SzalonyJackPirat 53 #1251 Napisano 2 Czerwca 2015 Obecnie W.Cejrowski - Wyspa na prerii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7258 #1252 Napisano 2 Czerwca 2015 Skończyłem niedawno biografię Prof. Religi, którą polecam, a teraz szukam "Korzeni totalitaryzmu". 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
litespeed 0 #1253 Napisano 2 Czerwca 2015 A ja właśnie zaczynam "(Sz)koła życia" Majki Włoszczowskiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1254 Napisano 7 Czerwca 2015 Od początku roku czytam pełną sagę Wiedźmin, aktualnie jestem na "Chrzcie ognia". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
etz 37 #1255 Napisano 7 Czerwca 2015 Od początku roku czytam pełną sagę Wiedźmin, aktualnie jestem na "Chrzcie ognia". Chrzest ognia jak dla mnie najlepszy tom z całej sagi wiedźmińskiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
etz 37 #1256 Napisano 9 Czerwca 2015 osobiście ostatnio czytałem autobiografię naszych polskich piłkarzy; Szamo - Grzegorz Szamotulski - bardzo fajna, szybko się czyta i lekko, barwnie opisane hulaszcze życie polskich kopaczy lat 90 - imprezy, auta, alkohol itd Zasypany - Igor Sypniewski - też czyta się szybko, biografia-spowiedź postaci tragicznej polskiej piłki, nie ma tyle relacji z balang ale raczej opisy kolejnych upadków tego płlkarza Spalony - Andrzej Iwan, świetna, chyba najlepsza jak do tej pory, czyta się jednym tchnieniem, bardzo barwnie i żywo napisana, nie tylko dla kibiców WisłyKowal - Wojciech Kowalczyk - czytałem już dawno temu, ale pamiętam, że podobała mi się, coś w podobie do Szamo.Smolar - Włodzimierz Smolarek - jestem w trakcie, gruba księga, ale różna od powyższych - raczej spokojna, merytoryczna biografia, napisana bardziej ułożonym językiem, literackim, przez to może nudniejsza dla odbiorcy niedługo zabieram się za Dziekana ktoś ma coś jeszcze do polecenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bromborek 98 #1257 Napisano 9 Czerwca 2015 Fryzjer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #1258 Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Wojciecha Szumlińskiego: ,,Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego".Powiem tak: skóra na d*pie cierpnie. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1259 Napisano 9 Czerwca 2015 Wojciecha Szumlińskiego: ,,Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego".Powiem tak: skóra na d*pie cierpnie. A ja słucham "Z mocy bezprawia" tego samego autora.Jeśli to wszystko jest prawdą, to nie wiem, co ja jeszcze robię w tym kraju... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1260 Napisano 10 Czerwca 2015 A ja słucham "Z mocy bezprawia" tego samego autora.Jeśli to wszystko jest prawdą, to nie wiem, co ja jeszcze robię w tym kraju... Przekonaliście mnie, przeczytam obie. W Empiku już są w Top10 bestsellerów ostatnich miesięcy. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #1261 Napisano 10 Czerwca 2015 Całymi dniami ostatnio czytam "Prawo pracy" Prof. Teresy Liszcz. Mam nadzieję, ża na wakacjach nie będę musiał powtarzać lektury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1262 Napisano 10 Czerwca 2015 Ja też tak dla odmiany "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7376 #1263 Napisano 10 Czerwca 2015 Ostatnio zacząłem czytać trzecią książkę Sir Roger'a Moore'a. Bardzo przyjemna i dowcipna lektura 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8278 #1264 Napisano 10 Czerwca 2015 Ostatnio mam mali czasu na czytanie, ale z czytanych w ostatnim roku ta była najciekawsza, i xawras wyżryn ale ją wypożyczałem. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #1265 Napisano 10 Czerwca 2015 Za bardzo to ja bym sie nie chwalil na forum ,,Niebezpiecznymi związkami". Kto wie czym to grozi... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #1266 Napisano 10 Czerwca 2015 o 4-tej nad ranem się dowiedzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1267 Napisano 10 Czerwca 2015 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80581 #1268 Napisano 4 Lipca 2015 Jeszcze nie czytałem, a nawet nie czytam, ale widząc odwołania do tej książki w tak wielu innych książkach (a także filmach), chyba spróbuję się zmierzyć z tym: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #1269 Napisano 4 Lipca 2015 Nie ma z czym się mierzyć - świetna, lekka lektura, idealna na czytanie z doskoku, bo to właściwie zbiór krótkich myśli. Bardzo polecam Apropo "Niebezpiecznych związków" to je też polecam, ale w wydaniu de Laclosa, a nie Bronisława U mnie chwilowo niefabularnie: "Presentation Zen" Garra Reynoldsa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7499 #1270 Napisano 7 Lipca 2015 Dino Buzzati - "Pustynia Tatarów". Zachwyca tak samo, jak późniejszy film Valerio Zurliniego. Czytam w prawie każdej wolnej chwili, nie mogąc się doczekać kolejnego rozdziału, a zarazem "oszczędzając" - to zaledwie 183 strony. Ta książka na pewno znajdzie się w moim prywatnym kanonie literackim, obok "Gubernatora", "Doli człowieczej", "Lamparta", "RodzinyThibault", "Korzeni nieba", "Homo Faber" czy "Ogrodu rodziny Finzi-Continich" - to ten poziom artystyczny i ten rodzaj namysłu nad ludzkim losem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1271 Napisano 7 Lipca 2015 "Wschód" Stasiuka.Tytuł jest recenzją tej książki. Dokładnie i wyczerpująco.Wschód jako podróż i wschód jako mentalność. Źródło historycznej militarnej przemocy Rosji i nadciągającej z jeszcze dalszego wschodu dominacji ekonomicznej.Stylistycznie trochę chaotyczna, ale może to był zamysł - oddać pewien chaos myślenia chaosem tematów.KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #1272 Napisano 14 Lipca 2015 Pępek Świata nazywa się Kraków Mieczysław Czuma i Leszek Mazan Mimo wielkiej ilości faktów, stosunkowo lekko się ją czyta. Polecam każdemu maniakowi tego miasta 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #1273 Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Niechcący na wakacjach przeczytałem "Pokolenie IKEA" Piotra C. i tak mnie wciągnęło że kupiłem kontynuację o jego kobietach Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #1274 Napisano 19 Sierpnia 2015 A ja kończę powoli serię Pan Lodowego Ogrodu Jatosława Grzędowicza. Całkiem w porządku, ale po recenzjach oczekiwałem jednak trochę więcej. Nie mniej jednak można przeczytać. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jarozlaw #1275 Napisano 19 Sierpnia 2015 u mnie klasyka, james jones - cienka czerwona linia i całe gro komiksów, z aldebaranem na czele. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach