blut 635 #7801 Napisano 9 Października 2019 Muszą się bać!Nawet moja bardzo wyrozumiała żona po jednym dniu poprosiła o odstawienie tego niewątpliwie ładnego zapachu na półkę.Więc kupiłem jej wersję damską Narazie zafoliowana.Dokupiłem też takie, znane mi i nie znane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7802 Napisano 9 Października 2019 Ooo, blut podziwiam za odwagę. Tyle arabusów kupionych, często, w ciemno. Mi minął już zachwyt arabami. Zostało kilka, reszta poszła w ludzi. Chociaż nie. Chyba jeszcze ze dwa zostały do oddania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #7803 Napisano 9 Października 2019 Nie nie, na Amłaże kumpla reagują od razu:) naprawdę - moja skóra potrafi wybijać w parametrach „badziewia” a neutralizować killery też potrafi doskonale:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7804 Napisano 9 Października 2019 W sumie to nie w ciemno.Ale czasu miałem niewiele i decyzja musiała być szybka.Jeszcze nie jestem przekonany czy trafna. Na miejscu w arabskim sklepie jest zawsze jakoś inaczej.Raz nakupowałem odlewek olejków, różnych. To dopiero były swądy okrutne.W każdym razie Jaish znam i odpowiada mi bardzo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7805 Napisano 9 Października 2019 Trzymam kciuki. Powodzenia :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7806 Napisano 9 Października 2019 ioco50 ciekawie opisałeś tego Joop Absolute.Jak mi się trafi na lotnisku to napewno wezmę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7807 Napisano 9 Października 2019 No mam go na sobie teraz. Pachnie jak w starym "kościole" :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4874 #7808 Napisano 9 Października 2019 Lubie takie kryptowe klimaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #7809 Napisano 9 Października 2019 No mam go na sobie teraz. Pachnie jak w starym "kościole" :-) Czy ten Joop jest w klimacie Encre Noir? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #7810 Napisano 9 Października 2019 Encre Noir świetny. W tej cenie chyba tylko Zirh Ikon może się z nim mierzyć Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #7811 Napisano 9 Października 2019 Zirh Ikon? Jakiś czas temu psiknąłem go sobie w R., żeby zapoznać się z tym nieznanym mi wcześniej zapachem. Ogólnie, wrażenia negatywne, zapach wydawał mi się dość syntetyczny i nietrwały, do zapomnienia. LEN to jednak inna liga, nawet nowy wypust jest spoko, ale dobrze, że mam jeszcze całkiem sporo we flakonie z zeszłego roku Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7636 #7812 Napisano 9 Października 2019 (...) LEN to jednak inna liga, nawet nowy wypust jest spoko, ale dobrze, że mam jeszcze całkiem sporo we flakonie z zeszłego roku Czy to oznacza, że w tym roku była kolejna reformulacja? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #7813 Napisano 9 Października 2019 Tak mi się wydaje. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem sobie nowy flakon, notabene, dzięki informacji tu na forum o promce w i...y (80zł), i porównując oba, czuję różnicę na korzyść tego starszego. Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7814 Napisano 9 Października 2019 Czy ten Joop jest w klimacie Encre Noir?Nie.To zupełnie różne zapachy.LEN jest dymny, wyrazisty.Joop gęsty, duszny ,dość ciężki, możny by rzec, że nawet mdlący. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #7815 Napisano 10 Października 2019 Zirh Ikon? Jakiś czas temu psiknąłem go sobie w R., żeby zapoznać się z tym nieznanym mi wcześniej zapachem. Ogólnie, wrażenia negatywne, zapach wydawał mi się dość syntetyczny i nietrwały, do zapomnienia. (...)Ten Zirh z R... to miał magnetyczny korek? Jeżeli nie to nie dziwię się ocenie negatywnej. Stara wersja z magnetycznym korkiem jest fajna (mam taką i bardzo ją lubię). Czytałem, że w przypadku Ikon'a reformulacja była bardzo, bardzo niekorzystna. Nie miałem jednak możliwość porównania starej i nowej wersji "ręka w rękę" - nie miałem styczności z nowymi wypustami, wiec różnice znam tylko z opisu innych w necie. 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #7816 Napisano 10 Października 2019 Ika też udziwnili? Nie wachalem nowej wersji, poprzednia była przednia. Czyli spieprzony kolejny zapach... Na to wychodzi Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7817 Napisano 10 Października 2019 Ta reforma była już kilka lat temu. Tylko, że chyba znów wrócili do magnetycznego korka, więc to utrudnienie dla poszukiwaczy starej wersji.Dla mnie ten zapach to słabizna, niezależnie, czy sprzed, czy po. Nie rozumiem zachwytów, no ale są różne gusta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7636 #7818 Napisano 10 Października 2019 Według mnie to dosyć przyjemny zapach - trochę jak w sklepach CCC lub Kazar 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #7819 Napisano 10 Października 2019 (edytowane) Ten Zirh z R... to miał magnetyczny korek? (...)Korek był zwykły, a moją uwagę przyciągnęła cena promocyjna, jeśli dobrze pamiętam to 58 zł, więc nie mogłem przejść obojętnie Dla pełnej informacji dodam, że miało to miejsce w Warszawie, pod koniec lipca, co nawet opisałem w poście #7521 Walter_87, mi ten zapach kojarzył się z Montblanc Emblem, piszę oczywiście o tej nowej wersji. Edytowane 10 Października 2019 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7820 Napisano 10 Października 2019 Ja dziś tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7821 Napisano 10 Października 2019 I jakie wrażenia z Leather Oudh? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #7822 Napisano 10 Października 2019 Rasasi La Yaquwam dzisiaj doszło i faktycznie identyczne jak Tuscan Leather. Mocarne! Jeden strzał na rękę 9h temu i dalej masakruje Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23405 #7823 Napisano 10 Października 2019 (edytowane) I jakie wrażenia z Leather Oudh?Jest świetny. Przyzwoita projekcja- nie czuć nosiciela w promieniu 10 m, ale ja nie lubię takich mocarzy, natomiast doskonała trwałość.Zapach w miarę liniowy, za mocno się nie zmienia. Mój ulubiony,obok L'Aventure i Rasasi Leo Pour Lui, Arab. Rasasi La Yaquwam dzisiaj doszło i faktycznie identyczne jak Tuscan Leather. Mocarne! Jeden strzał na rękę 9h temu i dalej masakruje Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaRasasi jest zapachem intrygującym , ale w moim przypadku jednak na dłuższą metę męczący. I to nie tylko moja opinia, ale również mojego otoczenia.Na początku nawet mnie zaciekawił, ale po kilku noszeniach jednak nie. Jak napisałem wyżej- męczy. Edytowane 10 Października 2019 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7824 Napisano 10 Października 2019 Ale jak pachnie ten Leather Oudh?Bo mój ulubiony z arabów to Jaish. Narazie?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7825 Napisano 11 Października 2019 Bardo podobnie do TF Tuscan Leather, czy Rasasi La Yuqawam, tylko jest bardziej łagodny i trochę więcej w nim maliny, niż skóry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach