Lincoln Six Echo 72148 #38476 Napisano 24 Stycznia 2023 25 minut temu, Ceteth napisał(-a): A widzisz, pomyliłem się, @Lincoln Six Echo równo ze mną wymieniał autko i jeździł GLA bodajże Tak jest. Wciąż nią jeżdżę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #38477 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) 40 minut temu, Ceteth napisał(-a): Co do CX-5, gdyby ekran wmontowali w deskę byłoby dużo lepiej. Spokojnie można by opuścić wywietrzniki i ekran dać niżej. W cx-30 też jest tak samo, przy czym mnie się właśnie tak bardziej podoba, niż gdyby był wmontowany tam gdzie nawiewy . No i ekran nie jest dotykowy… Edytowane 24 Stycznia 2023 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #38478 Napisano 24 Stycznia 2023 To akurat sobie też w Julce chwalę, że ekran nie jest dotykowy, a obsługiwany z pokrętła na środku. W Cx-30 mi się to już bardziej podoba, ale dalej, wolę ekrany wkomponowane w deskę, a nie wystające z niej czy wyglądające jak przyklejone na samym końcu projektowania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #38479 Napisano 24 Stycznia 2023 11 minut temu, Ceteth napisał(-a): To akurat sobie też w Julce chwalę, że ekran nie jest dotykowy, a obsługiwany z pokrętła na środku. W Cx-30 mi się to już bardziej podoba, ale dalej, wolę ekrany wkomponowane w deskę, a nie wystające z niej czy wyglądające jak przyklejone na samym końcu projektowania. Fakt, że Giulia ma cały kokpit super zaprojektowany i ekran się świetnie komponuje! Przynajmniej tak wygląda Ekranów doklejonych bez pomysłu też nie lubię, ale w mazdach myślę nie jest tak źle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38480 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Czyli też kicha... Ja piernicze zakichane, pozrywane łańcuchy dostaw wszystko skomplikowały... W Dynamic Motors maja dużo fur od ręki 19 godzin temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): no niestety bedzie wersja 43 - 4 cylindry, ale juz 53, 63 beda V8. najciekawszy bedzie za to GT 63 S E-Performance i to akurat jest moj ideal auta elektrycznego! bo do elektryka dorzucają gratis V8 haha, lacznie 831KM + naped 4matic. E53AMG też dostanie V8? Edytowane 24 Stycznia 2023 przez zielony.m 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38481 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, zielony.m napisał(-a): W Dynamic Motors maja dużo fur od ręki E53AMG też dostanie V8? W zeszłym roku byłem i pytałem o X7, równie dobrze mogłem spytać czy mają podwawelską za ladą. Obsługa na poziome obojętnej sprzedawczyni rodem z mięsnego za czasów PRL... Ciągnie mnie do Lexusa, ten nowy salon jest już otwarty? E53AMG z V8?? Szczerze wątpię. Edytowane 24 Stycznia 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZawszeKwadrat 227 #38482 Napisano 24 Stycznia 2023 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): E53AMG z V8?? Szczerze wątpię. 5 godzin temu, zielony.m napisał(-a): E53AMG też dostanie V8? ma byc dokladnie to samo V8, ktore jest w juz nowym SL55. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38483 Napisano 24 Stycznia 2023 10 minut temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): ma byc dokladnie to samo V8, ktore jest w juz nowym SL55. To szok, że zwiększają pojemność, ale bardzo pozytywny. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38484 Napisano 24 Stycznia 2023 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): To szok, że zwiększają pojemność, ale bardzo pozytywny. No ja olałem E53 bo miał R6, ale skoro jest opcja na V8 to może M550 nie będzie moim ostatnim zakupem samochodowym w życiu. No przedostatnim. 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): W zeszłym roku byłem i pytałem o X7, równie dobrze mogłem spytać czy mają podwawelską za ladą. Obsługa na poziome obojętnej sprzedawczyni rodem z mięsnego za czasów PRL... Ciągnie mnie do Lexusa, ten nowy salon jest już otwarty? E53AMG z V8?? Szczerze wątpię. Ja przez chwilę miałem głupi pomysł zakupu SUVa i przeglądałem sie RX, dopóki nie zobaczyłem jakie to ma kiepskie osiągi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZawszeKwadrat 227 #38485 Napisano 24 Stycznia 2023 11 minut temu, zielony.m napisał(-a): Ja przez chwilę miałem głupi pomysł zakupu SUVa i przeglądałem sie RX, dopóki nie zobaczyłem jakie to ma kiepskie osiągi. ja sie dlugo jaralem wizja tego RXa, szkoda ze nic z tego nie wyszlo... mogliby wypuscic jakiegos elektryka w tej budzie, skoro nawet nowe Maserati Granturismo bedzie elektryczne. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38486 Napisano 24 Stycznia 2023 22 minuty temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): ja sie dlugo jaralem wizja tego RXa, szkoda ze nic z tego nie wyszlo... mogliby wypuscic jakiegos elektryka w tej budzie, skoro nawet nowe Maserati Granturismo bedzie elektryczne. takim Rx mógłbym latać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38487 Napisano 24 Stycznia 2023 41 minut temu, zielony.m napisał(-a): No ja olałem E53 bo miał R6, ale skoro jest opcja na V8 to może M550 nie będzie moim ostatnim zakupem samochodowym w życiu. No przedostatnim. Ja przez chwilę miałem głupi pomysł zakupu SUVa i przeglądałem sie RX, dopóki nie zobaczyłem jakie to ma kiepskie osiągi. Starzeję się, najeździłem się "szybkowozami". Teraz może troche leksusu się przyda, bo praktycznie wszystko mam objeżdżone prócz lexa 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2880 #38488 Napisano 25 Stycznia 2023 12 godzin temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): ja sie dlugo jaralem wizja tego RXa, szkoda ze nic z tego nie wyszlo... mogliby wypuscic jakiegos elektryka w tej budzie, skoro nawet nowe Maserati Granturismo bedzie elektryczne. Widzialem na zywo... Troche stracilo wzgledem zdjec, ale jak na mazde - projekt petarda 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49597 #38489 Napisano 25 Stycznia 2023 12 hours ago, ZawszeKwadrat said: ja sie dlugo jaralem wizja tego RXa, szkoda ze nic z tego nie wyszlo... mogliby wypuscic jakiegos elektryka w tej budzie, skoro nawet nowe Maserati Granturismo bedzie elektryczne. Na pierwszej focie wyglada bardzo Astonowo bym powiedział. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4808 #38490 Napisano 25 Stycznia 2023 12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Starzeję się, najeździłem się "szybkowozami". Teraz może troche leksusu się przyda, bo praktycznie wszystko mam objeżdżone prócz lexa RX jest bardzo przyjemny, ale TYLKO V6 i to też bez szału. Wszystko inne nie jeździ, masz wrażenie jazdy w trybie awaryjnym. Natomiast poczucie komfortu bardzo dobre, Lex imho to jest pełnoprawne premium (wykonanie/komfort) w odróżnieniu od np. Volvo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38491 Napisano 25 Stycznia 2023 3 godziny temu, Valygaar napisał(-a): RX jest bardzo przyjemny, ale TYLKO V6 i to też bez szału. Wszystko inne nie jeździ, masz wrażenie jazdy w trybie awaryjnym. Natomiast poczucie komfortu bardzo dobre, Lex imho to jest pełnoprawne premium (wykonanie/komfort) w odróżnieniu od np. Volvo. Nie miałem jeszcze przyjemności jeździć Lexusem, natomiast od półtora roku użytkuję XC90. Faktycznie jeżeli masz je w wersji momentum tj. tej "najskromniejszej" jest średnio. Dlatego warto trochę dołożyć i wybrać wersję Inscription, która nie odstaje od x5,x7, serii 7, jakość skóry i drewna oraz tworzyw sztucznych na najwyższym poziomie. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4808 #38492 Napisano 25 Stycznia 2023 Jakość materiałów to jest jedno - faktycznie nie jest najgorzej, chociaż np. u mnie skóra Blond już po roku wytarła się na szaro pod łokciem na drzwiach (pamiętam, że chciałem to doszorować ). Niemniej podobnie wyposażone BMW/Audi z tego samego rocznika i klasy jest imho wyraźnie lepsze (z MB nie mam doświadczenia). Chodzi m.in o ogólne wrażenia z jazdy, prowadzenie, subiektywne poczucie komfortu, powiedziałbym "mięsistości" auta, wyciszenia itp. Volvo to takie półpremium. 4 me oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38493 Napisano 25 Stycznia 2023 55 minut temu, Valygaar napisał(-a): Jakość materiałów to jest jedno - faktycznie nie jest najgorzej, chociaż np. u mnie skóra Blond już po roku wytarła się na szaro pod łokciem na drzwiach (pamiętam, że chciałem to doszorować ). Niemniej podobnie wyposażone BMW/Audi z tego samego rocznika i klasy jest imho wyraźnie lepsze (z MB nie mam doświadczenia). Chodzi m.in o ogólne wrażenia z jazdy, prowadzenie, subiektywne poczucie komfortu, powiedziałbym "mięsistości" auta, wyciszenia itp. Volvo to takie półpremium. 4 me oczywiście. Dlatego ja szanowny Kolego, posłuchałem jak się okazało dobrej rady sprzedawcy i poprosiłem tych od powłoki, by nałożyli zabezpieczenie na skóre. Też mam jasną i faktycznie gdy się zbrudzi wygląda jakby ktoś ołówkiem pokreślił. To zabezpieczenie nie chroni przed zabrudzeniem, ale bez problemu to można doczyścić Staram się cyklicznie co 6 miesięcy dawać na taki zabieg. Jeżeli chodzi o wygodę to nie ma co narzekać. Zwartość pojazdu na stronę BMW zdecydowanie. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZawszeKwadrat 227 #38494 Napisano 25 Stycznia 2023 a dzisiaj na parkingu ustrzelilem Vantage + Turbo S. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #38495 Napisano 25 Stycznia 2023 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Nie miałem jeszcze przyjemności jeździć Lexusem, natomiast od półtora roku użytkuję XC90. Faktycznie jeżeli masz je w wersji momentum tj. tej "najskromniejszej" jest średnio. Dlatego warto trochę dołożyć i wybrać wersję Inscription, która nie odstaje od x5,x7, serii 7, jakość skóry i drewna oraz tworzyw sztucznych na najwyższym poziomie. jak oceniać jakość tworzyw sztucznych w samochodzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24438 #38496 Napisano 25 Stycznia 2023 Organoleptycznie. 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11223 #38497 Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, XoneX napisał(-a): jak oceniać jakość tworzyw sztucznych w samochodzie? Nie wiem czy jest to pytanie prowokacyjne, ale postaram się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię. Filip wspomniał o ocenie poprzez organoleptykę i ma rację. Możemy dane tworzywo ocenić właśnie zmysłem wzroku, dotyku i słuchu, a w niektórych markach również zmysłem węchu. Takim dobrym punktem odniesienia jest stosowanie tworzywa typu "black piano", które wygląda bardzo estetycznie, ale w tych tańszych modelach nie znosi próby czasu. Jedno z aut, którym jeździła moja druga połowa ww. black piano było zastosowane przy kokpicie odpowiedzialnym za sterowanie temperaturą i przełącznikami związanymi z regulacją nawiewu, odmrażania szyby oraz m.in. obiegu wewnętrznego. Odniosłem wrażenie, że rysuje się od samego patrzenia i po trzech latach użytkowania wyglądało; nie najlepiej. Prawdopodobnie skład chemiczny granulatu zastosowanego do jego produkcji nie był najwyższych lotów. Zapewne wpływ na to miał również proces samego utwardzania tworzywa. W obecnym pojeździe mam również tego typu elementy umiejscowione w bardzo newralgicznych miejscach m.in. przy starterze, który w tym przypadku działa na zasadzie przekręcenia go w odpowiednim kierunku. Żona też go używa i póki co śladów od pazurków nie widać. Black piano w tanich samochodach lubi sobie również popiszczeć co wynika ze średnio spasowanych elementów. Piszczy również w momencie wywarcia na nie nacisku. Po zapachu też ocenisz. Red. A. Kornacki wspominał o pewnej marce, do której wsiądziesz i nie masz żadnych wątpliwości, że siedzisz dokładnie w tym samochodzie. Chociaż w tym przypadku zapewne główny wpływ na to mają zastosowane uszczelki oraz kleje do tworzyw. Tak możesz dokonać oceny zastosowanego tworzywa w danym pojeździe. Edytowane 25 Stycznia 2023 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #38498 Napisano 25 Stycznia 2023 1 godzinę temu, XoneX napisał(-a): jak oceniać jakość tworzyw sztucznych w samochodzie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #38499 Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) 😒za Edytowane 26 Stycznia 2023 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38500 Napisano 26 Stycznia 2023 21 godzin temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): a dzisiaj na parkingu ustrzelilem Vantage + Turbo S. Takie to bym chciał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach