alleck 3883 #38176 Napisano 15 Grudnia 2022 A ja ją bym dał na zapas, jeśli taki jest w aucie obecny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6584 #38177 Napisano 15 Grudnia 2022 Miałem dwa razy śrubę - raz była nieduża i załatali, a raz była większa - podobna do tej u kolegi @Bugs - i musiałem kupować nowe kapcie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #38178 Napisano 15 Grudnia 2022 2 godziny temu, alleck napisał(-a): A ja ją bym dał na zapas, jeśli taki jest w aucie obecny. Nie ma na niego nawet miejsca, a gdyby już to by oznaczało dwa nowe kapcie czyli jakieś 1500zł jeżeli takie same jak były. Załatali, zbrojona łatka. Pojeździmy, zobaczymy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #38179 Napisano 15 Grudnia 2022 Jeśli to przód to przełóż na tył koniecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38180 Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) 41 minut temu, Bugs napisał(-a): Nie ma na niego nawet miejsca, a gdyby już to by oznaczało dwa nowe kapcie czyli jakieś 1500zł jeżeli takie same jak były. Załatali, zbrojona łatka. Pojeździmy, zobaczymy. Te opony skończyły 7 lat, więc bez względu na stan bieżnika i tak w przyszłym sezonie powinny trafić na smietnik. 🙂 Edytowane 15 Grudnia 2022 przez memento mori 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15776 #38181 Napisano 15 Grudnia 2022 5 godzin temu, Bugs napisał(-a): Zastanawia mnie tylko że to nie jest na przodzie opony - jak przy najechaniu. Siedzi bardzo mocno, to śruba, nie da się jej wyjąć ręką Jak mówił mi stary majster: dobrze wbita śruba trzyma lepiej niż źle wkręcony gwóźdź… 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9089 #38182 Napisano 15 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Bugs napisał(-a): Nie ma na niego nawet miejsca, a gdyby już to by oznaczało dwa nowe kapcie czyli jakieś 1500zł jeżeli takie same jak były. Załatali, zbrojona łatka. Pojeździmy, zobaczymy. Ja bym nie ryzykował, opony muszą być dobre. Ale ja dużo jeżdżę na autostradach i ekspresowkach… 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11194 #38183 Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) 8 godzin temu, Bugs napisał(-a): Przypadek czy próba kradzieży auta albo rzeczy? Chyba przypadek, nie słyszałem, aby ktoś dokonywał przejęcia pojazdu na podkładkę i śrubę sześciokątną. Choć czego to ludzie nie wymyślą 😕 @Bugsdodaj koszty wymiany i wyważenia tych Continentali, wyszło by więcej 😕 Ja też nie tak dawno, świeżo po wymianie gwóźdź... Edytowane 15 Grudnia 2022 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1573 #38184 Napisano 15 Grudnia 2022 9 godzin temu, Bugs napisał(-a): Przypadek czy próba kradzieży auta albo rzeczy? Może niewerbalny znak żeby w końcu wymienić tą 7 letnią oponę 😉😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6172 #38185 Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Bugs napisał(-a): Przypadek czy próba kradzieży auta albo rzeczy? Niedawno też tak miałem (tylko śruba ładniejsza , bo płaski łeb miała ) , tyle że bardziej "centralnie" Nawet nie wiem jak długo z tym jeżdziłem. W pewnym momencie czujnik oznajmił ubytek.... dopompowałem i znowu ze 4 dni jeździłem, aż raz znalazłem i dopiero pojechałem do wulkanizatora Edytowane 15 Grudnia 2022 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #38186 Napisano 16 Grudnia 2022 Z tego co wiem to opony max 3-letnie mogą być sprzedawane jako nowe a nie do eksploatacji są jeśli mają powyżej 10 lat. W zimie raczej nie jeżdżę w dalsze trasy, na miejskie korki w tym sezonie powinny wystarczyć jeśli ciśnienie nie będzie uciekać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #38187 Napisano 16 Grudnia 2022 Najlepiej sobie ocenisz sam stan uszkodzeń u majstra od opony jak zdejmę ją z felgi i będzie widać od środka w jakim stanie jest kord. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #38188 Napisano 16 Grudnia 2022 (edytowane) 18 godzin temu, Bugs napisał(-a): 3-letnie chyba jednak 2 letnie o ile coś się nie zmieniło(edit: racja jednak 3 lata). Kilkuletnia zimówka to kamień. Nie oczyszcza się ze śniegu, nie trzyma. Później jest tak jak dzisiaj, że ludzie jeżdżą 30km/h z zaciśniętym zwieraczem bo na drodze biało A trzeba by też zastanowić się, jak zimówki leżakują poza sezonem Edytowane 17 Grudnia 2022 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71915 #38189 Napisano 16 Grudnia 2022 Daytona SP3. 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #38190 Napisano 17 Grudnia 2022 chyba jednak 2 letnie o ile coś się nie zmieniło. Kilkuletnia zimówka to kamień. Nie oczyszcza się ze śniegu, nie trzyma. Później jest tak jak dzisiaj, że ludzie jeżdżą 30km/h z zaciśniętym zwieraczem bo na drodze biało A trzeba by też zastanowić się, jak zimówki leżakują poza sezonem O ile coś się nie zmieniło to 3-letnie.Co do reszty pełna zgoda, na następny sezon na pewno rozejrzę się za nowymi ale teraz nie przewidywałem takiego zakupu a na miasto nawet przy intensywnym śniegu jak w ostatnich dniach dają radę, są miejsca że jadę 30 i jechałbym tak nawet na nowych bo na wyślizganym śniegu czy lodzie żadna zimówka nie da rady ( chyba że z kolcami ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38191 Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) 18 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Daytona SP3. Dla równowagi inna Włoszka. 😀 Edytowane 17 Grudnia 2022 przez memento mori 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8423 #38192 Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) 7 minut temu, memento mori napisał(-a): Dla równowagi Panda. 😀 Te Pandy 4x4 wciąż popylają (i to jak!) w wielu miejscach we Włoszech. Tu filmik z nowszą wersją Pandy 4x4 (był w tym wątku jakiś czas temu). Edytowane 17 Grudnia 2022 przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #38193 Napisano 19 Grudnia 2022 elektryki można lubić albo nie ale trzeba przyznać, że osiągami są na innym poziomie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11194 #38194 Napisano 19 Grudnia 2022 6 minut temu, trollu napisał(-a): elektryki można lubić albo nie ale trzeba przyznać, że osiągami są na innym poziomie Nie zamieniłbym Chirona na całą pozostałą trójkę. Tyle w temacie 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #38195 Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) myślę, że jak ktoś ma Chirona w garażu to z czystej ciekawości elektryka też może sobie kupić jakiś czas temu kumpel opowiadał mi, że jeden z klientów firmy w której pracuje jest fanem Porsche. Ma jakieś 911 (chyba nie jedno), Caynne i naturalnym wyborem był dla niego Taycan. Ale nie polubili się, podobno jakaś dziwna reakacja na gaz i wogóle choroby lokomocyjnej dostaje kiedy nim jeździ, więc nim nie jeździ. Jedni zbierają g-schocki a inni Porsche Edytowane 19 Grudnia 2022 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11194 #38196 Napisano 21 Grudnia 2022 To nie wymaga komentarza 9 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1573 #38197 Napisano 22 Grudnia 2022 W dniu 19.12.2022 o 17:09, Autor1984 napisał(-a): Nie zamieniłbym Chirona na całą pozostałą trójkę. Tyle w temacie Zmienisz zdanie jak przyjdzie zapłacić za wymianę oleju z filtrami 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11194 #38198 Napisano 22 Grudnia 2022 44 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): Zmienisz zdanie jak przyjdzie zapłacić za wymianę oleju z filtrami 😅 Gdybym miał stać się posiadaczem Chirona, to najbardziej obawiałbym się AC 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #38199 Napisano 22 Grudnia 2022 Nie byłem pewien jak się będzie jeździć. Te drugie zdjęcie, stoję sobie na środku ulicy. Także teraz już oprócz Falken wildpeak mogę również polecić GY Duratrac jako AT z doskonałymi właściwościami w zimę 3 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11194 #38200 Napisano 22 Grudnia 2022 3 minuty temu, irekm napisał(-a): Nie byłem pewien jak się będzie jeździć. Te drugie zdjęcie, stoję sobie na środku ulicy. Także teraz już oprócz Falken wildpeak mogę również polecić GY Duratrac jako AT z doskonałymi właściwościami w zimę Irku u nas też opady. Ta Świąteczna aura coraz bardziej przypomina, tą z Home Alone 2 na Florydzie. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach