Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od osoby spoza forum pytanie odnośnie takiej czajki:

46752047797556787672.jpg

Ogólnie rzecz ujmując: Co to za czajka? Wszelkie informacje będą przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Czekałem kiedy odezwie się yorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to bardzo ładna czajka, którą chętnie przygarnę :-)

Drugi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ze zdjęć kupiłem dawno temu - jeden z pierwszych, które nabyłem (wiedza teraz niewielka, a wtedy żadna). Mechanizm przeszedł czyszczenie i do pudełka. Ostatnio przy nakręcaniu otworzyłem go i widzę, że nie jest to raczej mechanizm rakiety, widziałem podobny w pobiedzie. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy wszystko jest od czapy, czy np koperta i mechanizm od jednego, albo koperta i tarcza z rakiety (nie patrząc że to warszawska). Ewnetualnie lata tego werku i jaka tarcza do niego pasuje.  średnica koperty 34mm.

908adeaed2e83804gen.jpg

bd4a8f6d598d16edgen.jpg

ac7e97b7daba48dbgen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że mechanizm i koperta są od Starta, wskazówki od Pobiedy/Zima, a tarcza jak już wspomniałeś-warszawska, także składak pełną gębą :D.

EDIT: Koronka naturalnie od "Czapy"

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ta koperta nie jest od Starta 

Wskazówki od pobiedy czarnej rzymianki albo zima 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielona to nie będzie...

W realu jest taka(zdjęcie kwiatka, ale rakieta moja :D)

Widać że kontrast zwiększony i zdjęcie przyciemnione, jakieś takie dziwne, szczególnie można to poznać patrząc na kopertę)

post-40106-0-41224100-1427133644_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie :) było coś takiego;

Czajka , dolny sekundnik, koperta osmiokątna, podobna do małych wostoków, werk z czelabińska??? Miałem dziś w rękach tylko fotki nie zrobiłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie :) było coś takiego;

Czajka , dolny sekundnik, koperta osmiokątna, podobna do małych wostoków, werk z czelabińska??? Miałem dziś w rękach tylko fotki nie zrobiłem :(

Kilka wersji. Np taka

post-49869-0-73234700-1427299529.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie bedę go mógł zobaczyć i kupić. Warto sie w niego pchać? Zegarek nie jest na chodzie i nie wiem jeszcze dlaczego.

post-72726-0-69773600-1427356720_thumb.jpg

post-72726-0-36472800-1427356721_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie bedę go mógł zobaczyć i kupić. Warto sie w niego pchać? Zegarek nie jest na chodzie i nie wiem jeszcze dlaczego.

Za max 5 można kupić dla koperty, oska sekundy jest na 99% ułamana, często w złomkach tego rodzaju włos balansu jest zwichrowany. Koperta po czyszczeniu może się do użycia nadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, o oście sekundnika nie pomyślałem. Zobaczę, jak gostek nie będzie wychodził z założenia że posiada jakiś stary skarb to dychę mu dam. Tarcza wygląda niby brzydko ale po umyciu może uda się ja uratować a szkoda by było oryginalnej tarczy żeby wylądowała gdzieś w śmieciach. Koperta patrząc od tyłu też tragicznie nie wygląda czyli mogła by służyć za domek dla innego mechanizmu sportownyjego czasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam pytanie.

Czy ten zegarek jest w miarę oryginalny, a jeśli nie, to co jest w nim nieoryginalnego? Czy warto go wziąć za połowę tej ceny? Szczerze powiem że mam taki, tyle że w dużo gorszym stanie, ale mam wielki sentyment do właśnie tego kroju tarczy, tutaj gilosz jest w bardzo łądnym stanie, u mnie jest mocno zniszczony. Panowie pomóżcie :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5189816963

Edytowane przez Ceausescu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam pytanie.

Czy ten zegarek jest w miarę oryginalny, a jeśli nie, to co jest w nim nieoryginalnego? Czy warto go wziąć za połowę tej ceny? Szczerze powiem że mam taki, tyle że w dużo gorszym stanie, ale mam wielki sentyment do właśnie tego kroju tarczy, tutaj gilosz jest w bardzo łądnym stanie, u mnie jest mocno zniszczony. Panowie pomóżcie :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5189816963 

Popraw link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi