Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, The_Rocket napisał(-a):

Może ktoś z Was podpowie jakąś ciekawą alternatywę dla X5? Na razie to mój faworyt. Do tej pory brałem jeszcze pod uwagę XC90 (wiecie może czy i kiedy ma wyjść nowy model?), ale wydaje się być jednak za duże, Q8 oraz Lexusa RX. Chyba największe nadzieje wiąże z tym ostatnim.
Podpowiecie na co jeszcze zwrócić uwagę?

jeszcze GLE i Q7 , ja jestem dzieckiem filozofii : motoryzacja dzielimy na niemiecką , i materiał zastępczy - jeszcze- 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy wiecie o wypadku🤔

image.thumb.png.d26f9c018d5fd5c19dcfe17a0b402c53.png

image.thumb.png.2dc33911aa3239e5a2abe82f6929f812.png

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zajawka nie musi polegać na kupowaniu, posiadaniu czy kochaniu rzeczy. zajawka może dotyczyć zbierania doświadczeń. jeśli dotyczy zbierania doświadczeń związanych z kupowaniem, posiadaniem rzeczy, to dla mnie jest chore. 
Zacząłeś od skomentowania stwierdzenia że ktoś kocha samochody i motoryzacje - jeżeli Twoim zdaniem to ogranicza się do kupowania rzeczy to zbyt płytko spojrzałeś na temat

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Zacząłeś od skomentowania stwierdzenia że ktoś kocha samochody i motoryzacje - jeżeli Twoim zdaniem to ogranicza się do kupowania rzeczy to zbyt płytko spojrzałeś na temat

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

mylisz się. było o kochaniu samochodów jak żony, nie było o kochaniu motoryzacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, XoneX napisał(-a):

współczuję każdemu, kto kocha jakiekolwiek rzeczy. 

Zle się wyraziłem; pasja do czegokolwiek jest jak miłość, a tej się nie wybiera.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, XoneX napisał(-a):

współczuję każdemu, kto kocha jakiekolwiek rzeczy. 

Ja tam kocham niektóre rzeczy. Możesz współczuć. Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Co Wy wiecie o wypadku🤔

image.thumb.png.d26f9c018d5fd5c19dcfe17a0b402c53.png

image.thumb.png.2dc33911aa3239e5a2abe82f6929f812.png

Uuua. Ale urwał!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, facecik napisał(-a):

kocham niektóre rzeczy

Jakie ? Obrazy - one są ucieleśnieniem wizji, odczuć autora, nie rzeczami .. Drzewa ? Te chyba warto kochać, troszczyć się o nie. Dom ? Tak samo.

Kiedyś przeczytałem fajną myśl: "Rzeczy są ważne, dużo mówią o nas."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.07.2024 o 19:50, mario1971 napisał(-a):

Czekam z niecierpliwością, aż wodniki wyjdą w szuwarów. 😆

Wodniki powiadasz…

IMG_6483.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mroova napisał(-a):

Jakie ? Obrazy - one są ucieleśnieniem wizji, odczuć autora, nie rzeczami .. Drzewa ? Te chyba warto kochać, troszczyć się o nie. Dom ? Tak samo.

Kiedyś przeczytałem fajną myśl: "Rzeczy są ważne, dużo mówią o nas."

Może z tą miłością to się zagalopowałem. Chodziło mi bardziej o przywiązanie. Co do drzew, to raczej do rzeczy bym ich nie zaliczał bo to żywe organizmy. Ale z domem trafiłeś - kocham nasz dom, kocham miejsce gdzie teraz mieszkam. Długo na to czekałem, może dlatego mam takie podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, facecik napisał(-a):

Co do drzew, to żywe organizmy.

Czy z dębem coś już wiadomo ? Podjęliscie decyzję co do jego losu ?

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jeszcze GLE i Q7 , ja jestem dzieckiem filozofii : motoryzacja dzielimy na niemiecką , i materiał zastępczy - jeszcze- 

Dzięki za sugestię. Oba w pewnym momencie rozważałem, ale GLE z przyzwoitym silnikiem i wyposażeniem jest już istotnie powyżej mojego budżetu, ale jeździłem nim. Mam z tym autem problem natury wizualnej
Co do Q7 to też miałem okazję pojeździć wersją przed liftem (chyba był ostatnio delikatny) i jest pewnie do rozważenia. Spojrzę przy okazji umawiania się na Q8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mroova napisał(-a):

Czy z dębem coś już wiadomo ? Podjęliscie decyzję co do jego losu ?

Wysłałem wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Uuua. Ale urwał!

Pasażerowi na przednim siedzeniu nie spadł nawet włos z głowy. Kierowca nadal żyje. Cuda się zdarzają. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.07.2024 o 11:00, Autor1984 napisał(-a):

Trochę wyrwało mi się z tym niedługo, zamawiam październik/listopad.

@Lynx27Michał i jak wrażenia po testach?

@Krakus1

Koledzy, mało czasu ostatnimi dniami to i mało się udzielam. Będę miał chwilkę to skrobnę, słowo! Powiem tylko jako zajawkę, że auto mnie kupiło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, The_Rocket napisał(-a):

Dzięki za sugestię. Oba w pewnym momencie rozważałem, ale GLE z przyzwoitym silnikiem i wyposażeniem jest już istotnie powyżej mojego budżetu, ale jeździłem nim. Mam z tym autem problem natury wizualnej emoji6.png
Co do Q7 to też miałem okazję pojeździć wersją przed liftem (chyba był ostatnio delikatny) i jest pewnie do rozważenia. Spojrzę przy okazji umawiania się na Q8.

Ja bym sie trzymał daleko od X5, te auta stały sie tak awaryjne, że ja nie mam juz do tej marki zadnego zaufania. 

Q8 to moze być dobra opcja, dobrze skonfigurowany będzie ekstra. Gdym sam teraz chciał SUVa to szedłbym w ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Wy tu o SUVach, a ja trafilem na cos ciekawego ostatnio. 

Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”.

551007DB-FCB1-40DC-87B7-C4A527F17E7D.thumb.jpeg.2ad49ec0b824e8486a5924d63d6a4b8e.jpeg

AFAD84CA-4C8E-48C7-B36D-F90A8861570E.thumb.jpeg.abb3b2d6bc595c727fd94008c7c87305.jpeg

Tak mi się przypomniało jak znajomi kupowali dom. Właścicielka od lat w USA, więc sprzedaż prowadziła na jej prośbę  jakaś daleka rodzina, a ta miała przylecieć tylko do notariusza. Dzień przed sprzedażą miała też otworzyć garaż do którego od lat nie było dostępu, ponieważ rodzina nie miała kluczy. Klucze od garażu przyleciały razem z właścicielką, ale i tak trzeba było ciąć zamek, który był zablokowany. No i okazało się, że w środku było białe 964 z lat 90-tych. Kolega męża właścicielki, stary kawaler, wstawił je X lat temu "na wakacje". Oboje w międzyczasie zmarli a ona o tym zapomniała. 🙂

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”.

551007DB-FCB1-40DC-87B7-C4A527F17E7D.thumb.jpeg.2ad49ec0b824e8486a5924d63d6a4b8e.jpeg

AFAD84CA-4C8E-48C7-B36D-F90A8861570E.thumb.jpeg.abb3b2d6bc595c727fd94008c7c87305.jpeg

Ale super maszyna. Wygląda jakby miała z 6 metrów długości:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

auta jeszcze nie ma , ale zimowe opony już tak 😅 , dla mnie miejsce produkcji opon ma znaczenie 

20240722_141117.jpg

Screenshot_20240722_151202_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Podobne, choć starsze Mercedesy, widziałem w tamtym roku w hotelu w Egipcie, gdzie się zatrzymaliśmy. Służyły do przewozu gości na specjalne życzenie.

IMG_1534.jpeg

IMG_1533.jpeg

IMG_1532.jpeg

IMG_1531.jpeg

IMG_1530.jpeg

IMG_1529.jpeg

IMG_1528.jpeg

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Podobne, choć starsze Mercedesy, widziałem w tamtym roku w hotelu w Egipcie, gdzie się zatrzymaliśmy. Służyły do przewozu gości na specjalne życzenie.

IMG_1534.jpeg

IMG_1533.jpeg

IMG_1532.jpeg

IMG_1531.jpeg

IMG_1530.jpeg

IMG_1529.jpeg

IMG_1528.jpeg

Ja pier**le

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

auta jeszcze nie ma , ale zimowe opony już tak 😅 , dla mnie miejsce produkcji opon ma znaczenie 

20240722_141117.jpg

Screenshot_20240722_151202_Gallery.jpg

Honest self-criticism : r/funny

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  1. Czegoś takiego w Krakowie , jeszcze nie widziałem- chodzi o rejestrację- 😳

niewiem jak jest w innych miastach , ale bardzo dużo turystów z Zatoki Arabskiej jest w tym roku 

@tommly jaka to marka opon ?

20240722_171415.jpg

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi