Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Guest seth11

Jaką książkę czytasz obecnie?

Recommended Posts

2 godziny temu, Stierlitz napisał(-a):

Napisane trochę siermiężnie, ale daje do myślenia.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

Pomimo pewnej "siermiężności" to czyta się szybko a fabuła potrafi wciągnąć. Jeśli się spodoba to polecam również "Chciwość" i "Zero" tego samego autora. Dobrze wchodzą :)

Mało czytam, ale są wakacje, więc chwila wytchnienia  - pewnie nie będę oryginalny - Empuzjon Olgi Tokarczuk. Zadziwiająco lekka i przyjemna lektura, zwłaszcza w odniesieniu do Ksiąg Jakubowych, które męczyły mnie strasznie.

Na swiatksiazki.pl jest aktualnie promocja na wiele książek po 19,99, w tym autorstwa Waltera Isaacsona. Polecam szczególnie Leonardo da Vinci, Innowatorzy, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji czytać. 

W dniu 9.08.2022 o 13:29, burt napisał(-a):

Czy ktoś z Was wydawał swoją książkę w wersji papierowej?

Zły adres proszę Pana, my wydajemy głównie na zegarki.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

W dniu 9.08.2022 o 13:29, burt napisał(-a):

Czy ktoś z Was wydawał swoją książkę w wersji papierowej?

Napisałem książkę i zastanawiam się nad wydaniem ksiązki w formie papierowej albo w formie ebooka. Wiadomo, ze ebook bylby tańszy, ale z drugiej strony nie prowadzę swojego bloga tak wiec trochę  obawiam się o możliwość promocji.

Moja żona wydała dwie - jedną przez wydawnictwo (Sensus), drugą sama.

Jeżeli chcesz wypromować nazwisko to pierwszy wariant, jeżeli zarobić (musisz mieć pomysł na sprzedaż) to drugi.

W dniu 8.08.2022 o 23:11, facecik napisał(-a):

Empuzjon Olgi Tokarczuk. Zadziwiająco lekka i przyjemna lektura, zwłaszcza w odniesieniu do Ksiąg Jakubowych, które męczyły mnie strasznie.

Ja dorzucę "Opowieści Bizarne" tejże autorki. Zbiór opowiadań z różnych epok i na różne tematy mający wspólny mianownik - mniej lub bardziej zakręcone jak baranie rogi.

Na plażę lub na deszczową kwaterę w sam raz. "Księgi Jakubowe" na razie nabierają mocy urzędowej, czyli kiedyś się za nie wezmę. 

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

W dniu 8.07.2022 o 18:38, wisniap napisał(-a):

Co prawda wg nowego premiera Izraela wyssałem antysemityzm z mlekiem matki ale zacząłem czytać książkę żydowskiego pisarza i jest wciągająca. Kto jak nie oni wiedzą najwięcej o współczesnym świecie i nadchodzących zmianach

A mi jakoś średnio przypadła do gustu. Trochę takie pisanie, żeby coś napisać.

Wakacje, więc polecę coś lekkiego - dobrze napisana szpiegowska historia, okręty podwodne, zimna Finalndia i ... wojna, też zimna. Vincent V. Severski.

20220814_125938.jpg

Ten nowy Severski przegadany i po prostu nudny - nawet się nie umywa do serii z Romanem Leskim.

Kupiłem na drogę audiobooka i żona kazała mi wyłączyć, bo powiedziała że zaśnie nad kierownicą i będzie z tego tragedia😂.

Nawet się fajnie czytało, bo w 1990 też byłem w Helsinkach, ale mam wrażenie, że w pewnym momencie Autor stwierdził: "a ch.j z tym" i skończył książkę tak, jak skończył.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

W dniu 20.08.2022 o 16:38, beniowski napisał(-a):

Ten nowy Severski przegadany i po prostu nudny - nawet się nie umywa do serii z Romanem Leskim.

Kupiłem na drogę audiobooka i żona kazała mi wyłączyć, bo powiedziała że zaśnie nad kierownicą i będzie z tego tragedia😂.

Hmmm, nie wiem jak audiobook, ale w wersji papierowej czytało się lekko, i dość wartko. Natomiast zgadzam się, że są lepsze.

W dniu 20.08.2022 o 16:48, teston napisał(-a):

Nawet się fajnie czytało, bo w 1990 też byłem w Helsinkach, ale mam wrażenie, że w pewnym momencie Autor stwierdził: "a ch.j z tym" i skończył książkę tak, jak skończył.

Miałem takie same odczucia.

Jako głęboko uzależniony od twórczości Olgi Tokarczuk czytam ostatnią książkę Empuzjon. Każda jej książka jest trochę inna, ciekawa, wyjątkowa.

c976c4d950d83d322b3219680978d999.jpg

pozdrawiam, Grzegorz

Zachęcony opinią Edmund Exley wypożyczyłem sobie Pustynię Tatarów. Wydanie równie stare jak ja, kartki pożółkłe ale przecież to treść jest najważniejsza a tutaj widzę już po kilku pierwszych stronach że to moje klimaty.

00001IMG_00001_BURST20220907170249.jpg

W dniu 5.09.2022 o 13:14, Wahnik napisał(-a):

Jako głęboko uzależniony od twórczości Olgi Tokarczuk czytam ostatnią książkę Empuzjon. Każda jej książka jest trochę inna, ciekawa, wyjątkowa.

Podobała mi się. Opisy "potraw" bezcenne, zwłaszcza tej z "jeziora"😉

17 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Zachęcony opinią Edmund Exley wypożyczyłem sobie Pustynię Tatarów. Wydanie równie stare jak ja, kartki pożółkłe ale przecież to treść jest najważniejsza a tutaj widzę już po kilku pierwszych stronach że to moje klimaty.

Bardzo mi miło :) Życzę wartościowej lektury!

6 godzin temu, facecik napisał(-a):

Podobała mi się. Opisy "potraw" bezcenne, zwłaszcza tej z "jeziora"😉

W życiu czegoś takiego nie widziałem i nie odważyłbym się dotknąć... masakra :o

pozdrawiam, Grzegorz

Guest Jarozlaw

Spróbuję dzisiaj, może coś między nami zaskoczy. Ostatnio mam problem ze znalezieniem czegoś interesującego do przeczytania.

Clipboard01.jpg

IMG_20220908_161536.jpg

IMG_20220908_161552.jpg

W dniu 16.09.2022 o 20:46, Nocny duch napisał(-a):

Długo mi zajęło wzięcie pierwszej części Świata Dysku do ręki. Potem już poszło serią emoji6.png3eebe070c2f8272813af3c0d4f2c8b3a.jpg

Świat dysku

Czytało się na studiach :)

Fantastyka na wesoło, dobra dla odprężenia

Można się fest uśmiać 

Najlepszy tekst imo jaki pamiętam

Krzyki: Powiesić go koło ratusza !

Któryś z bohaterów: Ależ w Ankh Morpork nie stosujemy takich kar !

Do tego jest gwiazdka * odnośnik

* w Ankh Morpork nie ma ratusza 

Guest Jarozlaw

Niestety u mnie ostatnio następuje ostry regres.

Występuje sytuacja podobna do zegarków - kupuję i nie noszę.

Tak samo z książkami, kupuję i nie czytam.

Wypaliłem się. Ale kupiłem dzisiaj bardzo ładne wydanie opowiadań ulubieńca sowieckiej władzy - Aleksandra Serafimowicza.

Nie zawracał bym sobie nią głowy, ale jako że to pierwsze i jedyne wydanie, do tego w bardzo ładnym stanie zachowania i nie śmierdzące pleśnią, więc kupiłem. Może przeczytam któregoś pięknego dnia? Kto wie.

IMG_20221001_135958s.jpg

IMG_20221001_140027s.jpg

IMG_20221001_140050s.jpg