bober5264 3740 #45251 Napisano 19 Lipca 2024 Może ktoś z Was podpowie jakąś ciekawą alternatywę dla X5? Na razie to mój faworyt. Do tej pory brałem jeszcze pod uwagę XC90 (wiecie może czy i kiedy ma wyjść nowy model?), ale wydaje się być jednak za duże, Q8 oraz Lexusa RX. Chyba największe nadzieje wiąże z tym ostatnim. Podpowiecie na co jeszcze zwrócić uwagę? Kumpel kupil ostatnio sq8, mega za***iste auto, autor jeśli dobrze pamiętam ma xc90 i chwali, myślę że to na tyle wysoka półka ze wybór to kwestia indywidualna, każde jest pakowne i komfortoweWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45252 Napisano 19 Lipca 2024 Teraz, memento mori napisał(-a): No ba. Jak nie skończyliśmy w więzieniach to nie wiem. 🙂 Ale ja o dwójce pisałem 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #45253 Napisano 19 Lipca 2024 1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a): Ale ja o dwójce pisałem Screen jest z GTA 1. 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45254 Napisano 19 Lipca 2024 Teraz, memento mori napisał(-a): Screen jest z GTA 1. 😉 Grałem w to, będąc już kilerem no.1 w Bydgoszczu 😆 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67391 #45255 Napisano 19 Lipca 2024 4 minuty temu, memento mori napisał(-a): Wy się spotkaliście kiedyś w realu? Lubię Was obu i przykro patrzeć jak sobie znowu kredki wyrywacie. 😜 Ci, którzy mieli nieprzyjemność go poznać, zdecydowanie odradzają. Ponoć się nie da... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45256 Napisano 19 Lipca 2024 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): Ci, którzy mieli nieprzyjemność go poznać, zdecydowanie odradzają. Ponoć się nie da... Mariusz, a podobno wziąłeś udział w programie "chcę pomagać"! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67391 #45257 Napisano 19 Lipca 2024 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Mariusz, a podobno wziąłeś udział w programie "chcę pomagać"! W tym przypadku mam za dużo do stracenia, a ruszenie do przegranej walki nie uczyni mnie lepszym. 😉 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45258 Napisano 19 Lipca 2024 11 minut temu, bober5264 napisał(-a): Kumpel kupil ostatnio sq8, mega za***iste auto, autor jeśli dobrze pamiętam ma xc90 i chwali, myślę że to na tyle wysoka półka ze wybór to kwestia indywidualna, każde jest pakowne i komfortowe Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Tak jest świetne, ale poczekajmy do września. Będzie gruby lift!!! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4613 #45259 Napisano 19 Lipca 2024 9 minut temu, bober5264 napisał(-a): Kumpel kupil ostatnio sq8, mega za***iste auto, autor jeśli dobrze pamiętam ma xc90 i chwali, myślę że to na tyle wysoka półka ze wybór to kwestia indywidualna, każde jest pakowne i komfortowe Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka SQ8 porównywać do XC90? Bardzo lubię volviaki, ale bez jaj 7 minut temu, mario1971 napisał(-a): Ci, którzy mieli nieprzyjemność go poznać, zdecydowanie odradzają. Ponoć się nie da... Ja mam dziwne przeczucie, że los mnie kiedyś wynagrodzi i będę miał własną, bardzo osobistą opinię w tej sprawie Raduje mnie ta myśl 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45260 Napisano 19 Lipca 2024 7 minut temu, Valygaar napisał(-a): SQ8 porównywać do XC90? Bardzo lubię volviaki, ale bez jaj Ja mam dziwne przeczucie, że los mnie kiedyś wynagrodzi i będę miał własną, bardzo osobistą opinię w tej sprawie Raduje mnie ta myśl 😎 Silnikami? Volvo może się jedynie umyć i nic więcej. Wykończeniem Audi może brać przykład. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67391 #45261 Napisano 19 Lipca 2024 20 minut temu, Valygaar napisał(-a): Ja mam dziwne przeczucie, że los mnie kiedyś wynagrodzi i będę miał własną, bardzo osobistą opinię w tej sprawie Raduje mnie ta myśl 😎 Mnożąc przez zero zawsze wychodzi zero. Zero satysfakcji. Nie warto. 😀 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1569 #45262 Napisano 20 Lipca 2024 moim zdaniem , żadna marka nie dorówna BMW pod względem spalania , niskiego spalania . @Autor1984 @mario1971 bardzo lubię czytać Wasze komentarzy , róbcie tak żebym nie musiał ich czytać z dniowym opóźnieniem 😘 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45263 Napisano 20 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): moim zdaniem , żadna marka nie dorówna BMW pod względem spalania , niskiego spalania . @Autor1984 @mario1971 bardzo lubię czytać Wasze komentarzy , róbcie tak żebym nie musiał ich czytać z dniowym opóźnieniem 😘 2 litrowe silniki diesla w BMW są wyjątkowo efektywne, to fakt. 3 litrowy też jest wybitnie dobry. Niedługo i to nawet bardziej jak prawdopodobne wejdę w posiadanie 3 litrowej benzyny Edytowane 20 Lipca 2024 przez Autor1984 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1569 #45264 Napisano 20 Lipca 2024 no to czekamy na fotki ,z której stajni ? u mnie też grubo dziś 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6273 #45265 Napisano 20 Lipca 2024 @Krakus1 uważaj na sytuacje z załączonego zdjęcia, zdarzają się (też kiedyś dachowałem) "najlepszym": https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/potezna-armatohaubica-wpadla-do-rowu-lubuska-droga-zablokowana/jypm4tq 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45266 Napisano 20 Lipca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): no to czekamy na fotki ,z której stajni ? u mnie też grubo dziś 😅 Trochę wyrwało mi się z tym niedługo, zamawiam październik/listopad. @Lynx27Michał i jak wrażenia po testach? Edytowane 20 Lipca 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #45267 Napisano 20 Lipca 2024 4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): moim zdaniem , żadna marka nie dorówna BMW pod względem spalania , niskiego spalania . @Autor1984 @mario1971 bardzo lubię czytać Wasze komentarzy , róbcie tak żebym nie musiał ich czytać z dniowym opóźnieniem 😘 Zupełnie się z tym nie zgodzę, zdarza się, że moje BMW spala powyżej 40l/100 km 🤷♂️😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #45268 Napisano 20 Lipca 2024 16 godzin temu, Tommaso napisał(-a): Taka niska średnia Mariusz? Masz problemy z prostatą, że tak często stajesz na siku? Myślę że to nie ten problem, ale inny o którym wiedział tylko urolog do momentu publikacji tego zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128764 #45269 Napisano 20 Lipca 2024 Czy możecie coś powiedzieć, najlepiej z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT? Z tego co wiem, to mają je Toyoty, francuzy i Dacie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7909 #45270 Napisano 20 Lipca 2024 (edytowane) Jeździłem w Toyocie i Lexusie, w nowszych modelach zdecydowanie przyjemniejsze - mają mniejszą tendencję do pchania silnika na maksymalne obroty i trzymanie go tam przy dynamicznym przyspieszaniu. Wymagają nauki, musisz wypracować sobie pozycję gazu przy której auto zbiera się niemal tak szybko jak się da bez wycia w kabinie. Nie miałem i nie miałbym problemów żeby takową skrzynię użytkować w dupowozie. Edytowane 20 Lipca 2024 przez cordi7 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 339 #45271 Napisano 20 Lipca 2024 4 godziny temu, mroova napisał(-a): @Krakus1 uważaj na sytuacje z załączonego zdjęcia, zdarzają się (też kiedyś dachowałem) "najlepszym": https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/potezna-armatohaubica-wpadla-do-rowu-lubuska-droga-zablokowana/jypm4tq Nie ma tu raczej winy kierowy 🤔 : "a po chwili z nieznanych przyczyn wypadł z drogi i zsunął się do rowu, gdzie przewrócił się na bok" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49595 #45272 Napisano 20 Lipca 2024 25 minutes ago, Paulus57 said: Czy możecie coś powiedzieć, najlepiej z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT? Z tego co wiem, to mają je Toyoty, francuzy i Dacie? Szybko napiszę pozytywnie bo za chwilę się hejtery zleco 🤭 Mam Suzuki Kizashi z 12go roku którym jeżdżę od samego początku, zero problemów… i żeby tak zostało. CVT trzeba nauczyć się jeździć, w przeciwnym razie jest z lekka nieprzyjemnie. U mnie w dużej większości są to trasy, bo głównie używam auta na trasie UK-PL-UK. Silnik 2.4 benzyna, gdy nie potrafiłem jeszcze jeździć z tą skrzynią, to normą było 15 czy 16 litrów na sto kilometrów, teraz potrafię zejść nawet do 8.5 i to z boksem na dachu😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #45273 Napisano 20 Lipca 2024 44 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT? Żonowóz Subaru Forester XT (turbobenzyna) CVT w tej wersji jest więcej niż poprawna, symuluje zmiany biegów, zero wycia Wymieniliśmy olej po 75tys (wg dealera nie trzeba) i to był ostatni dzwonek bo olej był spalony Koleżanka ma Forestera w wersji bez turbo i tu już tak słodko nie jest, trzeba nauczyć się jeździć żeby nie wyło ale też daje rade Mimo wszystko uważam CVT za trudny temat z ryzykiem kosztownej awarii ale jak zadbasz powinno być OK tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11135 #45274 Napisano 20 Lipca 2024 14 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Mnożąc przez zero zawsze wychodzi zero. Zero satysfakcji. Nie warto. 😀 Widzę Mariusz, że awansowałeś na forumowego przygłupa, a ja na amebę Spokojnie dojdziesz do etapu, że kłak będzie biegał za Tobą wszędzie i rozpisywał się jakim to idiotą jesteś. Mi nawet małpkę namalował. Lubię tego sierściucha nie za bystry 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25592 #45275 Napisano 20 Lipca 2024 ot tak od czapy sobie napiszę, że c5 v6 do mnie wrócił. 23 lata, mega przebieg, ale jakież to bydlę jest wygodne i miłe w prowadzeniu... 4 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach