Krakus1 1655 #45301 Napisano 20 Lipca 2024 19 godzin temu, The_Rocket napisał(-a): Może ktoś z Was podpowie jakąś ciekawą alternatywę dla X5? Na razie to mój faworyt. Do tej pory brałem jeszcze pod uwagę XC90 (wiecie może czy i kiedy ma wyjść nowy model?), ale wydaje się być jednak za duże, Q8 oraz Lexusa RX. Chyba największe nadzieje wiąże z tym ostatnim. Podpowiecie na co jeszcze zwrócić uwagę? jeszcze GLE i Q7 , ja jestem dzieckiem filozofii : motoryzacja dzielimy na niemiecką , i materiał zastępczy - jeszcze- 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #45302 Napisano 20 Lipca 2024 Co Wy wiecie o wypadku❓️🤔 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4064 #45303 Napisano 20 Lipca 2024 zajawka nie musi polegać na kupowaniu, posiadaniu czy kochaniu rzeczy. zajawka może dotyczyć zbierania doświadczeń. jeśli dotyczy zbierania doświadczeń związanych z kupowaniem, posiadaniem rzeczy, to dla mnie jest chore. Zacząłeś od skomentowania stwierdzenia że ktoś kocha samochody i motoryzacje - jeżeli Twoim zdaniem to ogranicza się do kupowania rzeczy to zbyt płytko spojrzałeś na tematWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #45304 Napisano 20 Lipca 2024 21 minut temu, bober5264 napisał(-a): Zacząłeś od skomentowania stwierdzenia że ktoś kocha samochody i motoryzacje - jeżeli Twoim zdaniem to ogranicza się do kupowania rzeczy to zbyt płytko spojrzałeś na temat Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka mylisz się. było o kochaniu samochodów jak żony, nie było o kochaniu motoryzacji. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12961 #45305 Napisano 20 Lipca 2024 2 godziny temu, XoneX napisał(-a): współczuję każdemu, kto kocha jakiekolwiek rzeczy. Zle się wyraziłem; pasja do czegokolwiek jest jak miłość, a tej się nie wybiera. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4808 #45306 Napisano 20 Lipca 2024 2 godziny temu, XoneX napisał(-a): współczuję każdemu, kto kocha jakiekolwiek rzeczy. Ja tam kocham niektóre rzeczy. Możesz współczuć. Dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12961 #45307 Napisano 20 Lipca 2024 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Co Wy wiecie o wypadku❓️🤔 Uuua. Ale urwał! 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6817 #45308 Napisano 20 Lipca 2024 2 godziny temu, facecik napisał(-a): kocham niektóre rzeczy Jakie ? Obrazy - one są ucieleśnieniem wizji, odczuć autora, nie rzeczami .. Drzewa ? Te chyba warto kochać, troszczyć się o nie. Dom ? Tak samo. Kiedyś przeczytałem fajną myśl: "Rzeczy są ważne, dużo mówią o nas." 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #45309 Napisano 20 Lipca 2024 W dniu 19.07.2024 o 19:50, mario1971 napisał(-a): Czekam z niecierpliwością, aż wodniki wyjdą w szuwarów. 😆 Wodniki powiadasz… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4808 #45310 Napisano 21 Lipca 2024 9 godzin temu, mroova napisał(-a): Jakie ? Obrazy - one są ucieleśnieniem wizji, odczuć autora, nie rzeczami .. Drzewa ? Te chyba warto kochać, troszczyć się o nie. Dom ? Tak samo. Kiedyś przeczytałem fajną myśl: "Rzeczy są ważne, dużo mówią o nas." Może z tą miłością to się zagalopowałem. Chodziło mi bardziej o przywiązanie. Co do drzew, to raczej do rzeczy bym ich nie zaliczał bo to żywe organizmy. Ale z domem trafiłeś - kocham nasz dom, kocham miejsce gdzie teraz mieszkam. Długo na to czekałem, może dlatego mam takie podejście. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6817 #45311 Napisano 21 Lipca 2024 (edytowane) 25 minut temu, facecik napisał(-a): Co do drzew, to żywe organizmy. Czy z dębem coś już wiadomo ? Podjęliscie decyzję co do jego losu ? Edytowane 21 Lipca 2024 przez mroova 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Rocket 6 #45312 Napisano 21 Lipca 2024 jeszcze GLE i Q7 , ja jestem dzieckiem filozofii : motoryzacja dzielimy na niemiecką , i materiał zastępczy - jeszcze- Dzięki za sugestię. Oba w pewnym momencie rozważałem, ale GLE z przyzwoitym silnikiem i wyposażeniem jest już istotnie powyżej mojego budżetu, ale jeździłem nim. Mam z tym autem problem natury wizualnej Co do Q7 to też miałem okazję pojeździć wersją przed liftem (chyba był ostatnio delikatny) i jest pewnie do rozważenia. Spojrzę przy okazji umawiania się na Q8. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4808 #45313 Napisano 21 Lipca 2024 3 godziny temu, mroova napisał(-a): Czy z dębem coś już wiadomo ? Podjęliscie decyzję co do jego losu ? Wysłałem wiadomość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #45314 Napisano 21 Lipca 2024 23 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Uuua. Ale urwał! Pasażerowi na przednim siedzeniu nie spadł nawet włos z głowy. Kierowca nadal żyje. Cuda się zdarzają. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2571 #45315 Napisano 21 Lipca 2024 W dniu 20.07.2024 o 11:00, Autor1984 napisał(-a): Trochę wyrwało mi się z tym niedługo, zamawiam październik/listopad. @Lynx27Michał i jak wrażenia po testach? @Krakus1 Koledzy, mało czasu ostatnimi dniami to i mało się udzielam. Będę miał chwilkę to skrobnę, słowo! Powiem tylko jako zajawkę, że auto mnie kupiło . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 150 #45316 Napisano 22 Lipca 2024 22 godziny temu, The_Rocket napisał(-a): Dzięki za sugestię. Oba w pewnym momencie rozważałem, ale GLE z przyzwoitym silnikiem i wyposażeniem jest już istotnie powyżej mojego budżetu, ale jeździłem nim. Mam z tym autem problem natury wizualnej Co do Q7 to też miałem okazję pojeździć wersją przed liftem (chyba był ostatnio delikatny) i jest pewnie do rozważenia. Spojrzę przy okazji umawiania się na Q8. Ja bym sie trzymał daleko od X5, te auta stały sie tak awaryjne, że ja nie mam juz do tej marki zadnego zaufania. Q8 to moze być dobra opcja, dobrze skonfigurowany będzie ekstra. Gdym sam teraz chciał SUVa to szedłbym w ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3004 #45317 Napisano 22 Lipca 2024 Wy tu o SUVach, a ja trafilem na cos ciekawego ostatnio. Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”. 5 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #45318 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) 57 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Wy tu o SUVach, a ja trafilem na cos ciekawego ostatnio. Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”. Tak mi się przypomniało jak znajomi kupowali dom. Właścicielka od lat w USA, więc sprzedaż prowadziła na jej prośbę jakaś daleka rodzina, a ta miała przylecieć tylko do notariusza. Dzień przed sprzedażą miała też otworzyć garaż do którego od lat nie było dostępu, ponieważ rodzina nie miała kluczy. Klucze od garażu przyleciały razem z właścicielką, ale i tak trzeba było ciąć zamek, który był zablokowany. No i okazało się, że w środku było białe 964 z lat 90-tych. Kolega męża właścicielki, stary kawaler, wstawił je X lat temu "na wakacje". Oboje w międzyczasie zmarli a ona o tym zapomniała. 🙂 Edytowane 22 Lipca 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 150 #45319 Napisano 22 Lipca 2024 1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Wy tu o SUVach, a ja trafilem na cos ciekawego ostatnio. Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”. Ale super maszyna. Wygląda jakby miała z 6 metrów długości:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1655 #45320 Napisano 22 Lipca 2024 auta jeszcze nie ma , ale zimowe opony już tak 😅 , dla mnie miejsce produkcji opon ma znaczenie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9123 #45321 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) 3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): Wy tu o SUVach, a ja trafilem na cos ciekawego ostatnio. Dwie ciekawostki, mialo to 6,5s do 100km/h. Wazyl jedynie 1700kg. Egzemplarz przyjechal na wakacje „do mnie”. Podobne, choć starsze Mercedesy, widziałem w tamtym roku w hotelu w Egipcie, gdzie się zatrzymaliśmy. Służyły do przewozu gości na specjalne życzenie. Edytowane 22 Lipca 2024 przez beniowski 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12961 #45322 Napisano 22 Lipca 2024 1 minutę temu, beniowski napisał(-a): Podobne, choć starsze Mercedesy, widziałem w tamtym roku w hotelu w Egipcie, gdzie się zatrzymaliśmy. Służyły do przewozu gości na specjalne życzenie. Ja pier**le 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #45323 Napisano 22 Lipca 2024 memento mori, niezła historia. Dobrze, że otworzyli ten garaż 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12515 #45324 Napisano 22 Lipca 2024 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): auta jeszcze nie ma , ale zimowe opony już tak 😅 , dla mnie miejsce produkcji opon ma znaczenie 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1655 #45325 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) Czegoś takiego w Krakowie , jeszcze nie widziałem- chodzi o rejestrację- 😳 niewiem jak jest w innych miastach , ale bardzo dużo turystów z Zatoki Arabskiej jest w tym roku @tommly jaka to marka opon ? Edytowane 22 Lipca 2024 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach