ps1974 300 #3076 Posted August 8, 2022 2 godziny temu, Stierlitz napisał(-a): Napisane trochę siermiężnie, ale daje do myślenia. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Pomimo pewnej "siermiężności" to czyta się szybko a fabuła potrafi wciągnąć. Jeśli się spodoba to polecam również "Chciwość" i "Zero" tego samego autora. Dobrze wchodzą 0 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3077 Posted August 8, 2022 Mało czytam, ale są wakacje, więc chwila wytchnienia - pewnie nie będę oryginalny - Empuzjon Olgi Tokarczuk. Zadziwiająco lekka i przyjemna lektura, zwłaszcza w odniesieniu do Ksiąg Jakubowych, które męczyły mnie strasznie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
XoneX 300 #3078 Posted August 11, 2022 Na swiatksiazki.pl jest aktualnie promocja na wiele książek po 19,99, w tym autorstwa Waltera Isaacsona. Polecam szczególnie Leonardo da Vinci, Innowatorzy, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji czytać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tofiks_th 13578 #3079 Posted August 11, 2022 Na urlopie obowiązkowo książka muzyczna, w domu w trakcie czytania Enternight😀 0 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 873 #3080 Posted August 11, 2022 W dniu 9.08.2022 o 13:29, burt napisał(-a): Czy ktoś z Was wydawał swoją książkę w wersji papierowej? Zły adres proszę Pana, my wydajemy głównie na zegarki. 3 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 6282 #3081 Posted August 13, 2022 W dniu 9.08.2022 o 13:29, burt napisał(-a): Czy ktoś z Was wydawał swoją książkę w wersji papierowej? Napisałem książkę i zastanawiam się nad wydaniem ksiązki w formie papierowej albo w formie ebooka. Wiadomo, ze ebook bylby tańszy, ale z drugiej strony nie prowadzę swojego bloga tak wiec trochę obawiam się o możliwość promocji. Moja żona wydała dwie - jedną przez wydawnictwo (Sensus), drugą sama. Jeżeli chcesz wypromować nazwisko to pierwszy wariant, jeżeli zarobić (musisz mieć pomysł na sprzedaż) to drugi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ceteth 6280 #3082 Posted August 13, 2022 „Pan raczy żartować, panie Feynman" - Richard Feynman 1 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 873 #3083 Posted August 13, 2022 W dniu 8.08.2022 o 23:11, facecik napisał(-a): Empuzjon Olgi Tokarczuk. Zadziwiająco lekka i przyjemna lektura, zwłaszcza w odniesieniu do Ksiąg Jakubowych, które męczyły mnie strasznie. Ja dorzucę "Opowieści Bizarne" tejże autorki. Zbiór opowiadań z różnych epok i na różne tematy mający wspólny mianownik - mniej lub bardziej zakręcone jak baranie rogi. Na plażę lub na deszczową kwaterę w sam raz. "Księgi Jakubowe" na razie nabierają mocy urzędowej, czyli kiedyś się za nie wezmę. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
GaltJ 293 #3084 Posted August 14, 2022 W dniu 8.07.2022 o 18:38, wisniap napisał(-a): Co prawda wg nowego premiera Izraela wyssałem antysemityzm z mlekiem matki ale zacząłem czytać książkę żydowskiego pisarza i jest wciągająca. Kto jak nie oni wiedzą najwięcej o współczesnym świecie i nadchodzących zmianach A mi jakoś średnio przypadła do gustu. Trochę takie pisanie, żeby coś napisać. Wakacje, więc polecę coś lekkiego - dobrze napisana szpiegowska historia, okręty podwodne, zimna Finalndia i ... wojna, też zimna. Vincent V. Severski. 1 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8499 #3085 Posted August 20, 2022 Ten nowy Severski przegadany i po prostu nudny - nawet się nie umywa do serii z Romanem Leskim. Kupiłem na drogę audiobooka i żona kazała mi wyłączyć, bo powiedziała że zaśnie nad kierownicą i będzie z tego tragedia😂. 0 Share this post Link to post Share on other sites
teston 6538 #3086 Posted August 20, 2022 Nawet się fajnie czytało, bo w 1990 też byłem w Helsinkach, ale mam wrażenie, że w pewnym momencie Autor stwierdził: "a ch.j z tym" i skończył książkę tak, jak skończył. 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Share this post Link to post Share on other sites
bromborek 96 #3087 Posted August 23, 2022 Całkiem ciekawie zaczyna się - miłośnikom gór a zwłaszcza Karkonoszy polecam bardzo! 0 Share this post Link to post Share on other sites
XoneX 300 #3088 Posted August 25, 2022 "Antoni Patek. Zegarmistrz królów. Śladami życia" - Beniamin Czapla - ebook po 13 zł w promocji. Nie czytałem, ale wrzucam tu, może ktoś się skusi https://www.publio.pl/antoni-patek-beniamin-czapla,p967432.html 0 Share this post Link to post Share on other sites
GaltJ 293 #3089 Posted August 26, 2022 W dniu 20.08.2022 o 16:38, beniowski napisał(-a): Ten nowy Severski przegadany i po prostu nudny - nawet się nie umywa do serii z Romanem Leskim. Kupiłem na drogę audiobooka i żona kazała mi wyłączyć, bo powiedziała że zaśnie nad kierownicą i będzie z tego tragedia😂. Hmmm, nie wiem jak audiobook, ale w wersji papierowej czytało się lekko, i dość wartko. Natomiast zgadzam się, że są lepsze. W dniu 20.08.2022 o 16:48, teston napisał(-a): Nawet się fajnie czytało, bo w 1990 też byłem w Helsinkach, ale mam wrażenie, że w pewnym momencie Autor stwierdził: "a ch.j z tym" i skończył książkę tak, jak skończył. Miałem takie same odczucia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
watchtaker 1987 #3090 Posted September 4, 2022 „Ubik” skończony, pora na „Kroniki marsjańskie”. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Wahnik 3847 #3091 Posted September 5, 2022 Jako głęboko uzależniony od twórczości Olgi Tokarczuk czytam ostatnią książkę Empuzjon. Każda jej książka jest trochę inna, ciekawa, wyjątkowa. 1 pozdrawiam, Grzegorz Share this post Link to post Share on other sites
kingcrimson 17649 #3092 Posted September 7, 2022 Zachęcony opinią Edmund Exley wypożyczyłem sobie Pustynię Tatarów. Wydanie równie stare jak ja, kartki pożółkłe ale przecież to treść jest najważniejsza a tutaj widzę już po kilku pierwszych stronach że to moje klimaty. 1 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3093 Posted September 8, 2022 W dniu 5.09.2022 o 13:14, Wahnik napisał(-a): Jako głęboko uzależniony od twórczości Olgi Tokarczuk czytam ostatnią książkę Empuzjon. Każda jej książka jest trochę inna, ciekawa, wyjątkowa. Podobała mi się. Opisy "potraw" bezcenne, zwłaszcza tej z "jeziora"😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 6348 #3094 Posted September 8, 2022 17 godzin temu, kingcrimson napisał(-a): Zachęcony opinią Edmund Exley wypożyczyłem sobie Pustynię Tatarów. Wydanie równie stare jak ja, kartki pożółkłe ale przecież to treść jest najważniejsza a tutaj widzę już po kilku pierwszych stronach że to moje klimaty. Bardzo mi miło Życzę wartościowej lektury! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wahnik 3847 #3095 Posted September 8, 2022 6 godzin temu, facecik napisał(-a): Podobała mi się. Opisy "potraw" bezcenne, zwłaszcza tej z "jeziora"😉 W życiu czegoś takiego nie widziałem i nie odważyłbym się dotknąć... masakra 0 pozdrawiam, Grzegorz Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jarozlaw #3096 Posted September 8, 2022 Spróbuję dzisiaj, może coś między nami zaskoczy. Ostatnio mam problem ze znalezieniem czegoś interesującego do przeczytania. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mandaryn44 682 #3097 Posted September 8, 2022 Bardzo dobra książka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5317 #3098 Posted September 16, 2022 Długo mi zajęło wzięcie pierwszej części Świata Dysku do ręki. Potem już poszło serią 3 Share this post Link to post Share on other sites
borowik1981 436 #3099 Posted September 23, 2022 W dniu 16.09.2022 o 20:46, Nocny duch napisał(-a): Długo mi zajęło wzięcie pierwszej części Świata Dysku do ręki. Potem już poszło serią Świat dysku Czytało się na studiach Fantastyka na wesoło, dobra dla odprężenia Można się fest uśmiać Najlepszy tekst imo jaki pamiętam Krzyki: Powiesić go koło ratusza ! Któryś z bohaterów: Ależ w Ankh Morpork nie stosujemy takich kar ! Do tego jest gwiazdka * odnośnik * w Ankh Morpork nie ma ratusza 2 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jarozlaw #3100 Posted October 1, 2022 Niestety u mnie ostatnio następuje ostry regres. Występuje sytuacja podobna do zegarków - kupuję i nie noszę. Tak samo z książkami, kupuję i nie czytam. Wypaliłem się. Ale kupiłem dzisiaj bardzo ładne wydanie opowiadań ulubieńca sowieckiej władzy - Aleksandra Serafimowicza. Nie zawracał bym sobie nią głowy, ale jako że to pierwsze i jedyne wydanie, do tego w bardzo ładnym stanie zachowania i nie śmierdzące pleśnią, więc kupiłem. Może przeczytam któregoś pięknego dnia? Kto wie. 0 Share this post Link to post Share on other sites