MWATCH 18 #251 Napisano 24 Sierpnia 2015 kolekcyjkaWiesz do kogo masz się zgłosić jak będziesz sprzedawać orienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #252 Napisano 25 Sierpnia 2015 Póki co - poproszę o poprawki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #253 Napisano 25 Sierpnia 2015 A cóż to klubowa czarna limitka po prawej ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25569 #254 Napisano 25 Sierpnia 2015 Paweł toż to Zeno, 1 klubowy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #255 Napisano 25 Sierpnia 2015 Ano. Klubowy Zenek. Pierwszy klubowy zegarek. Mój z numerem 5/33. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #256 Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja przy podobnej wadze oraz wzroście preferuję zegarki od 42 do 44. Wyjątkiem jest mój Maurice Lacroix Coussin, którego ubieram do oficjalnego stroju. Dorian ma rację, mówiąc, że mężczyźni są dzisiaj bardziej rośli przez co i zegarki robi się większe. W wielu wywiadach z CEO zacnych producentów da się o tym przeczytać lub usłyszeć. Powoływanie się na styl Jamesa Bonda to jak wzorowanie się na Inspektorze Gadżecie.No cóż CEO nie powiedzą przecież ,że znaleźli sposób aby skłonić miliony posiadaczy zegarków na całym świecie aby kupili kolejne - bo tamte już " za małe" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loucypher1 4 #257 Napisano 25 Sierpnia 2015 No cóż CEO nie powiedzą przecież ,że znaleźli sposób aby skłonić miliony posiadaczy zegarków na całym świecie aby kupili kolejne - bo tamte już " za małe"Do-kła-dnie:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #258 Napisano 25 Sierpnia 2015 Paweł toż to Zeno, 1 klubowy. Znalazłem i trochę się zarumieniłem ZENO WATCH BASEL mechanizm Peseux 7001 na 17-tu kamieniach wyprodukowany w liczbie 33 sztno cóż kiedyś to w klubie były fajne inicjatywy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3105 #259 Napisano 25 Sierpnia 2015 No cóż CEO nie powiedzą przecież ,że znaleźli sposób aby skłonić miliony posiadaczy zegarków na całym świecie aby kupili kolejne - bo tamte już " za małe" Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm? Podobnie trochę, jak z reklamami viagry. Kiedyś ich nie było. Dzisiaj, o stosownej porze antenowej, lecą jedna po drugiej. Świat się zmienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbysiu Bida 14 #260 Napisano 25 Sierpnia 2015 Moim skromnym zdaniem styl Jamesa Bonda różni się jednak troszkę od stylu Inspektora Gadżeta (temu drugiemu jest bliżej do Colombo). W rozważanym temacie noszenia zbyt dużych zegarków, które nie pasują do nadgarstków, przywoływanie postaci Bonda nie ma sensu, gdyż ten nosił różne zegarki, a te z kopertą powyżej 42mm były raczej rzadkością Rozmiar koperty należy dobierać indywidualnie do nadgarstka, rośli mężczyźni z zegarkiem 36 mm wyglądają tak samo kontrowersyjnie jak ci skromniejszej budowy z kopertą 48mm. Omega proponuje w swoich "nurkach" zazwyczaj 2 rozmiary koperty do wyboru, a jeżeli zegarek ma być używany faktycznie do nurkowania to musi być trochę większy, żeby zapewnić lepszą czytelność. Omega moim zdaniem robi wszystko tak, jak się należy, komu jest za duża PO ma jeszcze wybór w kolekcji DeVille. Przesadzone zegarki robi za to firma Diesel, to są prawdziwe busole.. 36 mm jest ok , bardziej śmiesznie wyglada duży zegarek na ręce . Chyba ze jesteś sporych rozmiarów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #261 Napisano 26 Sierpnia 2015 Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm? Niby tak mowia ale ja zaczalem mieć powazne watpliwosci na ten temat jak kiedys wyszedlem z museum/zbrojowni. Ja bardzo maly nie jestem ale mialbym chyba problem niektorymi tam pokazywanymi "scyzorykami" pomachac 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #262 Napisano 26 Sierpnia 2015 A cóż to klubowa czarna limitka po prawej ?Tak wygląda solo.40 mm średnicy, 22 mm w uszach i 10 mm grubości choć wygląda na sporo mniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loucypher1 4 #263 Napisano 26 Sierpnia 2015 Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm? Podobnie trochę, jak z reklamami viagry. Kiedyś ich nie było. Dzisiaj, o stosownej porze antenowej, lecą jedna po drugiej. Świat się zmieniaRozgrzeszam facetow ze sredniowiecza ktorzy nosili 36mm...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #264 Napisano 26 Sierpnia 2015 Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm? Piękny argument z tym ,że z oczywistych , zegarkowych powodów mówimy o czasach odeległych o góra 30-50 lat.No i czemu ta Calatrava cały czas poniżej 40 mm jest robiona? Czy oni w tym PP nie rozumieją ,że współczesny elegancki mężczyzna musi mieć garniturowca który wyrasta z nadgarstka niczym " obcy" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4584 #265 Napisano 26 Sierpnia 2015 co za dużo to niezdrowo - to jest temat w dziale GALERIA a nie o rozmiarach powinna tu być mowa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #266 Napisano 26 Sierpnia 2015 co za dużo to niezdrowo - to jest temat w dziale GALERIA a nie o rozmiarach powinna tu być mowa! 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #267 Napisano 26 Sierpnia 2015 Póki co - poproszę o poprawki No dobra , zrobię to jak bym miał zrobić to dla siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jazzualdo 426 #268 Napisano 27 Sierpnia 2015 Oto większa część moich zbiorów. Niektóre jeszcze z dzieciństwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3229 #269 Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Montana - marzenie komunijne A to moja kolekcja "staroci" Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #270 Napisano 27 Sierpnia 2015 Było 37 Zostały 3 pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin P. 9 #271 Napisano 28 Sierpnia 2015 Słusznie zrobiłeś, że zredukowałeś kolekcję, po co komu tyle podobnych do siebie Casio? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4226 #272 Napisano 28 Sierpnia 2015 Słusznie zrobiłeś, że zredukowałeś kolekcję, po co komu tyle podobnych do siebie Casio? W zbieraniu nie chodzi o "na co komu tyle...".Myślę, że pragmatyczne podejście do tematu uniemożliwiłoby jakąkolwiek pasję.Pochwal się swoimi różnorodnościami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 82888 #273 Napisano 30 Sierpnia 2015 Oto większa część moich zbiorów. Niektóre jeszcze z dzieciństwa. Piękna Unitra, z chęcią bym ją przejął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desaxe 5303 #274 Napisano 7 Września 2015 (edytowane) To i ja się pochwalę moją mini-kolekcją, na chwilę obecną w miarę kompletna (póki mnie nie najdzie na zmiany na inne modele, bo jak to jest to wielu kolegów z forum wie), choć jeden z zegarków niedługo zmieni właściciela by kupić coś ciekawszego od lewej Hamilton, Laco, Atlantic, Certina, Tissot i G-Shock do zajeżdżania w terenie. Edytowane 7 Września 2015 przez Desaxe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #275 Napisano 7 Września 2015 Zegarki na każdą okazję. Brakuje tylko jakiegoś nurasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach