mayor 225 #4476 Napisano 9 Listopada 2016 No tak - z nim i z Melem zawsze się muszę zastanowić chwilę, jak to jest z ich australijskością Z tamtych regionów pochodzi wielu ciekawych filmowców, m.in. jedna z moich ulubionych aktorek Kerry Fox. A dziś w amerykańskim kinie niby dużo dobrych aktorów, ale czy znalazłbyś w jakimś współczesnym filmie kadr ze składem dorównującym temu (nota bene - dla niektórych akurat dziś aktualnemu)? Dzisiaj bardziej aktualny jest tytuł innego filmu "Absolute Power" Clinta ., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4477 Napisano 10 Listopada 2016 właśnie wróciłem z Pitbulla - niebezpieczne kobiety, no i jestem pod wrażeniem, zdecydowanie lepszy od poprzedniego, powiem nawet że bardzo dobry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70993 #4478 Napisano 11 Listopada 2016 A ja sobie wczoraj przypomniałem, dość przypadkowo, "Incepcję". I z tej okazji, Leo (który dzisiaj świętuje 42 urodziny i jest, podobnie, jak ja, Skorpionem) wraz z mamusią na zaręczynach z dziewczyną, z którą jednak... się nie ożenił, hehehehe. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4479 Napisano 13 Listopada 2016 Sci-fi zamiast na efekty nastawione na próbę ukazania jak moglibyśmy zareagować w sytuacji przybycia obcych.Do historii kinematografii pewnie się nie zapisze, ale były to ciekawie spędzone 2h.Jak komuś podobał się 'Dystrykt 9' to jest to ten sam klimat. http://www.youtube.com/watch?v=ouJVz36b7fc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4480 Napisano 14 Listopada 2016 Widzialem, polecam. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #4481 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Wczoraj wieczorem wybrałem się z Żoną na Arrival. (byłem z Nią na trzeciej części Bridget Jones kilka dni wcześniej, więc teraz coś dla mnie ) Film zrobił na mnie niesamowite wrażenie, dawno w takim skupieniu nie oglądałem żadnego filmu, a Sci-Fi nie jest moim ulubionym gatunkiem. Bez zbędnych hollywoodzkich wybuchów, ckliwych tekstów, wyniosłych momentów. Nie będę się rozpisywał, żeby nie popsuć Wam frajdy, ale... film godny polecenia. Jak dla mnie 8/10 w skali FilmWeb Edytowane 15 Listopada 2016 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #4482 Napisano 14 Listopada 2016 Pitbull - pierwsza czesc byla lepszaJestem morderca - dobryPrzelecz ocalonych - bardzo dobryTaka oto moja krotka recenzja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 4412 #4483 Napisano 15 Listopada 2016 Sci-fi zamiast na efekty nastawione na próbę ukazania jak moglibyśmy zareagować w sytuacji przybycia obcych.Do historii kinematografii pewnie się nie zapisze, ale były to ciekawie spędzone 2h.Jak komuś podobał się 'Dystrykt 9' to jest to ten sam klimat. "Dystrykt 9" wymiata, jeśli, jak mówisz ten jest w jego klimacie to muszę koniecznie się wybrać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4484 Napisano 15 Listopada 2016 "Dystrykt 9" wymiata, jeśli, jak mówisz ten jest w jego klimacie to muszę koniecznie się wybrać. To jest ten sam film, o którym pisze pepepatryk. Przy okazji, jest jakaś dobra ekranizacja Silver surfera? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oki.tychy 3 #4485 Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) Wczoraj wieczorem wybrałem się z Żoną na Arrival. (byłem z Nią na trzeciej części Bridget Jones kilka dni wcześniej, więc teraz coś dla mnie ) Film zrobił na mnie niesamowite wrażenie, dawno w takim skupieniu nie oglądałem żadnego filmu, a Sci-Fi nie jest moim ulubionym gatunkiem. Bez zbędnych hollywoodzkich wybuchów, ckliwych tekstów, wyniosłych momentów. Nie będę się rozpisywał, żeby nie popsuć Wam frajdy, ale... film godny polecenia. Jak dla mnie 8/10 w skali FilmWebTeż zamierzam jutro go obejrzeć w towarzystwie żony. Wysłane z mojego D5803 Edytowane 16 Listopada 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #4486 Napisano 15 Listopada 2016 Pitbull - NK - wartoPrzełęcz ocalonych - baardzo warto !Bilet na księżyc - warto - klimaty jak WCK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70993 #4487 Napisano 17 Listopada 2016 Moja ulubiona 50-tka, od dzisiaj. Mówię o tej na PIERWSZYM planie! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81255 #4488 Napisano 17 Listopada 2016 I pomyśleć, że swoją młodość spędziła w bloku na warszawskim Ursynowie za PRLu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #4489 Napisano 17 Listopada 2016 wczoraj byłem na Pitbullu, z filmu na film coraz lepiej, a już poprzednia część była bardzo dobra. Szedłem bez jakichś wyobrażeń i nadziei "co będzie" i Pitbull bardzo mnie zaskoczył na plus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3325 #4490 Napisano 17 Listopada 2016 Byłem dziś. Film jest ok, w porównaniu z pierwszą częścią jest o wiele więcej śmiechu - "Olka" i "Strachu" - robia klimat komediowy doskonale.Jedyne co na początku zrobiło na mnie złe wrażenie to tekst- "Film inspirowany prawdziwymi wydarzeniami" czy tak jakoś.Kluczem jest słowo inspirowany. To jakaś nowa forma? Coś pomiedzy "opartym na faktach" a SF? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4491 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) " inspirowany" znaczy ze dalej paliwem handlują i VAT wyłudzają Tak poważnie, prawdziwe wydarzenia skłoniły reżysera do nakręcenia filmu w rzeczonym ( tu kryminalnym) temacie, dotykającym pewien problem, pozwalając na swobodną interpretacje....Myślę ze słowo "kanwa", czy " oparty” by było odpowiedniejsze, ale "inspirowany" jest bardziej medialny Synonimy słowa „kanwa” z podziałem na grupy znaczeniowe:» kanwa - np. w odniesieniu do podstawy czegoś» kanwa - np. w odniesieniu do akcji utworu literackiego» kanwa - np. w odniesieniu do historii» kanwa - np. historii Edytowane 17 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4492 Napisano 17 Listopada 2016 I pomyśleć, że swoją młodość spędziła w bloku na warszawskim Ursynowie za PRLu Quoi? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24234 #4493 Napisano 17 Listopada 2016 Też byłem na tym pitbullu ostatnio - tylko dlatego że zabrakło biletów na jestem mordercą. Tragedia, nic tam się kupy nie trzyma. Kilka scen śmiesznych ale jako film porażka. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4494 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Też byłem na tym pitbullu ostatnio - tylko dlatego że zabrakło biletów na jestem mordercą. Tragedia, nic tam się kupy nie trzyma. Kilka scen śmiesznych ale jako film porażka.Jesteś mordercą i biletów zabrakło? @tarantTo Sophie Marceau, jak była zona Żuławskiego to na Ursynowie w bloku mieszkała Edytowane 17 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4495 Napisano 17 Listopada 2016 Wiem kto to, ale nie wiedziałem, że mieszkała z Żuławskim w Polsce. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4496 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Widziałem jakiś dokument, kobiety opowiadały jak to w kolejkach stała i z wózkiem po osiedlu ganiała Zauroczyła się " starym dziadem" Później mieszkali w Starej Miłosnej. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3325 #4497 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) " inspirowany" znaczy ze dalej paliwem handlują i VAT wyłudzają Tak poważnie, prawdziwe wydarzenia skłoniły reżysera do nakręcenia filmu w rzeczonym ( tu kryminalnym) temacie, dotykającym pewien problem, pozwalając na swobodną interpretacje....Myślę ze słowo "kanwa", czy " oparty” by było odpowiedniejsze, ale "inspirowany" jest bardziej medialny Synonimy słowa „kanwa” z podziałem na grupy znaczeniowe:» kanwa - np. w odniesieniu do podstawy czegoś» kanwa - np. w odniesieniu do akcji utworu literackiego» kanwa - np. w odniesieniu do historii» kanwa - np. historiiBardzo ładnie to rozwinąłeś - ja to szybko zwinę niestety "Zainspirowany pięknem IWC postanowiłem kupić sobie Parnisa" taka inspiracja . Edytowane 17 Listopada 2016 przez rk7000 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4498 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) I to jest bardzo dobra koncepcja, ta inspiracja...taka tradycja, znaczy ekstradycja https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DAlv9Qbe3aG8&ved=0ahUKEwjhipGS-rDQAhXBXCwKHfTOAnMQtwIIHzAB&usg=AFQjCNEWh1x3F8ziZXWVsSjDtabBTy1J6A Edytowane 17 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3325 #4499 Napisano 17 Listopada 2016 Nie Marek, inspiracja była dobra. Koncepcja to do d..y jest w tym przypadku 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4500 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) A ta.... ze Parnis zainspirowany koncepcją IWC na kanwie ich pomysłu oparł swoj produkt?Jasne, trzeba było mówić od początku Miałem kiedyś IWC, straszna fleja z niego była...1:35s...https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DyU4YNvRferQ&ved=0ahUKEwjI6dr6_LDQAhUDFSwKHZQHDq0QtwIIGjAA&usg=AFQjCNHlVfuHrtMrBjwsNF_2MS96hnqtHg Edytowane 17 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach