rip 869 #476 Napisano 8 Maja 2006 http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=848531&page=1 :shock: 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 47 #477 Napisano 8 Maja 2006 http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=848531&page=1 :shock: Normalnie zaniemówiłem :shock: 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol Kłósek 4 #478 Napisano 8 Maja 2006 A ja chciałbym mieć czarną Wołgę (Gaz 24M ) i do tego złotego Poljota np. z sierpem i młotem na tarczy. 0 CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satyr 9 #479 Napisano 8 Maja 2006 http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=848531&page=1 :shock: Polak potrafi :shock: :shock: Szkoda, że tak rzadko mówimy w ten sposób pozytywnie :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzepa 3 #480 Napisano 8 Maja 2006 nie wiem co powiedziec o tym Merolu... :shock: :shock: :shock: 0 // Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 222 #481 Napisano 8 Maja 2006 ja wiem ! tytuł artykułu w niemieckiej gazecie brzmiał : "Kaum gestollen schon in Polen" ("ledwo co skradziony a już w Polsce" - tyle że rymowane) :evil: - o dziwo artykuł był bardzo pochlebny i rzeczowy, a autor pełen podziwu dla zdolności i samozaparcia naszego rodaka. piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #482 Napisano 9 Maja 2006 Czy ten SLR czasem nie wpisuje się w nasze pojęcie o podróbkach? Przecież chińskiego Rolexa też kupują ludzie, którzy marzą o jego posiadaniu, ale nigdy ich na to nie będzie stać. Za 20-25 tys. zł można kupić całkiem przyzwoite auto do jeżdżenia, ale za nim nikt się nie będzie oglądał na ulicy... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #483 Napisano 9 Maja 2006 Czy ten SLR czasem nie wpisuje się w nasze pojęcie o podróbkach? To raczej modyfikacja (pojazd wyjsciowy to Mercedes 500SEC). Takie samochodowe MK II Watches http://www.mkiiwatches.com 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #484 Napisano 9 Maja 2006 Jak dla mnie: tandeta. :roll: 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #485 Napisano 9 Maja 2006 Jak dla mnie: tandeta. :roll: No ja tez wolalbym ogladac tego SECa w oryginalnym, idealnym stanie. Ale z drugiej strony, jezeli wezmiemy pod uwage, ze facet zbudowal go dysponujac jedynie zdjeciami i metalowym modelem, z ktorego zdjal wymiary i proporcje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #486 Napisano 9 Maja 2006 Samochód nie budzi we mnie specjalnego podniecenia. Należy jednak wyrazić duży szacunek dla umiejętności konstruktora. To tak jakby któryś z nas, na podstawie zdjęcia, w przydomowym warsztacie zrobił sobie Omegę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #487 Napisano 9 Maja 2006 Chińczycy od dawna produkują w przydomowych warsztatach "prawie" Omegi. I nie jest to raczej powód do dumy. Z całym szacunkiem dla konstruktora pojazdu, gdyby jako wzoru zamiast zdjęcia użył rysunku zdolnego studenta ASP wydziału wzornictwa przemysłowego, zyskałby sławę i szacunek. A tak jest zaledwie ciekawostką. :roll: 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #488 Napisano 9 Maja 2006 Z całym szacunkiem dla konstruktora pojazdu, gdyby jako wzoru zamiast zdjęcia użył rysunku zdolnego studenta ASP wydziału wzornictwa przemysłowego, zyskałby sławę i szacunek. A tak jest zaledwie ciekawostką. :roll: Obawiam sie, ze jest dokladnie odwrotnie. Facet dzieki temu "prawie SLRowi" zdobyl wlasnie slawe i szacunek - o czym swiadczy artykul w AutoBildzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #489 Napisano 9 Maja 2006 Mój drogi adwersarzu, to właśnie w Auto Bildzie zamieszcza się ciekawostki, sława i szacunek to zaproszenie do pracy u Pininfariny 8) ... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #490 Napisano 9 Maja 2006 Przecież on nie jest designerem... 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #491 Napisano 9 Maja 2006 Przecież on nie jest designerem... Dokladnie - z tego co wiem zajmuje sie renowacja zabytkowych samochodow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #492 Napisano 9 Maja 2006 A szacunek należy się za to, że wszystkie blachy (nie jakaś żywica) były ręcznie klepane na kopytach. Tylne światła robił na zamówienie, zresztą jak wiele części.Wnętrze z kolei podchodzi pod to co mówi meXy, jest to właśnie jego projekt.Budowa auta wyniosła jak dobrze pamiętam około 200tyś zł 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #493 Napisano 9 Maja 2006 Każdy zabytkowy samochód jest tym piękniejszy, im więcej w nim zachowało się oryginalnych części. Żal mi tego SEC'a... :cry: Oryginalny SLR raczej powinien pozostać wyłącznie w sferze naszych marzeń. Na tym polega jego ekskluzywność. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #494 Napisano 9 Maja 2006 Nie ma się co martwić, ten SEC posłużył tylko jako płyta podłogowa(skrócona co prawda). 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 437 #495 Napisano 9 Maja 2006 Aby nie było niedomówień: bardzo cenię sobie kunszt, jakim popisał się nasz rodak i mam nadzieję, że zostanie dostrzeżony przez jedną z licznych firm zajmujących się profesjonalnie projektowaniem lub tuningiem samochodów. Mnóstwo naszych designerów pracuje gdzieś w świecie, lecz niewiele o nich nie słychać. Mam nadzieję, że kiedyś to Niemcy będą kopiować nasze samochody... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #496 Napisano 9 Maja 2006 Nasz Rodak z Jaguara jest dosyć znany. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #497 Napisano 9 Maja 2006 Aby nie było niedomówień: bardzo cenię sobie kunszt, jakim popisał się nasz rodak i mam nadzieję, że zostanie dostrzeżony przez jedną z licznych firm zajmujących się profesjonalnie projektowaniem lub tuningiem samochodów. Wydawalo mi sie, ze napisalem juz, o tym czym zajmuje sie autor tej przerobki. On nie potrzebuje byc zauwazanym przez firmy (nie daj Boze) tuningowe - to auto bylo jakas tam zabawa dla niego - wyzwaniem. Zrobil je i tyle - fajnie ktos sie tym zainteresowal. Mnóstwo naszych designerów pracuje gdzieś w świecie, lecz niewiele o nich nie słychać. Mam nadzieję, że kiedyś to Niemcy będą kopiować nasze samochody... Tadeusz Jelec pracuje i jest znany. Najpierw projektowal dla Forda, teraz pracuje w Jaguarze.Wymien jeden "nasz samochod" produkowany obecnie, z ktorego Niemcy moga cokolwiek skopiowac... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 340 #498 Napisano 10 Maja 2006 Uważam że podobną ciekawostką było "osadzenie" nadwozia syreny (po małym tuningu) na podwoziu i silniku Porsche... którego dokonał jakiś mechanik z Bydgoszczy. O wiele bardziej rewolucyjne są wynalazki Pana Łagiewki takie jak superbezieczny zderzak:http://www.jakubw.pl/zderzak/index.htmlhttp://www.skyscrapercity.com/archive/inde...p/t-287893.htmlNiestety firmy motoryzacyje nie są zainteresowane, ponieważ spadłaby im sprzedaż części zamiennych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość woocash #499 Napisano 10 Maja 2006 Mi się tam za bardzo BMW nie podobają.. chyba że stare "rekiny" Mój typ to+ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #500 Napisano 10 Maja 2006 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach