Autor1984 12742 #35976 Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) 46 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Moge sie pod tym podpisac, dodajac, ze osobiscie zawsze wole miec nadmiar mocy, niz jej niedomiar Mocy i momentu 26 minut temu, irekm napisał(-a): To jest pomiar na kołach? czy już po przeliczniku i na wale? Pomiar był na rolkach więc mierzy moc na kołach, jednak z tego co pamiętam on nakładał jakieś dane, Wiadomo, że na kołach masz straty względem mocy silnika, ze względu na układ napędowy, ale przeliczając podaje Ci moc silnika. Chyba... Nie wiem, nie pamiętam dokładnie i nie chcę tutaj jakiś andronów opowiadać. Badanie robiłem bodajże 5 lat temu. Kolega kiedyś tylko zmieniał modele RS4, ale wkurzało go to, że słabsze ośki przy wyższych prędkosciach go zawsze dochodziły i nie ma w tym nic dziwnego. Inne są straty na ośce a inne na czterobucie. Przesiadł się teraz na 911 Turbo S i już nie ma tych problemów Edytowane 16 Lipca 2022 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #35977 Napisano 16 Lipca 2022 Pytam się, bo zauważyłem że w Europie zreguly używają formuły żeby przedstawić wynik na wale. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12742 #35978 Napisano 16 Lipca 2022 1 minutę temu, irekm napisał(-a): Pytam się, bo zauważyłem że w Europie zreguly używają formuły żeby przedstawić wynik na wale. Na prawdę nie wiem. A my pojechaliśmy zbadać to ze względów, które opisałem. On się wyśmiewał z tego "układania" silnika. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3804 #35979 Napisano 16 Lipca 2022 6 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań Po Twoim zdjeciu z wynikiem spalania postanowilem zobaczyc ile ja potrafie wycisnac z jazdy "o kropelce". I albo mam zepsuty samochod, albo kiepska technike jazdy, bo minimum jakie uzyskalem to: 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań 947 kB · 0 pobrań Z jazdy po autostradzie (120km/h), zwyklych drogach (80 - 60) i 10% miasto. W nocy, prawie bez ruchu Trzeba umieć😁 Po wyjeździe do Skandynawii wejdzie Ci w krew. 😂😂😂 A co do systemów wspomagających kierowcę, to ja obecnie wyposażam auto na maksa. Nie znaczy, to że mają za mnie przejąć kontrolę ale jak mogę mieć "anioła stróża", to niech czuwa nade mną. I niech tak zostanie 1 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9558 #35980 Napisano 16 Lipca 2022 Do miłośników jazdy bez dachu - taka bawarka szuka nowego domu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #35981 Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) To E93 powyżej to diesel 320d czy 325d? Edytowane 16 Lipca 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #35982 Napisano 16 Lipca 2022 Trzeba umieć Po wyjeździe do Skandynawii wejdzie Ci w krew. A co do systemów wspomagających kierowcę, to ja obecnie wyposażam auto na maksa. Nie znaczy, to że mają za mnie przejąć kontrolę ale jak mogę mieć "anioła stróża", to niech czuwa nade mną. I niech tak zostanieMysle, ze u mnie jest podobnie jak w Skandynawii, z tym zastrzezeniem, ze plasko nie mam Oczywiscie, zdecydowanie lepiej jest miec samochod wyposazony we wszystkie gadzety zwiekszajace bezpieczenstwo 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9558 #35983 Napisano 16 Lipca 2022 40 minut temu, memento mori napisał(-a): To E93 powyżej to diesel 320d czy 325d? 330d 231KM -> w tym temacie więcej info: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1855 #35984 Napisano 16 Lipca 2022 7 godzin temu, souls_hunter napisał(-a): Tarcze hamulcowe z takim rantem oddaje się do przetoczenia (jeśli oczywiście jest wystarczająca ilość materiału do zebrania). Nie dość że rant zniknie to wyrówna się powierzchnia ścierna i auto będzie skuteczniej hamować. Ale każdy robi jak uważa. Każdy robi jak uważa.. Ja nie zostawiłbym takich rantów a stan zacisków sprawdzam + szybkie czyszczenie robię przy każdorazowej zmianie sezonowej kół; wówczas nic się nie zapieka, nic nie blokuje, nic nie piszczy - oczywiście samo się nie zrobi.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1158 #35985 Napisano 16 Lipca 2022 Dokładnie robię tak samo i polecam każdemu. Przy każdej wymianie klocków lub klocków i tarcz w komplecie czyszczenie zacisków, smarowanie tłoczków i wtedy mam pewność że zima czy lato zacisk działa tak jak należy nie ma różnicy w siłę hamowania na poszczególnych kołach co w razie trudnej sytuacji nie generuje dodatkowego utrudnienia w postaci nierównego hamowania poszczególnych kół. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 978 #35986 Napisano 17 Lipca 2022 wczorajszy widok, który wg mnie stanowi faktyczny obraz naszej elektomotoryzacji i będzie nam towarzyszyć przez długie lata 🤦🏻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 877 #35987 Napisano 17 Lipca 2022 21 godzin temu, Szpindlakfan napisał(-a): Że tak zapytam przewrotnie, skoro tak Wam zależy na ecodrivingu, to po co kupujecie auta z ogromnymi silnikami? 🤔 Po to, że mając ogromny silnik pedał gazu tylko się pieści a wdeptuje w podłogę czasami dla zabawy a nie bez przerwy. 2 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 877 #35988 Napisano 17 Lipca 2022 19 godzin temu, Chorwat napisał(-a): Do miłośników jazdy bez dachu - taka bawarka szuka nowego domu Łociec Tadeusz przyjmie bez mrugnięcia okiem. Na procesje idealny. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1158 #35989 Napisano 17 Lipca 2022 Prztjmie ale tylko od bezdomnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #35990 Napisano 18 Lipca 2022 11 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Prztjmie ale tylko od bezdomnego. przecież mieszkanie może też od razu oddać I wszystko się zgadza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #35991 Napisano 18 Lipca 2022 W dniu 17.07.2022 o 09:14, plszcto napisał(-a): wczorajszy widok, który wg mnie stanowi faktyczny obraz naszej elektomotoryzacji i będzie nam towarzyszyć przez długie lata 🤦🏻 Nie wiem gdzie akcja się dzieje ale powinien uważać, aby mu ktoś przewodu nie ukradł razem z wiadrem prądu 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #35992 Napisano 18 Lipca 2022 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #35993 Napisano 18 Lipca 2022 budynek podobny do muzeum BMW celowo takie niewiązanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6560 #35994 Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) To klasyczna "kukurydza " prawie na przeciw Staionu Śląskiego... W tle zaś "Tauzen"- czyli osiedle Tysiąclecia Edytowane 18 Lipca 2022 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #35995 Napisano 18 Lipca 2022 budynek podobny do muzeum BMW celowo takie niewiązanie?Całkiem przypadkowo akurat Edyta:Właśnie znalazłem foty tego budynku i kurde faktycznie fajnie wyszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #35996 Napisano 18 Lipca 2022 Ta E12 to R4 czy R6 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #35997 Napisano 18 Lipca 2022 Ta E12 to R4 czy R6 ? Nie mam pojęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #35998 Napisano 18 Lipca 2022 Prawie kiedyś kupilem mieszkanie w qqrydzy. Jako inwestycję. Niestety prawie 😞 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 734 #35999 Napisano 19 Lipca 2022 8 godzin temu, prz1 napisał(-a): budynek podobny do muzeum BMW celowo takie niewiązanie? nie żebym się czepiał ale warto też dodać, że budynek, tzw "cylindry" to biurowiec BMW, muzeum to ten mniejszy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #36000 Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, trollu napisał(-a): nie żebym się czepiał ale warto też dodać, że budynek, tzw "cylindry" to biurowiec BMW, muzeum to ten mniejszy no trochę się czepiasz, bo całość jest połączona parterem, więc technicznie to jeden budynek, w którym mieści się biurowiec i muzeum tylko w jego różnych częściach. Edytowane 19 Lipca 2022 przez prz1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach