Krzysztof Skórka 6768 #1 Posted May 9, 2025 Z przyjemnością informuję, że dopięliśmy wszystkie szczegóły organizacyjne drugiej edycji Festiwalu Passion for Watches - Antoni N. Patek. Spotykamy się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym 13 i 14 czerwca 2025! Gorąco zachęcam do rejestracji i odwiedzenia Lublina - będziemy mogli się zobaczyć i porozmawiać o Klubie. Wszystkie szczegóły na stronie wydarzenia: https://passionforwatches.pl/ 7 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9052 #2 Posted May 9, 2025 Już wkrótce. Będzie masa atrakcji 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz_13 98 #3 Posted May 10, 2025 Wspaniała wiadomość ! Napewno będę Jak trzeba będzie coś pomóc dajcie znać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9052 #4 Posted May 10, 2025 Jest to również niewiarygodna okazja do spotkania i rozmowy z całym Zarządem. Można uścisnąć dłoń, przytulić się, kawę postawić 5 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #5 Posted May 10, 2025 Do mnie tylko przytulić się 🤗 2 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #6 Posted May 21, 2025 Więcej szczegółów nt. Festiwalu znajduje się w poniższej wiadomości: 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9052 #7 Posted June 10, 2025 To już w ten weekend 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8278 #8 Posted June 10, 2025 Właśnie spakowałem walizkę zegarków. 4 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3641 #9 Posted June 10, 2025 Moje zegarki już od ubiegłego tygodnia przygotowane. A to dwa zdjęcia z rozplanowania kolekcji na wystawę przed spakowaniem się. 7 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Orzechowski 3641 #10 Posted June 11, 2025 Przygodę czas zacząć. Samochód wynajęty. Kermit po gradobiciu będzie podbijał Lublin. 4 Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2282 #11 Posted June 11, 2025 Będę się pakował jutro... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #12 Posted June 13, 2025 Dla wszystkich zainteresowanych umożliwiliśmy dostęp do konferencji naukowych na żywo: Jest co oglądać 😆 5 Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1232 #13 Posted June 13, 2025 Relacja ze zdjęciami z pierwszego dnia https://kurierlubelski.pl/passion-for-watches-zegarmistrzowski-hold-dla-antoniego-patka-w-lublinie-zobacz-zdjecia/ar/c1p2-27685807 5 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #14 Posted June 14, 2025 Zaczynamy drugi dzień konferencji naukowych - zapraszam do oglądania 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #15 Posted June 14, 2025 Tak było w pierwszym dniu: 9 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5350 #16 Posted June 14, 2025 Wielkie dzięki za udostępnienie linków do relacji. Być nie mogłem ale choć odrobinę dzięki nim udało się skorzystać z tego wydarzenia 1 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3577 #17 Posted June 14, 2025 Wielkie brawa za organizację tej imprezy i za stworzenie miłej atmosfery. Wspaniałe zegarki - to było pewne 🙂 ale też wspaniałe prelekcje i to co jest zawsze najważniejszym punktem takich spotkań - rozmowy tzw. kuluarowe 🙂 Wygląda to tak, że każdy kto tworzy to wydarzenie jest zajęty ale i tak znajdzie chwilę żeby porozmawiać 🙂 Nie za długo, ponieważ co chwilę podchodzi ktoś inny i też chce porozmawiać, zapytać itd. Trzy godziny w LCK minęły mi dziś bardzo szybko a nie porozmawiałem tyle ile bym chciał i nie z każdym z kim bym chcial. Ale nie można mieć wszystkiego więc pozostał mi margines na przyszły rok 🙂 4 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #18 Posted June 14, 2025 Dzięki Romku za odwiedziny! Świetnie było porozmawiać o Klubie. Widzimy się na Walnym 💪🏻 12 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4273 #19 Posted June 15, 2025 21 godzin temu, rk7000 napisał(-a): Wielkie brawa za organizację tej imprezy i za stworzenie miłej atmosfery. Wspaniałe zegarki - to było pewne 🙂 ale też wspaniałe prelekcje i to co jest zawsze najważniejszym punktem takich spotkań - rozmowy tzw. kuluarowe 🙂 Wygląda to tak, że każdy kto tworzy to wydarzenie jest zajęty ale i tak znajdzie chwilę żeby porozmawiać 🙂 Nie za długo, ponieważ co chwilę podchodzi ktoś inny i też chce porozmawiać, zapytać itd. Trzy godziny w LCK minęły mi dziś bardzo szybko a nie porozmawiałem tyle ile bym chciał i nie z każdym z kim bym chcial. Ale nie można mieć wszystkiego więc pozostał mi margines na przyszły rok 🙂 Super bylo Cie poznac na żywo wreszcie Goliacie 🙂 2 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #20 Posted June 15, 2025 W dniu dzisiejszym wspólnie z Panią Sołtys Piask Szlacheckich i Panem Andrzejem Gołąbem - Prezesem Towarzystwa im. Antoniego Patka złożyliśmy kwiaty przy pamiątkowej tablicy upamiętniającej narodziny założyciela firmy Patek Philippe. 13 Share this post Link to post Share on other sites
Kacperek_77u 6813 #21 Posted June 16, 2025 W dniu 15.06.2025 o 00:57, Krzysztof Skórka napisał(-a): Dzięki Romku za odwiedziny! Świetnie było porozmawiać o Klubie. Widzimy się na Walnym 💪🏻 No proszę kogo ja tutaj widzę 😅 Dorzucam pare zdjęć mojej wystawki oraz to co udało mi się sfotografować bo przez zabieganie nie miałem zbyt dużo czasu hah. Naprawdę żałuję że mogłem być tylko w sobote ale mam nadzieję że w przyszłym roku będe już na wszystkich dniach . Chciałbym przede wszystkim podziękować @Piotr Orzechowski za zaproszenie i oraz reszcie osób z którymi miałem możliwość porozmawiać (nigdy nie zapomnę jak pytaliście mnie w barze z potopu haha). Trzymam kciuki by już w następnym roku udało się zorganizować kolejną edycję. 8 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Super bylo Cie poznac na żywo wreszcie Goliacie 🙂 Też fajnie się gadało w barze 7 ,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6768 #22 Posted June 16, 2025 Szanowne Koleżanki i Koledzy, za nami fantastyczne wydarzenie, jakie miało miejsce w Lubelskim Centrum Konferencyjnym. W ciągu ostatnich kilku dni mieliśmy możliwość spotkać się, porozmawiać, spędzić czas w towarzystwie pasjonatów, zapoznać się z pięknymi kolekcjami zegarków, posłuchać interesujących wykładów i debat poruszających bliskie nam tematy. Bardzo mnie cieszy fakt, że z każdej strony płyną podziękowania i gratulacje za organizację tego wydarzenia. A nie odbyłoby się ono bez zaangażowania mnóstwa osób, którym niniejszym chciałbym gorąco podziękować: Przede wszystkim Piotrowi Orzechowskiemu @Piotr Orzechowski – za siłę napędową całego festiwalu, pomysł na tę edycję, pozyskanie sponsorów, zaproszenie uczestników, uczestnictwo w debatach, poprowadzenie wykładu, zaprezentowanie kolekcji zegarków kolejowych i trzymanie wszystkiego w organizacyjnych ryzach; Piotrowi Piątkowskiemu @Piotr Piątkowski – za pomoc, za poprowadzenie debat i pilnowanie, żeby wszystko było zgodnie z planem; Lubelskiemu Centrum Konferencyjnemu – na ręce Pana Dyrektora Aleksandra Batorskiego, Pani Dyrektor Magdaleny Gałki i Pani Kierownik Anny Białek, za współorganizację, gościnę, pozyskanie sponsorów, zaproszenie wykładowców i wszelką pomoc; Fundacji InsideOut – na ręce Pani Prezes Beaty Lipskiej, za współorganizację oraz pomoc w zainteresowaniu szkół wydarzeniem i organizację konkursu plastycznego; Sponsorom, bo bez nich Festiwal nie mógłby się odbyć: Srebrnym: Atlas Energy Polska Ignasiak i Wspólnicy sp.k.; EkskluzywneZegarki.pl; M.A.K. Ubezpieczenia; WBW Invest Ignasiak, Szczegodziński SKA; Brązowym: Millenium Leasing; Quest; PHU Lokomotiv Bronisław Plata. A teraz alfabetycznie, bo wszyscy przyczynili się do sukcesu Festiwalu: Karolowi Abramowskiemu @Ulotny i Pawłowi Pazurze z Chroneo Premium Watches – za udział w debatach i prezentację zegarków Damasko; Markowi Biniowi i Bartkowi Górskiemu – za prezentację siostrzanego zegara z wieży Zamku Królewskiego w Warszawie; Beniaminowi Czapli @Beniamin Czapla – za udział w debatach, poprowadzenie wykładu i prezentację książki o Antonim Patku; Dominice Dudek – za poprowadzenie wykładu, Przemkowi Jóźwiakowi @Enkil – za prezentację kolekcji zegarków radzieckich i zegarków dla niewidomych i prezentację książki o zegarkach radzieckich; Marcinowi Karolewskiemu @QuadrifoglioVerde – za poprowadzenie wykładu, udział w debatach i prezentację kolekcji zegarków Vratislavia Conceptum; Tomkowi Kiełtyce @kielas i ch24.pl – za patronat medialny; Maciejowi Kopyto i zegarkiipasja.pl – za patronat medialny; Romkowi Kowaczowi @Kieszonkowe i Annie Kowacz – za poprowadzenie warsztatów i prezentację kolekcji narzędzi zegarmistrzowskich; Marlenie Lyce i Project Afrodis – za patronat medialny i za przygotowanie relacji foto i wideo z całego wydarzenia; Waldkowi Łabeckiemu – za udział w debatach i prezentację kolekcji zegarków Patek Philippe; Piotrowi Łukasińskiemu @Piotr - kornik, Maciejowi Wojasowi @Maciej Wojas i Krzysztofowi Kurkowi @kiniol z Polskiego Towarzystwa Zegarmistrzowskiego – za udział w debatach i prezentację narzędzi zegarmistrzowskich w postaci historycznego warsztatu zegarmistrzowskiego; Władkowi Mellerowi @Władek Meller – za udział w debatach i poprowadzenie wykładu; Leonowi Morawcowi @leoric i Tomaszowi Tomankowi @tymancjo – za udział w debatach i poprowadzenie wykładu; Mateuszowi Piechnikowi – za udział w debatach, poprowadzenie wykładu i zorganizowanie kącika czytelniczo-wydawniczego; Damianowi Roncoszkowi @czasik – za udział w debatach i poprowadzenie warsztatów; Arturowi Szwarczyńskiemu – za udział w debatach i poprowadzenie warsztatów; Edycie Walęciak-Skórce – za konferansjerkę w trakcie debat i (wybaczcie odrobinę prywaty) za bycie najcudowniejszą żoną na świecie; Kacprowi Wierzbickiemu @Kacperek_77u – za poprowadzenie warsztatów i prezentację kolekcji zegarków; Piotrkowi Zawadzkiemu @kopernik18 – za udział w debatach i prezentację kolekcji zegarków ZMP Błonie; Krzysztofowi Zegarkowi i Sylwkowi Szwedo @svedos – za prezentację kolekcji zegarków Gerlach; Łukaszowi Zygadło – za pomoc techniczną i dbanie o bezpieczeństwo zbiorów kolekcjonerów; Wszystkim powyższym i tym nie wymienionym z imienia i nazwiska – za dobre słowo, za serdeczność, uśmiech i pomoc! Mam nadzieję, że w tym składzie, wzbogaconym o osoby, którym tym razem nie udało się dotrzeć i wszystkie inne, które będą chciały się zaangażować, spotkamy się na kolejnej edycji Passion for Watches. 16 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 80569 #23 Posted June 16, 2025 9 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9052 #24 Posted June 16, 2025 Trochę amatorskich zdjęć ode mnie 😉 Bardzo dziękuję wszystkim za obecność. Nie z każdym udało się porozmawiać, ale myślę, że jeszcze będą okazje do nadrobienia 😉 Myślę, że sama koncepcja wydarzenia została świetnie przygotowana i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się dostarczyć jeszcze więcej atrakcji 👍 IMG_5511.mov IMG_5518.mov IMG_5521.mov IMG_5523.mov 7 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4273 #25 Posted June 16, 2025 https://www.facebook.com/share/p/12F2rXwmeFr/?mibextid=wwXIfr Bardzo dziękuję za zaufanie i wieloletnie wsparcie kolejnych zarządów i społeczności Klub Miłośników Zegarów i Zegarków . Stąd się wywodzę i Wasza opinia i uznanie są dla mnie bardzo ważne. Dziękuję obecnemu Zarządowi Stowarzyszenia KMZiZ za pomysł plebiscytu i finalnie tej nagrody 🙂 Wspieracie Polskie marki od zawsze! @Piotr Piątkowski , @Krzysztof Skórka , @Piotr Orzechowski 8 Share this post Link to post Share on other sites