Maciej72 191 #526 Napisano 23 Listopada 2021 Niestety, uchował się tylko jeden. I tak musiałem, stoczyć wojnę o niego z innymi, którzy się zorientowali, jaka jest wartość kolekcjonerska tego sprzętu. Jak jesteś zainteresowany, to od czasu do czasu, koledzy przywożą rodzynki od naszych zachodnich sąsiadów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #527 Napisano 25 Listopada 2021 Piękny sprzęt!!! U mnie na co dzień gra to: Oprocz blu-raya Sony jest jego pradziad... ...oraz audiofilski wówczas (a dziś już mocno wychechłany) Marantz CD-84 Kolumny już współczesne... I gra to dobrze. Owszem, PA428 ustępuje wielu nowym konstrukcjom, do tego ma cichutki, ale wyraźny przydźwięk sieciowy, ale naprawdę nie tyle da się tego słuchać, ale po prostu gra to dobrze. Jest jeszcze gramofon (współczesny Denon), natomiast nie zmieścił się magnetofon (poszedł do innego pokoju). A skoro mowa o innym pokoju, to tam sobie wymyśliłem meble w stylu „kolonialnym” i retro audio do komputera. Pokoj jeszcze niegotowy, więc zastosowałem super-audiofilskie standy Teraz jaki „retro” wzmacniacz do komputera? W zasadzie można by kupić coś starego, ale chciałem jednak coś z USB i Bluetoothem, wiec kupiłem toto... Retro jak w mordę strzelił Odsluch? Jakbym miał powiedzieć jednym słowem... UOMATKOBOSKOCZĘSTOCHOWSKO! Kolumny grają przede wszystkim masakrycznie niespójnie. Czasem trafi się materiał, w którym wypadają bardzo przyjemnie, a czasem dramat wszechświata, że już lepiej boomboxa kupić. Po pierwsze - choć to pewnie po części efekt pogłosu w dość pustym pokoju - małe i cherlawe w sumie kolumny grają dźwiękiem bardzo „dużym”, wręcz potężnym i trzęsą podłogą (sic!). Bas jest (za) mocny, średnica podbarwiona i nienaturalna, a góra mało szczegółowa, a przy tym bywa nieprzyjemna (takie szorstkie szumy towarzyszące wokalom czy instrumentom dętym). Niemniej magia brzmienia rodem z epoki Gierka sprawiła, że słuchałem i ich dzisiaj długo i cierpliwie kończąc z lekkim bólem głowy Szczerze... najlepiej wypadały reklamy na YT (używałem Bluetootha, bo komputer jeszcze nie podłączony), które wręcz wyłaziły z dużą energią (żeby nie powiedzieć agresywnie) przed scenę dźwiękowa i brzmiały w sumie całkiem czysto i wręcz wciągająco. Ogolnie kolumny gubią się dramatycznie w materiale trudnym i/lub słabo zrealizowanym. Cóż - do komputera będą dobre, a Taga to znowu nie takie cudo, żeby było jej szkoda do takich kolumn... 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #528 Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) Jakoś mi to przypomniało szkolne zabawy w liceum: nagłośnione oczywiście Altusami, wzmacniacz jakiś z radiowęzła, a magnetofon kasetowy prawdziwej firmy zwykle przynosił z domu zamożny kolega. Edytowane 29 Listopada 2021 przez Sierżant Julian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #529 Napisano 29 Listopada 2021 Ogólnie Altusy miały podstawową wadę - zrezygnowano z w miarę kulturalnego brzmienia głośników kopułkowych na rzecz syczącej tuby. Ogolnie tamta technologia wcale nie była taka zła i „papier na piance” ma to coś w brzmieniu, co potrafi wciągnąć. Ogolnie tamte Tonsile wcale nie były takie zle Klopot w tym, ze Tonsil zawsze był oceniany przez pryzmat Altusow jako sztandarowego modelu 🙈 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #530 Napisano 7 Grudnia 2021 Potrzebuję pomocy od Was😏😎 Godne polecenia słuchawki BT nauszne. Cena do 1500 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polewoj 11 #531 Napisano 7 Grudnia 2021 Słuchawki wokółuszne AH-GC25WDenon - mam i mogę polecić... Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #532 Napisano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Dziękuje🍻 Denon jakoś średnio wspominam i nie ciągnie mnie do tej firmy. Miałem ATH-DSR7BT były super tylko zmieniły właściciela bez mojej zgody😔 Edytowane 8 Grudnia 2021 przez ptakug 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #533 Napisano 11 Grudnia 2021 Sony wh-1000xm4 - to chyba najlepsze jak nie jedne z najlepszych słuchawek nausznych BT obecnie. Mam i polecam. recenzji w necie masz mnóstwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #534 Napisano 11 Grudnia 2021 Sony od czasów MDR-CD1700 bardzo już straciły w moich oczach. Tamte były rewelacyjnym topowym modelem, obecnie mam jakiś ich wysoki model (któreś MDR-1), przebasowane, niewygodne, obłazi, w sumie byle co. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #535 Napisano 11 Grudnia 2021 Używam parę lat Bluedio turbine kupione za jakieś grosze i oprócz rozpadających się po roku padów, które wymieniłem jestem z nich zadowolony. Dźwięk po BT z mocnym basem, ale jest też kabel i na nim już brzmią zupełnie neutralnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #536 Napisano 11 Grudnia 2021 Też mam Turbiny, nie jest to samo co sony wh1000, które znam tylko z recenzji ale za tą kasę to jest bomba. Nie myślałem że słuchawki za 120 zł mogą tak przyjemnie grać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #537 Napisano 11 Grudnia 2021 No i na kablu grają bez naładowanej baterii, co w innych wcale nie jest takie oczywiste 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #538 Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 7.12.2021 o 15:31, ptakug napisał(-a): Potrzebuję pomocy od Was😏😎 Godne polecenia słuchawki BT nauszne. Cena do 1500 zł. Chyba najlepsze testy słuchawek w sieci: https://www.rtings.com/headphones Sony mają najlepszy ANC ale grają mocno podbitym basem - jak lubisz, to OK. Nie są najwygodniejsze. Najwygodniejsze i grające bez podbijania pasma niskiego są Bose. mam od kilku lat i rewelacja. Jak nie jestem fanem sprzętu amerykanów, to słuchawki BT ANC udały im się doskonale. https://www.rtings.com/headphones/reviews/bose/quietcomfort-35-ii-qc35-ii-wireless-2018 Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 747 #539 Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) Wróciłem Przedstawiam thorensa td 160b mkII wraz z ramieniem sme 20220221_165047.mp4 Edytowane 22 Lutego 2022 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #540 Napisano 18 Maja 2022 Od niedawna slucham na nowych kolumnach Zingali , musze napisac ze jest moc ! :) 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #541 Napisano 19 Maja 2022 10 godzin temu, Muzzy napisał(-a): Od niedawna slucham na nowych kolumnach Zingali , musze napisac ze jest moc ! No nie wątpię! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70soul 1297 #542 Napisano 19 Maja 2022 11 godzin temu, Muzzy napisał(-a): Od niedawna slucham na nowych kolumnach Zingali , musze napisac ze jest moc ! Po prostu WOW. Płyty lepiej niech stoją prosto😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #543 Napisano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Mój wzmacniacz do słuchawek Bayerdynamic Edytowane 12 Czerwca 2022 przez Kurzy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymar 63 #544 Napisano 13 Czerwca 2022 Cześć. Sprawiłem sobie fajny sprzęt Philipsa głównie z myślą o radiu internetowy (philips tam8905/10). Nie mam audiofislkich zapędow ale lubię jak gra dobrze i ta miniwieża spełnia moje oczekiwania. Ale do rzeczy. Brakuje mi trochę długości kabla do głośników. Dosłownie zabrakło z pół metra tych fabrycznych. Polecicie jakieś dobre kable którymi mogę je zastąpić? Coś oczywiście dobrego w rozsądnej cenie kable dołącza dołącza zarówno do głośników jak i wieży, więc mogę kupić gotowca i podpiąć beż żadnego mechanicznego ingerowania. Mam taki kabel głośnikowy który kiedyś kupiłem w obi żeby przeluzyc kable w starym sprzęcie ale nie wiem czy mi jakość dźwięku nie ucierpi. Poza tym ten co mam jest taki gruby dość a fabryczne są cienkie i mają ładnie zakończone końcówki. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 585 #545 Napisano 13 Czerwca 2022 2 godziny temu, szymar napisał(-a): Polecicie jakieś dobre kable którymi mogę je zastąpić? Klotz? Tanie (wzglednie), z przeplotem tylko wtyki musisz zarobic. No i nie chinski badziew co tez ma znaczenie tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymar 63 #546 Napisano 13 Czerwca 2022 3 minuty temu, Czujnik napisał(-a): Klotz? Tanie (wzglednie), z przeplotem tylko wtyki musisz zarobic. No i nie chinski badziew co tez ma znaczenie tapatalked Dzięki, sprawdzę. A przekrój patrzeć 1,5mm czy 2,5mm. Czytałem też na szybko że kable Polskiej firmy melodika są dobre. Podpowiecie jeszcze jak tak ładnie zrobić takie końcówki do podłączenia? Nie ma wtyczek u mnie a kabel jest jakby na końcu posrebrzony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16023 #547 Napisano 13 Czerwca 2022 Teraz, szymar napisał(-a): Dzięki, sprawdzę. A przekrój patrzeć 1,5mm czy 2,5mm. Czytałem też na szybko że kable Polskiej firmy melodika są dobre. Podpowiecie jeszcze jak tak ładnie zrobić takie końcówki do podłączenia? Nie ma wtyczek u mnie a kabel jest jakby na końcu posrebrzony. Kup banany. Im większy przekrój kabla, tym mniejsza jego rezystancja. U mnie są 4mm2. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymar 63 #548 Napisano 13 Czerwca 2022 3 minuty temu, Czujnik napisał(-a): Klotz? Tanie (wzglednie), z przeplotem tylko wtyki musisz zarobic. No i nie chinski badziew co tez ma znaczenie tapatalked Dzięki, sprawdzę. A przekrój patrzeć 1,5mm czy 2,5mm. Czytałem też na szybko że kable Polskiej firmy melodika są dobre. Podpowiecie jeszcze jak tak ładnie zrobić takie końcówki do podłączenia? Nie ma wtyczek u mnie a kabel jest jakby na końcu posrebrzony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackP 45 #549 Napisano 13 Czerwca 2022 1,5 czy 2,5mm2 nie zrobi żadnej różnicy na tym sprzęcie a banany to overkill. Można je zrobić dla zabawy i funu, kupić przewód Mogami 3103 i połączyć z wtykami ale ukrytego potencjału tej wieży i tak nie wydobędziesz. Kup przewód Melodiki, pocynuj końcówkę lub jak nie chcesz/nie umiesz to wkręć gołe i będzie grało tak samo jak na fabrycznym, krótszym przewodzie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #550 Napisano 13 Czerwca 2022 Jezu... a jakie tam są gniazda w ogóle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach