szuwi 6583 #11276 Napisano 26 Marca 2023 8 godzin temu, JakubZet napisał(-a): A Green Irish Tweed kiedyś sobie sprawię na 1000%. A potem dowiem się jak pachnie 😅 Miałem tak samo. Prawie kupiłem, ale ktoś doradził zakup próbki - na szczęście posłuchałem, bo ten zapach że mnie znika po 3h... ani ja nie czuję, ani na mnie nie czuć, więc najpierw spróbuj próbkę albo od kogoś, bo to drogi psikacz, który nie u wszystkich działa 🙂 Używam Toma Forda Noir Extreme i Tobacco&vanille i bardzo jestem zadowolony. Mam też inne, ale dla mnie TF "rulez" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 301 #11277 Napisano 26 Marca 2023 21 godzin temu, polly napisał(-a): Francka Oliviera eau de passion który świetnie udaje platynę. Platinum Egoiste to moje 'ulubiene' jak mawial niezapomniany p. Boczek, Platyny nie podrobi nawet zwykly Chanel Egoiste, jest wyjatkowa 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #11278 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, neclocus napisał(-a): Platinum Egoiste to moje 'ulubiene' jak mawial niezapomniany p. Boczek, Platyny nie podrobi nawet zwykly Chanel Egoiste, jest wyjatkowa Pamiętam swoje pierwsze podejście do Platyny (jako młodzian) lubiący drzewne lub/i słodkie zapachy. Nie znalazłem w niej nic ciekawego. Po jakimś czasie bardzo polubiłem a słodkie zapachy poszły na sprzedaż lub takie które lubię, na koniec półki. Edytowane 26 Marca 2023 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #11279 Napisano 26 Marca 2023 Egoista jest bardzo smaczny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #11280 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, szuwi napisał(-a): Miałem tak samo. Prawie kupiłem, ale ktoś doradził zakup próbki - na szczęście posłuchałem, bo ten zapach że mnie znika po 3h... ani ja nie czuję, ani na mnie nie czuć, więc najpierw spróbuj próbkę albo od kogoś, bo to drogi psikacz, który nie u wszystkich działa 🙂 Używam Toma Forda Noir Extreme i Tobacco&vanille i bardzo jestem zadowolony. Mam też inne, ale dla mnie TF "rulez" Ale masz coś jeszcze oprócz tych ulepków? A GIT w ciemno bym nie kupował, choć to przyjemny zapach wiosennej łączki. Te potencjalnie mizerne parametry przy takiej odjechanej cenie to jednak spory problem. Zamiast GITa można spróbować Al Haramain l'Aventure Knight. Z nielicznych klonów, które sprawdziłem, ten był zdecydowanie najlepszy. Otwarcie ma dość agresywne, jak sok wyciśnięty z tej koszonej trawy. Niektórzy narzekają, mi nie przeszkadzało. No i parametry lepsze niż Creed, nie wspominając o cenie. Ale. Jest naprawdę blisko, choć nie ma w sobie tej gładkości oryginału. Coś za coś. Floris JF to też dość ciekawa wariacja. Mam wrażenie, że nieco jaśniejsza i bardziej kwiatowa. Ale miałem tylko małą próbkę i niespecjalnie się na niej skupiałem, więc ciężko mi powiedzieć coś konkretnego. Edytowane 26 Marca 2023 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 301 #11281 Napisano 26 Marca 2023 po goleniu, oprocz 'Przemyslawki' lubie wode kolonska 4711, stara, fajna receptura 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #11282 Napisano 26 Marca 2023 10 minut temu, brz napisał(-a): Ale masz coś jeszcze oprócz tych ulepków? A GIT w ciemno bym nie kupował, choć to przyjemny zapach wiosennej łączki. Te potencjalnie mizerne parametry przy takiej odjechanej cenie to jednak spory problem. Zamiast GITa można spróbować Al Haramain l'Aventure Knight. Z nielicznych klonów, które sprawdziłem, ten był zdecydowanie najlepszy. Otwarcie ma dość agresywne, jak sok wyciśnięty z tej koszonej trawy. Niektórzy narzekają, mi nie przeszkadzało. No i parametry lepsze niż Creed, nie wspominając o cenie. Ale. Jest naprawdę blisko, choć nie ma w sobie tej gładkości oryginału. Coś za coś. Jeszcze jest armaf taki w trójkątnej butelce ocierający się o git. Nie pamiętam nazwy, gdzieś go mam. Odkopię i wrzucę fotę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #11283 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Tres Nuit. Nie wiem, czy to wciąż do dostania jest. Poza tym tam czegoś brakowało. Jakby olali otwarcie i zrobili tylko serce/bazę. Parametry „takie o” plus trochę plastikowy był chyba. Edytowane 26 Marca 2023 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qzn 42 #11284 Napisano 26 Marca 2023 Jak już w temacie klonów, planuję zakup Club de Nuit Intense Limited Edition. Mam Aventusa i super siedzi mi jako letniaczek, ale szukam czegoś tańszego z dobrymi parametrami. Niestety ciężko o tester, ktoś tesotwał? Opinie w necie raczej pozytywne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6583 #11285 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Godzinę temu, brz napisał(-a): Ale masz coś jeszcze oprócz tych ulepków? Egoista (nie-platinum, bo wolę), LEN i w tym tygodniu pędem nabędę TDH. Ale faktem jest, że raczej nudny jestem i jak coś mi pasuje, to używam dlugo (Egoista już z 25 lat) Edit - Jeszcze coś mam, ale nie pamiętamco, bo stoi w rogu szafki Edytowane 26 Marca 2023 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #11286 Napisano 26 Marca 2023 Spoko, już myślałem, że tylko te dwa. Cukrzycy szło by dostać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6583 #11287 Napisano 26 Marca 2023 12 minut temu, brz napisał(-a): Spoko, już myślałem, że tylko te dwa. Cukrzycy szło by dostać. Noir extreme nie jest aż tak słodki, ale przyznam, że wolę V&T 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #11288 Napisano 26 Marca 2023 Godzinę temu, brz napisał(-a): Tres Nuit. Nie wiem, czy to wciąż do dostania jest. Poza tym tam czegoś brakowało. Jakby olali otwarcie i zrobili tylko serce/bazę. Parametry „takie o” plus trochę plastikowy był chyba. Ten właśnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #11289 Napisano 26 Marca 2023 Panowie podziwiam Waszą wiedzę, czerpię z niej garściami ale kurna piszcie pełne nazwy :). Bo o tych rebusów to już czacha dymi 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JakubZet 62 #11290 Napisano 26 Marca 2023 24 minuty temu, Solve napisał(-a): Panowie podziwiam Waszą wiedzę, czerpię z niej garściami ale kurna piszcie pełne nazwy :). Bo o tych rebusów to już czacha dymi Hehe, popieram kolegę LEN - Lalique Encre Noir? TDH - Terre d'Hermes? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 174 #11291 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) A propos terre d'hermes edt to teraz są doskonałe warunki na niego. Chłodna, wilgotna i wietrzna aura robi swoje. A Egoiste klasyczny jest jak dzika torpeda w tłumie, bezlitośnie daje po nosach czymś tak nietuzinkowym, że ludzie roglądają się jacyś zdezorientowani. Ma to coś co płci pięknej zmiękcza serduszka. A tak poza tym to u mnie dzisiaj kolej na czarną efkę. Miał z założenia być taki super zimny bez grama cukru wg pewnych internetowych źródeł a ostateczne słodki jest na poziomie D&G the one edt. Edytowane 26 Marca 2023 przez polly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #11292 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) . Edytowane 26 Marca 2023 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #11293 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, JakubZet napisał(-a): Hehe, popieram kolegę LEN - Lalique Encre Noir? TDH - Terre d'Hermes? 2 razy "tak". Choć w zasadzie to „noire”. Edytowane 26 Marca 2023 przez brz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #11294 Napisano 27 Marca 2023 Dziś 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawca 83 #11295 Napisano 27 Marca 2023 Czołem, jakie macie opinie o zakupach w sklepie internetowym Empik? Znalazłem przez tą stronę jedną ciekawą ofertę od sprzedawcy Rynek Handlowy ale wydaje mi się ona aż za bardzo atrakcyjna... Zastawiamy się czy ryzykować? Z góry dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qzn 42 #11296 Napisano 27 Marca 2023 6 godzin temu, loco50 napisał(-a): Dziś o właśnie, jak wrażenia? masz porównanie z innymi wersjami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #11297 Napisano 27 Marca 2023 Sprawdź na perfumehub.pl albo perfumomaniak.pl czy Ci wyskakuje ta oferta, Empik działa jak open market i nie masz tam gwarancji, ze każdy towar jest ok, podobnie jak mall.pl- był tam wysyp podrób i kilka osób się nacięło, niemniej na niesprawdzonej stronie zakup Creeda za 150pln/100ml raczej powinien budzić wątpliwości ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #11298 Napisano 27 Marca 2023 1 godzinę temu, qzn napisał(-a): o właśnie, jak wrażenia? masz porównanie z innymi wersjami? Bardzo dobry. Moja kobita mnie obwąchuje i nie można się opędzić😁. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15875 #11299 Napisano 27 Marca 2023 Panowie coś podobnego do Sauvage Diora lub Prada Luna Rossa z dobrą trwałością i żeby ceną nie zabijało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #11300 Napisano 27 Marca 2023 48 minut temu, loco50 napisał(-a): Bardzo dobry. Moja kobita mnie obwąchuje i nie można się opędzić😁. świetna recenzja 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach