loco50 20433 #5401 Napisano 2 Maja 2018 Szwed potestuj najpierw tego benka.Mam go i szczerze mówiąc mam dylemat- elegancki, ale też słodki.Jakoś tak do końca nie przemawia do mnie.Nie wiem jak ten gutek pachniał, ale jeśli są podobne i gucci Ci pasował to brać.Na i...y jest w rozsądnej cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #5402 Napisano 2 Maja 2018 Czytam opisy i się jaram jeszcze bardziej Myśle, ze to będzie to! Tylko pytanie bo widzę, ze koszty małe ale w sklepie D... kosztuje 399zl a w necie jest po 134zl duża różnica i boje się o to by nie kupić podrób. Macie jakieś rady?! Gdzie najlepiej nabyć?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5403 Napisano 2 Maja 2018 Kupiłem na i...y.Bez wtopy.Ceny w D... są z kosmosu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #5404 Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) Kupiłem na i...y.Bez wtopy.Ceny w D... są z kosmosu.A jak inaczej utrzymasz lokal o wysokim czynszu + liczną obsługę? Edytowane 3 Maja 2018 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5405 Napisano 3 Maja 2018 Panowie mam pytanko jak widzę większość z was i ja tez lubię perfumy Mam pare faworytów ale jeden z nich już mi się kończy i już go nie produkują niestety jest to Gucci Pour Home ICzy możecie coś polecić co pachnie podobnie lub tak samo?!Jedna z najlepszych alternatyw dla Gucia PH 1 jest wspomniany Bentley.Jest nieco suchszy ( bardziej plisy ) niż Gustaw, ale - przynajmniej - dla mnie to zaleta.Kupuj w ciemno. Nie zawiedziesz się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5406 Napisano 3 Maja 2018 Czytam opisy i się jaram jeszcze bardziej Myśle, ze to będzie to!Tylko pytanie bo widzę, ze koszty małe ale w sklepie D... kosztuje 399zl a w necie jest po 134zl duża różnica i boje się o to by nie kupić podrób.Macie jakieś rady?! Gdzie najlepiej nabyć?!Możesz spróbować jeszcze : 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #5407 Napisano 3 Maja 2018 No to zamówione Dzięki wszystkim za pomoc! Uwielbiam Guccia ale mam już flakonik prawie pusty i stary jak świat 4/5lat bo go tak oszczędzałem Dużo szukałem podobnego zapachu a nie pomyślałem żeby spytać tu a jak wiadomo forumowicze jak lekarze Google Dzięki jeszcze raz! Możesz spróbować jeszcze :Nie omieszkam spróbować jak będę miał możliwość! Ale już się cieszę na myśl o Bentleju 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #5408 Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) Czytam opisy i się jaram jeszcze bardziej Myśle, ze to będzie to! Tylko pytanie bo widzę, ze koszty małe ale w sklepie D... kosztuje 399zl a w necie jest po 134zl duża różnica i boje się o to by nie kupić podrób. Macie jakieś rady?! Gdzie najlepiej nabyć?!Też się nad tym zastanawiam, bo te różnice w cenach między perfumeria internetowymi, a stacjonarnymi są różne dla różnych producentów. Czy to polityka cenowa producentów? Jak np. zegarki Maurice Lacroix, ceny katalogowe kosmos (sztuczne podbicie prestiżu), a w sieci często - 70-50% taniej (uczciwa / dobra cena do jakości). I tak patrzę polecany tu Lalique czy Bentley w Douglasie za ponad 400 zł za 100 ml, czyli tyle ile wręcz mniej polecany Chanel czy Dior, w sieci do kupienia za ok 100 zł za 100 ml, te drugie już ponad 250 zł za 100 ml i ludzie to szarpią. Rynek tego nie weryfikuje? https://www.douglas.pl/Dla-m%25C4%2599%25C5%25BCczyzny-Zapachy-Wody-perfumowane-i-toaletowe-Dior-Sauvage-Eau-de-Toilette_productbrand_3000076378.htmlhttps://www.douglas.pl/Perfumy-Perfumy-m%25C4%2599skie-Perfumy-CHANEL-BLEU-DE-CHANEL_productbrand_3000037970.htmlhttps://www.douglas.pl/Dla%20mężczyzny-Zapachy-Wody%20perfumowane%20i%20toaletowe-Lalique-Encre-Noire_product_290755.html?sourceRef=INVALID&productEntryPoint=https://www.douglas.pl/Dla%20mężczyzny-Zapachy-Wody%20perfumowane%20i%20toaletowe-Lalique-Encre-Noire-à-l’Extrême-Noire-à-l’Extrême-Noire-à-l’Extrême_product_903960.html?sourceRef=INVALID&productEntryPoint= Edytowane 3 Maja 2018 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5409 Napisano 3 Maja 2018 Możesz spróbować jeszcze :Grom, jak dla mnie, jest nad wyraz syntetyczny.Do tego drogi.Ale kompozycyjnie podobny do Gucia PH. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5410 Napisano 3 Maja 2018 Cena to 109 pln w promocjach .Syntetyczny to jest bardziej Avon 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5411 Napisano 4 Maja 2018 Cena to 109 pln w promocjach .Syntetyczny to jest bardziej Avon 109 złociszy to znośnie Normalnie to chyba ponad 300.Tego Avona nie znam. Z naszych odziezówek Bytom jest bardzo dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5412 Napisano 4 Maja 2018 U mnie zakupy w ciemno. Paczka właśnie dotarła. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #5413 Napisano 4 Maja 2018 daj znać jak to Rasasi się sprawuje a najlepiej do czego można je porównać. W ciemno kupiłem Egra- są świetne, całoroczny, trwały zapach. Nigdy nie byłem fanem cytrusowych świeżaków ale ostatnio jakoś mi się zmienił nos i teraz cytrusy coraz bardziej mnie przekonują: Hermes Concentre d'Orange Verte- opinie są różnie, zastrzeżenia co do trwałości teź, nie mniej na mnie kilka godzin dają radę, świetne pomarańczowo-cytrynowe otwarcie, później jak już to ktoś powiedział "Nimm2". Polecam, naprawdę ekstra. Jak ktoś lubi cytryny i np Dior Cologne to fajną alternatywą jest nowy Mercedes Cologne- można kupić za 100pln 120 ml i ma się prawie identyczny jak ww. Dior z 1/3 ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5414 Napisano 4 Maja 2018 myślałem że rasasi będzie bardziej świeży- jest słodszy i kadzidlanyna pierwszą myśl przyszedł mi turecki targ a później perfum cuba (ten dawny w tubie)po 30min troche idzie w kierunku lalique encre noire 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #5415 Napisano 4 Maja 2018 yhm...czyli jednak nie podejmę ryzyka zamawiając go w ciemno;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5416 Napisano 4 Maja 2018 nie wiem dlaczego ludzie piszą o jego świeżościdla mnie jest podobny do mont blanc indywiduale, którego mam w domumyślałem aby je porównać ze sobą i zostawić sobie jeden ale chyba jeden zostanie w pracy a drugi w domu 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5417 Napisano 4 Maja 2018 Bo do arabów trzeba mieć wybitne zamiłowanie .Większość dla europejskiego nosa jest nie do wchłonięcia.Łeb urywa i komary padają w promieniu 15 metrów.Testowałem Rasaasi Al Yuqawam, Egra, Rumz al Rassasi Leo Pour Lui, Abyan.Ponadto Ajmal Carbon( nawet miałem, ale oddałem bo się nie dało tego mieć na sobie) i Al Haramain aim Mystique Homme. Dyplomatycznie przemilczę. Jedynie Al Haramaine l'Aventure z czystym sumieniem na lato polecę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #5418 Napisano 5 Maja 2018 Te, które wymieniłeś są jednymi z bardziej cywilizowanych Arabów. Istnieją o wiele bardziej hardkorowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5419 Napisano 5 Maja 2018 Tu nawet już nie chodzi o hardkorowosc.One są po brzydkie,a niektóre odpychajace wręcz jak ten Ajmal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjord 2 #5420 Napisano 5 Maja 2018 La Yuqawam brzydki? Ja go uwielbiam. Rozumiem, że Tom Ford Tuscan Leather to też według ciebie obrzydlistwo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5421 Napisano 5 Maja 2018 Wiem,że ten rassasi to jakiś tam klon Tuscana, ale to nie znaczy ,że oba mają mi się podobać.I to nie jest tylko moje zdanie- żona powiedziała, że niekoniecznie a matka gdy ją odwiedziłem kazała mi wyjść z domu .Są różne gusta i tyle.O nich się nie dyskutuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #5422 Napisano 5 Maja 2018 La Yuqawam brzydki? Ja go uwielbiam. Rozumiem, że Tom Ford Tuscan Leather to też według ciebie obrzydlistwo?Zayebisty zapach!! Dla mnie najlepszy Fordow ale wolę La Yuqawam. Poza tym jest sporo tańszy za 1ml niż Tuscan. Piękne maliny na skórze!!! Tapatok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5423 Napisano 5 Maja 2018 No i bardzo dobrze. Każdemu co innego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjord 2 #5424 Napisano 5 Maja 2018 Ciekawe to co piszesz. Ja malin nie czuję. Czuję na mojej skórze śliwkę, której teoretycznie nie powinienem czuć. W ogóle perfumy mnie wciągnęły również dlatego, że różne osoby tak różnie odbierają te same zapachy. I te same perfumy na różnych skórach mogą odzywać się zupełnie inaczej.Moja żona też nie lubi Yuqawama i TL. Woli takie "ładne" i bezpieczne zapachy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #5425 Napisano 5 Maja 2018 (edytowane) O to,to.Każdy odczuwa inaczej.Natomiast po którejś próbie przekonałem się do Versace Pour Homme Oud Noir i Tom Ford Grey Vetiver mimo,że nie jestem ortodoksyjnym fanem agaru i wetiwerii.Ciekawy jest też Bulgari Men in Black, ale krótki i Dolce&Gabbana The One for Men. Edytowane 5 Maja 2018 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach