Krist-off 4670 #29651 Napisano 18 Czerwca 2020 2 godziny temu, maritimeeng napisał: Nie wiem dlaczego w Polsce to zazwyczaj on 🤔 Bo w Polsce wielu mówi na nią "Mietek" ... 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72148 #29652 Napisano 18 Czerwca 2020 Moja niespełna 12-letnia córka, która praktycznie niemal zmusiła mnie do wyboru z kilku opcji akurat MB właśnie, wręcz robi mi awantury, kiedy mi się wymknie rodzaj męski wobec naszej GLA. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29653 Napisano 18 Czerwca 2020 Godzinę temu, kiniol napisał: Daimler-Benz... To nazwa firmy produkującej różne samochody: min. Mercedes, Actros itd. Ten MODEL to TA Mercedes... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #29654 Napisano 18 Czerwca 2020 8 minut temu, maritimeeng napisał: To nazwa firmy produkującej różne samochody: min. Mercedes, Actros itd. Ten MODEL to TA Mercedes... Czyli co. Z całą szczerością można napisać, że kształt tej dupeczki jest piękny. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29655 Napisano 18 Czerwca 2020 3 minuty temu, dziadek napisał: Czyli co. Z całą szczerością można napisać, że kształt tej dupeczki jest piękny. Oczywiście 🥰 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29656 Napisano 18 Czerwca 2020 Dziwna to firma... Produkuje limuzyny i glutpompy... Ech... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29657 Napisano 18 Czerwca 2020 1 godzinę temu, kiniol napisał: Dziwna to firma... Produkuje limuzyny i glutpompy... Ech... A wiesz, że firma ROLLS-Royce produkuje silniki odrzutowe, okrętowe i maszyny sterowe do statków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #29658 Napisano 18 Czerwca 2020 Mercedes Adrienne Ramona Manuela Jellinek ( 1889 - 1929 ), była córką Emila Jellinka. W 1902 r. Emil Jellinek, koncesjonariusz Daimler Motor Gesellschaft Côte d'Azur, najważniejszy koncesjonariusz DMG w XX-wiecznej Francji, zarejestrował i prawnie chronił znak towarowy „Mercedes” (pseudonim jego 13-letniej córki Mercédès Jellinek) i podpisał umowa wyłączności handlowej na samochody Daimler-Motoren-Gesellschaft dla Francji, Austrii, Węgier, Belgii i Stanów Zjednoczonych. Mercedes - imie pochodzenia hiszpanskiego oznaczajace laske. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29659 Napisano 18 Czerwca 2020 37 minut temu, maritimeeng napisał: ROLLS-Royce no tak, tylko z firmą samochodową łączy ją tylko nazwa i znak RR, dzisiaj są to odrębne firmy a złośliwcy powiedzą, że lepiej mieć samochód RR na parkingu pod lotniskiem gdzie latają samoloty z silnikami RR niż siedzieć w S stojącej obok śmieciary z gwiazdą na masce ale ja tam mercedesy lubię. A co do nazewnictwa - u nas "Mercedes" nie kojarzy się z kobietą bo to raczej delikatnie mówiąc - mało popularne imię więc "ten Mercedes" w domyśle - "ten samochód". Myślę, że prof Miodek zgodziłby się ze mną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #29660 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) A ja znam gościa który na mercedesa nie powie inaczej niż Mieczysław 😁 całe życie jeździ Mietkiem 😄 Edytowane 18 Czerwca 2020 przez KRISTOF_KON 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29661 Napisano 19 Czerwca 2020 9 godzin temu, maritimeeng napisał: A wiesz, że firma ROLLS-Royce produkuje silniki odrzutowe, okrętowe i maszyny sterowe do statków? Z tego żyją... Samochody to chyba własność BMW... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29662 Napisano 19 Czerwca 2020 Ten mercedes czy ta mercedes zalezy od tego czy to jest baleron czy beczka w201 compact tuning Schulza , nie jest to tylko jeden jedyny egzemplarz 21 godzin temu, maritimeeng napisał: Niestety następne generacje popsuli 🙁 2gen taka ociężała, a 3 gen starszy brat cla, a 1 gen nie miał w swoim czasie praktycznie konkurencji . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4670 #29663 Napisano 19 Czerwca 2020 12 minut temu, rafi87 napisał: w201 compact tuning Schulza , nie jest to tylko jeden jedyny egzemplarz Ale... Ale... Po co? To wygląda jak "tjuning" Opla Kadeta rodem z lat 90-ych... Jedyne co przychodzi mi do głowy to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29664 Napisano 19 Czerwca 2020 MB do compakta robił podchody już w latach 80tych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29665 Napisano 19 Czerwca 2020 I tak powstała Corsa jedynka... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4670 #29666 Napisano 19 Czerwca 2020 48 minut temu, rafi87 napisał: MB do compakta robił podchody już w latach 80tych Ło matko! Straszne. Coś podejrzewam, że nadal zatrudniają projektanta, który "dba" o proporcje niektórych modeli... Jak np. GLE Coupe... ale mam podejrzenia, że to "wolny strzelec" bo chyba sprzedał też jeden projekt do BMW -> GT a wcześniej odpowiadał za spójność Panamery... Szczerze to fajnie pooglądać próby z przeszłości, jako ciekawostkę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29667 Napisano 19 Czerwca 2020 co do CLS - druga generacja nie jest taka zła ale tutaj już kombiak wygląda lepiej niż sedan chociaż też jestem zdania, że pierwsza generacja jest najlepsza. Zawsze pierwszy przełomowy jest lepiej zapamiętany - pierwsza X6 też ładniejsza od drugiej generacji, dopiero nowa wygląda jako-tako i to na żywo bo na fotach to kasztan. Cała reszta to powielanie - Mercedes zrobił kopię a X4 ma skopane proporcje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #29668 Napisano 19 Czerwca 2020 Była jeszcze Bertha Benz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72148 #29669 Napisano 19 Czerwca 2020 Nowy Mercedes-AMG E 63 Limuzyna 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #29670 Napisano 19 Czerwca 2020 Taka ciekawostka z portalu ogloszeniowego - CC pickup https://m.olx.pl/oferta/jedyny-taki-fiat-cinquecento-w-polsce-pickup-CID5-IDFkaFk.html?reason= 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosmonaut78 129 #29671 Napisano 20 Czerwca 2020 Co sądzicie o nowej Octavii 4? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29672 Napisano 20 Czerwca 2020 Podoba mi sie, linia boczna na + . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #29673 Napisano 20 Czerwca 2020 Mnie nie wolę taką linie boczną. od 1 do 4 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29674 Napisano 20 Czerwca 2020 a jak połączymy wszystko to wychodzi nam bardzo przyjemne kombi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29675 Napisano 20 Czerwca 2020 3 godziny temu, mkl1 napisał: Mnie nie wolę taką linie boczną. od 1 do 4 488 i do Monte Carlo 2 godziny temu, trollu napisał: a jak połączymy wszystko to wychodzi nam bardzo przyjemne kombi pojemne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach