Remy 371 #1901 Napisano 15 Marca 2014 Perfumeria Quality. Hotel Marriot. Wysłane z Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1902 Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Jeżeli chodzi o Quality, to ja polecam tą znajdującą się w Kliffie w Warszawie. W Mariottcie zostałem niezbyt miło potraktowany kilka razy, więc zakupy robię tylko w Quality w Kliffie, gdzie przyjmowany jestem tak samo miło kiedy robię duże zakupy i tak samo kiedy przychodzę na testy.Co do Top 10, w moim przypadku raczej trudno jest wyłonić ścisłe top. Pozwolę sobie wkleić moją listę z perfuforum i dodam kilka pozycji .Amouage LyricAmouage EpicAmouage MemoirAmouage InterludeAmouage Jubilation XXVClive Christian C For ManClive Christian NO.1 For ManTom Ford Tobacco VanilleTom Ford Tuscan LeatherSerge Lutens ChereguiA*MenMontale Aoud LeatherMontale Blue AmberChanel BleuChanel Platinum EgoisteKilian Back To BlackKilian Straight To Heaven Nie wiem jak je tu poustawiać, jedyne co mogę powiedzieć, że pierwsze miejsce zajmują : Amouage Interlude, Jubilation XXV, Clive Christian C For Man. Edytowane 15 Marca 2014 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maclaren 1 #1903 Napisano 15 Marca 2014 U mnie po tygodniowych testach próbek… Clive Christian C For ManAmouage Jubilation XXVAmouage Interlude Te trzy stawiam na jednym poziomie ze wskazaniem na CC, natomiast Memoir którego próbkę też posiadam uważam za najsłabszą. Najbardziej jednak rozczarował mnie TF-TV, za dużo tej wanilii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1904 Napisano 15 Marca 2014 U mnie po tygodniowych testach próbek… Clive Christian C For ManAmouage Jubilation XXVAmouage Interlude Te trzy stawiam na jednym poziomie ze wskazaniem na CC, natomiast Memoir którego próbkę też posiadam uważam za najsłabszą. Najbardziej jednak rozczarował mnie TF-TV, za dużo tej wanilii. No, typy niezłe Natomiast fenomenu TV nie rozumiem. Ten zapach jest przyjemny do powąchania od czasu do czasu, natomiast do noszenia? Rzecz gustu, ale ten tytoń waniliowy unurzany w miodzie jest tak ciężki i ulepny, że nie da się w tym chodzić. Ale to tylko moje zdanie - pewnie inni nie wyobrażają sobie roztaczać wokół siebie zapachu ogniska lub gotyckiego kościoła 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 371 #1905 Napisano 15 Marca 2014 Koedyś lubiałam słodziki. Platynowego egoistę omijałem łukiem. Takie zapachy jak Rochas PH (fajny flakon) czy Givenchy Pi to była podstawa. Teraz przesłodzone omijam łukiem. Kościelne też nie bardzo. Szukam czegoś pomiędzy. Wysłane z Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PICAD #1906 Napisano 15 Marca 2014 Widzę, że Amouage jest wymieniane dosyć często. Co polecacie na początek? Ze względu na dużą ofertę byłbym wdzięczny za podanie kilku, tych najciekawszych, spośród których dokonam wyboru. Ze względu na cenę ograniczę się na początek tylko do jednej flaszki.Po krótkiej lekturze myślałem o flaszce niebieskiej, zielonej, czerwonej oraz złotej. Warto coś jeszcze powąchać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1907 Napisano 15 Marca 2014 Po krótkiej lekturze myślałem o flaszce niebieskiej, zielonej, czerwonej oraz złotej. Warto coś jeszcze powąchać? Amouage zasadniczo nie robi kiepskich perfum. Jakość masz zagwarantowaną, a co wybierzesz to już przecież tylko od Ciebie zależy, bo skąd na przykład ja mam wiedzieć, co się Tobie najbardziej spodoba? Ponieważ to "nie są tanie rzeczy" ja bym Ci proponował zakup próbek lub udanie się na wielkie testowanie. Lepiej chyba próbki, bo przecież nie przetestujesz wszystkiego w ciągu dnia. Zresztą takie testy w perfumerii są lekko bez sensu, bo i tak musisz prześledzić jak się zapach na Tobie rozwija i jaką ma trwałość. Najbezpieczniejszy jest chyba Jubileusz, ale to Ty musisz ocenić 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1908 Napisano 16 Marca 2014 Amouage Interlude i Jubilat. Te dwa są moim zdaniem najlepsze. Choć Opusów nie testowałem . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1909 Napisano 16 Marca 2014 Co do próbek, zawsze dostaniesz 3 gratis. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #1910 Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Jeszcze nie testowales Opusów ? Nie wierze ! Edytowane 16 Marca 2014 przez cyklotymik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1911 Napisano 16 Marca 2014 Nie mam czasu, żeby ruszyć dupsko do Kliffa . Za maksymalnie miesiąc pewnie poznam większość . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81935 #1912 Napisano 16 Marca 2014 - Killian: Back to Black- Amouage: Gold Man- Amouage: Opus IV- Nasomatto Black Afgano- L'Artisan: Tea for Two- Olivier Durbano: Black Tourmaline- Micallef: Gaiac- L'Artisan: Timbuktu- Killian: Straight to Heaven- L'Artisan: Dzongha 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1913 Napisano 18 Marca 2014 Skuszony dobrą okazją kupiłem w ciemno Lagerfelda Photo i przyznam, że mi się całkiem podoba - taki dość prosty męski mocny zapach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1914 Napisano 18 Marca 2014 http://www.fashionbeans.com/2014/10-classic-mens-fragrances-worth-having/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7665 #1915 Napisano 18 Marca 2014 Prawie zmieściłem się w dziesiątce. Po / miejsca ex aequo. - Molyneux Quartz Pour Homme / Quartz Modern- Givenhy Homme Red Label / Givenchy Gentleman- Chanel Egoiste Platinum- Dior Fahrenheit / Homme / Homme Sport- Escada Sentiment / Dolce & Gabbana Pour Homme- Cerruti Image / Kenzo Tokyo / Kenzo Boise- Yves Saint Laurent Live Jazz / Kouros- Sergio Tacchini O.Zone- Halston Z-14- Paco Rabanne 1 Million / Thierry Mugler A*Men- Consul / Derby / Przemysławka 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1916 Napisano 18 Marca 2014 http://www.fashionbeans.com/2014/10-classic-mens-fragrances-worth-having/ Bardzo dobra strona stoją drogą - często odwiedzam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #1917 Napisano 19 Marca 2014 Dziś dotarły Amouage Interlude Man. Póki co test nadgarstkowy i lekkie zaskoczenie. Odnajduję wspólne "nuty" z Tom Ford Tuscan Leather. 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4875 #1918 Napisano 25 Marca 2014 Dziś testowałem TF TL oraz TV. Pierwszy b. dobry. Jednak w tej nucie wolę Encre Noire. Jest jakby pełniejszy. Co do TV. Utwierdzam się w przekonaniu że na początku ten sam efekt dało by wylanie na siebie słoika nalewki wiśniowej. Dla mnie nic co usprawiedliwia ochy i achy. Mam go na sobie już ze 3 godziny i nic ciekawego. Pasuje do sympatycznej babci owiniętej wełnianym szalem na bujanym fotelu przy kominku Oud Piqueta fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1712 #1919 Napisano 25 Marca 2014 Adi, dnia 25 Marz 2014 - 13:19, napisał:Oud Piqueta fajny. Witam,już Kolegę polubiłem , żeby jeszcze ta cena była niższa. Zapach jest fenomenalnie trwały - jak dla mnie czysta elegancja.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1920 Napisano 26 Marca 2014 W ogóle ten TF to taki perfumowy Rolex. Aspiracje do niszy a to zwykla masowa. Ceny z d..., obietnice perfumowego sacrum, a w butelce prosty chwytliwy zapach. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4307 #1921 Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Ja zakupiłem sobie wczoraj klasyczne Burberry For Men ( bardzo męski drzewny zapach, nie rozwija się co prawda oszałamiająco ale pachnie przyjemnie i sprawdzi się w większości sytuacji ). Edytowane 26 Marca 2014 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #1922 Napisano 26 Marca 2014 W ogóle ten TF to taki perfumowy Rolex. Aspiracje do niszy a to zwykla masowa. Ceny z d..., obietnice perfumowego sacrum, a w butelce prosty chwytliwy zapach.Przesadzasz, TF PB jest niszą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #1923 Napisano 26 Marca 2014 Artur czyżbyś nie lubił Rolexa 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1924 Napisano 26 Marca 2014 Przesadzasz, TF PB jest niszą.Te prajwety maja uświęcac masowke, jak limitowane edycje czynic wyjatkowymi pewne zegarki. Przy okazji mozna niezle kieszenie ludziom przetrzepac Ale spoko - kazdy uzywa co lubi, a jest wiele pachnidel selektywnych, ktore połowę niszy wciagaja nosem na śniadanie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #1925 Napisano 26 Marca 2014 Artur, tak naprawdę, zapachy selektywne są większymi nabijaczami w butelkę niż nisza. Bardzo prosto to dostrzec, wystarczy zwrócić uwagę na stosunek cena/jakość. 80% zapachów selektywnych jest tak marnej jakości że aż żal, prezentują poziom produktów, z Rosmana po 40 zł/100ml, kosztując 300-400 zł. Zgadzam się z Tobą, że są selektywne zapachy, które śmiało mogą konkurować z niszą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach