Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Nowy wygląd forum

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze, ze wszedłem na ten temat, bo już myślałem, że coś się dzieje z kompem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale brakuje na dole strony tego paska który jest na górze (pod logiem KMZiZ w lewym górnym rogu). Ułatwiało to bezpośrednie przejście na stronę główną czy do podforum bez konieczności przewijania strony na samą górę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale brakuje na dole strony tego paska który jest na górze (pod logiem KMZiZ w lewym górnym rogu). Ułatwiało to bezpośrednie przejście na stronę główną czy do podforum bez konieczności przewijania strony na samą górę. 

Na środku masz trójkąt, który "przesuwa" na górę strony.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesuwa ale od mojego posta jest metr w dół - czy ten dodatkowy pasek to problem jakiś ? od kilku dni się męczę  -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzedniej wersji można było, bez wchodzenia w dany temat, np. Galeria, kliknąć obok i od razu był taski temat oznaczony jako cały przeczytany - czy da radę wrócić do tej opcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie ma oznaczenia tematów, w których już pisałem.

Dlaczego miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.

post-6402-0-59406200-1478021155_thumb.jpg

Mam na myśli tylko rzeczy które istniały, były użyteczne a zostały bezmyślnie(?) usunięte.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, ale miło. Aż chce się rzucić wszystko i wziąć do roboty :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno się spodziewać żeby  coś nowego  od razu było mega lepsze od starego. Zmiany na pewno idą w dobrą stronę ale coraz trudniej za nimi nadążyć.

Może trzeba by było zamknąć pierwszy etap zmian, podsumować go i przejsć do kolejnego.

Nie każdemu chce się przebijać przez 10 stron tematu.

Ja np nie wiem czy są brane pod uwagę zmiany dotyczące:

- kolorystyki? Poprzednie brązy i beże były charakterystyczne dla forum, teraz brąz i szary jakoś tak słabo wyglada. 

- Czcionka  tematów? Można zaprogramowac aby nowy temat był zakładany tylko w formie dużych liter? 

Teraz jest różnie ale trzcionke na głównej stronie można zmienić, dalej to już kwestia czasu (moderatorzy moga pozmieniać )

Ważne żeby nowe nie powstawaly jak kto chce.

- Po raz kolejny zgłosze wydłużenie "okienka " scalania postów do 48 h - raz na zawsze wykluczy to problem podbic na bazarku a w zwykłej dyskusji nie bedzie w niczym przeszkadzać. (nie dotyczy to grafiki ale IMO ważne)

Pewnie jeszcze coś sobie przypomne ale to dopiszę najwyżej   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcielibyśmy kilka dni odczekać, aby się wszyscy zdążyli zalogować i dać sobie szansę na składanie uwag

wtedy zbierzemy listę i jeszcze raz ją wszyscy uważnie przeczytamy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
...

- Po raz kolejny zgłosze wydłużenie "okienka " scalania postów do 48 h - raz na zawsze wykluczy to problem podbic na bazarku a w zwykłej dyskusji nie bedzie w niczym przeszkadzać. (nie dotyczy to grafiki ale IMO ważne)

...

O!.. Proste i skuteczne! Dziwę się, że jeszcze tego rozwiązania nie wprowadzono. (Z treści posta zakładam, że Roman już je wcześniej sugerował.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dłuższym obcowaniu z nową stroną uważam, że jest naprawdę dobrze. Nie trafiłem na żadną usterkę czy inną upierdliwość. 

Co do estetyki strony to oceniam na 5, jest ładnie, współcześnie i estetycznie czego nie mogłem powiedzieć o starej wersji. 

dziękuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o stronę na komputer jak dla mnie jest ok.

W sumie to nie wiele mogę powiedzieć,bo i tak 90% czasu spędzonego na forum działam przez telefon(forum w wersji mobilnej) a tu się nic nie zmieniło więc jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisze jeszcze raz, bo brakuje mi rekurencyjnego oznaczania całego działu jako przeczytane, w starym po lewej od tytułu była okrągła ikonka, pusta jak nie ma nowych postów, pełna jak są, jak się ją kliknęło, oznaczana była cała zawartość jako przeczytana, z wszystkimi poddziałami. Jak to teraz zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

Tak trzymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe, w wersji mobilnej utrzymały sie wszystkie wykarczowane w tej wersji udogodnienia: oznaczenie nieprzeczytanych subforów, tematów w których się juz pisalo. Ergo, wersja mobilna, mająca z założenia być uproszczoną formą strony, jest bogatsza w funkcje ;)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czy pas reklam po prawej stronie da się jakoś wyłączyć, bo "ixem" się nie da, a jak skutecznie uśmiercę Adblockiem to zostaje białe, niewykorzystane pole, zamiast rozszerzyć forum do prawej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpinam się pod Jasha. To ważne. Ja na mobilnych korzystam z pełnej wersji a z reklamami po prawej to bardzo uciążliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje prośby i uwagi:

1. Dalej brakuje mi oznaczenia, że jest to wątek, w którym biorę udział

2. Powiadomienie o nowej wiadomości w komunikatorze jest zbyt słabo widoczne

3. Ocena postów na "0" - kółko jest zbyt ciemne i niepotrzebnie zwraca uwagę. Starczyłaby taka szarość jak na belce na postem. Łapka obok też mogłaby być ciemnoszara zamiast czarnej.

4. Reklamy po prawej powodują często rozjeżdżanie się układu strony w mniejszym okienku przeglądarki - nie w trybie maksymalizacji okna do pełnego ekranu

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pas reklam po prawej stronie da się jakoś wyłączyć, bo "ixem" się nie da, a jak skutecznie uśmiercę Adblockiem to zostaje białe, niewykorzystane pole, zamiast rozszerzyć forum do prawej.

Co ciekawe, ja w większości przeglądarek miałem pasek boczny wyłączony i nie mogę go dla odmiany włączyć.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poprawy wymaga kolor czcionki w stopkach, paskach do odnośników  stron, ta szara czcionka jest za jasna do całego tła/ to chyba ten sam kolor/ i powoduje zlewanie się z białym/kremowym/ tłem. Powinna być 2-3 tony ciemniejsza.

To samo dotyczy koloru czcionki w oknie pisania postu. Lepiej się patrzy jak jest większy kontrast, mniej błędów zdarza się przy większym kontraście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam korzystanie z wersji mobilnej. Ma więcej użytecznych opcji (wyjąwszy edycję) od tej wersji. Mam tylko nadzieję, że nie zostanie ona "zmodernizowana" :unsure::wacko:

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glownie brak pogrubienia nowych nieprzeczytanych tematow bardzo mi sie

nie podoba, trzeba szukac po dacie co jest uciazliwe.

OK, punkt po lewej stronie ze nie przeczytany temat,

ale mimo wszystko malo zauwazalny!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.