Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

@Krakus1 piękna konfiguracja, pod elegancka a6 pasuje świetnie zobacz ciut wyzej wstawiłem fotke podobnego wnętrza z listwa piano oklejona na mat, może przypadnie Ci do gustu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Nie ma potrzeby Łukasz , w G30 Piano Black był w dużo gorszym miejscu niż w A6 - czyli tam gdzie joystic , i inne przyciski często używane , a po 2 latach jest jak w dniu odbioru - natomiast najgorszy jest kurz , którego nie usuniesz zakładając folię , tylko przecierając ścierką z mikrofibry - od dwóch lat tak robię co rano zanim zaczynam jazdy , co jest całkiem wystarczającym zabiegiem pod względem estetycznym i higienicznym 😊

Tez woze taki gadzet w aucie :D Powinien byc stalym elementem wyposazenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Prawdziwy petrolhead zamiast poszetki ma taką ściereczkę 😆

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ladne, pokaz w srodku default_wink.png
A apropo iconic glow jak dla mnie to masakra

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Pierwsze co wyłączyłem w opcjach to właśnie iconic glow i iconic sounds.
Ogólnie jestem pod wrażeniem bo nie tego się spodziewałem po samochodzie z wypożyczalni, bardzo gruba konfiguracja. Fotele z masażem, harman kardon, deska luxury, m pak, adaptacyjne reflektory, head-up, drive assist itd. Nawet na hak się szarpnęli…
Jakby to miało być moje prywatne auto to jedyne co bym dołożył to prawdziwą skórę, a nie wegańską default_wink.png i mocniejsza ładowarkę pokładową.
Z wad to miejsce z tyłu, osoby powyżej 1,80m będą dotykały głową podsufitki. No i m pakietowe progi. Drzwi ich nie zasłaniają, więc łatwo się pobrudzić.
Cyknę coś jutro, ale już brudno w środku…
757f92aa62315f8fdaed58c66273a465.jpg

915b8f542d418377df362480a24dc381.jpg
fd69f171567e562ca18f48d74f8e2b14.jpg

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

W volvo jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Valygaar napisał(-a):

W volvo jest.

Do ekranu jedynie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audi też dawało taki czyścik do ekranu 2w1
848e42cf172052520ff84573c489f086.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Do ekranu jedynie.

Ale to jest dokładnie taka sama mikrofibra jak każda inna dobrej jakości. Wozisz dwie? ;)

4 minuty temu, vvv napisał(-a):

Temu jest bliżej do irchy z tego co pamiętam 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak spray owinięty ircha ;) używałem przez pierwszy miesiąc

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

bo to wersja cywilna , tylko sportowcy mają  z przodu 😅

@bober5264 pytałeś o fotki wnętrza,  proszę ☺️:

20240821_172841.jpg

20240821_172857.jpg

Bardzo ładne wnętrze. 

15 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Piękne wnętrze; świetnie skonfigurowałeś drewno ze skórą.

Otwarte pory są mega w doryku. W Volvo mam takie; oczywiście inna kolorystyka, ale strukturalnie mistrzostwo.

Będzie folia na ekrany i piano? :)

Nie przesadzaj, każdy woli tradycyjne, ale tu już nie wróci w dobie cyfryzacji, nie w tych cenach.

Za chwilę ktoś przyrówna do...

wiz.png

Łukasz pytanie a drzwi też oklejasz tzn jakieś tam dekory, listwy ??

Pytam bo ja np często mam zegarki na bransolecie na lewym ręku i rysują się listwy. Oczywiście ich nie obklejam bo po 5 latach i 160 tysiącach wycieraczki gumowe zamawiane już 2 raz czyli trzeci komplet na początku roku chyba bo od kierowcy się zużywa i tapicerka w podłodze obok hamulca też . Samochód to rzecz użytkowa i oczywiście dbam jak najbardziej ale nie ma co popadać w skrajności. 

Nie zawsze się zgadzam z @nicon ale to jest dokładnie jak obklejenie zegarka foliami zaraz po zakupie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Pytam bo ja np często mam zegarki na bransolecie na lewym ręku i rysują się listwy. Oczywiście ich nie obklejam bo po 5 latach i 160 tysiącach wycieraczki gumowe zamawiane już 2 raz czyli trzeci komplet na początku roku chyba bo od kierowcy się zużywa i tapicerka w podłodze obok hamulca też . Samochód to rzecz użytkowa i oczywiście dbam jak najbardziej ale nie ma co popadać w skrajności. 

Nie zawsze się zgadzam z @nicon ale to jest dokładnie jak obklejenie zegarka foliami zaraz po zakupie. 

Oklejone są przyciski na kierownicy, konsola środkowa, konsola boczna tj. tam gdzie masz piano black - na zdjęciu jak powiększysz będzie widoczne na drzwiach pasażera(przycisk zwalniania rygla drzwi i podnoszenia szyby), to samo z tyłu ekrany w drzwiach plus piano dookoła w folii. 

IMG_0536.thumb.JPG.4ee445796562400d7ad635f51832f7da.JPG

20240323_183221.thumb.jpg.0c0a551d99da40ccf78d7c66efac6fb4.jpg

Czy to jest popadanie w skrajność; moim zdaniem nie. Nie biegam po każdej jeździe ze ścierką i nie wycieram kurzu, nie czyszczę wnętrza co tydzień, nie myję go nawet co tydzień. Jednakże, elementy ulegające wpływowi poprzez eksploatację wolę zabezpieczyć, aby nie siedziało mi z tyłu głowy, że po roku będzie wyglądało tak jak tu.

1924417242_zuytepiano.png.65d2949a9a0a55af445eda883b2148fc.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, vvv napisał(-a):

Niektorzy AD Mercedesa tez sprzedaja cos takiego, pelno tego tez na Amazonie; okazyjne 13 EUR w Mercedesie. Mozna tez kupic mikrofibre z gwiazda :D

image.png.c03ebd410ca69f7869b0fce123c5f1d0.png

Mikrofasertuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, zielony.m napisał(-a):

Zafoliowane więc można podbijać Poznań;)

1623531282_ZdjcieWhatsApp2024-08-22o08_27.51_032d46f7.thumb.jpg.2b37fff630abe9d213ace1e0d10a26e9.jpg

1098495662_ZdjcieWhatsApp2024-08-22o08_27.51_59ff3fbb.thumb.jpg.cabd9792c059b86ca002bd6095c60634.jpg

Był już test na torze, o którym wspominałeś?

Jeszcze raz Ci gratuluję tak nietuzinkowego "pocisku" stworzonego do bicia czasu w "Zielonym piekle".

EDIT: Dobra doczytałem, że dopiero Poznań przed Tobą ;)

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się nie obawiaj, już ja przypilnuję Michała, żeby nie wymigał się od Nurburgringu w przyszłym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tommaso napisał(-a):

Ale się nie obawiaj, już ja przypilnuję Michała, żeby nie wymigał się od Nurburgringu w przyszłym roku.

Jak się mocno podniecę w piątek na testach, to pozwolisz, że dołączę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś zorganizujemy, mam już to mocno przetestowane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Oklejone są przyciski na kierownicy, konsola środkowa, konsola boczna tj. tam gdzie masz piano black - na zdjęciu jak powiększysz będzie widoczne na drzwiach pasażera(przycisk zwalniania rygla drzwi i podnoszenia szyby), to samo z tyłu ekrany w drzwiach plus piano dookoła w folii. 

IMG_0536.thumb.JPG.4ee445796562400d7ad635f51832f7da.JPG

20240323_183221.thumb.jpg.0c0a551d99da40ccf78d7c66efac6fb4.jpg

Czy to jest popadanie w skrajność; moim zdaniem nie. Nie biegam po każdej jeździe ze ścierką i nie wycieram kurzu, nie czyszczę wnętrza co tydzień, nie myję go nawet co tydzień. Jednakże, elementy ulegające wpływowi poprzez eksploatację wolę zabezpieczyć, aby nie siedziało mi z tyłu głowy, że po roku będzie wyglądało tak jak tu.

1924417242_zuytepiano.png.65d2949a9a0a55af445eda883b2148fc.png

Ok lubisz tak to jak najbardziej to rób Łukasz :) 

Co do zdjęcia co wrzuciłeś to już raczej niedbalstwo albo czymś przejechane ale myślę, że tak prosto też nie da się tego zajechać. 

1 godzinę temu, zielony.m napisał(-a):

1623531282_ZdjcieWhatsApp2024-08-22o08_27.51_032d46f7.thumb.jpg.2b37fff630abe9d213ace1e0d10a26e9.jpg

1098495662_ZdjcieWhatsApp2024-08-22o08_27.51_59ff3fbb.thumb.jpg.cabd9792c059b86ca002bd6095c60634.jpg

Zgadza się piękny samochód gratulacje. 

A to jest jeszcze dostępne jako nowe auto  bo mi wyskoczyły tylko roczniki 2017-2019 a tak mocno się w tematy motoryzacyjne nie zagłębiam ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Ok lubisz tak to jak najbardziej to rób Łukasz :) 

Co do zdjęcia co wrzuciłeś to już raczej niedbalstwo albo czymś przejechane ale myślę, że tak prosto też nie da się tego zajechać.

Czy lubię oklejać? Nie, bo do wydatek, ale lubię mieć względnie zadbane rzeczy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Czy lubię oklejać? Nie, bo do wydatek, ale lubię mieć względnie zadbane rzeczy. :)

No to nie Ty oklejasz :)  Lubisz tak zadbać o takie przedmioty chociaż sam wiesz jak to jest o to zadbasz to Ci ktoś na parkingu zarysuje zderzak. 

Żeby nie drążyć tematu fajny samochód niech ma takie zabezpieczenia :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, zielony.m napisał(-a):

Masz jakiś rejestrator z trybem parkingowym i np. dwiema kamerami zamontowany?

Folia chroni ale są różne sytuacje. Np.
https://www.facebook.com/watch/?v=472837399007563

W Tesli energii nie brakuje więc kamery mogą kręcić:

Ja kupiłem rejestrator Xbitz Tango, w reklamie jest informacja że jest tryb parkinowy.
Zostawiłem i mi akumulator rozładowało bo okazało się że ten rejestrator nie ma takiej funkcji - producent odpisał mi mailu na moje pytanie jak włączyć tryb parkingowy. 

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pilota do TV trzymacie w foliowym woreczku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi