kiniol 2282 #9976 Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Moim najukochańszym autem był Ford Explorer i złego słowa nie dam na niego powiedzieć. Co do automatów, a jeżdżę już kolejnym... kurcze chyba jedenastym ... to kluczową sprawą jest wymiana oleju, nie koniecznie dynamiczna ale regularna co 45-50 tys km. Szalenie ważne jest także by olej był dokładnie taki jak zaleca producent. Kiedyś zalałem skrzynię w Chryslerze T&C olejem firmy Quaker State, był tańszy ale również spełniający normę ATF +4. No i skrzynia zaczęła kopać na dwójce. Natychmiast zalałem ja Moparem i problem zniknął. To samo tyczyło się skrzyń fordowskich, Olej musiał spełniać normę Mercon V i koniec. Moje auta to były stare "śrupy", ale nigdy nie musiałem robić naprawy skrzyni biegów. Jeszcze jedna ważna rzecz, do aut z US montowałem dodatkową chłodnicę oleju do ASB. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #9977 Napisano 11 Czerwca 2014 kiniol a wymian pilnowales tylko wzgledem km, czy tez trzymales sie jakiegos "wieku" czyli lat oleju w skrzyni ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #9978 Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Ja zawsze tłukłem jakieś 30-40 tys km rocznie. Teraz trochę odpuściłem, ale podstawą jest to by oleju nie przegrzać. W Explo miałem termometr w skrzyni i mówiło się, że ASB żyje do temp. 120-125 stopni C. Powyżej już palą się tarczki i taśmy, a konwerter robi się niebieski... i pozamiatane. Generalnie ja olej oceniałem zawsze na "węch", taka pierwsza kontrola. Gdy było go czuć palonym bakelitem, to trzymałem się od auta z daleka. W Dodge mam olej już z cztery lata, ale organoleptycznie jest bez zmian. Teraz chcę go jednak wymienić. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #9979 Napisano 11 Czerwca 2014 No niestety taka przypadłość amerykanów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #9980 Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Pytam bo ostatnio jak wpsomnialem robie ok 6-7k rocznie, i mam juz 3 rok - w lipcu minie, ale zrobione ok 25k.. i niby w autojozefowie powiedizeli mi zeby jezdzic jeszcze rok.. ale nie wiem gdzie, gdizes cos mi dzwoni ze kiedys slyszalem o wymianie atfu co 3 lata .. autojozefow nie potweirdza tej tezy - tez pilnuje jakosci, jest wciaz czerwony i "smierdzi" jak nowy Ja na manual to sie tylko z musu przesiade tak czy tak .... Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Frytejro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #9981 Napisano 11 Czerwca 2014 No niestety taka przypadłość amerykanów Ale jaka? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #9982 Napisano 11 Czerwca 2014 Ale jaka? Sypiące się automaty od przegrzania.U nich jest niższa prędkość max dozwolona i stad nie ma takiej potrzeby.A u nas wskakuje się na hajłeja i do zamknięcia budzika. Przykładowo chłodnica oleju skrzyni biegów w W124 jest montowana standardowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #9983 Napisano 11 Czerwca 2014 Pytam bo ostatnio jak wpsomnialem robie ok 6-7k rocznie, i mam juz 3 rok - w lipcu minie, ale zrobione ok 25k.. i niby w autojozefowie powiedizeli mi zeby jezdzic jeszcze rok.. ale nie wiem gdzie, gdizes cos mi dzwoni ze kiedys slyszalem o wymianie atfu co 3 lata .. autojozefow nie potweirdza tej tezy - tez pilnuje jakosci, jest wciaz czerwony i "smierdzi" jak nowy Ja na manual to sie tylko z musu przesiade tak czy tak .... Zależy co napisali w User Manual.Ale z tego co kojarzę, to w większości przypadków wymiana zależy od przebiegu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #9984 Napisano 11 Czerwca 2014 To nie ze wolniej jezdza, a to ze MB poprostu wtedy mysal o wszystkim i robił naprawde dobre asb i silniki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #9985 Napisano 12 Czerwca 2014 U mnie w firmie jest cała lota Fordów. I szefowie i przedstawiciele handlowi jeżdżą Fordami z manualnymi skrzyniami i jedyne co im się dzieje mimo dużych przebiegów i wymiany części wyeksploatowanych przez to ... sarnina. Pare aut już na sarny wpadło i trzeba było przody łatać. A tak? Od paru lat żadnych grubszych awarii nie było. Do 6 tyś znajdzie się Mustanga,ale niestety z tej brzydkiej serii... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #9986 Napisano 3 Lipca 2014 Gdyby ktoś potrzebował weekendową dawkę adrenaliny a przy okazji chciał podszkolić swoje umiejętności jazdy sportowej pod okiem mistrzów Polski w wyścigach i zrobić to w sposób bezpieczny to zostało jeszcze kilka miejsc na sobotni event http://www.tptd.pl/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zaq 12 #9987 Napisano 10 Lipca 2014 Koledzy, czy jest w klubie jakiś pracownik salonu Seata? 0 Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annika 18 #9988 Napisano 26 Lipca 2014 Mazda MX-5 z 1996 roku, moje pierwsze auto, wymarzone wiele lat temu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #9989 Napisano 26 Lipca 2014 Po ostatniej zimie w Detroit i okolicach nie da sie niczym innym jezdzic jak truckiem. Dziury i pekniecia podluzne sa tak wielkie ze jazda zwyklym samochodem to wyczerpujace zajecie. A jak to sie mowi w Michigan "my ubieramy samochody a nie uzywamy go" wiec na druga strone ulicy na sniadanie trzeba przejechac samochodem. Tak przy okazji muzeum Forda jest genialne i warte zwiedzenia.Miasto de facto zbankrutowalo wiec chyba nie ma sie co dziwic.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #9990 Napisano 27 Lipca 2014 Po krótkiej przygodzie z Roverem 75… Sześć garów, to jest to :-) 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12573 #9991 Napisano 27 Lipca 2014 Po krótkiej przygodzie z Roverem 75… Sześć garów, to jest to :-) Super 900NG! Widać, że dopieszczony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1209 #9992 Napisano 27 Lipca 2014 Miałem saaba 93 w tej budzie,silnik 2.0 t.Było to b.dawno temu,ale do tej pory wspominam to autko z dużym sentymentem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #9993 Napisano 28 Lipca 2014 1947 MKVI. Przejechalem moze z 5 kilometrow wlacznie z testami, ale zawsze...... Lepiej dziadka nie meczyc, musi jeszcze zrobic 15 metrow w srode. Na lawete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #9994 Napisano 28 Lipca 2014 Pomyliłeś fora, zegarki masz chujowe, ale auto w dechę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9995 Napisano 28 Lipca 2014 Faktycznie wóz jak ta lala 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1209 #9996 Napisano 29 Lipca 2014 Auta fajne,ale w tym przypadku pomalowałbym je tak jak były w oryginale.Metalic jakoś kojarzy mi się z inną epoką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterzomp 8 #9997 Napisano 29 Lipca 2014 1947 MKVI. Przejechalem moze z 5 kilometrow wlacznie z testami, ale zawsze...... Lepiej dziadka nie meczyc, musi jeszcze zrobic 15 metrow w srode. Na lawete Witaj, Jest szansa na zdjęcie całego samochodu z bocznego profilu, to malowanie to twój pomysł? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #9998 Napisano 29 Lipca 2014 Takie kupilem. Ten nie jest wart przemalowywania, zwlaszcza, ze masa MKVI z tych lat na calym swiecie jest w metaliku. Moze dlatego, ze metalik byl na tych autach juz na poczatku lat 50tych, a wiec takze na tym modelu. Gdyby to byl drogi kolekcjonerski samochod to na pewno musial by byc w oryginale. Spodobal sie, dobrze sie sprzedal. Cel osiagniety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #9999 Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Miodzio, miałem kiedyś Jaguara MKV na warsztacie, to była uczta... Ale Bentley to Bentley... Lakier metalizowany był stosowany już w latach 30-tych. Edytowane 29 Lipca 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #10000 Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Sa bardzo do siebie podobne. Mozna sie pomylic na pierwszy rzut oka. Jag mial mniejsze silniki. Edytowane 29 Lipca 2014 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach