LUKASZOWSKI 252 #39976 Napisano 2 Czerwca 2023 W dniu 31.05.2023 o 08:59, Lynx27 napisał(-a): Skoda SuperB w wersji Scout( takie Audi AllRoad albo Volvo V90 CrossCountry, czyli podniesione kombi) wychodzi 196 tyś i jest już dobrze wyposażona, cena do jakości dosyć fajna. Parę dodatków a dalej oscylujesz przy 200k. Dostajesz 2.0 Tdi 200 KM, 4x4 i fajną skrzynię DSG. Ja osobiście, z racji że lubię trochę lepszej jakości środki i wyciszenie, dołożyłbym do A6 Avant 40TDI no ale tutaj już wchodzimy w pułap 250k za nówkę i nie jest to Ostatnimi laty audi jakoś nie przekonuje swoimi autami. A6 40tdi ma pod maską dwu litrowy motor. Przy wersji laurint&clement w Skodzie rużnice się zacierają, a w dodatku Audi a6 ma mniejsze wnętrze. Efekt czuć dopiero przy motorze trzy litrowym, przynajmniej jeśli chodzi o diesla, ale to auto przede wszystkim na trasy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3090 #39977 Napisano 2 Czerwca 2023 Ponieważ z wątku Omegi wycięli fajną dyskusję to wkleję tutaj https://www.rmf24.pl/regiony/warszawa/news-dachowanie-lamborghini-w-polu-kukurydzy-na-mazowszu,nId,6817038#crp_state=1 To tak a propo tego, że przecież te auta są po to robione żeby szybko jeździć i nie ma żadnego strachu w jechaniu 220 i robieniu zdjęć. Wystarczy nie mieć 30 letniego trupa i stłuczki od 14 lat i jest się chronionym. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2568 #39978 Napisano 2 Czerwca 2023 22 minuty temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Ostatnimi laty audi jakoś nie przekonuje swoimi autami. A6 40tdi ma pod maską dwu litrowy motor. Przy wersji laurint&clement w Skodzie rużnice się zacierają, a w dodatku Audi a6 ma mniejsze wnętrze. Efekt czuć dopiero przy motorze trzy litrowym, przynajmniej jeśli chodzi o diesla, ale to auto przede wszystkim na trasy. Co kto lubi. Trochę już marek i dla ludu i tych premium przerobiłem. Niezależnie od wersji wyposażenia, spasowanie, wyciszenie komfort i właściwości jezdne klasyfikowałbym w grupie VAG niemal zawsze tak: ... Skoda < VW < Audi. Oczywiście, L&K w Skodzie a golas Audi to już się mocno zatrze, ale A6 40tdi wyposażone na około 300k z napędem quattro, faktycznie będzie do sprzedania za ~~240k. To już golas nie jest, a dobrze wyposażona bez fajerwerków marka premium z przyzwoitym, ekonomicznym silnikiem. Oczywiście 3 litrowy diesel byłby znacznie lepszy, ale w kombi/sedanie nie widzę takiej konieczności, co innego ciężki SUV. Superb 4x4 DSG 2.0TDI w L&K będzie kosztować podobnie, trochę wyposażona w więcej fajerwerków, ale feeling (prowadzenie, komfort, spasowanie) auta będzie inny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #39979 Napisano 2 Czerwca 2023 Driver: San Francisco - kto grał, ten wie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 727 #39980 Napisano 2 Czerwca 2023 za kierownicą nie siedział Nicolas Cage? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6287 #39981 Napisano 2 Czerwca 2023 7 godzin temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): w Skodzie rużnice się zacierają Ale dlaczego, użytkownicy źle smarują ten element czy jakaś wada materiałowa ??? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39982 Napisano 2 Czerwca 2023 3 minuty temu, mroova napisał(-a): Ale dlaczego, użytkownicy źle smarują ten element czy jakaś wada materiałowa ??? Koledze żart się wyostrzył 🤣 Uwielbiam te słowne docinki, kolegów z forum. Taki mini hejt park. Bez cienia ironii😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68567 #39983 Napisano 2 Czerwca 2023 8 godzin temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Ostatnimi laty audi jakoś nie przekonuje swoimi autami. A6 40tdi ma pod maską dwu litrowy motor. Przy wersji laurint&clement w Skodzie rużnice się zacierają, a w dodatku Audi a6 ma mniejsze wnętrze. Efekt czuć dopiero przy motorze trzy litrowym, przynajmniej jeśli chodzi o diesla, ale to auto przede wszystkim na trasy. Na froncie wschodnim bez zmian. 😅 Nie łapiesz różnicy w rużnicy? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39984 Napisano 2 Czerwca 2023 14 minut temu, mario1971 napisał(-a): Na froncie wschodnim bez zmian. 😅 Nie łapiesz różnicy w rużnicy? Co autor miał na myśli?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmickey 4345 #39985 Napisano 2 Czerwca 2023 13 minut temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Co autor miał na myśli?? Pewnie, że powinieneś włączyć w przeglądarce lub aplikacji sprawdzanie ortografii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68567 #39986 Napisano 2 Czerwca 2023 22 minuty temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Co autor miał na myśli?? Podstawowe błędy ortograficzne. Włącz autokorektę. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #39987 Napisano 2 Czerwca 2023 1 godzinę temu, trollu napisał(-a): za kierownicą nie siedział Nicolas Cage? Nawet mu CD nie przeskoczył 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39988 Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) . Edytowane 2 Czerwca 2023 przez LUKASZOWSKI 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #39989 Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, pechagto napisał(-a): Driver: San Francisco - kto grał, ten wie. Słabe wyjście z progu i telemark na jedno koło. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Lawnowerman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39990 Napisano 2 Czerwca 2023 21 minut temu, mario1971 napisał(-a): Podstawowe błędy ortograficzne. Włącz autokorektę. Czy my jesteśmy na egzaminie z języka ?? W żadnym kraju nie spotkałem się z taką wrażliwością stylistyczną I ortogfaficzną. Ktoś tu leciutko przejmuje się rolą😆 Think about it and don't worry,be happy😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24849 #39991 Napisano 2 Czerwca 2023 To chyba cenna cecha, dbanie o język ojczysty. 4 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8640 #39992 Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Każdemu zdarza się popełniać błędy. Rzecz w tym żeby, w razie ich zauważenia przez kogoś, po prostu się z tym pogodzić i postarać się kolejnym razem. Kiedyś człowiekowi byłoby wstyd (mnie przynajmniej tak). Mam wrażenie że dożyliśmy czasów gdzie postępująca ignorancja, dyletanctwo i przekonanie o własnej racji urastają do postawy: no i co z tego? Przypomnę cytat z Ludwika Wittgensteina (słynnego językoznawcy). Wittgensteina znać nie trzeba, ale warto go posłuchać: „Granice mojego języka oznaczają granice mojego świata”. Prszecierz mogem napisac cos o jenzyku polskim nie pszejmójonc siem zasadami ortografi czy interpónkcji a i tak zostanem zrozómiany. Tylko czy o to chodzi? Edytowane 2 Czerwca 2023 przez beniowski 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74157 #39993 Napisano 2 Czerwca 2023 Oczywiście, że jakość języka ma znaczenie. Dokładnie tak, jak mówi cytat powyżej. Dlatego zasłanianie się często widywanym: "Nie masz argumentów, więc czepiasz się ortografii" i tym podobne nie za bardzo mnie przekonują. Z drugiej strony, chcąc zachować się tak taktownie, jak chcielibyśmy myśleć o własnej ortografii, nie musimy zwracać osobie robiącej błędy uwagi publicznie, starając się ją ośmieszyć - można to zrobić poprzez PW. 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49702 #39994 Napisano 2 Czerwca 2023 2 minutes ago, Lincoln Six Echo said: nie musimy zwracać osobie robiącej błędy uwagi publicznie, starając się ją ośmieszyć - można to zrobić poprzez PW. 👏👏👏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6287 #39995 Napisano 2 Czerwca 2023 Chyba nikt z nas nie chce nikogo ośmieszać. Jeżeli walnę babola merytorycznego albo językowego to z pouczenia wyciągam możliwie najwięcej. @eye_lip dzięki za "brege" - zapamiętałem i wiem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49702 #39996 Napisano 2 Czerwca 2023 Pany, śledzicie temat i napewno pamiętacie jak @LUKASZOWSKI odpisał już na zwrócenie mu uwagi „Musisz wybaczyć, w szkole byłem dysortografem;)” Troszeczkę więcej luzu😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39997 Napisano 2 Czerwca 2023 Nigdy nie uważałem się za poliglote, szczególnie w sutuacji kiedy wykonuje inne zajęcia I pisze odpowiedź przez telefon. Do tego jeszcze zagraniczny, który często przeinacza podczas pisania ale ok. Dla mnie ważne jest meritum. Rozumiem że koledzy lubią analizowć I czerpią z tego radoche. Nie przyszło by mi do głowy aby komuś zwracać uwagi oficjalnie. Dlatego niektórzy koledzy co bardziej nadgorliwi trochu ,,Szeryfują"😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11929 #39998 Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) 11 minut temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Nigdy nie uważałem się za poliglote, szczególnie w sutuacji kiedy wykonuje inne zajęcia I pisze odpowiedź przez telefon. Do tego jeszcze zagraniczny, który często przeinacza podczas pisania ale ok. Dla mnie ważne jest meritum. Rozumiem że koledzy lubią analizowć I czerpią z tego radoche. Nie przyszło by mi do głowy aby komuś zwracać uwagi oficjalnie. Dlatego niektórzy koledzy co bardziej nadgorliwi trochu ,,Szeryfują"😉 Oczywiście masz rację; uwagę powinno zwracać się dyskretnie. Zwłaszcza na forum publicznym. Jest to o tyle korzystne, że nie prowadzi do publicznego linczu. Ale! Aby, to działało, popełniający błędy, powinien je wyedytować i zachować poprawną formę. Nie uczyniłeś tego, dlatego będziesz publicznie pouczany. Trochę więcej pokory, nikomu nie zaszkodzi Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #39999 Napisano 2 Czerwca 2023 15 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Oczywiście masz rację; uwagę powinno zwracać się dyskretnie. Zwłaszcza na forum publicznym. Jest to o tyle korzystne, że nie prowadzi do publicznego linczu. Ale! Aby, to działało, popełniający błędy, powinien je wyedytować i zachować poprawną formę. Nie uczyniłeś tego, dlatego będziesz pouczany 🤔 Raczej nie zdążyłem, bo co niektórzy zdążyli to zrobić publicznie. Taka mała uwaga: Nie każdy spędza cały czas na forum aby upominać innych użytkowników I czytać ,,Ohh Ahh" na temat swojego Rolexa lub Lange&söhne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68567 #40000 Napisano 2 Czerwca 2023 21 minut temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): 🤔 Raczej nie zdążyłem, bo co niektórzy zdążyli to zrobić publicznie. Taka mała uwaga: Nie każdy spędza cały czas na forum aby upominać innych użytkowników I czytać ,,Ohh Ahh" na temat swojego Rolexa lub Lange&söhne Gdybyś wyedytował babole, ja usunąłbym swoje wpisy. Zamiast tego wrzuciłeś jałowy bieg i kulasz się dalej. 😉 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach