Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez dodge66
Na sprzedaż lecą moje trzy zmodyfikowane Amfibie - przeleżały sporo czasu po gorączce składania MODów w 2019
Każda była zamawiana bezpośrednio z Czystopola i złożona na częściach od Meranoma:
1. Vostok Amfibia "SE" (limitka) w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2415Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- przeszklony dekielek z szafirem
- metalowy koszyk mechanizmu
- wanik w kolorze srebrnym
- złote wskazówki
- niebieski sekundnik z lumą
- stalowy bezel z trójkątem wypełnionym lumą
- stalowa, logowana koronka
- nowy, nieużywany pasek od CNS
CENA: SPRZEDANA
Numer 2 nadal na sprzedaż! 🙂
2. Vostok Amfibia w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2415Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- wahnik w kolorze złotym
- czarne wskazówki wraz z czarnym sekundnikiem
- bezel two-tone (złoty od spodu) z trójkątem wypełnionym lumą
- stalowa koronka
- nowy i nieużywany, skórzany pasek
CENA: 660zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty - do ustalenia)
3. Vostok Amfibia w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2416Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- wanik w kolorze czarnym (mat)
- czarne wskazówki
- biały sekundnik z lumą
- czarny bezel z lumą
CENA: SPRZEDANA!
-
Przez dodge66
Na sprzedaż lecą moje trzy zmodyfikowane Amfibie - przeleżały sporo czasu po gorączce składania MODów w 2019
Każda była zamawiana bezpośrednio z Czystopola i złożona na częściach od Meranoma:
1. Vostok Amfibia "SE" (limitka) w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2415Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- wanik w kolorze srebrnym
- złote wskazówki
- niebieski sekundnik z lumą
- stalowy bezel z trójkątem wypełnionym lumą
- nowy, nieużywany pasek od CNS
CENA: 760zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty - do ustalenia)
2. Vostok Amfibia w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2415Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- wahnik w kolorze złotym
- czarne wskazówki wraz z czarnym sekundnikiem
- bezel two-tone (złoty od spodu) z trójkątem wypełnionym lumą
- stalowa koronka
CENA: 660zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty - do ustalenia)
3. Vostok Amfibia w kopercie 710, automat na mechanizmie cal. 2416Б. Full set z pudełkiem i papierologią. Stan: 9/10 - żadnych śladów używania, szkiełko czyste.
- wanik w kolorze czarnym (mat)
- czarne wskazówki
- biały sekundnik z lumą
- czarny bezel z lumą
CENA: SPRZEDANA!
-
Przez Perpetuum Mobile
Na sprzedaż trafia Meccaniche Veneziane Redentore. Rozmiar unisex 36 mm. Zegarek kupiony na forumowym Bazarku kilka lat temu dla żony. Żona troszkę w nim pochodziła ale ostatecznie przesiadła się na kwarce Longinesa i zegarek od dłuższego czasu leży nieużywany. Ja nosiłem go potem przez jeden dzień i na męskim nadgarstku też się sprawdził. Zresztą kupiłem go od mężczyzny. To wersja jeszcze pod marką Meccaniche Veneziane (dzisiejsze Venezianico) z datownikiem, przeszklonym deklem i co najważniejsze ze szwajcarskim, ładnie zdobionym mechanizmem hi-beat STP 1-11 (klon ETA 2824). Wahnik z tego co mi wiadomo jest pozłacany. Szkiełko jest szafirowe. Pełen komplet z pudełkiem i z wszelkimi papierami. W komplecie oryginalna bransoleta mesh, oryginalny pasek skórzany (znoszony) oraz nowy pasek skórzany – chiński - dobrej jakości i z teleskopami quick-release.
Zegarek jest po pełnym serwisie (dwa miesiące temu) w krakowskiej Kwestii Czasu, więc nie wymaga przez najbliższe lata żadnego wkładu finansowego. Według forumowej skali muszę dać 7 bo zegarek był otwierany i serwisowany. Tym niemniej jest w doskonałym stanie wizualnym i technicznym i w praktyce zasługuje na wyższą notę (8-9).
Cena to 1500 1300 zł z kosztem wysyłki (kurier/paczkomat w kraju) po mojej stronie. Niżej już nie będzie. Niech się już lepiej kręci w rotomacie 😉.
Zdjęcia z zeszłego roku, ale zegarek wygląda dokładnie tak samo, bo praktycznie nie był noszony. Załączam też kilka zdjęć z ostatniego serwisu.
-
Przez GostRado
Dzień dobry
Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂
Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.
Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków.
W Nowym Roku życzę Wszystkim zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!
Grzegorz
PS
Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂
-
Przez zegarek_watch
Zapraszam do zakupu zegarka ORIENT STAR, który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 15.08.2023 r. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
- oryginalną bransoletą, nigdy nie skracaną, powinna pasować na obwód nadgarstka max 19/20 cm, ja mam nadgarstek 18,5 cm i była luźna
- pudełkami i książeczką we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, nie był naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu.
Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
Powodem sprzedaży jest zbyt duża ilość zegarków po ostatnim zakupie i nie mieszczą się wszystkie w rotomacie.
Proponuję cenę 2 500,00 2 300,00 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.
-