tommly 11510 #29351 Napisano 15 Maja 2020 12 godzin temu, trollu napisał: Defender super chociaż jeśli miałbym kupować terenówkę to wybór byłby tylko jeden tylko zegarka chyba do kompletu nie ma. Ale G-Shock do G-klasy powinien pasować Chciałeś powiedzieć chyba bulwarówkę, widziałeś żeby ktoś wybajerzoną gelendę, za gruby szelest papierów, taplał w błocie? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #29352 Napisano 15 Maja 2020 właściciel tej 4x4*2 nosi Vacherona ale fakt - w G - np tej złotej - w środku sama skóra i carbon, średnio to widzę do jazdy jak chłopaki Jeepami z okolicy. Ale starsze G latają w terenie, tez niedaleko mnie 2 kobitki mają G w teren. Chociaż w sumie... w Jeepie też skóra inna sprawa, że w cenie liftu do G można kupić kilka Grand Cherokee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 572 #29353 Napisano 15 Maja 2020 mialem gelende, nie amg ale w fajnej wersji probowano ja ukrasc 4 razy, 2x w holandii, raz w niemczech i raz na nartach w austrii niestety to auto budzi niezdrowe emocje u niektorych tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #29354 Napisano 15 Maja 2020 Gelenda klasa sama w sobie . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 295 #29355 Napisano 15 Maja 2020 59 minut temu, Czujnik napisał: mialem gelende, nie amg ale w fajnej wersji probowano ja ukrasc 4 razy, 2x w holandii, raz w niemczech i raz na nartach w austrii niestety to auto budzi niezdrowe emocje u niektorych tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone Jakie miałeś zabezpieczenia że 4 próby i żadna się nie powiodła? Fajna wersja silnikowa czy jakoś ładne „body”? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29356 Napisano 15 Maja 2020 45 minut temu, Remy napisał: Jakie miałeś zabezpieczenia że 4 próby i żadna się nie powiodła? Naklejkę na szybie w cyrylicy, że autem jeździ lokalny watażka z Rosji ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #29357 Napisano 15 Maja 2020 3 godziny temu, rafi87 napisał: Gelenda klasa sama w sobie . Dodałem Ci tysięcznego plusa. Teraz prawdopodobnie masz tytuł super mistrza!! 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #29358 Napisano 15 Maja 2020 @hiob dziekuje pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 572 #29359 Napisano 15 Maja 2020 3 godziny temu, Remy napisał: Jakie miałeś zabezpieczenia... alarm z blokada can i powiadomieniem policji plus blokada skrzyni biegow mialem g500 wtedy z najmocniejszym seryjnym silnikiem benzynowym tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 295 #29360 Napisano 16 Maja 2020 19 godzin temu, maritimeeng napisał: Naklejkę na szybie w cyrylicy, że autem jeździ lokalny watażka z Rosji ? Cyrylicą na zachodzie? Kto by to zrozumiał, Czeczeńcy? Oni by... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #29361 Napisano 16 Maja 2020 19 godzin temu, dziadek napisał: Dodałem Ci tysięcznego plusa. Teraz prawdopodobnie masz tytuł super mistrza!! Dzięki, zdrówko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29362 Napisano 16 Maja 2020 Jangtajmer... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #29363 Napisano 16 Maja 2020 Jangtajmer... 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29364 Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 16 Maja 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #29365 Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) domyślam się, że to "znajome" miejsce parkingowe bo odważnie dojachane do krawężnika czasami można się zdziwić, kilka cm wyżej wypuszczony krawężnik i człowiek słyszy pękający plastik. Gość ode mnie z pracy - ford focus, czujniki parkowania na pewno ma i działają - parking wzdłuż płotu, parkuje tyłem i "kończy" parkować dopiero jak hakiem oprze się na płocie... ciekawie wygląda ta "firanka" pod maską przed kierowcą Edytowane 16 Maja 2020 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29366 Napisano 16 Maja 2020 3 godziny temu, trollu napisał: domyślam się, że to "znajome" miejsce parkingowe bo odważnie dojachane do krawężnika czasami można się zdziwić, kilka cm wyżej wypuszczony krawężnik i człowiek słyszy pękający plastik. Gość ode mnie z pracy - ford focus, czujniki parkowania na pewno ma i działają - parking wzdłuż płotu, parkuje tyłem i "kończy" parkować dopiero jak hakiem oprze się na płocie... ciekawie wygląda ta "firanka" pod maską przed kierowcą Gdziekolwiek podjeżdżam, to unoszę go na maxa. Akurat tutaj nie muszę, bo parkuję tu raz w tygodniu jak jestem u matuli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70soul 1230 #29367 Napisano 17 Maja 2020 Hej, fotki z dzisiaj. Upieram się za tym modelem bo w przeciwieństwie do G Mercedesa na Defenderze rysa czy wgniecenie nie prowadzi do zawału. Widziałem kiedyś jeden z czterema kanistrami umocowanym na dachu. Ja bym wmontował jakiś namiot składany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #29368 Napisano 17 Maja 2020 No ładny, ale dlaczego pasażer musi go prowadzić ? i parkuje się nie po właściwej stronie drogi? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #29369 Napisano 17 Maja 2020 myślę, że tutaj rozbija się o zasobność portfela. Z mojego punktu widzenia - nowa G w ogóle nie nadaje się do taplania w błocie - zapewne potrafi to bardzo dobrze ale jak ogląda się testy nowej G63 z jasną wentylowaną skórą - ciężko sobie wyobrazić jak gość w bojówkach czy woderach ubłocony po pachy wchodzi do środka po podpięciu liny wyciągarki do drzewa a ceny starych G chyba poniżej 100 tys nie schodzą. Ale defendery też potrafiły kosztować, wersje z V8 chyba nie były specjalnie tanie. Nowy Rubicon też przeszło 200tys - prawdziwe terenówki nigdy nie był tanie nie każda G boi się rys 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29370 Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Defender to jest totalna pomyłka... tym się jeździć nie da... Edytowane 17 Maja 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41408 #29371 Napisano 17 Maja 2020 2 godziny temu, trollu napisał: ... nie każda G boi się rys Myślę, że żadna się nie boi w przeciwienstwie do jej właścicieli. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #29372 Napisano 17 Maja 2020 3 godziny temu, kiniol napisał: Defender to jest totalna pomyłka... tym się jeździć nie da... Miałem mnóstwo samochodów. Jeśli za którymś z nich tęsknię, to tylko za Defenderem. To był mój trzeci LR, kupowałem go bardzo świadomie. Dało się nim jeździć. Zarówno po mieście, w trasie, w terenie. Nigdy nie zawiódł, mimo że nie ułatwiałem mu życia. Po dwóch latach sprzedałem z zyskiem. Ale o gustach się nie dyskutuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29373 Napisano 18 Maja 2020 Jaki masz wzrost? Ja przy 194cm miałem duże problemy z prowadzeniem tego czegoś, a był to długi Defender... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29374 Napisano 18 Maja 2020 Nowe opony. Letnie Dunlopy Sport Max RT2. Po 2 tygodniach mogę powiedzieć tyle, że są ciche w porównaniu do Conti Sport 6. Na razie wydaje mi się że trzymają na suchym bardzo dobrze - potrzeba jeszcze trochę czasu. Tak czy inaczej zawsze włącza się ESP przy ostrym ruszaniu ale to raczej wina dość dużej mocy na tyle. Ma rondzie przy sporych prędkościach nie zauważyłem tendencji do uślizgu bocznego. Jak na razie jest dobrze. Zobaczymy za miesiąc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #29375 Napisano 18 Maja 2020 Defender z poprzedniej strony widac ze zadbany wiec tez byłoby szkoda gdyby sie zarysowal. Ten z filmu rowniez 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach