Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

A pod linkiem który wysłałeś jest Monza SP2 a na moim zdjęciu jest SP1, wiec to nie to samo.

o widzisz - na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, plszcto napisał(-a):

o widzisz - na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo

Brak miejsca dla pasażera nie jest takim znowu drobnym szczegółem ;) 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będąc nastolatkiem marzyłem o kabriolecie. Pojechałem kiedyś służbowo do Włoch, kolega miał MG kabrioleta. Mówię, dawaj przejadę się, marzenie sobie spełnię. No i się przejechałem: jeszcze na fajnej, krętej drodze, jadąc sobie dość wolno, jazda z otwartym dachem była przyjemna. Potem wjechałem na autostradę i się zaczęło: wieje, huk, gwiżdże i do dooopy. Wjechałem do miasta i po kilkunastu minutach miałem dość smrodu z rur wydechowych samochodów przede mną i motorów z boku. Do tego kark mi spaliło bo to był gorący dzień, a głowa mnie od upału bolała. Założyłem dach, oddałem auto i nigdy więcej o kabriolecie już nie marzyłem. Podobnie mieli znajomi, gdy pojechali do Hiszpanii i chcieli stylowo urlop spędzić: dziewczyna prawie dostała udaru od jeżdżenia cały dzień w upale w pełnym słońcu z otwartym dachem.
Może mając jakieś super kabrio z tzw. (nie pamietam dokładnie nazwy) łapaczem wiatru (chyba Mercedes SL i SLK to miały/mają) jazda z otwartym dachem to przyjemność, ale większości sytuacji to bez sensu.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurła! To są efekty parkowanie w krzaczorach nad jeziorem ;)5c7480fe352f7e38bc184b9c24d17a7d.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to nie terenówka, Mariuszu. Zresztą, to tylko zatrzaski. Dwa kliknięcia i masz naprawione😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, facecik napisał(-a):

Bo to nie terenówka, Mariuszu. Zresztą, to tylko zatrzaski. Dwa kliknięcia i masz naprawione😉

Ale sam chyba tego dobrze nie zrobię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do serwisu trza jechać... 3500 netto i gotowe...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba dać chłopakom zarobić w tych ciężkich czasach. No i auto mi umyją w cenie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale muli... ten forum...

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba dać chłopakom zarobić w tych ciężkich czasach. No i auto mi umyją w cenie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz zdjęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kurła! To są efekty parkowanie w krzaczorach nad jeziorem ;)5c7480fe352f7e38bc184b9c24d17a7d.jpg

Trzeba mieć podejście jak moja żona: rysa tu, rysa tam, jakieś zagięcie przecież to tylko samochód. Na bransolecie w Rolexie też masz rysy, no i co😀?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Trzeba mieć podejście jak moja żona: rysa tu, rysa tam, jakieś zagięcie przecież to tylko samochód. Na bransolecie w Rolexie też masz rysy, no i co😀?

Ale ja w swoim 5-letnim MB nie mam żadnej rysy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Ale ja w swoim 5-letnim MB nie mam żadnej rysy :)

No ale masz wyrwane pół zderzaka... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, kiniol napisał(-a):

No ale masz wyrwane pół zderzaka... ;)

Ale jedzie jak nowy. :)

To tylko spojler, liczony jako ćwierć zderzaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się, że tam kilka zaczepów się uszkodziło... Nie wiem czy lepiej nie będzie z AC... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, jak ostatnio w tygodniowej Megance miałem centymetrowe pekniecie i obcierke na zderzaku to serwis wystawił rachunek na 6,5 tys brutto. U Ciebie w MB to kilkanaście tysięcy pęknie za tą szkodę 😁 

Edytowane przez Łukasz_M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, kiniol napisał(-a):

Boję się, że tam kilka zaczepów się uszkodziło... Nie wiem czy lepiej nie będzie z AC... 

27 minut temu, Łukasz_M napisał(-a):

Panie, jak ostatnio w tygodniowej Megance miałem centymetrowe pekniecie i obcierke na zderzaku to serwis wystawił rachunek na 6,5 tys brutto. U Ciebie w MB to kilkanaście tysięcy pęknie za tą szkodę 😁 

Podjadę jutro do serwisu i sprawdzę, jak to wyjdzie.

Nie zauważyłem w krzakach pieńka obciętej sosny w lasku pod Strzeszynkiem. Wjechałem bez problemu, wyjeżdżając podniosłem nawet zawieszenie, ale było już po ptokach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bart_us napisał(-a):

Napotkany na parkingu. Piękny.
0549ff42042ece49c62e86447eed4796.jpg

Ładny klasyk…

Ja też znalazłem ładnego na parkingu, nawet do mnie mrugnął światłami 😉

DAFB32FF-E59D-44B5-A68E-67C1561D7E4E.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy ile serwis MB policzy za taką naprawę?

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i już przy sprzedaży nie będzie można napisać bezwypadkowy, to też obniży wartość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to żebyśmy coś sugerowali, ale lepiej sprzedaj w takiej sytuacji to auto i kup nowe 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, StaryWilk napisał(-a):

No i już przy sprzedaży nie będzie można napisać bezwypadkowy, to też obniży wartość ;)

9 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Nie to żebyśmy coś sugerowali, ale lepiej sprzedaj w takiej sytuacji to auto i kup nowe 😁

Panowie, proszę Was...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi