Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Keniutek napisał(-a):

Pamiętam Twoje "przeboje", byłeś wyjątkowo pechowym użytkownikiem xc90. Ciesze się, że Lexus zdaje egzamin i sprawia przyjemność 👍

Byłeś wtedy na forum Volvo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Keniutek napisał(-a):

No dzieki temu Cię skojarzyłem 😋

😁 To co ja z tym autem przeszedłem, to do teraz leczę wrzody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, vvv napisał(-a):

@piteks Przynajmniej masz sprawcę. Ja ostatnio myłem auto i zobaczyłem, że mi ktoś lekko tylny zderzak przytarł, więc przed końcem leasingu będę musiał zrobić, chyba że coś jeszcze po drodze się wydarzy.

I to jest najbardziej wqrwiające. Po to płaci się OC aby nie mieć problemów. A taka gnida dla zaoszczędzenia paru groszy przy zwyżce ubezpieczenia, udaje że nic się nie stało i ucieka. Ciekawe czy jakby jemu tak ktoś zrobił, to by machnął ręką. Pewnie byłby pierwszy do szukania sprawcy i biadolenia jacy to ludzie są podli. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
48 minut temu, piteks napisał(-a):

I to jest najbardziej wqrwiające. Po to płaci się OC aby nie mieć problemów. A taka gnida dla zaoszczędzenia paru groszy przy zwyżce ubezpieczenia, udaje że nic się nie stało i ucieka. Ciekawe czy jakby jemu tak ktoś zrobił, to by machnął ręką. Pewnie byłby pierwszy do szukania sprawcy i biadolenia jacy to ludzie są podli. 

Zgadzam się absolutnie. Ja w ogóle czasami zastanawiam się nad zakupem nowego auta. Od dawna jeżdżę autami z salonu, ale im dłużej nimi jeżdżę tym bardziej widzę jak (nie obrażając nikogo) użytkownicy starych strucli mają w nosie co stoi obok i często z impetem otwierają drzwi uderzając w auto obok. Mając nowe auto nietrudno zauważyć nowe wgniecenia i rysy właśnie w miejscach gdzie spotykają się drzwi. W każde moje nowe auto wcześniej czy później musiał przy...ać ktoś drzwiami na parkingu. Parę razy widziałem takie sytuacje na parkingach. Ja nigdy nie złapałem za rękę w przypadku mojego auta, ale innych już tak. Zawsze było to jakieś stare padło. Mojemu znajomemu porysowali kluczami dookoła nowe X5. Miało miesiąc. Zawistnych debili nie brakuje.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Osiem napisał(-a):

Zgadzam się absolutnie. Ja w ogóle czasami zastanawiam się nad zakupem nowego auta. Od dawna jeżdżę autami z salonu, ale im dłużej nimi jeżdżę tym bardziej widzę jak (nie obrażając nikogo) użytkownicy starych strucli mają w nosie co stoi obok i często z impetem otwierają drzwi uderzając w auto obok. Mając nowe auto nietrudno zauważyć nowe wgniecenia i rysy właśnie w miejscach gdzie spotykają się drzwi. W każde moje nowe auto wcześniej czy później musiał przy...ać ktoś drzwiami na parkingu. Parę razy widziałem takie sytuacje na parkingach. Ja nigdy nie złapałem za rękę w przypadku mojego auta, ale innych już tak. Zawsze było to jakieś stare padło. Mojemu znajomemu porysowali kluczami dookoła nowe X5. Miało miesiąc. Zawistnych debili nie brakuje.

Mi w ostatnim XC90 jakieś bydle całą ćwiarę przerysowało od słupka B do tylnego zderzaka. Ile bym dał, aby bydle dorwać. Teraz składając najnowszy w opcjach wybrałem kamerę przód - tył z czujnikiem. A to co napisałeś o X5 Kolegi, nie wiem czasem mam okropne myśli jak w scenie z Pulp Ficition...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Mi w ostatnim XC90 jakieś bydle całą ćwiarę przerysowało od słupka B do tylnego zderzaka. Ile bym dał, aby bydle dorwać. Teraz składając najnowszy w opcjach wybrałem kamerę przód - tył z czujnikiem. A to co napisałeś o X5 Kolegi, nie wiem czasem mam okropne myśli jak w scenie z Pulp Ficition...

W punkt :)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Teraz składając najnowszy w opcjach wybrałem kamerę przód - tył z czujnikiem. 

Bardzo dobry pomysł.
Oby nie musiała się "zwracać"...

Tesla ma kamery boczne (oprócz przodu i tyłu) i na youtube można zobaczyć filmy ze szkodami, zarejestrowane przez nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Też mam kamery z rejestracją zdarzeń. Oby mi się już nigdy nie przydały.

Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela. Do wymiany obie części zderzaka. Likwidacja na początek z mojego AC, a potem regresem z polisy sprawcy (niestety towarzystwo sprawcy nie ma przedstawiciela w Polsce). Nr sprawy z policji podobno bardzo przydatny, w takich sprawach. Teraz tylko czekam na akceptację kosztów i termin. 

Edytowane przez piteks

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, piteks napisał(-a):

Też mam kamery z rejestracją zdarzeń. Oby mi się już nigdy nie przydały.

Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela. Do wymiany obie części zderzaka. Likwidacja na początek z mojego AC, a potem regresem z polisy sprawcy (niestety towarzystwo sprawcy nie ma przedstawiciela w Polsce). Nr sprawy z policji podobno bardzo przydatny, w takich sprawach. Teraz tylko czekam na akceptację kosztów i termin. 

Piotrze życzę tego sobie, Tobie i wszystkim forumowiczom.

Pamiętam kiedyś z Waldkiem @beniowski miałem małą awanturę, bo napisałem, że chamy w złomach nie szanują tego na co człowiek ciężko pracuje.

A to są stracone nerwy, czas i czasem zniżki, które nie powinny być ujęte.

Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Bardzo dobry pomysł.
Oby nie musiała się "zwracać"...

Tesla ma kamery boczne (oprócz przodu i tyłu) i na youtube można zobaczyć filmy ze szkodami, zarejestrowane przez nie. 

Ja pytałem; dlaczego system nie jest połączony z kamerą 360 stopni; głuche milczenie pozostało mi odpowiedzią...

Opcja kamery przód tył jeśli dobrze pamiętam to niecałe 3000zł, warto by przynajmniej dorwać skurczysyna! 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem szkodę i wjechał mi gość bez OC, Polak, to musiałem naprawiać ze swojego AC. To dopiero boli. Kuzyn, który też miał taką sytuację, nie miał AC i naprawiał mu ufg . Ja byłem przezorny i okazuje się że głupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, piteks napisał(-a):

Jutro mam zaplanowaną wymianę oleju. Auto zrobiło 1760 km. Niestety umówiłem się z ubezpieczycielem na likwidację szkody. Gdy wyjeżdżałem z Gdańska na zwężkach, na S7 gość w korku zatrzymał mi się na zderzaku🤬. Do tego z Bułgarii. Najpierw tłumaczył, że nic się nie stało. Potem że to można sprayem zamalować i chciał dać najpierw 100, potem 200 €😂.

Zadzwoniłem na policję. Dostałem nr sprawy, nr OC sprawcy, a chłop dostał 1000zł mandatu. Jakie było biadolenie, że nie mają itd. ale nie dali się tykać. Zresztą mnie puścili po 10 minutach, a ich (całą rodzina) zaczęli trzepać. Alkomat, wyposażenie auta itp.

20250612_144713.jpg

20250612_154002.jpg

20250612_154008.jpg

przykra sprawa 😔 ciekawy jestem czy z OC sprawcy można ponownie nałożyć ceramikę ? daj znać proszę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Piotrze życzę tego sobie, Tobie i wszystkim forumowiczom.

🥂

23 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

ciekawy jestem czy z OC sprawcy można ponownie nałożyć ceramikę

A na to nawet bym nie wpadł ale zapytam.

Olej i filtr wymieniony. I tu ciekawostka. Olej to 0W20 17FE+😐. Szczerze to myślałem, że 5W30.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Zawsze dawalem auta na zabrzpieczenie antykorozyjne- zero klopotow. Odkupil ode mnie jakis rolnik- czasami go ieszcze widuje „na miescie”

Czyli jest w swoim naturalnym środowisku. Rolnik zebrał premię w takim razie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A na to nawet bym nie wpadł ale zapytam.

Olej i filtr wymieniony. I tu ciekawostka. Olej to 0W20 17FE+. Szczerze to myślałem, że 5W30.
Teraz tak dają. W moim audi była norma 5W30 najpierw i nagle się zmieniła na 0W20. Ponoć bardzo wodnisty olej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jest temat poświęcony wyścigom długodystansowym bo wyszukiwarka nic mi nie wyrzuciła ale - Robert Kubica dowiózł Ferrari nr 83 na pierwszym miejscu w wyścigu 24h Le Mans a InterEuropol nr 43 wygrał swoją klasę, będzie można posłuchać Mazurka Dąbrowskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super!. Jupi!

Zastanawiałem się gdzie o tym napisać. Czy w wątku o F1. 

Ale jest tutaj 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazurka nie było - grają tylko hymn kraju z którego jest zespół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Kubica 🙌🏼👏🏼 , jako auto to Ferrari wygrało ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Lemax napisał(-a):

Mazurka nie było - grają tylko hymn kraju z którego jest zespół.

Był w momencie jak dekorowali polski zespół Inter Europol Competition za wygraną w klasie LMP2.

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi