alleck 3929 #33851 Napisano 7 Listopada 2021 16 minut temu, teston napisał(-a): Panowie latka lecą i chciałoby się pojeździć czymś nieprzeciętnym. Czy to warte uwagi, a może jest tu ktoś z Wrocławia, kto mógłby go obejrzeć ? https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x1-bmw-x1-xdrive-z-2013-roku-2-0-silnikiem-benzyna-245-km-180kw-ID6E2PSB.html A nie przeszkadza Ci wypadkowa przeszłość ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7168 #33852 Napisano 7 Listopada 2021 No właśnie nie widzę nigdzie informacji o przeszłości, a raportu vin nie kupowałem. 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3929 #33853 Napisano 7 Listopada 2021 1 minutę temu, teston napisał(-a): No właśnie nie widzę nigdzie informacji o przeszłości, a raportu vin nie kupowałem. W 2018 roku jak go sprzedawali to napisali, że wypadkowy https://archiwum.allegro.pl/oferta/bmw-x1-e84-2-8i-xdrive-automat-skora-navi-i7010032210.html VINy te same, więc to raczej to samo auto. A jak masz zamiar wydać 50k na auto to chyba warto wydać kilkanaście dolarów na raport z Carfaxa, czy tam z aukcji ubezpieczyciela i po obejrzeniu zdjęć zastanowić się czy Ci to przeszkadza, czy nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33854 Napisano 7 Listopada 2021 Wykup raport, w wypadku aut ze stanów to z reguły dobre źródło informacji, na pewno 5 lat temu miał soprego dzwona lewym przodem. Natomiast badvin kojarzy ten VIN z całkowicie spalonym autem 7 lat temu ale to może być błąd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #33855 Napisano 7 Listopada 2021 Poczytaj o silnikach N20 to ci się odechce tego auta 🙂 X1 tylko w dieslu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7168 #33856 Napisano 7 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki. Przed ewentualnym kupnem oczywiście zapłaciłbym za raport. Co do X1 w dieslu, to już jakiś czas temu mi się odechciało. Edytowane 7 Listopada 2021 przez teston 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33857 Napisano 7 Listopada 2021 9 minut temu, Kuba83 napisał(-a): Poczytaj o silnikach N20 to ci się odechce tego auta 🙂 X1 tylko w dieslu 2-litrowe diesle N47 BMW z tych lat to też niezbyt udane silniki. Problemy z rozrządem (którego naprawa wymaga wymontowania silnika) i padające wtryskiwacze to jedne z głównych bolączek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70603 #33858 Napisano 7 Listopada 2021 A mój GLC przy 120k km zafundował mi najdroższy przegląd. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #33859 Napisano 7 Listopada 2021 (edytowane) Pykło 10k? Wrzuć do celów edukacyjnych szczegóły z faktury tu lub na priv. Edytowane 7 Listopada 2021 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33860 Napisano 7 Listopada 2021 15 minut temu, mario1971 napisał(-a): A mój GLC przy 120k km zafundował mi najdroższy przegląd. Ja do 100k mam wszystkie przeglądy gratis na szczęście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1447 #33861 Napisano 7 Listopada 2021 Gdzie Wy Panowie jeździcie że macie przebiegi 100 czy 120k😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70603 #33862 Napisano 7 Listopada 2021 1 minutę temu, Tommaso napisał(-a): Ja do 100k mam wszystkie przeglądy gratis na szczęście A ja tym razem wykupiłem pakiet serwisowy na 3 lata. Miałem do zrobienia po 5 latach lub 120k km wymianę oleju w skrzyni biegów, która wchodzi w skład pakietu serwisowego P1, także warto było. Extra do wymiany z tyłu tarcze i klocki, akumulator główny i bateria zapasowa, plus wszystkie standardowe dodatki. A skąd masz te gratisowe przeglądy? Też jakiś pakiet wykupiłeś/dostałeś? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33863 Napisano 7 Listopada 2021 5 minut temu, mario1971 napisał(-a): A ja tym razem wykupiłem pakiet serwisowy na 3 lata. Miałem do zrobienia po 5 latach lub 120k km wymianę oleju w skrzyni biegów, która wchodzi w skład pakietu serwisowego P1, także warto było. Extra do wymiany z tyłu tarcze i klocki, akumulator główny i bateria zapasowa, plus wszystkie standardowe dodatki. A skąd masz te gratisowe przeglądy? Też jakiś pakiet wykupiłeś/dostałeś? Jak kupowałem BMW dobre dwa lata temu to przeglądy do 100kkm były w cenie. Dopłacam tylko za klocki i tarcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #33864 Napisano 7 Listopada 2021 2 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Jak kupowałem BMW dobre dwa lata temu to przeglądy do 100kkm były w cenie. Dopłacam tylko za klocki i tarcze. Płyny eksploatacyjne tez są w tym pakiecie i nie było ograniczenia czasowego ? 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33865 Napisano 7 Listopada 2021 Wszystko poza płynem do spryskiwacza. Ograniczenie czasowe 5 lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1447 #33866 Napisano 7 Listopada 2021 37 minut temu, Tommaso napisał(-a): 2-litrowe diesle N47 BMW z tych lat to też niezbyt udane silniki. Problemy z rozrządem (którego naprawa wymaga wymontowania silnika) i padające wtryskiwacze to jedne z głównych bolączek. Miałem taki silnik.nie trzeba wyciągać silnika do wymiany rozrządu , to już tylko mit. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #33867 Napisano 7 Listopada 2021 (edytowane) Ale tam rozrząd jest od strony przegrody. Jak to zrobić bez wyciągania? Ja akurat z rozrządem nie miałem w nim problemu, ale wtryskiwacze wymieniałem i to po gwarancji niestety. Edytowane 7 Listopada 2021 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70603 #33868 Napisano 7 Listopada 2021 6 minut temu, Tommaso napisał(-a): Jak kupowałem BMW dobre dwa lata temu to przeglądy do 100kkm były w cenie. Dopłacam tylko za klocki i tarcze. Nic, tylko jeździć. A u mnie taka historia. Odbieram wieczorem samochód po przeglądzie i jadę powoli do domu. Stojąc w korku czytam poszczególne pozycje na fakturze. W tym momencie włącza się kontrolka - uzupełnij płyn do spryskiwaczy! Przeglądam dalej, a tu w ostatniej pozycji - uzupełniono koncentrat płynu zimowego - koszt 15zł. Zrobiłem fotkę, i wysłałem mms-a do mojego doradcy w serwisie. Rano pod moją firmę pojechał tenże doradca, uzupełnił płyn, drugi w ramach przeprosin zostawił gratis. Wiem, każdy popełnia błędy. Dobrze, że śruby w kołach dokręcili... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #33869 Napisano 7 Listopada 2021 Godzinę temu, teston napisał(-a): Panowie latka lecą i chciałoby się pojeździć czymś nieprzeciętnym. Czy to warte uwagi, a może jest tu ktoś z Wrocławia, kto mógłby go obejrzeć ? https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x1-bmw-x1-xdrive-z-2013-roku-2-0-silnikiem-benzyna-245-km-180kw-ID6E2PSB.html Nieprzeciętnym? Dorzuć stówkę a latka przestaną lecieć i czas się zatrzyma 🤠 https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet-corvette-corvette-stingray-cabrio-7-0-oldtimer-klasyk-inwestycja-ID6E4due.html?utm_source=facebook&utm_medium=promoted&utm_campaign=cars_post_chevrolet&fbclid=IwAR29iDACmH2nB6xD9q-T8b20aXo4fwPAI5nW3IgGwkdRbnkTxSKKpmVJTVY 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #33870 Napisano 7 Listopada 2021 2 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Wszystko poza płynem do spryskiwacza. Ograniczenie czasowe 5 lat 2 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Nic, tylko jeździć. A u mnie taka historia. Odbieram wieczorem samochód po przeglądzie i jadę powoli do domu. Stojąc w korku czytam poszczególne pozycje na fakturze. W tym momencie włącza się kontrolka - uzupełnij płyn do spryskiwaczy! Przeglądam dalej, a tu w ostatniej pozycji - uzupełniono koncentrat płynu zimowego - koszt 15zł. Zrobiłem fotkę, i wysłałem mms-a do mojego doradcy w serwisie. Rano pod moją firmę pojechał tenże doradca, uzupełnił płyn, drugi w ramach przeprosin zostawił gratis. Wiem, każdy popełnia błędy. Dobrze, że śruby w kołach dokręcili... No to podobnie jest w Jaguarze tylko jest do 180 tys km. no i ostatnio płyn do spryskiwaczy tez mi uzupełnili gratis, chociaż tego chyba akurat nie ma w umowie Jeszcze jedna zaleta jest taka, ze serwis gratis mogę robić u wszystkich dealerów JLR w Europie. Zachowanie doradcy w Mercedesie godne pochwały, ale jakoś trudno mi uwierzyć w ich niedopatrzenie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #33871 Napisano 8 Listopada 2021 8 godzin temu, zbyniu70 napisał(-a): Miałem taki silnik.nie trzeba wyciągać silnika do wymiany rozrządu , to już tylko mit. Dokładnie , wystarczy lekko odsunąć skrzynie i masz rozrząd na wierzchu, robota na kilka godzin. Poza tym te diesle nie mają was większych niż jednostki innych koncernów. Tak naprawdę nie spotkał się tam z padniętymi wtryskami. Częściej EGR i dpf ale to standard u wszystkich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #33872 Napisano 8 Listopada 2021 11 godzin temu, teston napisał(-a): Panowie latka lecą i chciałoby się pojeździć czymś nieprzeciętnym. Czy to warte uwagi, a może jest tu ktoś z Wrocławia, kto mógłby go obejrzeć ? https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x1-bmw-x1-xdrive-z-2013-roku-2-0-silnikiem-benzyna-245-km-180kw-ID6E2PSB.html Na poczatek wbij VIN w google czasami wysarczy. jak chcesz cos z jajem to lepiej S2000 kup albo mx5 (jak < 180 cm) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7168 #33873 Napisano 8 Listopada 2021 (edytowane) Mam prawie 190 cm 😁 a ponadto jestem żonaty. Ja chcę coś z "jajem" a żona coś "dużego", przy czym "duży" oznacze o numer większy, niż to, czym jeździmy obecnie (Note i SX4). Nawet jakby się dało znaleźć niewymiętą Bawarkę, np. https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x1-2-0-benzyna-79ooo-km-ID6E6qn9.html to jak się okazuje ani silnik benzynowy ani diesel nie będą równie bezawaryjne, jak to, do czego przywykłem (wcześniej miałem jeszcze 2 Hondy Civic). Pewnie - jak to z żoną - skończy się na kompromisie, tj. bez "jaj" ale "duży" (np. ASX). Edytowane 8 Listopada 2021 przez teston 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1447 #33874 Napisano 8 Listopada 2021 3 godziny temu, Kuba83 napisał(-a): Dokładnie , wystarczy lekko odsunąć skrzynie i masz rozrząd na wierzchu, robota na kilka godzin. Poza tym te diesle nie mają was większych niż jednostki innych koncernów. Tak naprawdę nie spotkał się tam z padniętymi wtryskami. Częściej EGR i dpf ale to standard u wszystkich. W serwisie to by chcieli cały samochód rozebrać, nie mają zielonego pojęcia o wielu sprawach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 340 #33875 Napisano 8 Listopada 2021 ASX ma więcej "jaj" niż ta paskudna beemka, straszna maszkara🤢 (do tego ona jest mała... ASX z resztą też). Poszukaj lepiej xc60 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach