Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tam, ludzie z ADHD kupią wszystko i za bądź ile.;) Taka nasza przypadłość.;)

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mimo wszytstko rozeszły się jak swieże bułeczki. Trochę dziwne, mogli przecież sprzedać po te 310$ te parę sztuk.

Na szczęście nie ma u nich polityki jak w Seiko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma Ktoś już te nowe majty?

Powąchałbym co to jest :)

A co Ty jakiś perwers z Japonii, że majty chcesz wąchać :P:D

A mi to się ten podoba, pytanie brać? :D

http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-cc0005-06e-eco-drive-satellite-wave-limited-edition-2011-concept-model-watch

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma Ktoś już te nowe majty?

Powąchałbym co to jest :)

Raczej nikt jeszcze mieć nie może bo poza jednym sklepem z Malezji (drogim strasznie) chyba nikt ich przed DFI w sieci nie miał bo szukałem. Chyba, ze słabo :) Powinienem mieć w pierwszej połowie przyszłego tygodnia to dam powąchać...  :lol: Na zdjęciach :P

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, specjalnie Tobie na przekór ten będzie miał "dożywocie"  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz, będzie pasował do reszty Twoich kartofli :D

Coś Ty takie czepliwy, okres masz? :P:lol:

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dotarły nowe gacie:

6Pp7faM.jpg

Zacznę od rozwiania pierwszej wątpliwości:

Pytanie czy tylko ta brązowa limitka ma mieć werk ze stop sekundą, czy wszystkie 0088?  

Okazuje się, że pepsi jednak nie ma stop sekundy. Pierwsze rozczarowanie i minus dla Citizena bo tego jednak nie zakładałem. 2018 rok, nowy wypust i takie rzeczy... Bezel- nic się nie zmieniło od czasu protoplasty, czyli giba się lekko góra/ dół. Ok, to brałem pod uwagę, ale to nadal minus.

W każdym razie mam nadzieję, że czar nie pryśnie jak już dotrze do mnie.

No jednak prysł już kompletnie dzięki dutyfreeisland. To zobaczyłem po obróceniu dupką do góry:

StSaGKI.jpg

Jak na moje to gacie obsrane... Jednakkkkk, jeżeli komuś nie przeszkadza najzwyklejszy mechanizm, "typowy" bezel jak w starych majtach to jest to całkiem fajny kawałek zegarka :)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy, że używkę Ci przysłali zapewne. Odsyłasz czy zostawiasz?

U mnie w Majtku I bezel nie jest luźny (był luźny w pierwszym egzemplarzu, jaki do mnie dotarł, ale odesłałem i mi wymienili). Jest wręcz odwrotnie, jak trochę poleży bez ruchu, to się lekko blokuje ;)

Jeśli chodzi o nowego Majtka, to poluję na full lume albo na tego z zielonym bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na moje to gacie obsrane...

:lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, specjalnie Tobie na przekór ten będzie miał "dożywocie"  :lol:

A teraz? spiteful.gif  

biggrin.gif

...Odsyłasz czy zostawiasz?

... ale odesłałem i mi wymienili...

Zapewne jak odeśle to nie będą mieli na co wymienić, chyba że dostaną jakiś inny zwrot  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz mogę dać Ci faktycznie powąchać... Za tyle, ile dałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz mogę dać Ci faktycznie powąchać... Za tyle, ile dałem  ;)

Nie dziękuję, już mi przeszło ... pomogłeś  :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

clusca, umknęło mi Twoje pytanie. Najpierw chcę go sprzedać po kosztach. Jak nie będzie chętnego to odeślę ze zwrotem kasy...

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta się zmieniła, czy jest dokładnie to samo?

Jaka jest jakość tej gumy? Taka jak w SKX, czy lepsza?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duużo wody upłynęło od kiedy miałem go ostatnio w swoich rękach, ale wydaje mi się, że to dokładnie to samo. Koronka jest tylko inna, fajniejsza. Do paska nie mam zastrzeżeń, nosi się wygodnie, ale porównania z skx nie zrobię bo je miałem zawsze na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki w tych majtach żywcem wziete z bn0150 :)

Zgadza się, jak zobaczyłem pierwsze zdjęcia na hourmarker to odniosłem wrażenie, że ulepił to jakiś początkujący moder.

Okazuje się, że pepsi jednak nie ma stop sekundy. Pierwsze rozczarowanie i minus dla Citizena bo tego jednak nie zakładałem. 2018 rok, nowy wypust i takie rzeczy... Bezel- nic się nie zmieniło od czasu protoplasty, czyli giba się lekko góra/ dół. Ok, to brałem pod uwagę, ale to nadal minus.

Szkoda. I głupia sprawa z tym deklem. Nie popisali się.

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki to jedno.

Koronka też wzięta z innych modeli. W NY0040 koronka z bezelem były spójne, a tu jest bezel jak z oryginalnych majtów, a koronka z innej parafii (mimo że fajna i wygodna).

Choć full lume i tak bym przygarnął ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś wspominałem, jakie mam skojarzenia - koronka z Seiko Samurai pożyczona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie trzeba szukać u Seiko. Pamietam takie moletowanie z Nighthawka czy BN0110

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy, że używkę Ci przysłali zapewne. Odsyłasz czy zostawiasz?

U mnie w Majtku I bezel nie jest luźny (był luźny w pierwszym egzemplarzu, jaki do mnie dotarł, ale odesłałem i mi wymienili). Jest wręcz odwrotnie, jak trochę poleży bez ruchu, to się lekko blokuje ;)

Jeśli chodzi o nowego Majtka, to poluję na full lume albo na tego z zielonym bezelem.

Powinni to zrobić jako refursbished i obniżyć cenę.  Np. sklep CW tak działał, skorzystałem, zegar SEIKO miał jeszcze nalepkę z tyłu a bransa miała trochę rys, wszystko było opisane. Ogólnie ca 40 $ do przodu.

Edytowane przez Marak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi