Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Sądzę, że w przypadku kobiet znaczenie ma zarówno marka, wygląd, wygoda jak i wspomniana wielkość, która w tym przypadku raczej przekłada się na poczucie bezpieczeństwa.

Poczucie bezpieczeństwa jest niezwykle istotne, gdy parkuje się na miejscu dla inwalidów, albo na drodze przed marketem, albo na dwóch miejscach parkingowych…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, trollu napisał(-a):

z ciekawości - fotelik RWF?

Nie, normalne wpinane w isofix, z twarzą w kierunku jazdy😃 synowie mają 6 lat, więc też dryblasami nie są. Jakbym chciał ustawić sobie komfortowo fotel kierowcy, to synowie kopaliby mnie w plecy, bo nie ma wolnej przestrzeni między ich stopami a fotelem🤯 fakt, ja lubię mieć fotel dalej odsunięty, ale jak już pisałem, nie mam wzrostu koszykarza. Zresztą pierwsze słowa synów, gdy wsiedli do auta były, tato, ale tutaj jest mało miejsca😅 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ogólnie bardzo często mijam panie w X6

osobiście bardzo rzadko widzę kobiety za kierownicą X6 , w odróżnieniu od innych SUV ÓW.  , jest to bardzo męski model , taki Toni Soprano na kołach,  mój ulubiony w porównaniu do Q8 i GLE 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą ciasnotą i małym bagaznikiem w X6 to jest przesada. Auto ogólnie jest duze i jest w nim wystarczająca ilośc miejsca. Wiadomo, że z tyłu jest mniej niz w X5 ale znowu bez przesady. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Toho napisał(-a):

Z tą ciasnotą i małym bagaznikiem w X6 to jest przesada. Auto ogólnie jest duze i jest w nim wystarczająca ilośc miejsca. Wiadomo, że z tyłu jest mniej niz w X5 ale znowu bez przesady. 

Każdy ocenia wg własnych potrzeb. Ja jeździłem Land cruiserem, GLE SUV, a teraz jeżdżę Q7. W porównaniu do tych aut, to X6 jest ciasne, a bagażnik jest żartem. X6 jest dużym bardzo autem, co nie przekłada się niestety na miejsce w środku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od progu bólu, mam znajomego, który do Fiata 500 pakował dwa foteliki dziecięce i mówił, że jest dosyć miejsca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Wszystko zależy od progu bólu, mam znajomego, który do Fiata 500 pakował dwa foteliki dziecięce i mówił, że jest dosyć miejsca

Oczywiscie ale obiektywnie mały to jest własnie Fiat 500 ale na pewno nie X6. Wiadomo, ze jest mniejszy bagaznik niż w np. w Q7, ale od Q7 to prawie wszystko ma mniejszy bagaznik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Moja jest tak sprytna, że do Mustanga zapakowała nas na tydzień nad morze. W tym zestawie były dwa wózki dziecięce 😆

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Alfa 56000km, już po 4 przeglądzie. 

Niestety wymiana paska wieloklinowego (nie żeby coś mu było - przewidziana przez producenta). 

Już pal licho te 2700 piniążków za ten przegląd, ale nie lubię, jak mi ktoś w dobrym aucie pół przodu rozbiera 😒

Co do okresowego update'u...

Alfa Giulia Q4 veloce, rocznik 2021, póki co 56000km, z awarii to raz rozładowany (z powodu śniedzi na stykach) akumulator i raz rozłączona złączka w przedniej lampie. 

Ogolnie awaryjnosc tego konkretnego egzemplarza póki co niska, oby tak dalej. 

Bo nawet wczoraj był pan, co przyjechał z jakimś dupsem, a wyjechał z diagnoza, że komputer zgłasza sporo błędów Multiaira i modul do wymiany. 

Co do ogólnej oceny Giulii jako auta... Może już pisałem. Moim zdaniem infotainment poniżej oczekiwan (ale nie wiem jak w wersji po lifcie), poza tym auto jest pierwsza klasa, naprawdę świetny samochód. 

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie jest które auto ma najwięcej miesca z tyłu,  i największy bagażnik: X6 , Q8 czy GLE coupe? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
24 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

pytanie jest które auto ma najwięcej miesca z tyłu,  i największy bagażnik: X6 , Q8 czy GLE coupe? 

Wg copilota:

Cytat

Jeśli chodzi o przestrzeń bagażową i miejsce na tylnej kanapie, oto jak prezentują się te trzy modele:

1. BMW X6: Bagażnik ma pojemność około 580 litrów, a po złożeniu tylnych siedzeń przestrzeń wzrasta do około 1,525 litrów. Miejsce na tylnej kanapie jest przyzwoite, ale ze względu na sportowy charakter auta, linia dachu może ograniczać przestrzeń nad głową.

2. Audi Q8: Bagażnik ma pojemność około 605 litrów, a po złożeniu tylnych siedzeń przestrzeń wzrasta do około 1,755 litrów. Audi Q8 oferuje dużo miejsca na tylnej kanapie, co czyni go wygodnym wyborem dla pasażerów.

3. Mercedes GLE Coupe: Bagażnik ma pojemność około 655 litrów, a po złożeniu tylnych siedzeń przestrzeń wzrasta do około 1,790 litrów. Mercedes GLE Coupe oferuje również dużo miejsca na tylnej kanapie, choć podobnie jak w przypadku BMW X6, linia dachu może ograniczać przestrzeń nad głową.

Podsumowując, Mercedes GLE Coupe ma największy bagażnik i oferuje dużo miejsca na tylnej kanapie, ale Audi Q8 również jest bardzo przestronny i wygodny dla pasażerów. BMW X6 jest nieco mniejszy pod względem przestrzeni bagażowej, ale nadal oferuje przyzwoitą ilość miejsca.

Każdy z nich mi się podoba i być może kolejność wyboru, byłaby taka jak powyżej

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Moja jest tak sprytna, że do Mustanga zapakowała nas na tydzień nad morze. W tym zestawie były dwa wózki dziecięce 😆

1047F471-918D-4288-8F01-8AAB652DB55F_1_105_c.thumb.jpeg.751964931cbc76a94270252c6ff6a1ce.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, beniowski napisał(-a):

1047F471-918D-4288-8F01-8AAB652DB55F_1_105_c.thumb.jpeg.751964931cbc76a94270252c6ff6a1ce.jpeg

Waldek ludzie pralki przewozili "kaszlakami".

Ja pamiętam jak jeździłem z Rodzicami do śp. Dziadków na wieś, to pakowaliśmy się na miesiąc... A jeszcze cała tylna kanapa była dla mnie. 

Maluch był pojemny jak damska torebka 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Waldek ludzie pralki przewozili "kaszlakami".

Ja pamiętam jak jeździłem z Rodzicami do śp. Dziadków na wieś, to pakowaliśmy się na miesiąc... A jeszcze cała tylna kanapa była dla mnie. 

Maluch był pojemny jak damska torebka 😆 

My w 4 osoby + pies i bagaże na 2 tygodnie nad morze (oczywiscie bez pralki na miejscu)... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Jako total szczyl podróżowałem takim na tylnym siedzeniu z Dolnego Śląska do Kołobrzegu. I mój Szanowny Papa dziwił się, że rzygam podczas jazdy samochodem, a podczas lotu samolotem lub rejsu statkiem (including kuter rybacki wujka) nie...  :D

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

🤔🤔🤔

Screenshot_2025-03-13-04-23-58-08_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

02d8b876c997d658fb964bd364f968fe.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Wygląda jakby był wklejony z rendera.

to jest pakiet RS Render Style 😉

a u mnie stabilnie ze spalaniem , po 18tys km na poziomie 6,4 , to nie 5,5 jak w BMW 518d , ale może być 😅

20250313_131254.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

to jest pakiet RS Render Style 😉

a u mnie stabilnie ze spalaniem , po 18tys km na poziomie 6,4 , to nie 5,5 jak w BMW 518d , ale może być 😅

20250313_131254.jpg

Z dieslami od BMW nie wiem czy cokolwiek może konkurować.

Miałem 520xD LCI przez okres naprawy Volvo i zdumiony byłem spalaniem.

W obecnym też rewelacja.

Jerzy dostałem na okres naprawy lakierniczej S90 z B&W i to jest przepaść przy standardowym Bowersie w BMW...

Sala koncertowa!

IMG_20250224_165432.jpg

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ale nie jest 😑😑😑

Znajdzie swoich odbiorców. Wygląd jest "komiksowy", ale trzeba przyznać, że to zupełnie coś innego, aniżeli to z czym się spotykamy na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

🤔🤔🤔

Screenshot_2025-03-13-04-23-58-08_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

02d8b876c997d658fb964bd364f968fe.jpg

Cóż, nie bez ironii stwierdzam, że jego wygląd idealnie się wpasowuje w nowy wizerunek tej firmy. Teraz tylko wsadzić do środka osobo-postacie z ich nowej reklamy i sruuu... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Cóż, nie bez ironii stwierdzam, że jego wygląd idealnie się wpasowuje w nowy wizerunek tej firmy. Teraz tylko wsadzić do środka osobo-postacie z ich nowej reklamy i sruuu... ;) 

Grupę docelową na pewno sobie sprecyzowali. Ciekaw jestem jaka będzie sprzedaż... Hi hi hi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Grupę docelową na pewno sobie sprecyzowali. Ciekaw jestem jaka będzie sprzedaż... Hi hi hi ;)

Jak ją wesprze jakiś filantrop, to kto wie... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Z dieslami od BMW nie wiem czy cokolwiek może konkurować.

IMG_20250224_165432.jpg

może , elektryk od wujka Elona 😅

nigdy nie słuchałem , ale z opinii znawców tematu car audio , B&W w Volvo S90 i XC90 to ścisła czołówka światowa fabrycznych systemów audio , tkaże enjoy 🎼🎼

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi