Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym poszukal koreanca. Mam 8 lat i30 i 0 problemow. Wymiany oleju, dolewanie plynu do spryskiwaczy i wymiany h7 i wycieraczek to wszystko co w nim robilem.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

I w zawieszeniu nic nie robiłeś?

Jaki masz przebieg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120 tys. Jezdzimy z zona spokojnie. Nawet hamulce jeszcze ok.

No to ladnie, ja u siebie w audi mam 107kkm zawias ok, ale hamulce to juz dwa razy wymienialem 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwagier jest mechanikiem. Przy 80 tysiącach sprzedałem mu i30. Nie mógł uwierzyć, że nie zmieniałem hamulców. Jego zdaniem były prawie jak nowe. Rok później jakiś facet odkupił od niego to auto mimo sprzeciwu żony, której marzyła się bryka do pokazania przed sąsiadami (pewnie jakiś Volkswagen). chłop miał jaja i wiedział, czemu brać Koreańczyka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez bym czekal, u mnie w firmie blokuja zamawianie schodzacych modeli, wiec nawet nie mialbys co rozwazac avensisa ;)

Np. BMW 3ke zablokowali jakies pol roku temu.

BTW. swiat idzie na przod, elektryczna klapa bagaznika w corolli. Ze wzgledu na moja sympatie do toyoty ciesze sie, ze to juz ;) 

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jakoś nie mogę przeboleć tych tabletów na desce...Wam to się naprawdę podoba?

Mamy obecnie jako drugie auto Aurisa (choć syn by mnie wyprostował przy takim postawieniu sprawy, go głównie on jeździ i kupiłem dla niego) i mocno sobie go chwalę (podbieram w weekendy ;) ). Naprawdę fajne, sprytne auto. Polecam w tym segmencie.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt deska w tym wypadku jest trochę kontrowersyjna, na razie jeszcze nie mam zdania. Brakuje mi podświetlonych zegarów i widoku interfejsu.

Do wystającego ekranu już się zdążyłem przyzwyczaić taki trend w motoryzacji. 

Z zewnątrz natomiast powiew świeżości.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego tabletu, za pomoca czarodzieskiego przycisku, nie da rady schowac w konsoli ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, trend trendem, ale da się to zrobić np. jak Volvo w swoich modelach i imo wygląda to naprawdę fajnie. Oczywiście wiem, ze to kwestia gustu.

Z zewnątrz nowa Corolla moim zdaniem swietnie wygląda.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jakoś nie mogę przeboleć tych tabletów na desce...Wam to się naprawdę podoba?

...

Tablet to jeszcze pół biedy. Brak normalnych liczników jest dla mnie dramatem. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w takiej Toyocie jeszcze przelkne przyklejony tablet. Ale w autach premium designer mógłby sie bardziej postarać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tablet to jeszcze pół biedy. Brak normalnych liczników jest dla mnie dramatem. :(

Kurcze właśnie tak samo mi się wydawało, ale nie szukałem więcej filmików/zdjęć, tutaj nie wygląda źle:

https://youtu.be/oJ2m4DAYono?t=345

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Miałem dwie corolle, kazda miala problem z ukladem kierowniczym tak cos kolo 100 tys przejechane, w camry to samo ale ta miala mocny silnik to nie wiem, kupilem subaru legacy, ta sama cena a jakosc wykonania jak i przyjemnosc jazdy duzo wieksza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to była wyjątkowo zajadła Camry, szła jak kuna, w 8s do dwóch paczek :D

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Gustaw, teraz Camry z tego rocznika ma ponad 300 km to sie nie smiej, dodam jeszcze ze w kazdej corolli silniki likowały, te auta sa zrobione na 120 tys km , nie wiem, moze europejskie beda solidniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przednim napędem to choćby miała 1000 KM, to do 200 km/h w osiem sekund nie przyspieszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paskudztwo i tyle. Pomijajac wyglad wzgledy praktyczne jak dla mnie dyskwalifikuja te tablety. Kiedyś próbowałem sie przekonać i przeszło mi jak na autostradzie przy większej prędkości chciałem podnieść obroty wiatraka, zanim to nastapilo walczyłem niechcacy radio itd. Jak dla mnie porażka. Jak są wylaczniki tradycyjne to na dotyk wiem co gdzie i ile. A wiecie dlaczego takie tablety są montowane i wmawia sie ludziom ze to postęp? Z prostej przyczyny, jest taniej niż analogowe przelaczkiki, przekaznik do każdego itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120 tys. Jezdzimy z zona spokojnie. Nawet hamulce jeszcze ok.

Powiem Ci, że nie do uwierzenia  ....  :huh:   :huh:   :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, trend trendem, ale da się to zrobić np. jak Volvo w swoich modelach i imo wygląda to naprawdę fajnie. Oczywiście wiem, ze to kwestia gustu.

Z zewnątrz nowa Corolla moim zdaniem swietnie wygląda.

Volvo niezle to rozwiazało, zabudowało w desce, czy wczesniej xc60 ( inne modele tez) czy nowe na panelu srodkowym.

Mercedes poszedł o krok dalej, od tabletu do ekranu na pol szerokosci wnetrza

post-95072-0-43806800-1542108653_thumb.jpg

post-95072-0-56319200-1542108631.jpg

Póki co jednak definitywnie odpuszczę obecnego Avensisa i poczekam na... Corollę Touring Sport (zamówienia dla firm ruszą za 2-3 tygodnie, do odbioru: marzec dla firm i kwiecień-maj dla klientów indywidualnych). Poznałem nieoficjalnie cenniki i startuje z ceną od 93k (hybryda 122KM w wersji Premium*) i ok. 110k (hybryda 180KM w wersji Prestige). Potwierdzono też zupełnie inną pracę skrzyni eCVT w porównaniu do dotychczasowej hybrydy w Aurisie.

*- dealer nie chciał powiedzieć jak się będą nazywały wersje wyposażenia, ale specyfikacje odpowiednie jak dla obecnych wersji Premium/Prestige.

Poniżej film wersji hybryda 180KM, wersja Prestige + dach panoramiczny i półskóra.

Dobry wybor tym bardziej, ze jak wspominales robisz okolo 60/70 % przebiegow miasto, a  budżetu jesli nie wykorzystasz to i tak nie przepadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rzeczy to tylko w Audi i Bentleyu...

W koncu jakis sensowny powod, zeby kupic Bentleya :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi