Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Twoja kolekcja!

Rekomendowane odpowiedzi

kolekcyjka

2e3ubua.jpg

Wiesz do kogo masz się zgłosić jak będziesz sprzedawać orienta :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co - poproszę o poprawki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł toż to Zeno, 1 klubowy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano. Klubowy Zenek. Pierwszy klubowy zegarek. Mój z numerem 5/33.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy podobnej wadze oraz wzroście preferuję zegarki od 42 do 44. Wyjątkiem jest mój Maurice Lacroix Coussin, którego ubieram do oficjalnego stroju.

Dorian ma rację, mówiąc, że mężczyźni są dzisiaj bardziej rośli przez co i zegarki robi się większe. W wielu wywiadach z CEO zacnych producentów da się o tym przeczytać lub usłyszeć.

Powoływanie się na styl Jamesa Bonda to jak wzorowanie się na Inspektorze Gadżecie.

No cóż CEO nie powiedzą przecież ,że znaleźli sposób aby skłonić miliony posiadaczy zegarków na całym świecie aby kupili kolejne - bo tamte już " za małe"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż CEO nie powiedzą przecież ,że znaleźli sposób aby skłonić miliony posiadaczy zegarków na całym świecie aby kupili kolejne - bo tamte już " za małe"

Do-kła-dnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł toż to Zeno, 1 klubowy.

Znalazłem i trochę się zarumieniłem  ^_^

ZENO WATCH BASEL mechanizm Peseux 7001 na 17-tu kamieniach wyprodukowany w liczbie 33 szt

no cóż kiedyś to w klubie były fajne inicjatywy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm?

Podobnie trochę, jak z reklamami viagry. Kiedyś ich nie było. Dzisiaj, o stosownej porze antenowej, lecą jedna po drugiej. Świat się zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem styl Jamesa Bonda różni się jednak troszkę od stylu Inspektora Gadżeta (temu drugiemu jest bliżej do Colombo). W rozważanym temacie noszenia zbyt dużych zegarków, które nie pasują do nadgarstków, przywoływanie postaci Bonda nie ma sensu, gdyż ten nosił różne zegarki, a te z kopertą powyżej 42mm były raczej rzadkością :)

Rozmiar koperty należy dobierać indywidualnie do nadgarstka, rośli mężczyźni z zegarkiem 36 mm wyglądają tak samo kontrowersyjnie jak ci skromniejszej budowy z kopertą 48mm. Omega proponuje w swoich "nurkach" zazwyczaj 2 rozmiary koperty do wyboru, a jeżeli zegarek ma być używany faktycznie do nurkowania to musi być trochę większy, żeby zapewnić lepszą czytelność. Omega moim zdaniem robi wszystko tak, jak się należy, komu jest za duża PO ma jeszcze wybór w kolekcji DeVille. Przesadzone zegarki robi za to firma Diesel, to są prawdziwe busole.. :)

36 mm jest ok , bardziej śmiesznie wyglada duży zegarek na ręce . Chyba ze jesteś sporych rozmiarów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że jest mnóstwo opracowań na ten temat, które potwierdzają, iż mężczyźni są dzisiaj więksi. W Średniowieczu, średni wzrost to 150 cm?

Niby tak mowia ale ja zaczalem mieć powazne watpliwosci na ten temat jak kiedys wyszedlem z museum/zbrojowni.

Ja bardzo maly nie jestem ale mialbym chyba problem niektorymi tam pokazywanymi "scyzorykami" pomachac

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cóż to klubowa czarna limitka po prawej ?

Tak wygląda solo.

40 mm średnicy, 22 mm w uszach i 10 mm grubości choć wygląda na sporo mniej.

2ed4hdt.jpg

yijoy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie trochę, jak z reklamami viagry. Kiedyś ich nie było. Dzisiaj, o stosownej porze antenowej, lecą jedna po drugiej. Świat się zmienia

Rozgrzeszam facetow ze sredniowiecza ktorzy nosili 36mm...:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny argument z tym ,że z oczywistych , zegarkowych powodów mówimy o czasach odeległych o góra 30-50 lat.

No i czemu ta Calatrava cały czas poniżej 40 mm jest robiona? Czy oni w tym PP nie rozumieją ,że współczesny elegancki mężczyzna musi mieć garniturowca który wyrasta z nadgarstka niczym " obcy" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co za dużo to niezdrowo - to jest temat w dziale GALERIA a nie o rozmiarach powinna tu być mowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co za dużo to niezdrowo - to jest temat w dziale GALERIA a nie o rozmiarach powinna tu być mowa!

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co - poproszę o poprawki :)

No dobra , zrobię to jak bym miał zrobić to  dla siebie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Montana - marzenie komunijne :)

A to moja kolekcja "staroci"

post-71916-0-24867200-1440688183_thumb.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie zrobiłeś, że zredukowałeś kolekcję, po co komu tyle podobnych do siebie Casio? ;)

W zbieraniu nie chodzi o "na co komu tyle...".

Myślę, że pragmatyczne podejście do tematu uniemożliwiłoby jakąkolwiek pasję.

Pochwal się swoimi różnorodnościami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto większa część moich zbiorów. Niektóre jeszcze z dzieciństwa.

Piękna Unitra, z chęcią bym ją przejął:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się pochwalę moją mini-kolekcją, na chwilę obecną w miarę kompletna (póki mnie nie najdzie na zmiany na inne modele, bo jak to jest to wielu kolegów z forum wie), choć jeden z zegarków niedługo zmieni właściciela by kupić coś ciekawszego  ;) od lewej Hamilton, Laco, Atlantic, Certina, Tissot i G-Shock do zajeżdżania w terenie. 

IMG_2293_zpsvttjpxnd.jpg

Edytowane przez Desaxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Zegarki na każdą okazję. Brakuje tylko jakiegoś nurasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi