznościa. Jak chcesz przymmierzyć, zapraszam do Katowic. 4 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 87337 #18695 Posted November 21, 2024 20 godzin temu, Sisqo napisał(-a): Zgadzam sie z przedmówcami w temacie pasków i wygody. Używam aftermarketowego single pasa, który nie podbija wysokości koperty. Słyszałem, o eksperymantach z paskami tekstylnymi od Garmina. Trzeba spawdzić.... Ja przesiadłem sie z BB58 na FXD, ponieważ BB58 był dla mnie za bardzo biżuteryjny, a FXD idealnie pasuje mi jako tool watch, adventure watch, jak zwał... Na EDC sie nie nadaje z uwagi na brak daty, który u mnie jest również istotny na codzień. Nie żałuję przesiadki. Musisz jednak pamietać, że bedziesz miał zupelnie inne odczucie na rece z uwagi na rozmiar i materiał, ale o tym to chyba nie musze Ci pisac W BB58 praca bezela jest aksamitna i bez dwóch zdań powala na głowę prace bezela w FXD. Ja mam wersje niebieską z dwukierunkowym bezelem i jego praca nie podoba mi sie, ale broni sie swoje użytecznościa. Jak chcesz przymmierzyć, zapraszam do Katowic. A czemu jest dwukierunkowy jest do tego jakaś historia? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
ecipeci 2930 #18696 Posted November 21, 2024 10 minut temu, kornel91 napisał(-a): A czemu jest dwukierunkowy jest do tego jakaś historia? https://ch24.pl/tudor-pelagos-fxd-marine-nationale-dostepnosc-cena/ 1 Share this post Link to post Share on other sites
dudak 1987 #18697 Posted November 22, 2024 Wczoraj minąłem się z „Mikołajem” w Mokotowskiej i przekazał szybciej gifta pod choinkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 18 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69692 #18698 Posted November 22, 2024 11 godzin temu, dudak napisał(-a): Wczoraj minąłem się z „Mikołajem” w Mokotowskiej i przekazał szybciej gifta pod choinkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To Twój szczęśliwy dzień. 😁 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #18699 Posted November 23, 2024 Miłego weekendu tudoristiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25207 #18700 Posted November 23, 2024 … i jeszcze jedno Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites