Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne ale kilka tygodni temu widziałem nowy prototyp C5 który miał wejść w grudniu 2018. Bardzo ładne auto i powrót tyko do liftback.

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, C5 z hydro to było coś. Apropo tej marki, w tej chwili mam C4 Grand Picasso i C1, ale tego drugiego mam wielką ochotę zamienić na nowego C3 w automacie. Naprawdę się chłopaki postarali z tym liftingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne ale kilka tygodni temu widziałem nowy prototyp C5 który miał wejść w grudniu 2018. Bardzo ładne auto i powrót tyko do liftback.

I będzie tylko bez hydropneumatyki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matti, a dla mnie nowa c3 straciła urok poprzedniczki ale to tylko kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem co począć. Kupiłem to auto we wrześniu, później zmieniłem pracę i dostałem auto służbowe. Od stycznia stoi biedak w garażu :(

Mimo, że rocznik 2003 dość ładnie wygląda :) Kusi, żeby sprzedać, a w jego miejsce kupić coś co w awaryjnych sytuacjach będzie służyć do podjechania po piwo do sklepu. Przykładowo VW Lupo albo inne gówienko. Z drugiej strony chodzą mi po głowie wynalazki youngtimerowe....

post-22468-0-00054700-1497098715_thumb.jpg

Edytowane przez Buczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Honda tez ma smaczek i kiedyś będzie nie złym youngtimerem, które będzie zachowane w super stanie, sprawdzone i pewne :). Tylko czy "stać" Cię je trzymać. Na tanie auto po "piwo" zawsze znajdzie się symboliczny budżet, a na piękny dobrze zachowany samochód ... o youngtimerze z drugiej ręki nie wspomnę :)

Honda nada się i na co dzień i na to by skoczyć po piwko ;)

Zostawiłbym ja, a sprzedał tylko w przypadku potrzeby gotówki bądź dobrej okazji zakupu youngtimera czy innej inwestycji :)

Ps. Ja lubię rozdzielać prace, a życie służbowe ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 tys  po sprzedaży Accorda starczy na zakup youngtimera, ale jak to bywa przy wiekowych autach dodatkowe  nakłady będą wymagane.  Pytanie czy jest chęć się w to bawić,  w szukanie części, odpowiedniego  fachowca, który zregeneruje, gdy nie dostanie sie zamienników itd,itp. Może być też tak, ze coś się zepsuje, co unieruchomi auto.

Sprzedałbym Accorda, jeśli jest konieczny zakup auta po ''piwo'' to kupilbym Seicento i korzystał z służbówki.

Co do PSA, czytałem niedawno, że  rolę sedana średniej klasy ma przejąć nowy Peugeot 508, C5 jako liftback będzie na Azję w tym Chiny. Citroen jesli chodzi o modele wyżej pozycjonowane, ma skupić się na promocji   DS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peugeot 50 C5 mimo, że generalnie ta marka nie jest moim konikiem z różnych względów, to jednak fajne auto. Zarówno pod względem osiągów technicznych jak i wyglądu. 

Z nowoczesnych ale klasyków, to np BMW E46 czyli auto typu https://kieruj.pl/bmw-e46/

Jeżeli chodzi o youngtimera, to zgadzam się, że wkład dodatkowy będzie wymagany. Ilość kasy zależy od jego staniu, ale nawet w optymistycznej wersji będzie to 2-3 tys zł. 

Edytowane przez andm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 tys po sprzedaży Accorda starczy na zakup youngtimera, ale jak to bywa przy wiekowych autach dodatkowe nakłady będą wymagane. Pytanie czy jest chęć się w to bawić, w szukanie części, odpowiedniego fachowca, który zregeneruje, gdy nie dostanie sie zamienników itd,itp. Może być też tak, ze coś się zepsuje, co unieruchomi auto.

Sprzedałbym Accorda, jeśli jest konieczny zakup auta po ''piwo'' to kupilbym Seicento i korzystał z służbówki.

Co do PSA, czytałem niedawno, że rolę sedana średniej klasy ma przejąć nowy Peugeot 508, C5 jako liftback będzie na Azję w tym Chiny. Citroen jesli chodzi o modele wyżej pozycjonowane, ma skupić się na promocji DS.

Co do Citroena. Tak właśnie będzie :)

DS7 która ostatnio wypłynęła zapowiada się świetnie. Jakoś nie jestem przekonany do samochodów w stylistyce "terenowej", obecnie jeżdżę DS5, ale się chyba na 7 skuszę. a630e87e8d4737e3bd7304b5a7613811.jpgbbf1093c528cd52984cd21594b4df3a3.jpg7d865d92cc388d1744e93feef85de35f.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS7 która ostatnio wypłynęła zapowiada się świetnie. Jakoś nie jestem przekonany do samochodów w stylistyce "terenowej"

Przetestowałem już wiele aut typu suv/crossover i żaden mi nie podszedł ( ostatnie to Q7 , X4 i Stelvio )  . Jednak wolę auta niższe , z niżej położonym środkiem ciężkości . Z drugiej strony mój kręgosłup ciągle dopomina się o coraz wygodniejsze auta , z których łatwiej się wysiada na ciasnych parkingach a nie uprawia gimnastykę artystyczną . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompromisem pomiędzy SUV a praktycznością jest A6 Allroad. Dla mnie to ideał użyteczności. Samochód na budowę i do opery.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, no do opery to raczej nim nie wjedziesz :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncepcyjnie rzeczywiście rewelacja. Ale pierwsza generacja uchodziła za nadzwyczaj awaryjne auto.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co tam się niby miało psuć? może zawias ale reszta to już raczej standard A6. Może przez to, że najczęściej występował V6 2.5TDI który sam w sobie ma słabe opinie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie w Polsce władzy wolno więcej.,Mam nadzieje ,że mażesz palcem a nie gwoździem 

A oto i moje mażenie. Tak w paincie przy piwku  :D

No i z połączenia kilku fotek mamy takie oto maleństwo...

post-70090-0-60801200-1497569487_thumb.jpg

post-70090-0-44939700-1497569733_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś produkuje portale do Sorento? ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS7 która ostatnio wypłynęła zapowiada się świetnie. Jakoś nie jestem przekonany do samochodów w stylistyce "terenowej", obecnie jeżdżę DS5, ale się chyba na 7 skuszę.

O boszzzzz jaki telewizor!

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co tam się niby miało psuć? może zawias ale reszta to już raczej standard A6. Może przez to, że najczęściej występował V6 2.5TDI który sam w sobie ma słabe opinie 

no miechy i silnik to prawie wszystko :D

mój kuzyn miał, korba wyszła bokiem i chyba jeden miech pękł

po za tym rewelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O boszzzzz jaki telewizor!

Nawet dwa :) Nad kierownicą drugi jest. I tak nie pobije tych które są w Tesli :)7afb0e6a88510c0985942f0fc5a8d312.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no miechy i silnik to prawie wszystko :D

mój kuzyn miał, korba wyszła bokiem i chyba jeden miech pękł

po za tym rewelka

przy jakim przebiegu?

Rozumiem również 2,5 TDI?

Koncepcyjnie rzeczywiście rewelacja. Ale pierwsza generacja uchodziła za nadzwyczaj awaryjne auto.

tak jak pisał trollu, generacja C5 (pierwsze allroad) uchodzi za najtrwalsze ze wszystkich. Kupel kupił sobie jakiś czas temu 2.7 T benzina. Mega zadowolony.

pojawił się w necie filmik z nową A8, która ma być prezetowana we wrześniu we Frankfurcie. Zapowiadają technologiczny majstersztyk. O ile aktualna generacja (prezentowana 8 lat temu) jest zbliżona do poprzedniej (z zewnątrz i w środku) to nadchodząca ma być dużym skokiem technologicznym:

https://www.youtube.com/watch?v=RICBjWLwupw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy jakim przebiegu?

Rozumiem również 2,5 TDI?

Tak. 2,5

Nie pamietam ale jakis maly 140-180 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS7 która ostatnio wypłynęła zapowiada się świetnie. Jakoś nie jestem przekonany do samochodów w stylistyce "terenowej", obecnie jeżdżę DS5, ale się chyba na 7 skuszę.

Ma powstać też siec sprzedaży marki DS: samodzielny DS Store i wydzielony z punktu dilerskiego DS Salon.

Le Mans 24h - ktoś ogląda ? :)

w weekend będzie

Oglądam, wczoraj w kwalifikacjach Kobayashi wykręcił kółko w czasie 3m14.791.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja LeMans oglądam co roku, w tym pech chciał, że w tym samym czasie wypada koncert SOAD, może jakiegoś livestrima gdzieś znajdę już po koncercie, niedziela też zajęta i w domu będę dopiero po południu  :mellow:

całym cyklem wyścigów długodystansowych się nie interesuję ale ciekawe jak w tym roku pójdzie walka w LP1, pech Toyoty w zeszłym roku był niesamowity. Widziałem, że w GT Astony nieźle wymiatają 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze kilka godzin i start Le Mans :)

ruszyli :)

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi