beniowski 9123 #38726 Napisano 14 Marca 2023 Mój sąsiad (kolekcjoner Porsche) sobie kupił nową-starą zabawkę. 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #38727 Napisano 14 Marca 2023 48 minut temu, beniowski napisał(-a): Mój sąsiad (kolekcjoner Porsche) sobie kupił nową-starą zabawkę. Śliczny samochód. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5655 #38728 Napisano 14 Marca 2023 Godzinę temu, beniowski napisał(-a): Mój sąsiad (kolekcjoner Porsche) sobie kupił nową-starą zabawkę. Bestyjka... Czy sąsiad ma żonę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #38729 Napisano 14 Marca 2023 W dniu 11.03.2023 o 20:33, souls_hunter napisał(-a): Ale jak to mówią nie samochód a kierowca się liczy GRY to akurat dosc szybkie gowienko 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9123 #38730 Napisano 14 Marca 2023 26 minut temu, Valygaar napisał(-a): Bestyjka... Czy sąsiad ma żonę? Muszę zapytać, bo głównie samego go widuję😊. Wczoraj przyjechał takim Yarisem GR jak powyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #38731 Napisano 14 Marca 2023 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): Muszę zapytać, bo głównie samego go widuję😊. Wczoraj przyjechał takim Yarisem GR jak powyżej. GR Yarisem co najwyzej 😜 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9123 #38732 Napisano 14 Marca 2023 9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): GR Yarisem co najwyzej 😜 Jak go zobaczę następnym razem to dokładnie sprawdzę to pierdzikółko 🤣. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #38733 Napisano 14 Marca 2023 15 minut temu, beniowski napisał(-a): Jak go zobaczę następnym razem to dokładnie sprawdzę to pierdzikółko 🤣. Tym trzeba sie przejechac, ogladanie nic nie da 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #38734 Napisano 15 Marca 2023 22 godziny temu, beniowski napisał(-a): Mój sąsiad (kolekcjoner Porsche) sobie kupił nową-starą zabawkę. Marzenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #38735 Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) 21 godzin temu, beniowski napisał(-a): Muszę zapytać, bo głównie samego go widuję😊. Wczoraj przyjechał takim Yarisem GR jak powyżej. Kij z żoną. Zapytaj czy ma dzieci i czy nie chciałby adopotować jakiegoś, już odchowanego starszaka. 😄 Edytowane 15 Marca 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50044 #38736 Napisano 15 Marca 2023 The Beast from 1972 with 27.0-liter Merlin engine 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9399 #38737 Napisano 15 Marca 2023 Hmmm… ciekawe czy można dokupić śmigło i skrzydła? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71094 #38738 Napisano 16 Marca 2023 10 godzin temu, Londek napisał(-a): The Beast from 1972 with 27.0-liter Merlin engine Podobny 🤔 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5655 #38739 Napisano 16 Marca 2023 Podobno w przyszłym tygodniu ma być gdzieniegdzie 20 stopni. Myślicie już o wyciągnięciu letnich wozidelek? 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #38740 Napisano 16 Marca 2023 3 godziny temu, Valygaar napisał(-a): Podobno w przyszłym tygodniu ma być gdzieniegdzie 20 stopni. Myślicie już o wyciągnięciu letnich wozidelek? 😉 juz wyciagniete 🤭 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5655 #38741 Napisano 16 Marca 2023 3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): juz wyciagniete 🤭 😳👍 bez foty się nie liczy 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #38742 Napisano 16 Marca 2023 10 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Podobno w przyszłym tygodniu ma być gdzieniegdzie 20 stopni. Myślicie już o wyciągnięciu letnich wozidelek? 😉 ja jak tylko jest na + i sucho śmigam nawet w zimie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79710 #38743 Napisano 16 Marca 2023 Stara Lancia. 12 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #38744 Napisano 17 Marca 2023 bez foty się nie liczy Ja wczoraj włożyłem akumulator do motocykla i napompowałem opony, w weekend mam nadzieję, że wyjadę na ulicę, z sypialni. Samochód już w tym roku jeździł 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5655 #38745 Napisano 17 Marca 2023 Ja pierdykam... https://tvn24.pl/lodz/lodz-porsche-wjechal-w-przystanek-samochod-mial-od-pieciu-dni-wideo-z-wypadku-6845927 co za szczęście w nieszczęściu, że na pasach i na przystanku nikogo nie było... Swoją drogą ciekawe, że o "kobiecie skręcającej w lewo" nie ma nic więcej. Za mało "medialna" marka..? 🤔 Bo coś czuję, że nie byłoby szans na tytuł "wjechał dacią/fiatem w przystanek" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26030 #38746 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Może dlatego że nie za***rdalała ponad np 150 na godzinę w mieście. Edytowane 17 Marca 2023 przez eye_lip 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melvin 132 #38747 Napisano 17 Marca 2023 4 godziny temu, pechagto napisał(-a): Ja wczoraj włożyłem akumulator do motocykla i napompowałem opony, w weekend mam nadzieję, że wyjadę na ulicę, z sypialni. Samochód już w tym roku jeździł Fajny mebel 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #38748 Napisano 17 Marca 2023 8 minut temu, melvin napisał(-a): Fajny mebel Ruchomy jak tylko jest sezon! A to Porsche podobno 5 dni wcześniej kupił. Może następne kupi prawilne coupe, a nie jakieś targi Dobrze, że się nikomu nic nie stało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5655 #38749 Napisano 17 Marca 2023 24 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Może dlatego że nie za***rdalała ponad np 150 na godzinę w mieście. A no to tego nie znalazłem w tym newsie. Jeśli tak było, to nie ma żadnego usprawiedliwienia 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #38750 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Mam pytanie do osób likwidujących szkodę z AC. Przedłużam ubezpieczenie auta i porównuje oferty jakie dostałem od agentów (w tym te od dilera). Okazuje się, że firmy ubezpieczeniowe korzystają z dostępnych 2 baz/systemu danych do wyceny wartości auta. PZU korzysta z bazy, gdzie agent po wybraniu marki, modelu, silnika ma jeszcze do wyboru 12 typów auta (4 wersje wyposażenia jak w dniu zamówienia auta i dla każdej jeszcze automat i sportowy automat). Do tego może dodać jeszcze całe wyposażenie dodane podczas konfiguracji przy zamówienu (w systemie są nawet konkretne nazwy felg , sportowej skrzyni, skórzanych tapicerek czy audio tak jak w katalogu dilera). Z kolei w Ergo Hestii, która korzysta z innej bazy ma do wyboru: markę, model, silnik i rodzaj skrzyni (ręczna lub automat), a lista dodatkowego wyposażenia to ledwie kilkanaście opcji takich bardzo ogólnych typu felga w rozmiarze X (gdzie auto mogło mieć wiele rodzajów felg w rozmiarze X w różnych cenach). Rozmawiałem z agentami i twierdzą, że 99.99% klientów patrzy tylko na wartość auta jaka im wychodzi w AC i reszta ich nie interesuje. Ja jestem tym 0.01% 😛 i zastanawia mnie, co się dzieje w przypadku szkody likwidowanej z AC jeśli zawierając polisę uwzględnione wyposażenie do jej kalkulacji było gorsze niż w rzeczywistości. Nie mam na myśli szkody całkowitej (mam GAPa fakturowego i duży zapas jego sumy co do wahań wyceny wartości w AC) tylko sytuację, gdzie np. ktoś wybija szybę i dla zabawy niszczy tapicerkę z naturalnej skóry z końca cennika albo jest kolizja i uszkodzeniu ulegają np. opcjonalne elementy wyposażenia: sportowa skrzynia/wydech/aktywny tempomat/zawieszenie etc. Czy ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania, ponieważ zawierając polisę w kalkulacji nie było opcjonalnych elementów, czy nie, ponieważ wyposażenie dodatkowe wpływa tylko na wycenę wartości do AC? Z jednej strony powinno to wpływać tylko na wycenę wartości w AC, ale z drugiej wiadomo, że ubezpieczyciele próbują wypłacić jak najmniej. Ktoś przerabiał może taką sytuację likwidując szkodę z AC? P.S. Do tej pory auto miało w pierwszym roku pakiet ubezpieczenia dilerskiego w PZU, gdzie cena pakietu zależała jedynie od wartości na fakturze zakupu. Żeby było śmieszniej do kalkulacji nie uwzględnili w tym pakiecie dodatkowego wyposażenia pomimo tego, że znali je jako diler najlepiej jak to możliwe i system PZU umożliwiał im dodanie wszystkiego. Żeby było mniej śmiesznie rozmawiałem z likwidatorem szkód z PZU i powiedział, że powinienem mieć aneksowaną umowę, ponieważ w razie "w" jest szansa, że robiliby problem z wypłatą, a pomimo tego, że klient dostaje potwierdzenie polisy na 1 lub 2 stronach, to oni widzą, co było kalkulowane w dniu zawarcia polisy. Jako ciekawostka w PZU ten sam likwidator potwierdził, że nie wypłacają odszkodowań, jeśli producent dla danej wersji silnikowej zaleca homologowane opony, a takich opon nie było na aucie momencie szkody z winy właściciela polisy. Później dodał, że wypłacają w sumie, ale dopiero po przegranej sprawie w sądzie. Edytowane 17 Marca 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach