Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, vvv napisał(-a):

@piteks gratulacje to była szybka akcja ;)

No sam jestem zaskoczony. Miało być pod koniec lipca😁

2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

bez fotki wnętrza się nie liczy 😉

20250524_114855.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Alfa i mój mechanik - dowcipniś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 17:22, piteks napisał(-a):

No sam jestem zaskoczony. Miało być pod koniec lipca😁

kiedy zamawiałeś?

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, piteks napisał(-a):

Na początku kwietnia.

Odebrałem 🤩

20250530_191609.jpg

20250530_191401.jpg

20250530_191338.jpg

20250530_191300.jpg

20250530_151254.jpg

Gratuluję i życzę szerokiej drogi 👍

Również życzę szerokości! :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, piteks napisał(-a):

Odebrałem 🤩

ehhh już nawet nie chodzi o 4 cylindry ale silnik w poprzek i metr przed przednią osią...a ludzie jedyne nad czym psioczą to tablety w środku. Ale ogólnie fajne auto, niech się dobrze sprawuje i daje radość z jazdy😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 19:23, rafi napisał(-a):

Moja Alfa i mój mechanik - dowcipniś emoji6.png

W okresie 7 lat jak użytkowałem swoją Alfę nie miałem z nią żadnych problemów, te kawały oparte są na awaryjności np modelu 156. Potem było już znacznie lepiej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okresie 7 lat jak użytkowałem swoją Alfę nie miałem z nią żadnych problemów, te kawały oparte są na awaryjności np modelu 156. Potem było już znacznie lepiej 

Oczywiście, że tak. Plus w przypadku tego motoru, który jest u mnie, negatywne opinie oparte są o 159, użytkowane w Policji. Ale to już na prawdę nie jest kwestia silnika, tylko sposobu jego eksploatacji. Nie wszystkim można jeździć jak 1.9 tdi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie doświadczenia z hybrydami (HEV)? Coś może polecacie? Najlepiej w budżecie do 150k. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, rafi napisał(-a):

Oczywiście, że tak. Plus w przypadku tego motoru, który jest u mnie, negatywne opinie oparte są o 159, użytkowane w Policji. Ale to już na prawdę nie jest kwestia silnika, tylko sposobu jego eksploatacji. Nie wszystkim można jeździć jak 1.9 tdi.

Ja w swojej 159 miałem też 1,75 TBI. To był świetny samochód, twardy ale świetnie prowadzący się. 

W przyszłym tygodniu jadę do Zandvoort na Viva Italia i z racji, że nie mam już włoskiego samochodu, będę musiał jechać na dalszy parking dla “normalsów” 

Edit: sprawdziłem bilet i pokaz jest w Assen

IMG_9988.jpeg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oczywiście, że tak. sam się zastanawiałem nad 159. Chodzi mi tylko o to, że Policja eksploatuje, jak eksploatuje, więc nie ma się co dziwić, że wymiękają. Jak dbasz, tak masz. Ja swoją kupiłem bez zamiaru dalszej sprzedaży.

Wyjazdu zazdroszczę. Dobrej zabawy.

Edycja: po blachach na Twojej byłej wnioskuję, że dla Ciebie to nie będzie jakiś daleki wyjazd. No ale zabawa na pewno przednia :)

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, piteks napisał(-a):

Odebrałem

Fajny, gratulacje  👍  kubełki i pasy M, lubię takie detale

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 13:12, piteks napisał(-a):

Już jest😊

20250524_114725.jpg

20250524_114740.jpg

Jak było M135 3.0 R6 to były dwie rury, teraz jest 2.0 R4 i cztery rury, ciekawe ile dadzą w M-trzycylindrowcu ;) 

Ale wygląda zacnie, fajne uniwersalne auto do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.05.2025 o 19:13, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Fajny?  ;)

Tak, jechałem przedliftem. Auto bardzo ładne i dobrze wykonane, dobrze wyciszone. Chwilę wcześniej jechałem Alfą Junior - auta dzieliło 10tys złotych a przepaść w jakości jest druzgocąca dla Alfy. DS jest pod każdym względem lepszym autem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Czujnik napisał(-a):

Fajny, gratulacje  👍  kubełki i pasy M, lubię takie detale

tapatalked

Dziękuję 🥂.  Też tak uważam. Takie smaczki dodają uroku i pazura.

19 minut temu, Bugs napisał(-a):

Ale wygląda zacnie, fajne uniwersalne auto do wszystkiego.

To prawda. Nie męczy i faktycznie daje radość z jazdy. Da się spokojnie pokręcić po okolicy ale jak trzeba się włączyć do ruchu czy na krótkim odcinku wyprzedzić, to nie problemu. 

Na wtorek mam umówiony detailing. Do piątku się mają uwinąć, wygląda więc że na wczasy z rowerami pojedziemy z moją piękną Panią nowym autem. 

20250531_075635.jpg

20250531_075705.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@piteks pomimo ze sportowe , ale fotele wyglądają na wygodne 👍🏼

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.05.2025 o 16:22, szuwi napisał(-a):

Orzeł wylądował :-) 

20250530_135427.jpg

20250530_135240.jpg

👍 no to  spokój teraz na 3 lata 🙂.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do foteli , ostatnio spędziłem trochę czasu czekając na nowego użytkownika 5er do podpisania cesji leasingu , pochodziłem trochę między samochodami , gdzie np zwróciło moją uwagę fotele i ich komfort , np. fotele M w M5 VS X5M wyraźnie wygodniejsze w M5 , a niespodzianką były fotele w 5er G60 , super wygodne - myślałem że to komforty , ale okazało się że sportowe - dużo wygodniejsze niż sporty w G30 , dają podobne uczucie komfortu jak komforty w A6 C8 , także postęp jest jeśli chodzi o fotele w G60 ,choć im daleko do komforty w G70 jak u Łukasza @Autor1984 😉 co do audio , B&W w 5er jest bardzo podobny jakościowo do H&K w X5 , a szkoda , mogli zostawić system B&W Diamond Surround w 5er

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, łowca napisał(-a):

👍 no to  spokój teraz na 3 lata 🙂.  

Planuję dłużej - nie lubię zmian... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też odebrałem swój urodzinowy prezent :)

W dniu 1.06.2025 o 07:58, Krakus1 napisał(-a):

Co do foteli , ostatnio spędziłem trochę czasu czekając na nowego użytkownika 5er do podpisania cesji leasingu , pochodziłem trochę między samochodami , gdzie np zwróciło moją uwagę fotele i ich komfort , np. fotele M w M5 VS X5M wyraźnie wygodniejsze w M5 , a niespodzianką były fotele w 5er G60 , super wygodne - myślałem że to komforty , ale okazało się że sportowe - dużo wygodniejsze niż sporty w G30 , dają podobne uczucie komfortu jak komforty w A6 C8 , także postęp jest jeśli chodzi o fotele w G60 ,choć im daleko do komforty w G70 jak u Łukasza @Autor1984 😉 co do audio , B&W w 5er jest bardzo podobny jakościowo do H&K w X5 , a szkoda , mogli zostawić system B&W Diamond Surround w 5er

Jerzy nie przesadzajmy ;) 

20250526_105752.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj swoją kukłę oddałem do mycia i taki samochód zastępczy mi dali. Nawet fajnie się ta ,,zabaweczka” zbiera. Chociaż zdecydowanie wolę RS7 mojej siostry. Jakoś bezpieczniej się w nim czuję😉

IMG_4647.jpeg

IMG_4648.jpeg

IMG_4646.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zamazania rejestracji mogłeś bardziej się przyłożyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj swoją kukłę oddałem do mycia i taki samochód zastępczy mi dali. Nawet fajnie się ta ,,zabaweczka” zbiera. Chociaż zdecydowanie wolę RS7 mojej siostry. Jakoś bezpieczniej się w nim czuję😉

IMG_4647.jpeg

IMG_4648.jpeg

IMG_4646.jpeg

Porządny serwis!

Ja muszę przyznać miałem okazję przez tydzień użytkować najnowszy wypust A3 i to jak się prowadzi to chauepe bas. Dobrze "przetyrana" na drodze węża w kieunku Sa Calobra. RS3 to jeszcze więcej pozytywnych doznań ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi