MHAEM 13 #10251 Napisano 9 Czerwca 2021 20 minut temu, marwol napisał(-a): Chodziło mi, że jak kolega MHAEM będzie sprzedawał to mogę kupić od Niego w takiej cenie jak ostatnio było Nishane na makeup.pl odpakowałem dzisiaj Colognise, użyłem globalnie i zobaczymy, na razie po kilku h imo jest lepiej niż wersja z szafranem, w której drażniła mnie nuta "kurzu" :D, jak w 80% świeżych zapachów, które ostatnio wychodzą :), ten strzał w ciemno akurat był udany, niemniej sprzedaży nie wykluczam, zobaczę za 2-3 globale btw, nie wiem jaka była cena na makeup ale moja z wymiany nie była zła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10252 Napisano 9 Czerwca 2021 10 godzin temu, cyklotymik napisał(-a): @brz, jak parametry nowego DHI. Czytałem, że słabizna, no ale ludzie różne rzeczy piszą - nowy DHP też miał byc wodą po ogórkach Wiesz, staram się nie oceniać świeżo otwartych flaszek, bo z reguły potrzebują nieco czasu na rozwinięcie skrzydeł. Tym bardziej, że to chyba produkcja z tego roku, a mi kilka dni temu włączyła się alergia na pyłki i cholera wie, w jakim stopniu mnie upośledziło. Natomiast żaden z testowanych dotąd wypustów DHI (choć za każdym razem testowałem chyba tylko tę aktualną formułę, która obowiązuje od kilku lat) nie był na mojej skórze specjalnie głośny. Nawet więcej - powiedzieć, że nie był specjalnie głośny, to nic nie powiedzieć. Natomiast ogólnie mam tak z Diorami, że są na mnie dość trwałe, ale o mocarnej projekcji mogę sobie tylko poczytać w necie. Tu jest dość podobnie, choć mam wrażenie, że ostatnia odlewka pachniała mi jednak mocniej i zdecydowanie bardziej makeupowo. Irys dość szybko się wycisza, wchodzą jakieś nuty czekoladowe, drewno i lawenda - tego wcześniej nie czułem. A już na pewno nigdy nie poczułem waniliowej bazy, z którą miałem do czynienia dziś rano (po testowym wieczornym półpsiku na nadgarstek przed pójściem do łóżka). To mocno mnie zaskoczyło, bo wcześniej DHI kompletnie znikał zanim w ogóle miał szanse pokazać mi bazę. Prysznic w ciągu godziny od oprysku też niespecjalnie daje radę zmyć zapach ze skóry. Na spokojnie, poczekam. Dojrzałem już do tego, że pewne zapachy kupuję dla kompozycji, a nie dla - a może raczej pomimo - parametrów. Pierwsze tygodnie z DHP także były dla mnie rozczarowaniem - zapach wybrzmiewał cicho i krótko. Teraz drania ciężko zmyć, a rano wciąż jest obecny na skórze. Choć ani hal przemysłowych, ani czyichkolwiek mieszkań wciąż nim nie wypełniam. Cóż... Dior vs moja skóra. A gdy trzeba mi irysowego agresora, mam pod ręką VUI. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1457 #10253 Napisano 9 Czerwca 2021 A czy ktoś tu miał z kolegów Jovoy Psychodelic.Jak wykończę ten co mam to Psychodelic jest w kolejce.Jest to nie wiem jak to nazwać ale porównam go do wskazówek Sinn u1 albo je uwielbiasz albo nienawidzisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #10254 Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Miałem dwa sample po 2ml, poluję na flakon z ubytkiem, najlepiej 20-30ml/50, nie wiem, czy zużyję więcej ale po kilku próbach, doszedłem do wniosku, że muszę go mieć:) i ostatnio chodzi za mną Diptyque Tempo jeszcze ale to nie pora na te zapachy, plus muszę zredukować kilka flaszek jeszcze poza tymi ze straganu Edytowane 9 Czerwca 2021 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4829 #10255 Napisano 9 Czerwca 2021 A co masz na straganie😁? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #10256 Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Wyślę na pw , bo moderacji się chyba oferty w postach nie podobają Edytowane 9 Czerwca 2021 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6609 #10257 Napisano 10 Czerwca 2021 Też proszę o ofertę "straganu" 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10258 Napisano 10 Czerwca 2021 @mirek 1969, kilka razy robiłem już do Psychedelique podejście, ale za każdym razem pokonywały mnie mokrym kartonem z piwnicy. Doceniam, bo sama kompozycja świetna, ale na mojej skórze zawsze było przegięcie. I - mimo miłości do Jovoy i zauroczenia paczulą - póki co zadowalam się innymi paczulowcami, za które nie dostaję w domu nienawistnych spojrzeń i niewybrednych komentarzy, a tylko nienawistne spojrzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #10259 Napisano 10 Czerwca 2021 Dzien ojca blisko a żona płacze ze nie ma sie czym pryskać na lato 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10260 Napisano 10 Czerwca 2021 Fajna ta Prada, moja też ją lubi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #10261 Napisano 10 Czerwca 2021 45 minut temu, marwol napisał(-a): Fajna ta Prada, moja też ją lubi rzeczywiście- kupiłem w ciemno po nutach zapachowych i do biura na lato powinna być idealna 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 211 #10262 Napisano 10 Czerwca 2021 6 godzin temu, szuwi napisał(-a): Też proszę o ofertę "straganu" 🙂 ja również poproszę pw z ofetrą 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10263 Napisano 11 Czerwca 2021 Dziś tak. 🥰 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7664 #10264 Napisano 11 Czerwca 2021 38 minut temu, brz napisał(-a): Dziś tak. 🥰 Oo! I to rozumiem! Ja dziś wybrałem Kenzo. Kiedyś to był zapach... Teraz to niestety tylko... pachnąca woda 2 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #10265 Napisano 11 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 21:31, brz napisał(-a): Wiesz, staram się nie oceniać świeżo otwartych flaszek, bo z reguły potrzebują nieco czasu na rozwinięcie skrzydeł. Tym bardziej, że to chyba produkcja z tego roku, a mi kilka dni temu włączyła się alergia na pyłki i cholera wie, w jakim stopniu mnie upośledziło. Natomiast żaden z testowanych dotąd wypustów DHI (choć za każdym razem testowałem chyba tylko tę aktualną formułę, która obowiązuje od kilku lat) nie był na mojej skórze specjalnie głośny. Nawet więcej - powiedzieć, że nie był specjalnie głośny, to nic nie powiedzieć. Natomiast ogólnie mam tak z Diorami, że są na mnie dość trwałe, ale o mocarnej projekcji mogę sobie tylko poczytać w necie. Tu jest dość podobnie, choć mam wrażenie, że ostatnia odlewka pachniała mi jednak mocniej i zdecydowanie bardziej makeupowo. Irys dość szybko się wycisza, wchodzą jakieś nuty czekoladowe, drewno i lawenda - tego wcześniej nie czułem. A już na pewno nigdy nie poczułem waniliowej bazy, z którą miałem do czynienia dziś rano (po testowym wieczornym półpsiku na nadgarstek przed pójściem do łóżka). To mocno mnie zaskoczyło, bo wcześniej DHI kompletnie znikał zanim w ogóle miał szanse pokazać mi bazę. Prysznic w ciągu godziny od oprysku też niespecjalnie daje radę zmyć zapach ze skóry. Na spokojnie, poczekam. Dojrzałem już do tego, że pewne zapachy kupuję dla kompozycji, a nie dla - a może raczej pomimo - parametrów. Pierwsze tygodnie z DHP także były dla mnie rozczarowaniem - zapach wybrzmiewał cicho i krótko. Teraz drania ciężko zmyć, a rano wciąż jest obecny na skórze. Choć ani hal przemysłowych, ani czyichkolwiek mieszkań wciąż nim nie wypełniam. Cóż... Dior vs moja skóra. A gdy trzeba mi irysowego agresora, mam pod ręką VUI. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Ja z VUI mam odwrotnie, to DHI jest tym mocniejszym zapachem, piszę o wersji z 2019, bo najnowszej niestety nie znam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10266 Napisano 11 Czerwca 2021 16 minut temu, Walter_87 napisał(-a): Kiedyś to był zapach... Żeby nie było wątpliwości - bez przekąsu i z czystej ciekawości spytam. Kiedy? Bo miałem flakon kupiony chyba z 5 lat temu i zdecydowanie była to tylko pachnąca woda. W tym negatywnym sensie oczywiście, bo czym innym są w sumie wszystkie perfumy? @cyklotymik, ja na Valentino nie narzekam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7664 #10267 Napisano 11 Czerwca 2021 Teraz, brz napisał(-a): Żeby nie było wątpliwości - bez przekąsu i z czystej ciekawości spytam. Kiedy? Bo miałem flakon kupiony chyba z 5 lat temu i zdecydowanie była to tylko pachnąca woda. W tym negatywnym sensie oczywiście, bo czym innym są w sumie wszystkie perfumy? @cyklotymik Ok. 2007r. używał go mój wujek, a w 2011r. przetestowałem go latem i pachniał bardzo mocno i długo 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10268 Napisano 11 Czerwca 2021 A, to zmienia postać rzeczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10269 Napisano 11 Czerwca 2021 Ja mam Kenzo L'Eau par pour Homme Metal Limited Edition 2010rok, 49/50ml Pachnie bardzo dobrze Jednak mam tyle świeżaków, że ten leci w świat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #10270 Napisano 11 Czerwca 2021 Ja w kwestii reformulacji jestem bardzo ostrożny, nie ulegam tym wszystkim narzekaniom na nowe wypusty. jest wiele zapachów sprzed lat, za które perfumomaniacy płacą ciężkie pieniądze, w nadziei, że kupili coś wyjątkowego. Pamiętam jak w latach 90', to był 96 - 97 rok, używałem D&G Pour Homme. Ten zapach już wtedy miał niezbyt pokaźne parametry. Wersja, którą posiadałem, do niedawna ( 2018 ), wcale jej nie ustępuje. Trochę dziwi mnie jak widzę pogoń za starymi wersjami i wieczne narzekania. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach są to mity, ale wiele z nich jest wyssane z palca i wynikają z niewiedzy. Zapach wyprodukowany 20 lat temu i wyprodukowany obecnie, na tych samych zasadach i z tą samą formułą, będzie się różnił, nie ma siły. Przy starych zapachach jest też ryzyko trafienie na zepsuty płyn. Są tez tacy, którzy ten proces przypisują innej formule i namiętnie opisują jakież to wyczuwają różnice występujące w formułach i jakie to kiedyś wspaniałe zapachy robili 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23420 #10271 Napisano 11 Czerwca 2021 Bo ten Kenzo to taki mega lajcik. Mi się dobrze kojarzy bo miałem go ze sobą w Batumi przy pierwszym wyjeździe, a że miło wspominam ten wyjazd to i do wody mam sentyment. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p1tryk 1 #10272 Napisano 12 Czerwca 2021 Ostatnio dokupiłem Dolce Gabbana the one, polecam świetny zapach na lato 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23420 #10273 Napisano 12 Czerwca 2021 Tak,ten dg łan😁 jest na lato do przyjęcia. Też wziąłem jakiś czas temu jakiegoś malucha-30 tkę chyba, może 50 tkę na próbę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 211 #10274 Napisano 12 Czerwca 2021 Napisz czym bo zdjęcia zjadło 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15590 #10275 Napisano 12 Czerwca 2021 Dziś tak. Ostatnio jak się nim psiknąłem, to córka (13l.) rzuciła „o, pachnie świetami”. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach