Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam dylemat chyba nieco banalny. Kiedyś, przed laty, często używałem Amen Muglera - w czasach, kiedy nie był aż tak masowy. Potem, z przekory (i chęci wyróżniania się, przyznaję  :wub: ) zrezygnowałem z niego. A teraz chciałbym "wziąć na tapetę" jakąś mutację. Podobno "Pure Havane" jest niezła. Tak? Nie? A może polecicie jakąś inną? :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iperfuma... Z zasady nie zrobiłbym u nich żadnych zakupów za posługiwanię się tą "januszową" formą perfuma... Ale ceny mają ok. Z doświadczenia powiem tylko, że komenty na allegro nie są wymierne, dwa razy dostałem chamskiego turka mimo, ze inni się zachwycali ( nie mówię o iperfuma).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie polecam z allegro nuty-zapachowe i indizio. Są zlokalizowani w mojej okolicy także zazwyczaj zaopatruje się u nich chyba że iperfumy.pl mają lepszą cenę, ale ostatnio to rzadko się zdarza.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Guerlaina to akurat Ideal to moim zdaniem najgorszy zapach. Totalnie nijaki. Instant jest o wiele bardziej męskim i ciekawszym zapachem. Ja uwielbiam EDT choć żonie bardziej podoba się EDP (extreme). Boisee i podstawowy Homme również moim zdaniem ciekawsze od Ideala. Nie czaję kompletnie popularności tego zapachu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że leżę na L4 to z nudów dokonałem zakupów:

Van Cleef & Arpels - Midnight In Paris EDP

Versace - Dreamer

W koszyku czeka jeszcze Bentley for Men Intense EDP.

Coś pewnie wyląduje na bazarku, bo to zakupy w ciemno. Zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dreamer standardowo zapach zarżnięty reformulacją, przy czym zmiana dotyczy nawet jakości opakowania i butelk. Bentley Intense- wolę podstawową wersję, nie mniej Intense faktycznie zasługuje na ten przydomek i jest na prawdę trwały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dreamer mimo reformulacji to nadal świetny zapach. Nie zauważyłem jakiejś ogromnej różnicy w zapachach (starym i nowym). Opakowanie zmieniło się, ale butelka nie.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz Dreamera kupilem we Wloszech jakies 10-12 lat temu i zapach mnie wtedy urzekł na tyle, że uzywalem go dość długo, co u mnie rzadko się zdarza. Pamiętam, że butelka była jak kryształ, a dozownik był metalowy srebrnozłoty z czarną górą. Po latach stwierdziłem, ze warto wrócić do wody sprzed lat- już tak nie iskrzylo, butelka taka sama ale jakość nie ta, dozownik z plastiku i woda która ewidentnie przeszła syntetyczną reformulację bo nie ma już tej głębi i trwałości i ma w sobie coś wyraźnie sztucznego... Zawód z mojej strony może o tyle wyolbrzymiony, że upadł pewnego rodzaju sentyment, co niestety ostatnio często się zdarza i skłaniam się powoli ku niszówkom, które z racji na budżet wymagają redukcji półki z kilku do max 2 i jakiegoś codziennego zapachu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zawód z mojej strony może o tyle wyolbrzymiony, że upadł pewnego rodzaju sentyment, ....."

To uczucie które dotknęło każdego entuzjastę zapachowego, ale nie traćmy nadziei zapachy wracają, czasem pod inną nazwą ale jednak.

Przyznam że w starszych propozycjach lepiej łatwiej jest znaleźć dobra kompozycję, jednak dzisiaj też trafiają się rodzynki, rzadko ale jednak.

I tutaj uwadze kolegów i koleżanek polecam Bentley for men Absolute, jak mówią niektórzy (bardziej wprawne nosy) Gucci PH wrócił  :D  :D  :D , zatem nie traćmy nadziei  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też przyłączam się do pytania, jak odbiór tego pachnidła ?

Ze swojej strony mogę polecić ostatnio odkryte przeze mnie:

Bayolea- moim zdaniem z linie Christian Dior Eau Sauvage Extreme, choć chyba ma lepsze składniki (tak mówią, piszą znawcy  :P)

English Fern-nic podobnego nie wąchałem wcześniej, bardzo kontrowersyjny, mocno tradycyjny-niepowtarzalny, super, zwłaszcza po "wystudzeniu" na skórze, "zapach nie dla małych dziewczynek" jak większość dzisiaj icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif 

Vaara - pigwa mnie użekła, może być damski jak i męski, nieco wakacyjny, ale i na obecną porę super 

Iris Prima - również fajny z pieprzem który bardzo lubię, taki niby słodziak, niby spokojny ale ma pazur który uwielbiam w zapachach

Ogólnie wszystkie wymienione Penhale uważam że zapachy super, i każdy ma w sobie to "coś" czego ja osobiście szukam w zapachach, czyli charakter, słabszy czy mocniejszy, ale ma mieć swój charakter

Nie testowałem jeszcze Sartorial ale też pozycja godna uwagi

To tyle przemyśleń w tej kwestii  :D , może ktoś miał do czynienia z tymi Penthalami, ciekawy jestem zdania kolegów w tym temacie

Na Guerlaina trafiłem zupełnie przez przypadek. Jakiś czas temu, będąc jeszcze nieświadomym kupującym, kupiłem w Sephorze Bleu de Chanel i dostałem próbkę. Leżało to w szufladzie, jakoś niedawno użyłem i stwierdziłem, że muszę kupić. Zapach mocny, wyraźny i raczej ciepły, długo się utrzymuje w przeciwieństwie do Bleu i chociażby Code od Armaniego. Dotychczas Bleu był numerem jeden, ale na razie odstawiłem. Małżonce również przypadł do gustu, a to też argument  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję opinię, a możesz napisać nieco o paramertach użytkowych. Trwałość, projekcja, bliskoskórny, z ogonem itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję opinię, a możesz napisać nieco o paramertach użytkowych. Trwałość, projekcja, bliskoskórny, z ogonem itp.

Trwałość - ogarniam

Projekcja - ???

Bliskoskórny - ???

Z ogonem - czy długo unosi się w pomieszczeniu  w którym przebywałeś?

???

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekcja - jak daleko Cię czuć :) Chyba tak najprościej można to opisać. Albo obszar rażenia. Bliskoskórny = czuć go z niewielkiej odległości, nawet jedynie kilku cm. Z ogonem - ciągnie się za Tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś puściłem w obieg niedawny zakup czyli tak zachwalany TF - ale vetiver. Dwa "psiki" o godzinie 6 rano i do teraz go czuć! Pomijam fakt że strasznie lubię wszystko co z vetiverem ( wyczuwalnym) ale trwałośc tego przebija nawet guelrian-a vetivera. I najważniejsze - zakup w "nie tak głupiej" cenie jak w doug....czy seph....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azzaro pour homme - to były pierwsze drogie jakie kupiłem. W 1994 roku. Do dziś mam sentyment i wracam czasami - ale rzeczywiście pewnie była reformulacja i są jakby mniej wyraziste, pewnie bardziej akceptowalne dla szerszego grona. 

Hmmm, dotarła do mnie wczoraj miniaturka raczej starszej wersji Azzaro i... nie porwało mnie. Przypomina trochę Bruta zmieszanego z Warsem... W porównaniu do Davidoff'a Zino, którego wczoraj użyłem (dziś też - jest genialny) nie ma w ogóle szans. Chyba musimy poczekać i się polubić ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam wiesz-  kwesta gustu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azzaro Visit kiedyś bardzo lubiłem i były dość trwałe, ciekawe jak teraz się mają? Ktoś używa/ł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Do mnie właśnie przyjechały Moschino Uomo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie Bentley Intense. Po BARDZO skromnej (tak mi się wydawało) próbie nadgarstkowej stwierdzam, że zapach ma ogromną moc.

W dziedzinie perfum jestem laikiem, ale rzeczywiście poczułem na początku pieprz, później skórę, a po kilkunastu minutach do głosu doszło drzewo iglaste (skład wskazuje na cedr). Już po tym krótkim teście stwierdzam, że zostanie ze mną na 100%. Nie wiem czy Dreamer (którego odbiorę pewnie jutro) i Midnight in Paris przetrwają taką próbę, a jednego z nich będę chciał się pozbyć.

Jestem zachwycony tym Bentleyem  :D I wcale nie jest dziadkowy, tak jak niektórzy w swoich internetowych opiniach twierdzą.

Edytowane przez 1947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też słyszałem wiele dobrych opinii o tym Bentley'u. Aż sam się napaliłem :-) Gdzie go można powąchać - Sephora, Douglas?

Edytowane przez rogas2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sprawdziłem Encre Noire i w pierwszej chwili miałem mieszane uczucia a po upływie 2 godzin bardzo mi się podoba i satysfakcja jak narazie rośnie. 

Witam,

zachęcony dobrymi opiniami kupiłem w ciemno w iPerfumy.pl - niestety stwierdzam krótką trwałość i słabo go czuć :(.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być Twoja cecha "osobnicza" ;)

Na mnie czuć dość długo i dość wyraźnie. Dowiaduję się o tym często, bo żona go nie lubi.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być Twoja cecha "osobnicza" ;)

Pewnie tak :), ale na ubraniu też ...

Pozdrawiam.

edycja: wśród wielu dobrych opinii, znalazłem kilka zbieżnych z moimi wrażeniami ... reformulacja ?

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi