Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

ja nic nie odbieram , żona odbiera w lipcu 😉

widziałem , szybkie sportowe auta nie są w kręgu moich zainteresowań , ale :

- ta moda robienia z kombi super sportowego auta , zdecydowanie mi się nie podoba , kombi to kombi , jest do wożenia ziemniaków , trupów itd , a nie do jazdy sportowej , tak samo jak SUV

- w stajni Audi odnoszę wrażenie, że nieparzyste modele są właśnie stworzone do sportowej stylistyki : A3 , A5, A7 , natomiast parzyste A4 , A6 , A8 do właśnie eleganckiego wyglądu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

ja nic nie odbieram , żona odbiera w lipcu 😉

widziałem , szybkie sportowe auta nie są w kręgu moich zainteresowań , ale :

- ta moda robienia z kombi super sportowego auta , zdecydowanie mi się nie podoba , kombi to kombi , jest do wożenia ziemniaków , trupów itd , a nie do jazdy sportowej , tak samo jak SUV

- w stajni Audi odnoszę wrażenie, że nieparzyste modele są właśnie stworzone do sportowej stylistyki : A3 , A5, A7 , natomiast parzyste A4 , A6 , A8 do właśnie eleganckiego wyglądu 

Ja nigdy nie przepadałem za kombi, dla mnie te samochody nie miały "formy"; natomiast w RS6 jakoś mi nie przeszkadza, a nawet pasuje ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam pytanie o to nowe g20 z 'tabletem', testował ktoś? Jakie opinie?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Pytasz poważnie?

Tak. Zaciekawiło mnie to kategoryczne stwierdzenie z twojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa B7? Czy tylko mi to wygląda na pokrywę V12 i rywala dla S680?

IMG_6225.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.05.2024 o 16:16, StaryWilk napisał(-a):

Ostatnio zaprezentowana limitka RS4 - odlot - idealnie pasuje do założeń:

- tak bardzo z jajem, że aż żółta;

- limitka, więc raczej wartość będzie dobrze trzymać 

- i na koniec jeżdżenie i cieszenie się limitką , którą inni trzymają w garażu to +10 do prestiżu 

spacer.png

https://autogaleria.pl/audi-rs4-imola-yellow-2024-premiera-zdjecia

Bardzo dziękuję, świetne auto! Nawet bym chętnie rozważył,, ale miałem przyjemność potestować m3 touring i jednak trochę mi mało miejsca. A to jednak ta sama wielkość. Wiem, może wybrzydzam ale w ten weekend miałem okazję potestować Rs6 i to jest chyba wszystko co mi trzeba.. co do dylematów że kombi nie pasuje do sportu. Szanuję zdanie, ale się nie zgadzam. Suv to inna masa, wielkość, wysokość, opływowość itd. Kombi to dalej przerobiony sedan z trochę dłuższym tyłkiem, dlatego prowadzi się praktycznie jak sedan, można się już pobawić na torze :)
A co do nowej Alpiny.. jak to będzie b7 z v12 to kosmos.. choć obawiam się, że aż tak fajnie nie będzie. Może się miło zaskoczę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Lynx27 napisał(-a):

Bardzo dziękuję, świetne auto! Nawet bym chętnie rozważył,, ale miałem przyjemność potestować m3 touring i jednak trochę mi mało miejsca. A to jednak ta sama wielkość. Wiem, może wybrzydzam ale w ten weekend miałem okazję potestować Rs6 i to jest chyba wszystko co mi trzeba.. co do dylematów że kombi nie pasuje do sportu. Szanuję zdanie, ale się nie zgadzam. Suv to inna masa, wielkość, wysokość, opływowość itd. Kombi to dalej przerobiony sedan z trochę dłuższym tyłkiem, dlatego prowadzi się praktycznie jak sedan, można się już pobawić na torze :)
A co do nowej Alpiny.. jak to będzie b7 z v12 to kosmos.. choć obawiam się, że aż tak fajnie nie będzie. Może się miło zaskoczę :) 

Suva się kupuje po 50, nie wiem ile masz lat ale ja bym się nie spieszył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rs6 i ludzie świata poza nią nie widzą. A Alpina B5 Touring? Tylko nie wiem co teraz można u nich zamówić bo na stronie Alpiny jeszcze G31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Chorwat napisał(-a):

Tak. Zaciekawiło mnie to kategoryczne stwierdzenie z twojej strony.

Jak mi słońce świeci to używam osłony przeciwsłonecznej, aby mnie nie oślepiało. Dziecko w foteliku nie ma za bardzo manewru na tylnych siedzeniach, więc będzie mrużyło oczy i zasłaniało je rączkami. A rolety, czy nawet zwykłe osłony na przyssawkę jednak pomagają.

Nie wierzę, że ja to wyjaśniam...

7 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Suva się kupuje po 50, nie wiem ile masz lat ale ja bym się nie spieszył ;)

what.gif

@bober5264Ja nie miałem okazji, a być może nawet przyjemności ;)

G20 uważam za jeden z najładniejszych wypustów modelu 3 w całej historii BMW.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Panowie, mam pytanie o to nowe g20 z 'tabletem', testował ktoś? Jakie opinie?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

miałem 318i przed liftem , bardzo fajne auto pod każdym względem , polecam inwestować w silnik przede wszystkim , bo wykorzystasz każdy KM i NM w tym aucie , tak jest projektowany 😊

51 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Jak mi słońce świeci to używam osłony przeciwsłonecznej, aby mnie nie oślepiało. Dziecko w foteliku nie ma za bardzo manewru na tylnych siedzeniach, więc będzie mrużyło oczy i zasłaniało je rączkami. A rolety, czy nawet zwykłe osłony na przyssawkę jednak pomagają.

jeszcze jest pomysł w powiewającym ręcznikiem 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R. Lauren i McLaren F1 LM.

R and Mac.jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.06.2024 o 21:33, Krakus1 napisał(-a):

wątpię Łukasz , za duża różnica jest , podobno w przypadku A6 i wyższych modeli jest to pakiet wygłuszenia obejmujący kilka elementów a nie tylko szyby , np. gumowe uszczelki dodatkowe w drzwiach , ale pewności nie mam , także ktokolwiek widział, ktokolwiek wie , prosimy o info. 😉

co do pakietów w MB , masz rację , od dawna jest ten problem , pamiętam kilka lat temu jak pytałem o dostęp komfortowy w C klasę , gdzie okazało się że owszem jest , ale w pakiecie za 25 tyś 😳, BMW też już zaczyna tą politykę prowadzić w najnowszych modelach , a za to kocham Audi , bo jeszcze można mieć pojedyncze opcje solo 😎

@beniowski czyli tak to wyglądają Twoje poranki w Milano ? 😉

I to pałowanie na luzie zaraz po odpaleniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Pełna zgoda. Po prostu w swojej pierwotnej wypowiedzi jakoś tak to określiłeś, jakoby brak zasłonek niemal dyskwalifikował auto.

P.S. Jestem dokładnie z tego samego rocznika (dodatkowo kilkanaście lat mieszkałem w Bydzi ;) ) - przyznasz chyba, że dawaliśmy sobie radę ze słońcem jeżdżąc z rodzicami za młodu w polonezach, maluchach i innych wyrobach samochodopodobnych- bez roletek, bez przyciemnianych szyb i innych bajerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Chorwat napisał(-a):

Pełna zgoda. Po prostu w swojej pierwotnej wypowiedzi jakoś tak to określiłeś, jakoby brak zasłonek niemal dyskwalifikował auto.

P.S. Jestem dokładnie z tego samego rocznika (dodatkowo kilkanaście lat mieszkałem w Bydzi ;) ) - przyznasz chyba, że dawaliśmy sobie radę ze słońcem jeżdżąc z rodzicami za młodu w polonezach, maluchach i innych wyrobach samochodopodobnych- bez roletek, bez przyciemnianych szyb i innych bajerów.

Naturalnie, że dawaliśmy radę! Posiadaliśmy również umiejętność picia mleka z laktozą.

Jednakże wówczas fotelików nie było i można było się przesunąć, a dziś marudy z tylnego rzędu drenują ucho, że słońce im świeci...

Robię to również dla własnego komfortu. Przyciemniana szyba z roletą dają radę i jest święty spokój ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Chorwat napisał(-a):

Ludzie przez wieki mieszkali tez w jaskiniach, nie mieli samochodow i dawali rade... 🙈 Teraz tez mozesz wybrac jaskinie zamiast mieszkania czy domu, tylko po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

R. Lauren i McLaren F1 LM.

R and Mac.jpg

Patrząc na sposób ubrania, to myślałem że to jeden z bezdomnych co Rydzykowi samochód podarowali.

Jak inaczej zrozumieć, że ktoś tak sławny dał się sfotografować, tak ubrany. 

No chyba że na ubraniach oszczędzał aby taki samochód kupić 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Remy napisał(-a):

Patrząc na sposób ubrania, to myślałem że to jeden z bezdomnych co Rydzykowi samochód podarowali.

Jak inaczej zrozumieć, że ktoś tak sławny dał się sfotografować, tak ubrany. 

No chyba że na ubraniach oszczędzał aby taki samochód kupić 😉

Mocne słowa ;)

Dla mnie to fajny, wygodny zestaw na popołudniowe kółeczko unikatowym bolidem. A podejrzewam, że dresik jest kaszmirowy z lini purple label ;) 

A jaki ty byś tu widział strój? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Mocne słowa ;)

Dla mnie to fajny, wygodny zestaw na popołudniowe kółeczko unikatowym bolidem. A podejrzewam, że dresik jest kaszmirowy z lini purple label ;) 

A jaki ty byś tu widział strój? 🤔

Nie takich spodni do tego podkreślających, no właśnie!, bym się spodziewał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Nie takich spodni do tego podkreślających, no właśnie!, bym się spodziewał...

Pewnie jeansami nie chciał zafarbować tapicerki, dresik i to w takim kolorze będzie obojętny dla auta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam dresik. Popatrzcie na otoczenie - jak lukusowo - obora, maszyny rolnicze itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po rozmiarach opon widać  różnicę , gdzie BMW nastawiony na prowadzenie , a Audi na komfort , 5er VS A6 : 18/45/245 VS 18/55/225 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

po rozmiarach opon widać  różnicę , gdzie BMW nastawiony na prowadzenie , a Audi na komfort , 5er VS A6 : 18/45/245 VS 18/55/225 

Oszczędzają na gumie dusigrosze z Ingolstadt 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi