Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wersja GSG-100 na eglobal jest tą samą wersją pod nazwą gwg-100 w polskich sklepach czy jednak czymś się różnią?

Z własnych domysłów gwg-100 powinien mieć multiband, aczkolwiek na różnych stronach znajduję różne informacje:

na jednej stronie casio w dziale mudmaster występuje tylko gsg-100, na innej natomiast tylko gwg-100 i osobiście sam zgłupiałem.

Cenowo na eglobal ten zegar wygląda zachęcająco w sumie to wybiorę albo jego albo starego Romka, bo cenowo podobnie wypadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ile tam u Ciebie w sklepie?

W hiszpańskim tictacu niestety podrożały już o 20 euro.

edit. Znowu tylko 10 euro więcej niż na początku ;)

Przymierzałem na lotnisku w Amsterdamie. Cena 83€. Zegarek na żywo na prawdę fajnie się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wersja GSG-100 na eglobal jest tą samą wersją pod nazwą gwg-100 w polskich sklepach czy jednak czymś się różnią?

Z własnych domysłów gwg-100 powinien mieć multiband, aczkolwiek na różnych stronach znajduję różne informacje:

na jednej stronie casio w dziale mudmaster występuje tylko gsg-100, na innej natomiast tylko gwg-100 i osobiście sam zgłupiałem.

Cenowo na eglobal ten zegar wygląda zachęcająco w sumie to wybiorę albo jego albo starego Romka, bo cenowo podobnie wypadają.

Dobrze kombinujesz. GSG to wersja bez radia. Taka sama sytuacja jest z modelem GST-W110 i GST-S110. Te z oznaczeniem "W" posiadają funkcję synchronizacji czasu, natomiast te z "S" już są o tę funkcję uboższe. Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem na lotnisku w Amsterdamie. Cena 83€. Zegarek na żywo na prawdę fajnie się prezentuje.

To tyle samo co w tictac.

Myslę nad nim i sam, nie wiem. Z jednej strony mi sie podoba a z drugiej nie wiem czy bede w nim chodził bo nie przepadam za roznymi ozdobnikami na wyswietlaczu typu plastikowe podzialki itp.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tyle samo co w tictac.

Myslę nad nim i sam, nie wiem. Z jednej strony mi sie podoba a z drugiej nie wiem czy bede w nim chodził bo nie przepadam za roznymi ozdobnikami na wyswietlaczu typu plastikowe podzialki itp.

Mam z nim podobnie z tym, że nie myślę o zakupie. Podoba mi się, ma klimat retro ale wolę go zdecydowanie u kogoś na ręku. Sam bym też nie nosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze kombinujesz. GSG to wersja bez radia. Taka sama sytuacja jest z modelem GST-W110 i GST-S110. Te z oznaczeniem "W" posiadają funkcję synchronizacji czasu, natomiast te z "S" już są o tę funkcję uboższe.

To w sumie teraz się muszę zastanowić czy multiband jest mi faktyczncie potrzebny, bo jeśli tak to wybirę Romka. GSG-100 ma ładowanie solarne więc już jest nieźle, a dopłacanie prawie drugie tyle za samego multibanda w tym samym modelu chyba nie ma sensu. No nic podjadę do timetrendu i przymierze Romka i GWG-100, zobacze co lepiej leży bo niestety nadgarstek tylko 17,5 cm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fiku miku,fiku miku zbyt dużo w nim plastiku. jestem na nie, amen :D

W sumie to tyle samo co w gwg, romku i w większości G

Fajny jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w sumie teraz się muszę zastanowić czy multiband jest mi faktyczncie potrzebny, bo jeśli tak to wybirę Romka. GSG-100 ma ładowanie solarne więc już jest nieźle, a dopłacanie prawie drugie tyle za samego multibanda w tym samym modelu chyba nie ma sensu. No nic podjadę do timetrendu i przymierze Romka i GWG-100, zobacze co lepiej leży bo niestety nadgarstek tylko 17,5 cm...

Dopłacić zdecydowanie warto. Na nadgarstku 17,5cm oba leżą dobrze (mam taki nadgarstek, miałem/mam oba modele), ale wiadomo - to kwestia nie tylko obwodu, ale i kształtu nadgarstka oraz indywidualnych preferencji. Ogólnie polecam oba te zegary. Obejrzyj sobie oba na żywo w sklepie, to powinno być pomocne w podjęciu decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim nadgarstku leży dobrze zarówno Romek, jak i GWG-1000, mam identyczny, w porywach do 18 cm.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uwielbiam sposób w jaki były projektowane stare G. Każde eyecandy mnie cieszy będzie trzeba zapolować kiedyś na tego klasyka. Póki co sobie odpuszczam, bo nie nacieszyłam się swoimi zakrętkami, ale 5900 jest następny w kolejce

a9793aa7bf8902d67ad047448b22b23b.jpg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwaj bracia 1f609.png który fajniejszy?

Romek niestety na sprzedaż :(

4a8386a73e103.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam z nim podobnie z tym, że nie myślę o zakupie. Podoba mi się, ma klimat retro ale wolę go zdecydowanie u kogoś na ręku. Sam bym też nie nosił.

Ja rozumiem że to retro, ze takie były czasy i moda, ale ani wtedy, ani teraz nie zniósłbym tak małej godziny w stosunku do powierzchni zegarka. Mam do tego uraz po dzień dzisiejszy.

Pamięta ktoś jeszcze czasy jak sprawny moduł elektroniczny z popsutego zegarka ala Montana oprawiało się w pudełko po kasecie magnetofonowej z odpowiednio dociętą pocztówką?

Żeby nie być gołosłownym takim Seiko też mówię stanowcze NIE!!! (godzinę pokazuje mała subtarcza na godzinie 6 ta z napisem Seiko. Reszta powierzchni zegarka przeznaczona jest na stoper)

4f5cb2a30c18e44cdf9ea78935bd5b38.jpg4828f69f4446dab07a9acd87e59d5944.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hub3rtus

A może jednak Mudman ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwaj bracia 1f609.png który fajniejszy?

Braci się nie rozłącza ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hub3rtus

A może jednak Mudman ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Mud zostaje z pewnością ;)

Braci się nie rozłącza ... :)

inny cel jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też, z tym że nie miałem Romka w tej wersji ale nosiłem się z dokupieniem ;) Ostatecznie wygrał 9430EJ

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni zakup w tym roku a przynajmniej mam taką nadzieję :)

44563222810_6061b18d5d_c.jpgGD-350 by Łukasz, on Flickr

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, żeby zaplacić paypal-em na angielskim WS trzeba mieć przypisaną do konta kartę kredytową? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, żeby zaplacić paypal-em na angielskim WS trzeba mieć przypisaną do konta kartę kredytową?

Wystarczy debetowa.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy debetowa.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pewnie to pytanie padało juz wielokrotnie, ale nic nie znalazłem. Jaki jest najtańszy G Shock z solarem i sterowaniem radiowym oprócz gw m5610?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pewnie to pytanie padało juz wielokrotnie, ale nic nie znalazłem. Jaki jest najtańszy G Shock z solarem i sterowaniem radiowym oprócz gw m5610?

Awg-m100 na przykład

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi