Sławol 1948 #51301 Napisano 19 Marca (edytowane) Miałem okazję siedzieć w Urusie spod znaku Lamborghini. Usiadłem za kierownicą i poczułem się jak w statku kosmicznym. Detale na pierwszy rzut oka, obszycie nićmi, logo, zwłaszcza fotele, wszystko naprawdę na wysokim poziomie wykończenia - a ja jestem zrzęda 100%. A potem zacząłem się uważniej przyglądać: plastik tu, plastik tam (albo coś bardzo podobnego, w każdym razie wyglądającego na tandetę), grill się wygina od patrzenia (tak jak w filmie przy 13:07, który wrzucił @cordi7), lampy jakoś tak luźno siedzą. Nie wiem, nie znam się, ale poza paroma detalami - nie czułem się jak w samochodzie za ponad milion złotych (ok. 1,3 mln zł). Pół miliona jeszcze bym zrozumiał bez mrugnięcia okiem za sam znaczek na masce, nawet niech będzie i 800 tys. zł. Ale ponad milion - nie wiem. Może to i technologia, może i materiały (np. carbon), felgi, hamulce drogie. Może. Edit: OK, może nie testowałem w ten sposób, jak poniżej, ale coś tam pomacałem Edytowane 19 Marca przez Sławol 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6143 #51302 Napisano 19 Marca W dniu 13.03.2026 o 08:02, Remy napisał(-a): Poproszę o zdjęcia przed i po 🔥 Na efekt końcowy jeszcze trochę trzeba poczekać. Ale to co widziałem już zrobione wygląda całkiem smakowicie. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43656 #51303 Napisano 19 Marca 19 godzin temu, beniowski napisał(-a): Nic a nic się nie znacie. Drogie jest, to musi być dobre🤣. I ładne. 🤣 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 594 #51304 Napisano 19 Marca 3 godziny temu, Olo_H napisał(-a): ciotka z Niemiec opowiadała z jakim oburzeniem w konserwatywnej klienteli spotkało się wprowadzenie modelu 190. Kto to widział, żeby mercedes produkował taki samochód 😂 W NL dealerzy MB z A-damu wymogli na centrali żeby 190 trafiały tylko do salonów na peryferiach Bo obniża im prestiż Gorzko płakali gdy 190 sprzedawały się jak yebnięte tapatalked 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 9136 #51305 Napisano 19 Marca (edytowane) 4 godziny temu, GostRado napisał(-a): À propo starej motoryzacji, zawsze mi się podobał mercedes w126 SEC I wciąż mi się podoba. Może na emeryturze sobie taki sprawię 😀 Co ciekawe nigdy nie miałem Mercedesa. https://classicdriver.pl/model-w126-w-wersji-sec/ https://otoklasyki.pl/samochody/mercedes/sec Mercedes z serialu "Odwróceni" na sprzedaż. Durczok chce 100 tys. zł Wóz Więckiewicza "Blachy" Edytowane 19 Marca przez Marak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9491 #51306 Napisano 19 Marca 59 minut temu, Marak napisał(-a): Mercedes z serialu "Odwróceni" na sprzedaż. Durczok chce 100 tys. zł Wóz Więckiewicza "Blachy" Kamil Durczok to chyba z zaświatów sprzedaje? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 361 #51307 Napisano 19 Marca W sobotę we Wroclawiu na pl. Kościuszki żółtego Lamborghini Ursusa miałem okazję wpuścić z podporządkowanej w korku - niestety biedaczek nie mógł wjechać- skakał jak wściekły konik - systemy chyba nie dały mu jechać i sam gwałtownie hamował, chyba że to kierowca pierwszy raz za kierownicą 🙂. Co do nowych BMW - na żywo wyglądają ok, choć faktycznie na zdjęciach mają dziwne proporcje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13221 #51308 Napisano Piątek o 05:27 14 godzin temu, beniowski napisał(-a): Nie rozumiem - widzę auto (widziałem także na żywo), które mi się nie podoba wizualnie. Nie piszę o jego właściwościach jezdnych, silniku, wyposażeniu itp. Piszę o tym, że jest dla mnie brzydkie z wyglądu. Czy muszę odbyć jazdę testową lub nabyć ów pojazd żeby móc się wypowiedzieć? Np. Dubaj mi się nie podoba (byłem i widziałem) - czy muszę nabyć tam mieszkanie żeby móc się wypowiadać? Co ty pierdylisz? To auto jest za***iście brzydkie! Ale jego wnętrze… Waldku - proszę 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73343 #51309 Napisano Piątek o 05:43 😁😁😁 https://youtu.be/0Xk8PPpDkic?is=0jTwuOYO6aAK8dfJ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8098 #51310 Napisano Piątek o 07:12 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): 😁😁😁 https://youtu.be/0Xk8PPpDkic?is=0jTwuOYO6aAK8dfJ Niemcy przy niedoborach ropy pod koniec II WŚ masowo korzystali z generatorów gazu: https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-chrust-z-lasu-i-jazda-czy-twoje-auto-mozna-przerobic-na-holz,nId,6069371 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 9136 #51311 Napisano Piątek o 07:39 11 godzin temu, beniowski napisał(-a): Kamil Durczok to chyba z zaświatów sprzedaje? Tak, oferta mocno nieaktualna, tyle że zawiera opis historii filmowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eustechy 479 #51312 Napisano Piątek o 07:50 Artykuł datowany na 20.03.2019 a Kamil Durczok zmarł 16.11.202. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 68577 #51313 Napisano Piątek o 07:53 41 minut temu, cordi7 napisał(-a): Niemcy przy niedoborach ropy pod koniec II WŚ masowo korzystali z generatorów gazu: https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-chrust-z-lasu-i-jazda-czy-twoje-auto-mozna-przerobic-na-holz,nId,6069371 Nawet Myśliwiec na koks mieli w planach... Lippisch P.13a – Wikipedia, wolna encyklopedia https://share.google/uBcUsdytBYIBFBiST 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 365 #51314 Napisano Piątek o 10:13 (edytowane) 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): 😁😁😁 https://youtu.be/0Xk8PPpDkic?is=0jTwuOYO6aAK8dfJ Po co tak się męczyć skoro można na oleju po frytkach w starych dieslach. Edytowane Piątek o 10:18 przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73343 #51315 Napisano Piątek o 11:16 Godzinę temu, Remy napisał(-a): Po co tak się męczyć skoro można na oleju po frytkach w starych dieslach. Ale to jest nasz poczciwy maluszek 😁 😁 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1948 #51316 Napisano Piątek o 16:23 Gość ma tych filmików więcej Tutaj jeszcze 2 moje ulubione: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50323 #51317 Napisano Piątek o 19:38 12 hours ago, cordi7 said: Niemcy przy niedoborach ropy pod koniec II WŚ masowo korzystali z generatorów gazu: Przez długi czas byli wręcz ekspertami w dziedzinie stanów skupienia materii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1666 #51318 Napisano Piątek o 20:31 W dniu 19.03.2026 o 11:17, Autor1984 napisał(-a): XM ma dużo lepszy "środek" od 7 series. owszem , ale ma jedną wadę ktora go dyskwalifikuje jak dla mnie , jest twardy, nie posiada pneumatycznego zawieszenia W dniu 19.03.2026 o 17:44, Valygaar napisał(-a): Na efekt końcowy jeszcze trochę trzeba poczekać. Ale to co widziałem już zrobione wygląda całkiem smakowicie. czekam na fotkę kierownicy , jakość robi wrażenie 👌🏼 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 763 #51319 Napisano Piątek o 21:00 19 minut temu, Krakus1 napisał(-a): owszem , ale ma jedną wadę ktora go dyskwalifikuje jak dla mnie , jest twardy, nie posiada pneumatycznego zawieszenia tutaj wchodzi kierunek myślenia panów z M GmbH i brak pneumatyki jest wyborem z premedytacją. Cały czas przypomina mi się historia pana, który 2 razy rozbił (rozbił, wyremontował za swoje i rozbił jeszcze raz) szpadlem i siekierą (raz chyba szwagier mu pomagał) swoje e64 M6 w akcie protestu bo wg niego SMG III zbyt twardo zmieniała biegi. Chciał hardcorowe cabrio które nie podnosi ciśnienia i jest łagodne w obyciu z twardą technologią rodem z F1 tylko na miękko 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6143 #51320 Napisano Piątek o 21:25 (edytowane) 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): (...) czekam na fotkę kierownicy , jakość robi wrażenie 👌🏼 Kierownicy jeszcze nie widziałem. Mocno czekam na efekt drzwi i foteli bo to duże elementy z paroma smaczkami. EDIT: drzwi prawie gotowe Edytowane Piątek o 23:13 przez Valygaar 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13221 #51321 Napisano Sobota o 11:55 14 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Kierownicy jeszcze nie widziałem. Mocno czekam na efekt drzwi i foteli bo to duże elementy z paroma smaczkami. EDIT: drzwi prawie gotowe Czekam z niecierpliwością na finał! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73343 #51322 Napisano Sobota o 16:44 (edytowane) Nowy,stary osiołek , nic szczególnego ale się cieszymy 🤗🤗🤗 Edytowane Sobota o 16:45 przez TomcioMiki 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 146157 #51323 Napisano Sobota o 17:23 38 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Nowy,stary osiołek , nic szczególnego ale się cieszymy 🤗🤗🤗 Gratulacje z okazji nowego nabytku. Napisz o nim coś więcej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13221 #51324 Napisano Sobota o 17:36 51 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Nowy,stary osiołek , nic szczególnego ale się cieszymy 🤗🤗🤗 Tomek gratuluję. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73343 #51325 Napisano Sobota o 17:37 (edytowane) 17 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Gratulacje z okazji nowego nabytku. Napisz o nim coś więcej. Nie szczególnego 1,5 160km w manualu ,przestronny, wygodny, jeszcze nie miałem okazji tak więcej nim pojeździć, ale przede wszystkim zależy nam na miejscu i wygodzie. Podziękował @Paulus57 @Autor1984 🤗🤗🤗 7 miejsc, przy złożonych fotelach ostatniego rzędu jest bardzo duży bagażnik 😁😁😁 Edytowane Sobota o 17:42 przez TomcioMiki 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach