Chorwat 9554 #34051 Napisano 19 Grudnia 2021 Niestety, jest głośniej niż w tradycyjnym samochodzie. W moim BMW e93 (czyli szyby bezramkowe + składany 3-częściowy dach sztywny) jest zdecydowanie głośniej niż niż w drugim aucie - Oplu Astra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1239 #34052 Napisano 19 Grudnia 2021 W clsie też jest głosniej ale nie głośno. Zależy do czego porównać. Ople to o dziwo dobrze wyciszone są. Mój wujek, który jeździł Vectrą b z 12 lat po zakupie Kia ceed nowego z salonu ciągle powtarza, że w oplu było ciszej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #34053 Napisano 19 Grudnia 2021 6 godzin temu, Chorwat napisał(-a): Niestety, jest głośniej niż w tradycyjnym samochodzie. W moim BMW e93 (czyli szyby bezramkowe + składany 3-częściowy dach sztywny) jest zdecydowanie głośniej niż niż w drugim aucie - Oplu Astra. a astrę tez masz w cabrio? ogólnie e9x jest po prostu słabe pod tym względem, poprzednie e46 było sporo lepsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #34054 Napisano 20 Grudnia 2021 Ferrari Testarossa Cabrio Dzięki Panowie za inspirację i pomoc Nada się ? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1626 #34055 Napisano 20 Grudnia 2021 Cabrio to to nie jest ale pozostałe warunki spełnia. Życie to sztuka kompromisów 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #34056 Napisano 20 Grudnia 2021 Cabrio to to nie jest ale pozostałe warunki spełnia. Życie to sztuka kompromisówNo niestety, życie zweryfikowało ja, będąc młodym człowiekiem, chciałem Jaguara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66375 #34057 Napisano 20 Grudnia 2021 No niestety, życie zweryfikowało ja, będąc młodym człowiekiem, chciałem Jaguara Czasami lepiej nie dostać tego, o czym się marzyło. Jaguar się do tej grupy zalicza. Bardzo specyficzne „premium”. Z jednej strony faktycznie czuć jakiś powiew tego „premium”, a z drugiej strony czasem wychodzą niedoróbki i błędy konstrukcyjne większe niż w powiedzmy budżetowych markach i modelach. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34058 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) R.I.P. MINI Cooper S... Edytowane 20 Grudnia 2021 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15777 #34059 Napisano 20 Grudnia 2021 23 godziny temu, wisniap napisał(-a): W clsie też jest głosniej ale nie głośno. Zależy do czego porównać. W CLSie jest głośniej niż w czym? W S-klasie? Na pewno. Niż w E-klasie? Nie wydaje mnie się… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #34060 Napisano 20 Grudnia 2021 W dniu 19.12.2021 o 13:18, Kierownik napisał(-a): Cześć, mam pytanie do użytkowników nowszych samochodów z drzwiami z szybami bezramkowymi - jak się tym jeździ z prędkościami 150+ (chodzi mi głównie o hałas)? Tej wiosny wszedłem w posiadanie weekendowej zabawki, roadstera - niezbyt młodego, więc jakoś potrafię zaakceptować potworny rumor na autostradach, nawet z założonym hardtopem. Jednak niedawno obejrzałem filmik na yt odnośnie używanego Porsche 911 z 2008 i komentarz prowadzącego był taki, że jest nieciekawie jeżeli chodzi o wyciszenie przy szybszej jeździe, głównie ze względu na szyby bezramkowe. Wreszcie w tym tygodniu spotkałem się z użytkownikiem nowego BMW M2 i zapytany o tę kwestię odpowiedział, że nie jest dobrze... Co wy na to? Nikt przez lata nie wymyślił jak to ładnie wyciszysz? Widzicie znaczącą różnicę względem tradycyjnych drzwi? Mialem kiedys Calibre. Nie bylo zadnego problemu z hałasem 2 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): W CLSie jest głośniej niż w czym? W S-klasie? Na pewno. Niż w E-klasie? Nie wydaje mnie się… W Octavi jest ciszej niz w Superbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #34061 Napisano 20 Grudnia 2021 5 minut temu, Lawnowerman napisał(-a): Mialem kiedys Calibre. Nie bylo zadnego problemu z hałasem Miałem kiedyś Vectrę A i... 20-25 lat temu mieliśmy inny poziom akceptacji hałasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9554 #34062 Napisano 20 Grudnia 2021 16 godzin temu, trollu napisał(-a): a astrę tez masz w cabrio? ogólnie e9x jest po prostu słabe pod tym względem, poprzednie e46 było sporo lepsze Nie - zwykła Astra. e46 nie jeździłem, nie mam porównania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1239 #34063 Napisano 20 Grudnia 2021 19 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): W CLSie jest głośniej niż w czym? W S-klasie? Na pewno. Niż w E-klasie? Nie wydaje mnie się… Nie jeździłem ska więc nie mam porównania. Natomiast w e klasie 2.2 CDI z 2011 było wg mnie ciszej niż w CLS V8 5.0 z pierwszej serii. Tymi jeździłem. Dlatego pisałem zależy do czego porównać. To moje subiektywne odczucia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #34064 Napisano 20 Grudnia 2021 30 minut temu, Kierownik napisał(-a): Miałem kiedyś Vectrę A i... 20-25 lat temu mieliśmy inny poziom akceptacji hałasu. Tylko, że trochę się CX-em róznią 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34065 Napisano 20 Grudnia 2021 20.12... Hunter miał wyjechać dzisiaj z Uljanowska... mam nadzieję, że jedzie 😶 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58146 #34066 Napisano 20 Grudnia 2021 Jeżeli na własnych kołach, to jeszcze trochę poczekasz😎. No i wymiana oleju itp. A poważniej, to już chyba bliżej niż dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72058 #34067 Napisano 20 Grudnia 2021 Jest! Wreszcie oficjalnie! Pagani Design w Polsce! A nie... zaraz... https://autokult.pl/43354,pagani-juz-oficjalnie-w-polsce-marka-hipersamochodow-dolacza-do-grupy-pietrzak?utm_content=buffer4efb2&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=fbautokult&fbclid=IwAR13GE2eTziiMQz_JcqvPom_fA42MAqsBQeXoZLbJY-RhF96TBRXTGX9vz4 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34068 Napisano 20 Grudnia 2021 1 godzinę temu, petruss napisał(-a): Jeżeli na własnych kołach, to jeszcze trochę poczekasz😎. No i wymiana oleju itp. A poważniej, to już chyba bliżej niż dalej. Na lawecie. Poprzedni transport Buhanek jechał tydzień, wiec spodziewamy się go po Świętach. Potem montaż LPG, przegląd wstępny, konserwacja podwozia i rejestracja. Jak dobrze pójdzie, będzie w styczniu Oczywiście przy założeniu, ze wyjechał, bo - do czego już się przyzwyczaiłem - potwierdzenia niet... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67645 #34069 Napisano 20 Grudnia 2021 23 minuty temu, pmwas napisał(-a): Na lawecie. Poprzedni transport Buhanek jechał tydzień, wiec spodziewamy się go po Świętach. Potem montaż LPG, przegląd wstępny, konserwacja podwozia i rejestracja. Jak dobrze pójdzie, będzie w styczniu Oczywiście przy założeniu, ze wyjechał, bo - do czego już się przyzwyczaiłem - potwierdzenia niet... Pewnie skończy się wszystko na lutym. A taka idealnie kultowa data rejestracji to 22.02.2022. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #34070 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Dzisiaj ciekawy odcinek Mikiciuka o zegarkach związanych z motoryzacja Edytowane 20 Grudnia 2021 przez albiNOS 01 1 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #34071 Napisano 20 Grudnia 2021 4 godziny temu, pmwas napisał(-a): 20.12... Hunter miał wyjechać dzisiaj z Uljanowska... mam nadzieję, że jedzie 😶 Jeszcze nie wyjechał i tak szybko nie wyjedzie. Opony wprawdzie już mają, ale wentyli do kół jeszcze nie mają. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34072 Napisano 20 Grudnia 2021 Śmiej się, śmiej... mam nadzieję, że przy zamówieniu pamiętali, że każdy egzemplarz ma razem z zapasem 5 sztuk 😂 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #34073 Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Druga część https://youtu.be/PE4Qd-ZSCk0 Edytowane 22 Grudnia 2021 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #34074 Napisano 22 Grudnia 2021 marzenia trzeba spełniać . 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34075 Napisano 22 Grudnia 2021 1 minutę temu, zielony.m napisał(-a): marzenia trzeba spełniać . Powiem jak typowy krajan "szkoda, że nie GT3 RS" 😜 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach