maariusz 408 #27551 Napisano 13 Listopada 2019 Auta zdrozeja to fakt, ale nie az 25% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #27552 Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Wiesz co z tym czerwonym Alfy to bardzo zależy od zdjęcia i warunków. Tutaj np na innej fotce już ma podobny kolor do tej Gulietty. Nie jest aż tak jasny, wydaje się, że nawet jakąś tam głębie ma. Oczywiście nie ma co z tym flagowym kolorem porównywać, bo zdecydowanie wolałbym ten ciemniejszy, ale na szczęście ten czerwony jest całkiem fajny No i auto rano łatwiej pod blokiem zlokalizować po weekendzie Prawda. Sam zwątpiłem jak szukałem ogłoszenia z odpowiednio czerwoną Alfą do mojego posta. Edytowane 13 Listopada 2019 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #27553 Napisano 13 Listopada 2019 Przełom roku to w sumie idealny moment na kupno auta nowego ASX i Scala trochę rozstrzał Crossover vs Hatchback.Tak wiem, dwa różne typy pojazdów - niemniej obydwa mi odpowiadają zarówno wizualnie jak i użytkowo.Tutaj założenie jest proste: samochód na miasto.Dojazdy do pracy i podrzucenie młodzieży na basen, wymagający nie jestem.Jeśli używka to jeszcze Focus po głowie chodzi, miałem MK2 i wspominam bardzo pozytywnie. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27554 Napisano 13 Listopada 2019 Ja jestem umówiony na przegląd B3 na jutro. Jestem w trasie a komp pokazuje mi, że powinienem go zrobić 400km temu. Termin uzgadniałem dwa tygodnie temu. Dostałem wtedy zapewnienie, że przekroczenie go o 1k km to żaden problem, bo zmieści się w ich normie.To inna sprawa, uzgodniłeś z serwisem, masz potwierdzenie / podkładkę. A tamten przypadek chodzi o samowolę klienta.Jeśli używka to jeszcze Focus po głowie chodzi, miałem MK2 i wspominam bardzo pozytywnie. Zwroc uwage na fokusa mk3 polift 1.5 ecoboost 150 KM i to są jeszcze 4 cylindy. Nowy fokus rowniez 1.5 ecoboost to już 3 cyl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gyc78 893 #27555 Napisano 13 Listopada 2019 Skąd takie podwyżki ? Od 1 stycznia wchodzi norma 95gram dla spalania.Sporo modeli w ogóle wyjdzie z oferty. Reszta ostro w górę :-/Niewiele się o tym mówi.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #27556 Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Ponadto w przypadku wielu modeli możliwość zamówienia do konfiguracji opóźni się o dobre 3-5 miesięcy. Już teraz nie można zamówić niektórych aut z odbiorem na pierwszy kwartał 2020 r, ponieważ producenci muszą je dostosować i/lub uzyskać homologację/badania na nowe normy emisji spalin. Edytowane 13 Listopada 2019 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2446 #27557 Napisano 13 Listopada 2019 Z tymi terminami na przeglady to widze szerszy problem.Ja przeglad ustalalem zaraz po wszystkich swietych i dostalem termin na 27 listopada. Od razu powiedzialem, ze za miesiac to moge miec +kilka kkm, ale powiedzieli, ze ok. Tylko jakby mi olej spadl ponizej minimum to, zebym podjechal to doleja.No to pewnie ta nowa norma wyjasnia, dlaczego niektore modele mam jako niedostepne... 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68773 #27558 Napisano 13 Listopada 2019 Ja także umawiałem się jakieś dwa tygodnie temu, jak wyskoczył mi komunikat: 1500km do przeglądu B3. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #27559 Napisano 13 Listopada 2019 Ale macie to na mailu czy tylko mówili? Przekroczenie o parę setek nie powinno być problemem chociaż kiedyś słyszałem o jakimś przypadku odmowy bo 800 km było. Ale to może tak ktoś gadał tylko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_poznan 22 #27560 Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Witajcie, Mario, nabyłem tydzień temu a klase dla żony. Powiedz mi proszę, gdzie serwisujesz swoje Mercedesa? Auto kupiłem w Krakowie, w Poznaniu, nie mieli takiej konfiguracji jaką chcieliśmy. Żona ma blisko do Dudy koło stadionu, ale różne opinie o serwisie ich słyszałem. Jak z Twojego doświadczenia? Który serwis polecilbyś w Poznaniu? Z góry dziekuje za odpowiedź, Pozdrawiam Edytowane 13 Listopada 2019 przez marcin_poznan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68773 #27561 Napisano 13 Listopada 2019 Witajcie, Mario, nabyłem tydzień temu a klase dla żony.Powiedz mi proszę, gdzie serwisujesz swoje Mercedesa? Auto kupiłem w Krakowie, w Poznaniu, nie mieli takiej konfiguracji jaką chcieliśmy.Żona ma blisko do Dudy koło stadionu, ale różne opinie o serwisie ich słyszałem.Jak z Twojego doświadczenia? Który serwis polecilbyś w Poznaniu? Z góry dziekuje za odpowiedź, Pozdrawiam Odpiszę na Priw - jutro, jeżeli mogę... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5755 #27562 Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Ja w końcu muszę zmienić sztrucla bo żona się wstydzi jeździćOszcze zęby na Passata i Mondeo - oba w 2.0 TDi żeby wszystkich wyścignąć ale żona męczy o Kia Sportage dla mnie za mały - będę nieugięty przyzwyczai się Nie nowe - takie 2015-16 To nie te ale takie budy Edytowane 13 Listopada 2019 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6421 #27563 Napisano 13 Listopada 2019 Jeżdzę takowym Fordem wlaśnie z 2016 roku ( wykonanie "Tytanium") Jest OK., ale będzie szedł na sprzedaż ...pzekroczy przecież 4 lata Wykonaine OK, moc bardzo OK. Bez problemów, jeżeli regularnie się o niego dba... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_poznan 22 #27564 Napisano 13 Listopada 2019 Odpiszę na Priw - jutro, jeżeli mogę... Oczywiście. Dziekuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6285 #27565 Napisano 13 Listopada 2019 Mundziak ładniejszy dla mnie kojarzy mi się z Astonem, a Passat, to kolejny Passat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 14 #27566 Napisano 13 Listopada 2019 Proponuję się spieszyć. W nowym roku auta 15-25% w górę. :-/Wszędzie straszą tą podwyżka aut po nowym roku ... zobaczymy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5755 #27567 Napisano 13 Listopada 2019 Mundziak ładniejszy dla mnie kojarzy mi się z Astonem, a Passat, to kolejny Passat No właśnie tak też ja celuję - poza tym za tą samą kasę Modeło będzie młodsze - na zdjęciach te Fordy nie prezentują się tak fajnie jak na żywo.Codziennie rano jadę do sklepu po chlebek i tam taki stoi - no taki trochę Aston DB9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27568 Napisano 13 Listopada 2019 Mondeo w titanium z tapicerką skora & alkantara dobrze sie prezentuje , 2.0 tdci tez sprawdzona motorownia i tez wazne co zauwazyliscie, ze bedzie mlodszy rocznik od paska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 358 #27569 Napisano 13 Listopada 2019 Samochód w cenie garnitutu to potwarz dla Bonda. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2446 #27570 Napisano 13 Listopada 2019 Jako, ze zakup mercedesa dla Lincolna dobiegl konca, Kuba kupil alfe, to pora pomóc mnie Ja juz grzeje konfigurator, jutro wysylam liste pytan do floty w temacie wyposazenia. Dzis moge za to juz zaczac wykluczac pewne modele.Z listy samochodow, wybralem pare:- a4 avant 35tdi stronic- audi q3 i q3 sportback 35tdi stronic- bmw 318da- bmw x1 18da- volvo v60 d3 momentum pro z geartronic albo r-design z manualemNiestety mercedesy mam na razie jako niedostepne :/ o to tez musze dopytac.Po wstépnym przeklikaniu opcji spodobalo mi sie v60 w r-design: Do tej pory za duzo nie jezdzilem SUVami. Duzo jezdze po autostradach i zastanawiam sie czy auto w stylu q3 albo x1 ma w ogole sens, przy takim uzytkowaniu? Ostatnio czytalem test porownawczy passata kombi i tiguana i w sumie wyszlo, ze passata ma wiecej zalet. Teraz jezdze a4ka tylko przed liftingiem i w sumie nie mam na co narzekac, jedyne czego sie boje to ze nowsza nie bedzie miala kilku bajerow ktore mam w obecnej, a nie chce doplacac Z góry uprzedzam, ze niestety nie moge zmienic silnikow :/ 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #27571 Napisano 13 Listopada 2019 V60 z silnikiem D3 nie będzie najlepszym wyborem. Co najmniej D4. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27572 Napisano 13 Listopada 2019 Te propozycje to wszytkie z mocą okolo 150KM wiec pewnie to kryterium. Imo najładniejsze V60 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42802 #27573 Napisano 14 Listopada 2019 Jeśli jednak byłby to SUV to może BMW X2❓ Lexus IS odpada❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6285 #27574 Napisano 14 Listopada 2019 Do Volvo byś się musiał przymierzyć. Ja byłem zachwycony XC60 i XC90, wsiadłem za kierownicę i czar prysł. Jestem miłośnikiem Volvo ale przez taki krótki kontakt wewnątrz, trochę byłem zawiedziony. Nie chodzi o jakość wykonania, tylko takie uczucie w aucie, że albo Ci pasuje albo nie. Paradoskalnie najlepiej mi się siedziało w XC40. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #27575 Napisano 14 Listopada 2019 D3 miałem w V40 i do tego auta jest to dobrze dopasowany silnik.V60 jest z 200kg cięższy i spodziewałbym się, że zebranie tego auta będzie wymagać dużo redukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach