Jordan58 191 #3126 Napisano 29 Listopada 2022 (edytowane) Już chyba 12 - sty raz przeczytałem. Wspaniała książka !!! Genialni bohaterowie !!! Edytowane 29 Listopada 2022 przez Jordan58 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9198 #3127 Napisano 29 Listopada 2022 Ostatnio mamy dużo sportu w tv, tak więc ja trochę w temacie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70477 #3128 Napisano 29 Listopada 2022 Już chyba 12 - sty raz przeczytałem. Wspaniała książka !!! Genialni bohaterowie !!! A czy ciąg dalszy, czyli „Cienka, czerwona linia” też się podobał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jordan58 191 #3129 Napisano 30 Listopada 2022 ,, Cienka czerwona linia " oraz ,, Gwizd " wspaniałe książki !!!!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 19958 #3130 Napisano 30 Listopada 2022 Kryminał napisany przez poetę i może dlatego książka na fajny i specyficzny klimat który mi bardzo pasował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #3131 Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) 32 minuty temu, kingcrimson napisał(-a): Kryminał napisany przez poetę i może dlatego książka na fajny i specyficzny klimat który mi bardzo pasował. ale ktora to ksiazka z cyklu? BTW czytal ktos Solzenicyna "Sierpien czternastego'? warto inwestowac? Edytowane 30 Listopada 2022 przez neclocus 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 19958 #3132 Napisano 30 Listopada 2022 18 minut temu, neclocus napisał(-a): ale ktora to ksiazka z cyklu? BTW czytal ktos Solzenicyna "Sierpien czternastego'? warto inwestowac? Sorki bo foto nie ujęło tytułu. Trzynaście więc tom 2. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 36453 #3133 Napisano 23 Grudnia 2022 Uległość w momencie wydania (2015) była futurystyczną wizją Zachodniej Europy mniej więcej w 2022 r. O ile wizja ta jeszcze się nie spełniła to niewątpliwe, że niektóre państwa są na „dobrej drodze” do jej realizacji w ciągu jednej, dwóch dekad. Książka kontrowersyjna, sam autor oskarżany o islamofobię. Lektura niepoprawnie polityczna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4690 #3134 Napisano 23 Grudnia 2022 Tom I 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9198 #3135 Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Zaraz koniec. Nesbø wspina się na wyżyny okrucieństwa w tej książce. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez beniowski 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11939 #3136 Napisano 23 Grudnia 2022 18 minut temu, Bugs napisał(-a): Tom I Czy drugi tom nosi podtytuł "zwierzyna"? U mnie "Skokowiec" lekkie, łatwe sci-fi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4690 #3137 Napisano 23 Grudnia 2022 1 minutę temu, nav napisał(-a): Czy drugi tom nosi podtytuł "zwierzyna"? "Ścigani" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9198 #3138 Napisano 23 Grudnia 2022 Właśnie zacząłem. Wydaje się ciekawa, niestety pierwszych kilka stron i już mnóstwo błędów interpunkcyjnych, stylistycznych i ta okropna maniera pisania Wy, Tobie, Wam, Ci itp. Z wielkiej litery piszemy wtedy, jeśli piszemy bezpośrednio do pewnej osoby (np. do koleżanki ). W książce czytamy tylko dialogi lub o postaciach, w których nie muszą być te zwroty pisane wielką literą. Bardzo mi te błędy radość z lektury odbierają. Ja jednak już chyba stary jestem. Za głupiej i szarej komuny istniał taki zawód jak korektor. Książka mogła być wydana na marnym papierze i jakość zdjęć mogła być słaba, ale przynajmniej pod kątem językowym był porządek. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26153 #3139 Napisano 23 Grudnia 2022 Chyba jednak wolę z tymi błędami ale nie za komuny 😁 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9198 #3140 Napisano 23 Grudnia 2022 Kurde, korekta chyba tak dużo nie kosztuje. To naprawdę irytujące. Jestem na początku i praktycznie co strona, to błąd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #3141 Napisano 24 Grudnia 2022 Gorąco POLECAM: Czyta się jak książkę fabularną. A jest to biografia Kopernika ze szczegółowym opisem tła geopolitycznego i naukowego tamtego okresu dziejów Polski i świata. Nie wiedziałem, że Kopernik studiował na UJ, ale nie ma z Jagiellonki dyplomu. Ponadto druga ciekawostki to historia kalendarza, ale tu odsyłam już do książki: Rozdział 25. Wielkanoc za tysiąc lat;):) Nie zauważyłem także błędów czy to stylistycznych czy interpunkcyjnych;):) 1 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 19958 #3142 Napisano 25 Grudnia 2022 To już Twardochowa klasyka. Lektura niełatwa w odbiorze przez użyta formę i język ale równie świetna jak moja ulubiona Morfina. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7816 #3143 Napisano 25 Grudnia 2022 Najlepsze prezenty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12736 #3144 Napisano 25 Grudnia 2022 Zaraz koniec. Nesbø wspina się na wyżyny okrucieństwa w tej książce. Też słucham najnowszej części o Harrym. Zapowiada się fajnie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17149 #3145 Napisano 25 Grudnia 2022 5 minut temu, pepepatryk napisał(-a): Też słucham najnowszej części o Harrym. Zapowiada się fajnie. Dziś również zaczęta, jak zawsze zapowiada się dobrze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #3146 Napisano 25 Grudnia 2022 Osho - Medytacja dla zabieganych - zacznę w sumie jak już wszyscy pojadą i będzie cisza... 😶 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6803 #3147 Napisano 25 Grudnia 2022 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon G 330 #3148 Napisano 25 Grudnia 2022 Najlepsze prezenty.Super, gratulacje Grzędowicza zachwyciłem się Panem Lodowego Ogrodu. Jest świetny. Sandersona zacząłem ostatnio, ponieważ już zupełnie nie mam czasu czytać, to słucham głównie w aucie w drodze z i do pracy na razie 2 tomy Archiwum Burzowego Światła i też jest spoko, fajnie pomyślane duże uniwersum.W tym momencie przerwa w Sandersonie na naszego Leszka Filipowicza: Opowieści z Meekhańskiego Pogranicza. Tu jak na razie jeszcze muszę chyba poczekać z opinią bo dopiero zaczyna się rozkręcać.P.S. Sanderson wg mnie też długo się "rozkręcał" w pierwszym tomie ale potem wsiąkłem jeśli tak można powiedzieć Wysłane z mojego RMX1993 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9198 #3149 Napisano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, pepepatryk napisał(-a): Też słucham najnowszej części o Harrym. Zapowiada się fajnie. My zaczęliśmy w samochodzie słuchać z nastoletnim synem i to chyba nie był dobry pomysł 😁. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5350 #3150 Napisano 25 Grudnia 2022 @beniowski dzięki za polecenie tu jakiś czas temu "Italii na talerzu", od wczoraj przeglądam, oglądam, czytam, listy zakupowe robię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach