Gość hubex #29801 Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) 16 godzin temu, kiniol napisał: No ja miałem takie coś... generalnie legenda...;) Myślałem przez krótki czas nad tym autem, gdy byłem już ukierunkowany na "Japończyki". Wygrał Lex. Gdyby ktoś był zainteresowany LS 400, to oglądałem też wersję poliftową, bodajże z 1999 roku, która ciągle wisi na otomoto, z Warszawy Targówek. Mały przebieg (chyba około 170kkm), bez gazu, z Grecji, tradycyjnie bez rdzy, robiony tylny prawy błotnik i wyrównanie lakierem tylnych prawych drzwi, czego właściciel się nie wypiera, a nawet sam o tym informuje. Niestety dla mnie - zawieszenie pneumatyczne, wyświetlacz dotykowy na konsoli środkowej (ja chciałem coś retro), trochę zniszczona powłoka skórzana na przednim fotelu (odbarwienie, bo czyścił za mocno jakimś gównem), no i to co mnie ostatecznie zniechęciło - przy przejechanych około 80kkm w posiadaniu tego auta - olej w silniku wymieniany 2 razy. Wersja wypasiona na maxa, silnik 294KM, pełna elektryka w całym aucie, grzanie i wentylacja wszystkich foteli, świetnie to jeździło. Nie byłem na stacji diagnostycznej z tym autem, bo właśnie następnego dnia miałem oglądać białego. Wybrałem starsze auto z większym przebiegiem, bo jednak liczy się stan i podejście właściciela do auta. Na diagnostyce wyszła igła. Mimo to, teraz myślę, że kupiłbym srebrnego gdyby biały okazał się pomyłką. EDYTA: Już nie ma tego ogłoszenia, sorry. Edytowane 17 Lipca 2020 przez hubex 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #29802 Napisano 17 Lipca 2020 A robiłeś w ramach diagnostyki endoskopowe badanie cylindrów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29803 Napisano 17 Lipca 2020 U mnie kilka dni temu, taki przebieg wskoczył: przez pół roku zrobiliśmy z żoną 10k km 😱 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #29804 Napisano 17 Lipca 2020 3 godziny temu, memento mori napisał: A robiłeś w ramach diagnostyki endoskopowe badanie cylindrów? Nie, jak już wiedziałem że kupię auto z gazem, zacząłem się zastanawiać nad wymianą silnika (w razie czego). 1UZ-FE kosztuje około 3k PLN. Zresztą, jak to z zegarkiem, jeśli wiesz że kupujesz coś porządnego i pewnego, nie idziesz do zegarmistrza żeby sprawdzić mechanizm. Auta nie kupowałem sam. Towarzyszył mi kolega, pasjonat motoryzacji. To mi wystarczy. 2 godziny temu, maritimeeng napisał: U mnie kilka dni temu, taki przebieg wskoczył: przez pół roku zrobiliśmy z żoną 10k km 😱 Piękne zegary, jeszcze analogowe. Choć cyfrowe wskaźniki w starych autach też mają styl: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #29805 Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) 26 minut temu, hubex napisał: Choć cyfrowe wskaźniki w starych autach też mają styl: Oj mają , jedną z najbardziej "odjechanych" desek (jak i cały kokpit) z tamtych lat miał Aston Martin Lagonda: Edytowane 17 Lipca 2020 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #29806 Napisano 17 Lipca 2020 Miał też odjechaną kierownicę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #29807 Napisano 17 Lipca 2020 Generalnie to cały był odjechany - długi , szeroki , płaski jak naleśnik i psuł się na potęgę 😆 Ale dla mnie zawsze był piękny : 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #29808 Napisano 17 Lipca 2020 A ja dziś z nudów nałożyłem twardy wosk na autko 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #29809 Napisano 17 Lipca 2020 Miał też odjechaną kierownicę skopiowali ją od Citroena, który wypuścił to dwa lata wcześniejWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29810 Napisano 18 Lipca 2020 15 godzin temu, KRISTOF_KON napisał: A ja dziś z nudów nałożyłem twardy wosk na autko 😁 Elegancko wyszło :). Elektronczną deskę miał tez kadet gsi kabrio 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 723 #29811 Napisano 18 Lipca 2020 z starych elektronicznych wskaźników najfajniejsze miał golf Mk2 - fajny racingowy look a kto zgadnie z jakiego auta jest ten wskaźnik? Działał trochę jak obrotomierz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 351 #29812 Napisano 18 Lipca 2020 Tipo, Tempra... Cyfrowe wskaźniki były modne już 30 lat temu, choć to dzisiaj próbują udawać nowość... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #29813 Napisano 18 Lipca 2020 Subaru XT 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #29814 Napisano 18 Lipca 2020 Subaru XT subiektywnie najlepsza z zaprezentowanych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #29815 Napisano 18 Lipca 2020 6 minut temu, M.Mike napisał: Subaru XT Czad😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #29816 Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Zauważyliście, że często obrotomierze cyfrowe w starych autach mają kształt charakterystyki zewnetrznej silnika? Czyli wykresu z hamowni? Edytowane 18 Lipca 2020 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #29817 Napisano 18 Lipca 2020 Ładne to są takie wnętrza, a nie jakieś cyfrowe wynalazki... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68032 #29818 Napisano 18 Lipca 2020 2 minuty temu, Tommaso napisał: Ładne to są takie wnętrza, a nie jakieś cyfrowe wynalazki... W końcu coś naprawdę porządnego, a nie jakieś tam plastiki i elektroniki 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #29819 Napisano 18 Lipca 2020 7 minut temu, Tommaso napisał: Ładne to są takie wnętrza, a nie jakieś cyfrowe wynalazki... Cóż, to w końcu forum zegarkowe, a tu jak wiadomo, preferowana jest mechanika precyzyjna i analogowe wskazania. Mimo to, fajnie jest czasem skoczyć w stronę elektroniki, zwłaszcza tej retro. Ładne wnętrze, ale chyba lepiej czułbym się w subaru XT😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #29820 Napisano 18 Lipca 2020 W końcu coś naprawdę porządnego, a nie jakieś tam plastiki i elektroniki powiedźcie to Tym z wątku o G-Shock'ach 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29821 Napisano 18 Lipca 2020 14 minut temu, mario1971 napisał: W końcu coś naprawdę porządnego, a nie jakieś tam plastiki i elektroniki Boazeria też jest spoko 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68032 #29822 Napisano 18 Lipca 2020 Teraz, maritimeeng napisał: Boazeria też jest spoko 😎 Ujdzie... 3 minuty temu, plszcto napisał: powiedźcie to Tym z wątku o G-Shock'ach Sam mam teraz na łapie G-shocka. Także ten tego ten 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29823 Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Z innej beczki: Pasek CC sprzedany (bo 2 duże auta nie są nam potrzebne) i w związku z kryzysem wieku średniego chciałem zanabyć coś małego z dużym fun factorem. Najbliżej jest mi do BMW Z4 II (E89) z hardtopem. Silnik - najlepiej wolnossący 3.0 258 KM (N52) Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z tym modelem? Jakieś bolączki silnikowe, gnicie itp? Edytowane 18 Lipca 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68032 #29824 Napisano 18 Lipca 2020 7 minut temu, maritimeeng napisał: Z innej beczki: Pasek CC sprzedany (bo 2 duże auta nie są nam potrzebne) i w związku z kryzysem wieku średniego chciałem zanabyć coś małego z dużym fun factorem. Najbliżej jest mi do BMW Z4 II (E89) z hardtopem. Silnik - najlepiej wolnossący 3.0 258 KM (N52) Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z tym modelem? Jakieś bolączki silnikowe, gnicie itp? Przed zakupem takiego auta musisz wpierw zakupić obcisłe czerwone lub białe spodnie materiałowe, koniecznie bez tylnych kieszeni. 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #29825 Napisano 18 Lipca 2020 (...)coś małego z dużym fun factorem. Fiat 500 Abarth 595 Competizione - kompletnie inny biegun, ale wg mnie w 100% wpisuje się w te wymagania:-)Chyba, że musi być RWD... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach