Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Porównywalna moc silnika. Pneumatykę już przerabiałem, drugi raz w to nie wejdę. 

To musisz po prostu wziąć takie auto na weekend i popróbować. Pneumatyka w Q5 wg mnie jest świetna, jeżdżę trzeci rok i zero problemów.

Ja lubie volvo, fajne auta, ale w porównaniu do każdego powaznego niemieckiego konkurenta te auta sprawiają wrażenie jakby były "cieńsze". Nie wiem jak to inaczej opisać, brakuje im takiej luksusowej mięsistości. Natomiast design mają dla mnie bardzo w punkt.

Sporo kwestii dość podobnych w odczuciach. Chociaż Quattro dla mnie lepsze niż AWD volvo, światła znacznie lepsze Audi, skóra u Niemców też bardziej wytrzymała... Wydaje mi się, że XC 60 było za to przestronniejsze z tyłu 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Volvo XC60 czy Audi Q5? Pytam o komfort, jakość wykończenia,  intuicyjność obsługi i ogólne wrażenia z użytkowania. 

Q5, Q5, Q5

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Porównywalna moc silnika. Pneumatykę już przerabiałem, drugi raz w to nie wejdę. 

Nie wiem co tam przerabiales, ale w moim SQ5, wszystko dziala bezobslugowo i genialnie. Jest ogromna roznica miedzy najbardziej komfortowym, a najbardziej sportowym ustawieniem. Mozesz tez regulowac wysokosc. W XC60, mozliwosci regulacji w samochodzie poliftowym jest bardzo mala. We wszystkich trybach bylo dosc nisko i twardo, podnosil sie w trybie offroad, ale dzialal on do 40km/h.

Generalnie i Audi i Porsche maja swietna pneumatyke.

Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

To musisz po prostu wziąć takie auto na weekend i popróbować. Pneumatyka w Q5 wg mnie jest świetna, jeżdżę trzeci rok i zero problemów.

Ja lubie volvo, fajne auta, ale w porównaniu do każdego powaznego niemieckiego konkurenta te auta sprawiają wrażenie jakby były "cieńsze". Nie wiem jak to inaczej opisać, brakuje im takiej luksusowej mięsistości. Natomiast design mają dla mnie bardzo w punkt.

Sporo kwestii dość podobnych w odczuciach. Chociaż Quattro dla mnie lepsze niż AWD volvo, światła znacznie lepsze Audi, skóra u Niemców też bardziej wytrzymała... Wydaje mi się, że XC 60 było za to przestronniejsze z tyłu 🤔

Podzielam opinie. Volvo jest fajne, lubie bardziej szwedzki dizajn, ale nie ma porownania z Audi. Naped w Audi jest lepszy, mozliwosci ustawienia wiecej, wyswietlacze i ich konfiguracja o wiele lepsza. Q5 z akustycznymi szybami jest tez cichsze w pelnym zakresie predkosci niz XC60 z akustyka.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zablokowałem sobie do jutra jedyne dostępne Q5 w kolorze... białym. 

c2d96bf8-0401-46df-aedc-e64581ac197a.jpg

84354ceb-3c8f-47da-a0eb-85ca26545e41.jpg

85663361-57b4-4905-8d87-16b75b9824c9.jpg

6b355f7e-6813-4fde-b076-6978c0f416e6.jpg

46f23255-bf13-4e04-9eef-819f6a3dcbd3.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Volvo XC60 czy Audi Q5? Pytam o komfort, jakość wykończenia,  intuicyjność obsługi i ogólne wrażenia z użytkowania. 

Q7 ew. Q8 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Q7 ew. Q8 🙃

Nie lubię bardzo dużych aut. Chodzi mi o łatwość parkowania na mieście jak i w garażu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie są trudne w parkowaniu @mario1971 , mają skrętną tylną oś , także promień skrętu całkiem przyjemny , a przyjemność pozbywania w takim Q7 /Q8 , nie mówiąc o komfort jazdy , jest całkiem na innym poziomie niż w Q5 czy XC60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o auta, nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Nie jestem automanianiem, nie interesują mnie duże szybkości i mega wodotryski. Wystarczy, żebym dotarł z punktu a do punktu b bezpiecznie i w miarę komfortowo. 

Nie mam zacięcia do sportowej jazdy i 200KM w zupełności mi wystarcza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Nie lubię bardzo dużych aut. Chodzi mi o łatwość parkowania na mieście jak i w garażu. 

Ale duże auta, to właśnie ten komfort podróży.

Jak porównam XC60 do XC90, to nie ma porównania w ogóle.

Koledzy napisali, że jest mniej mięsiste. Zgoda co do XC60, ale nie zgodzę się z tym, że XC90 w najbogatszej wersji ustępuje Niemcom, bo nie ustępuje. A przerabiałem Audi. I tak jak wspomniał @Krakus1zastanowiłbym się nad Q7, Q8. To przepaść w stosunku do mniejszych braci.

Ale daj też szansę Lexusowi, przejedź się bo warto. NX, a może spodoba Ci się RX. Ceny RX po rabacie startują od 314 tyś zł.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Jeżeli chodzi o auta, nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Nie jestem automanianiem, nie interesują mnie duże szybkości i mega wodotryski. Wystarczy, żebym dotarł z punktu a do punktu b bezpiecznie i w miarę komfortowo. 

Też z tych dwóch wybrałbym Audi, mimo, że to schodzący model. Ale jak jesteś nastawiony na komfort i bezawaryjność, a osiągi nie są takie ważne to rzuć okiem na Lexusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Też z tych dwóch wybrałbym Audi, mimo, że to schodzący model. Ale jak jesteś nastawiony na komfort i bezawaryjność, a osiągi nie są takie ważne to rzuć okiem na Lexusy.

Lexus nigdy mi tak do końca nie przypasował. Czemu, sam nie wiem - nie leży mi i już. A co do Q5 to wiem, że w przyszłym roku mają odświeżyć ten model. Mogłem w zbliżonej cenie wziąć A6 avant biznes edition, ale to już jest duża, i w dodatku niska krowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wziął xc60, względy wizualne są dla mnie niezwykle ważne, a jak dla mnie jest 3x ładniejsze niż q5

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

A nie chcesz czegoś pod Hulka? 😜  W budżecie Q5 byłby w wersji S lub JCW (300KM, 5s do setki). Wnętrze jak to w MINI skonfigurujesz pod najbardziej zmyślną z Twoich koszul.

image.thumb.jpeg.d28a99828c47447226c7764003ea6d8e.jpeg

image.thumb.jpeg.e044788ece28754a194385e1bd91e2d3.jpeg

IMG_9416.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim założeniem i chęcią suva poszedłbym w lexusa nx 350h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w  tym q5  widać we wnętrzu, że to niedzisiejsze... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, memento mori napisał(-a):

A nie chcesz czegoś pod Hulka? 😜  W budżecie Q5 byłby w wersji S lub JCW (300KM, 5s do setki). Wnętrze jak to w MINI skonfigurujesz pod najbardziej zmyślną z Twoich koszul.

image.thumb.jpeg.d28a99828c47447226c7764003ea6d8e.jpeg

image.thumb.jpeg.e044788ece28754a194385e1bd91e2d3.jpeg

IMG_9416.jpeg

Taka mała popierdółka. 😉

2 minuty temu, łowca napisał(-a):

Niestety w  tym q5  widać we wnętrzu, że to niedzisiejsze... 

Ta będzie do mnie pasować. 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Zablokowałem sobie do jutra jedyne dostępne Q5 w kolorze... białym. 

Fajny.

Mam bardzo podobną konfigurację, tylko klasyczny silber, 20", shadow. W środku pełna skóra i wentylacja, szyby, pneumatyka i w sumie poza szyberdachem raczej wszystko. To nie jest najnowsza stylistyka, ale bardzo neutralna i mocno ponadczasowa. Anyway jeśli kupujesz dla siebie i nie masz dupościsku, że np. KIA robi tak szybko liftingi, że sami sprzedawcy się mylą co jest najnowszą wersją, to będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Z takim założeniem i chęcią suva poszedłbym w lexusa nx 350h

Gdyby robił 1000km na jednym zbiorniku, być może bym o nim pomyślał. A tak poza tym, chciałem auto w dieslu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, a ja mam diesla i już nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale duże auta, to właśnie ten komfort podróży.

Jak porównam XC60 do XC90, to nie ma porównania w ogóle.

Koledzy napisali, że jest mniej mięsiste. Zgoda co do XC60, ale nie zgodzę się z tym, że XC90 w najbogatszej wersji ustępuje Niemcom, bo nie ustępuje. A przerabiałem Audi. I tak jak wspomniał @Krakus1zastanowiłbym się nad Q7, Q8. To przepaść w stosunku do mniejszych braci.

Ale daj też szansę Lexusowi, przejedź się bo warto. NX, a może spodoba Ci się RX. Ceny RX po rabacie startują od 314 tyś zł.

Nie wiem czemu, ale twój post pojawił się dopiero po północy. 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z Q5 mam jeden problem. Kolega z pracy 2-3 miesiące temu odebrał swoje i wewnątrz czuć i widać, że premiera była kilka lat temu. Pojeździsz, zobaczysz, ale mnie osobiście wnętrze w ogóle nie porywa w Q.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi